Dodaj do ulubionych

Nowe gatunki zwierząt

• Gość: izabeeeeela Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.cable.ubr03.chms.blueyonder.co.uk 30.06.09, 12:45
      zauwazylam tu niezliczona liczbe szalonych pajacy ktorych artykuly niestety nie doczekaly sie publikacji na lamach gw dlatego w ferrorze zazdrosci nalezy skrytykowac kazdy wyraz w tym absolutnie fantastycznym artykule.
      powszechnie znanym jest fakt ze Frankiewicz to mistrz w swoich fachu i zaden malolotny zawistny wiesniak nie zmieni tego zalosnym komentarzem
    • Gość: gość Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.noname.net.icm.edu.pl 30.06.09, 14:11
      bugmenot słusznie napisał/a, że shocking pink to po prostu jaskrawy, ostry róż, ale "jadowicie różowy" świetnie pasuje do tego zwierzątka. dragon przed milipede oczywiście oznacza forme przymiotnikową "smoczy"
    • Gość: Dla idiotów, którz Re: Nowe gatunki zwierząt IP: 77.223.217.* 30.06.09, 15:14
      Dla idiotów, którzy nie wiedzą czym są Dwuparce
      pl.wikipedia.org/wiki/Dwuparce
    • ffamousffatman Re: Nowe gatunki zwierząt 30.06.09, 15:14
      Młodzież informuję, że jeszcze w mojej pierwszej czytance odkurzacz nazywał się elektroluks. Nazwa hoover też pochodzi od nazwy firmy. Mnie ta rybka nie szokuje, typowa drętwa.
    • Gość: gość Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.halleracaffe.broadband.pl 30.06.09, 16:44
      Z kształtu rybka coś bardziej pod roombę podpada...
    • Gość: do ffamoisffatman Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.igf.fuw.edu.pl 01.07.09, 09:15
      Wykorzystanie nazwy elektroluks na odkurzacze w ogóle było typowe w Polsce - osoby anglojęzyczne (tu należy przypomnieć że angielski jest współcześnie językiem nauki) raczej by tego nie skojarzyły. "Hoover" to etymologiczny odpowiednik polskiego "elektroluksa"
    • Gość: :) Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.flash-net.pl 18.09.09, 15:54
      Bardzo ciekawy artykuł. Zadziwia mnie fakt ,że niektóre z tych zwierzątek widziałam równiez w Polsce, więc nie mogą byc unikatowe.Fakt ,że w środowisku wodnym szczególnie w tych"ciemniejszych " , bardziej nieznanych rejonach można spotkac ,nowenieznane gatunki mnie nie zadziwia, ale taki kalmar to nic szczególnego.Również Różowy Smok Dwuparcowy mnie nie zadziwia .także krótko stwierdzając ,niektóre fakty mocno przesadzone, a tak poza tym dobrza przykrywka medialna :) pozdrawiam autora
    • Gość: gość:panaqua Re: Nowe gatunki zwierząt IP: *.nplay.net.pl 30.10.09, 15:21
      heh ta rybka to zadne super odkrycie :/ "miniaturi" mozecie dostac w sklepach zoologicznych pod nazwami L-(i numerki) - sa to niesklasyfikowane ryby przydenne i dostaja nazwe tymczasowa. Co do pieknosci rybnych moimi faworytami sa panaque

i237.photobucket.com/albums/ff233/fishfactory/Catfish/BluePanaque.jpg
      aquatic-photography.com/gallery/files/2/1/2/2/2006_06110040.JPG
      www.mundoacuariofilo.org/galerias/commons_wikipedia_org/450/Panaque_nigrolineatus.jpg
      www.rva.jp/zukan/pleco/jpg/panaque_sp/panaque_sp1177.jpg

Moj faworyt - blekitnookie cudo ?panaque suttoni?
      www.aqua-fish.net/imgs/fish/panaque-suttoni.jpg
      i26.photobucket.com/albums/c134/amiidae/zpostIMG_5520copy.jpg
      www.aquariennotdienst.de/l-wels/images/welsraum/gross/blauaugenharnischwels.jpg

i inne...
      www.aziarko.pl/resources/img_d/366_chaetostoma_punctatus.jpg
      www.aziarko.pl/resources/img_d/373_lamontichtys_filamentosa.jpg
      www.aziarko.pl/resources/img_d/374_leporacanthicus_triactis.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka