Dodaj do ulubionych

Lubię trójkę :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:54
Lubię radiową trójeczkę :-).

Dziś dwa moje maile w całości przeczytali na antenie, najpierw w audycji
porannej o sporcie, a przed chwilą w klubie trójki na temat polskiej
ortografii i jej związkach z Internetem :-). Bardzo mnie ucieszylo jak
usłyszałem w radiu swoje słowa :-).

Polecam trójkę, bo to jedna z niewielu (jedyna?) stacja, która podchodzi do
słuchaczy poważnie, jest otwarta na obustronną dyskusję. Gdzie indziej to
tylko przebój, przebój, reklama, zapowiedź, przebój, przebój...
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 01:04
      Właśnie leciały dwa przedpremierowe utwory Dżemu. Mhmmm :-).
    • katek18 Re: Lubię trójkę :-) 27.08.04, 07:46
      Ja też :-)
    • cjanek Re: Lubię trójkę :-) 27.08.04, 08:54
      Jedna z nielicznych stacji radiowych dajaca sie sluchac dluzej niz kwadrans:)
      Uwazam jednak ze dokonane tam ostatnio zmiany obnizyly troche poziom i
      wszechobecna komercja juz tam rozklada swe macki. A i klimat nieco sie zmienil..

P.S.
      Pamietam historie gdy jeden z radnych (obecny zreszta na naszym forum:)musial
      zrezygnowac na sesji z picia kawy z firmowego kubka 3. Kryptoreklama niby to byla:)
      Usmialem sie setnie!!!
      • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:32
        Zgadza się, w ciągu dnia to tylko taki trochę lepszy RMF, ale tak od 20
        wieczorem i w nocy to jest jeszcze dobry program.
        • Gość: solo Re: Lubię trójkę :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:57
          święte słowa...nic dodać
      • fockx Re: Lubię trójkę :-) 23.09.04, 20:06
        Zgadzam się z Twoimi zapisami w pełni. Pamiętam, że dawniej mityczne wprost było
        słuchanie listy przebojów Niedźwiedzia - sam mam do dziś dużo zeszyt format A4,
        w którym pracowicie wypisywałem kolejne notowania :) Dziś ciut się zmienił
        klimat jak piszesz, ale zawsze jest albo ciut lepszy od czołowych, komercyjnych
        nadawców bądź też jesteśmy już na tyle posunięci wiekowo, żestaliśmy się
        targetem dla dzisiejszej Trójki :) A to mnie osobiście wcale nie boli ;) Lecz to
        już zupełnie inna historia ...
        • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:25
          Zaprzeczam jakoby trzeba być posuniętym wiekowo by lubić trójkę :-). A
          najwięcej słuchaczy Trójka ma w grupie wiekowej 25-39 lat (w tej grupie
          wiekowej PR3 wybiera 6,4% słuchaczy).

Trójka szczególnie dobrze radzi sobie na Śląsku. Tutaj zajmuje 6 miejsce (5,9%
          słuchaczy).

Badanie Radio Track luty-lipiec 2004.
          • fockx Re: Lubię trójkę :-) 23.09.04, 20:42
            A jaki jest główny target tych "gigantów" ciut niższy i tylko o tym mówię, a
            jednoczęsnie nie mam z tego powodu kompleksu. Poza tym jak sam miałem 19 lat to
            uważałem 30 latków za staruchów i myślę , że to podejście się nie zmieniło :)
            • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:38
              Chyba jednak tak, ja nie uważam 30 latków za staruchów... :-).
            • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:42
              A jeszcze uściślając - RMF oraz Radio Zet także mają najwięcej słuchaczy w
              grupie 25-39. Aczkolwiek RMF ma podobną ilość w grupie 15-25, podczas gdy Radio
              Zet w tej grupie pozostaje daleko w tyle (w przypadku Zetki wyraźnie widać, że
              główna grupa słuchaczy to grupa 25-39).

