basturk 20.02.04, 17:46 pytanko do naszego kolegi co miał dziś z temidą rozmawiać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rosko1 Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 18:05 Tak skutecznie pogadał że następny wpis na forum zdarzy się Swerdowi za kilka miesięcy.No jak widać gadulstwo nie popłaca. O tym co się zdarzyło dowiesz się z Aktualności. Szkoda chłopa ale trudno jak taki nerwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 18:11 heh qrde jush po aktualnosciach prawie!!!!! zdradź rąbka tajemnicy Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 18:19 Nic szczególnego zostało jak było tyle że się najeżdził Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd f.. the police IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 18:39 no więc przedstawiłem sytuacje, że byli na lewym pasie, że nie migali, przejechali linie ciągłą sędzia zrozumiał, powiedział że faktycznie zrobili źle, że tak nie powinni, ze złamali przepis, ale jak miałem "ustąp pierwszeństwa przejazdu "to miałem czekać na moje pytanie gdyby tam było dużo aut i wszystkie zjeżdżały na lewy pas żeby mnie wpuścić to czy mógłbym wjechać odpowiedział, że teoretycznie tak, ale wg przepisów nie chore przepisy, chory kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: jak było u Temidy???? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 18:43 a swoją drogą to przy takiej interpretacji znaków, tak sztywnej to tylko siaść i płakać można jedno tylko zawaliłem. sędzIa powiedział że gdybym mandatu nie wział to kara by była dużo niższa, bo te wszystkie wykroczenia gliniarzy działały by na moją korzyść no nic, człowiek mądry po szkodzie dura lex sed lex Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 20:31 nie przejmuj sie tak to ejst.. a czy to była jednorazowa rozprawa czy bedzie jeszcze jedna??? jak coś to możesz złożyć odwołanie termin 7 dni od ogłoszenia wyroku.. a poza tym to gdyby faktycznie tak sztywno interpretowac znaki to byłoby wiecej stłuczek wieksze korki jazda trudniejsza etc... w kazdym bądź razie szukali czegoś i znaleźli tacy są, tak ajk skarbówka-awsze cos znajdzie a jaki był sędzia?? Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 22:05 Nie chcę sie wtrącać ale po tym co wiem to zupełnie gościowi nie zależało na rozwiązaniu problemu skoro wcześniej kasa i tak wpłynełą do UM w Katowicach. Pozatem on też musi bronić honoru tzw.władzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: jak było u Temidy???? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 23:35 no więc gość był przyjaźnie nastawiony tak myślę skoro postawił się w sytuacji neutralnej i przyznał mi rację. niestety jako sędzia powiedział że musi się trzymać reguł, a te są jakie są a co do sztywnej interpretacji no to niestety przepisy są idiotyczne. to tak jak do zasady trzymania odległości. ktoś z was jadąc w korku przestrzegał to? założę się że jakby auto przed wami stanęło w miejscu to byscie się w nie władowali :( Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 23:39 przepisy przepisami ale też do przepisów często potrzebne jest poprostu ..logicze pomyślenie Odpowiedz Link Zgłoś
rosko1 Re: jak było u Temidy???? 20.02.04, 23:41 O i tutaj bardzo się mylisz ale Bóg ci to wybaczy, mam nadzieję że o tym jeszcze kiedyś pogadamy. Pozatem przegrałeś zakład. Odpowiedz Link Zgłoś