ffamousffatman 22.07.09, 04:04 Qrde, muzycy do gitar a nie leczyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuczman Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 04:25 Swietny artykul wsparty konkretnymi danymi i wiarygodnymi zrodlami. Takiej dyskusji w Polsce potrzeba aby walczyc z betonem krytykow wszystkiego co postepowe. Polska pana Pospieszalskiego juz nie istnieje, jestesmy czescia UE a nie jej zasciankem. Pora aby Kosciol, politycy i publicysci jemu holdujacy zrozumieli gdzie jest ich miejsce i w jakiej strefie zycia spolecznego moga sie wypowiadac, zadac zmian. Msze, kazania i religijne czasopisma a nie sprawy panstwa, zdrowia publicznego czy edukacji. Odpowiedz Link Zgłoś
miskidomleka Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 08:13 Pozwolę sobie zlinkować głos zgodny z artykułem - z zaprzyjaźnionego bloga: sporothrix.wordpress.com/2009/07/22/wyuzdane-szczepionki/ Odpowiedz Link Zgłoś
jazmig Artykuł sponsorowany 24.07.09, 21:35 Ja rozumiem, że autor bierze kasę od producenta tych szczepionek i dlatego tak usilnie je lansuje. Jednak szczytem bezczelności jest żądać, aby te szczepionki były finansowane przez NFZ, albo gminy. NFZ nie ma pieniędzy na leczenie dzieci z raka i innych ciężkich chorób, brakuje mu pieniędzy na wiele zabiegów, wskutek czego pacjenci muszą czekać miesiącami na wizyty u specjalistów, a tu jakiś najęty przez firmy farmaceutyczne lobbysta domaga się finansowania szczepionek, które kosztują ponad 1000 zł. Skoro na tego brodawczaka umiera w Polsce ok 2000 kobiet rocznie, to oznacza, że nie jest on groźny. Jeżeli kobieta chce się ochronić, to może odżałować 1200 zł i się zaszczepić. Ale nie powinno to być finansowane z pieniędzy publicznych. Odpowiedz Link Zgłoś
przedostatni.mohikanin Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 06:35 Bardzo dobry i rzetelny artykul. Oby takich jak najwiecej, przynajmniej w dziale Nauka GW. Pozdrawiam i dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gdsta Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 08:31 kto robi Pospieszalskiemu taka krzywdę? dlaczego facetowi udostępnia się media do głoszenia swoich objawień czy oświeceń. Chodził tyle lat po ziemi grał i było dobrze! Ani on jest filozofem ani lekarzem ani księdzem - dziennikarzem też nie - facet mówi co mu gra pod kopułką i tyle. Komu potrzebna tak tuba w mediach? Dobrze, że nikt nie wpadł na pomysł ogłaszania co mnie do głowy czasem przychodzi - boki byście zrywali! ale jak się przespię z problemem to rozum wraca i cieszę się , ze nikt moich myśli nie słyszał :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mac312 Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 15:44 No właśnie. Przecież to logiczne, że można się zaszczepić, albo nawet i nie a tak czy siak umrzeć w każdej chwili z dowolnej innej przyczyny. Grupa specjalistów tego właśnie dowiodła, że przyczyny zgonów były inne. Wiadomości z pierwszej ręki to właśnie plotki, które publikują tanie gazetki szukające sensacji. Dla twórców teorii spiskowych są idealnymi dowodami i wiarygodnymi źródłami informacji, na które udaje się im nabierać wielu prostych ludzi, a które akurat w danym momencie są dla nich wygodne i im pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Pospieszalskiemu rozwiązłość odeszła 24.07.09, 22:24 bo mu z wiekiem kuśka przestała skakać. Więc się zrobił cnotliwy - i chce innym też zakazać wszystkiego. Niech spada do Paetza! Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski minister zdrowia zawetowała szczepionkę HPV 22.07.09, 08:55 To minister Kopacz z PO zawetowała szczepionke HPV. Kosciol w tej sprawie nie zajmuje żadnego stanowska. A wiec po co trzepac antyklerykalnego konia? Każdy ma prawo do własnych poglądow . Myslenie pod dyktat Brukseli nie ma w Polsce przyszłosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bret.2 Re: minister zdrowia zawetowała szczepionkę HPV 22.07.09, 15:02 Gdyby Pospieszalski" wytrzepał przed napisanie tego " klerykalnego konia"to by morze tego artykułu nie napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg123 Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 14:25 Nieuczciwość! A może jest trochę inaczej- firmie żle sprzedaje sie droga szczepionka -zamawia artykuł- dziennikarz pisze nieprawdę- ludzie sie nabierają? Odpowiedz Link Zgłoś
bret.2 Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 15:05 To tez prawdopodobne. Bo aż bije po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 15:29 tobie tez dziekuje za czujnosc!!! nie damy sie nabrac!!! bret.2 napisał: > To tez prawdopodobne. Bo aż bije po oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
dala.tata Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 15:21 ja mysle ze tak wlasnie jest w tym wypadku! i redaktora Zagorskiego trzeba zlustrowac! ale dobrze ze mamy olega123 ktory go zdemaskowal! oleg123 napisała: > Nieuczciwość! > A może jest trochę inaczej- firmie żle sprzedaje sie droga szczepionka > -zamawia artykuł- dziennikarz pisze nieprawdę- ludzie sie nabierają? Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 07:21 oleg123 napisała: > Nieuczciwość! > A może jest trochę inaczej- firmie żle sprzedaje sie droga szczepionka > -zamawia artykuł- dziennikarz pisze nieprawdę- ludzie sie nabierają? Wątpliwe. Sprzedają dobrze szczepionkę na całym Świecie. Pewnie mało kto w tej firmie wie gdzie leży Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 08:04 > Wątpliwe. Sprzedają dobrze szczepionkę na całym Świecie. Pewnie mało kto w tej > firmie wie gdzie leży Polska. Ale dyrektora sprzedaży na Polskę nie rozliczają ze sprzedaży na świecie, a w Polsce ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 09:58 d.maskator napisał: > Ale dyrektora sprzedaży na Polskę nie rozliczają ze sprzedaży na świecie, a w > Polsce ;-P Równie dobrze można twierdzić że Pospieszalski (ten przeciwny szczepionce) jest pewnie sponsorowany przez producentów leków przeciwnowotworowych i ginekologów. Odpowiedz Link Zgłoś
schaffhausen Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 17:31 Wy na tym zapyzialym kartoflisku macie problemy! Odpowiedz Link Zgłoś
pariah Yanka wysmagali już wcześniej 22.07.09, 21:00 O Janku co nie tylko psom szył buty brzydkie słowa tam są, nie dawać dzieciom ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.71 Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 22:35 Nie szczepmy się, a nie będzie rozwiązłości seksualnej ani gejów!!! Czy Pospieszalski nie szczepił swoich dzieci przeciw gruźlicy, różyczce, błonicy itp? Wszelkie szczepienia przeciwko chorobom roznoszonym drogą kropelkową powinny być zakazane, wtedy młodzież nie będzie się całować, bo tymi chorobami można się zarazić przez pocałunek, pocałunek prowadzi do całowania a dalej wiadomo...I mamy prostą receptę na wstrzemiężliwość seksualną. Widać co Pospieszalski ma głowie. Wszystko z seksem mu się kojarzy. Ja mam dwie córki i od razu, gdy dowiedziałam się o szczepionce chciałam je zaszczepić. Z myślą o profilaktyce, nie o seksie... Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski Re: Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 23:28 No tak niesmialo wypomne pani Ewelinie, że oprocz tej szczepionki przecwko chorobie wenerycznej, może by corkom niesmialo poradzic aby nie dały sobie wsadzac narzędu płciowego byle kogo. A takze wspomniec o niebezpieczenstwie syfa,rzeżąchy oraz adidasa. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Szczepionka na ignorancję 22.07.09, 22:58 Nie szczepmy się również na grypę - zagrypionym nie w głowie ru...ie. Odpowiedz Link Zgłoś
temeko1 Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 09:21 trzeba koniecznie sprawdzić, bo może Pospieszalski jest związany z producentami testów cytologicznych, albo szkiełek do wymazów albo może aparatury diagnostycznej itd., i może dlatego jest przeciwko szczepionkom? Obawiam się, że jedynie odpowiedź tego typu dotarłaby do JP i może na jakiś czas wstrzymała jego nadaktywność w dziedzinach, na których kompletnie się nie zna? Chociaż ludzie tego typu znają się absolutnie na wszystkim najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
iminlove Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 11:42 Panie Sławomirze - stokrotne dzięki za tę ciętą ripostę! Po przeczytaniu słów Pana Pospieszalskiego lekko mnie przytkało i ręce mi opadły... I trochę smutno mi się zrobiło, nie tylko pewnie mnie - pojawiła się szansa na uniknięcie takiej okropnej dla kobiety choroby, a tu przychodzi jakiś człowiek i wszystkie zaszczepione osoby w ten sposób obraża. Na moją szczepionkę zrzuciły się babcia i mama - za co im bardzo dziękuję! I wszystkim innym młodym (w sumie nie tylko młodym) kobietom życzę takich - pozbawionych dziwnych uprzedzeń - bliskich... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marksistowski HPV to choroba weneryczna 23.07.09, 14:40 I baby nie powinny dawac swego organu płciowego byle komu, bo mogą sie zarazic nie tylko HPV ,ale także syfem , rzeżąchą i adidasem na ktore żadne szczepionki nie istnieją. Pochwalony. I na wieki wiekow. Odpowiedz Link Zgłoś
mareknaw Szczepionka na ignorancję 23.07.09, 18:31 Pośpieszalski - znany specjalista, ginekolog uczący się budowy człowieka z Pisma Świętego. Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Lobbing w Wyborczej? 24.07.09, 12:57 Czyżby koncern farmaceutyczny postanowił lobbować za pośrednictwem Wyborczej? Dla mnie jest oczywiste, że ten artykuł ma taki właśńie cel. Odpowiedz Link Zgłoś