Ja sam przez dłuższy czas słuchałem Radia Zet, ale obecnie to radio mi już nie
              odpowiada. Dawniej ceniłem sobie świetny njusrum, dobrą publicystykę,
              uzupełnione ciekawym formatem muzycznym (odnosiłem wrażenie, że dawniej Zetka
              grała dużo więcej rocka niż RMF). Obecnie wróciłem do Trójki. To jedyna stacja
              radiowa, która łączy radio przez duże "R" z interesującą muzyką (z tego
              drugiego powodu dla mnie odpada "jedynka" i "dwójka"). Bo radio to dla mnie
              ludzie, jak w "gigantach" ludzi zastępuje się komputerem który losuje piosenki
              i w ogóle minimalizuje się ilość słowa mówionego to dla mnie to już nie jest
              radio tylko powszechnie dostępna szafa grająca...
    • cjanek Czy ktos nagrywa trojke? 27.08.04, 12:22
      Kiedys nagrywalo sie na kaseciaki albo szpulowe. Ja od niedawna nagrywam
      trojkowe koncerty, albo inne ciekawe audycje (urodziny Pata Metheny).
      POtem czyszcze, odszumiam, i jest z tego plytka do samochodu albo ladna
      empetrojeczka:)

Nagrywacie cos tez?
      • radexior Właśnie! 27.08.04, 12:41
        Przy okazji może będzie ktoś mógł mi pomóc: Jak nagrać w jakimkolwiek formacie muzykę z radia internetowego? Bo ten windowsowski program rejestrujący jest fatalny (nie dość że nagrywa tylko 1 minutę to jeszcze z ogromnymi szumami, nie do słuchania). Tylko nie polecajcie mi nagrywanie przez wieżę na kasety, bo to wiem, ale chcę mp3.
        • salo Re: Właśnie! 27.08.04, 13:13
          radexior napisał:

> ale chcę mp3.

Użyj np. "nero media player"
          • radexior Re: Właśnie! 29.08.04, 21:54
            Ale jak mam nagrywać skoro radio jest odbierane przez Winampa?
            • radexior Re: Właśnie! 30.08.04, 11:30
              Ok, sam znalazłem odpowiedź: www.frazpc.pl/b/77462
              Jednak niegłupi ten winamp:)
              • Gość: Paweł Re: Właśnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 11:35
                No właśnie też miałem Ci poszukać tego plug-inu, ale już mi się wczoraj nie
                chciało :-). Tak, Winamp to całkiem fajny program.
      • Gość: Paweł Re: Czy ktos nagrywa trojke? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:49
        Ja koncertów nie nagrywam, i tak są do ściągnięcia z netu ;-). Problemem dla
        mnie głównie jest to, że mam dosyć słabe radio w pokoju, jakbym chciał z tego
        nagrywać to jakość byłaby fatalna...
      • dementia Re: Czy ktos nagrywa trojke? 24.09.04, 08:31
        cjanek napisał:

> Kiedys nagrywalo sie na kaseciaki albo szpulowe.

:-D
        Mój tata nagrywał maniakalnie - najpierw na szpule, a potem już na kasety na
        segmentowej wieży Unitra :-)
        W Trójce zawsze puszczali ciekawe albumy. W epoce komunizmu, to była niezła
        odskocznia od "opolskich klimatów, kogucików na patyku" etc.

Moja mam bedąc ze mną w ciąży usłyszała w Trójce "The Wall" i dolary, które
        dostała od mojej babci na zakup w Pewexie kosmetyków dla niemowlaka (czyli za
        parę miesięcy mnie :-D )wydała na analog Pink Floyd :-) To odcisneło piętno na
        moim guście muzycznym :-)

Cuuuudne czasy :-) Mam sentyment do Trójki :-)
    • Gość: Paweł U2 - Vertigo tuż tuż! Dzięki trójeczko :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 19:05
      Już za momencik, już za chwilkę powinien pojawić się na antenie nowy singiel
      mojej ulubionej grupy U2 :-). Podobno jest rewelacyjny :-).
    • szczypior74 radio i... TV 24.09.04, 11:10
      Dąłączam się do grona wielbicieli. Trójki słucham od zawsze, czyli zanim
      Niedźwiedzki zaczął prowadzić swoją listę. Jeszcze w brzuszku mojej Mamu... ;o)

Był czas kiedy przerzuciłam się na RMF, gdy nie dało się go słuchać - na ZETkę,
      a z zetki wróciłam do Trójki. Jakieś dwa lata temu.
      Z przykrością stwierdzam, że Trójka włączyła się do walki o słuchacza i staje
      się co raz bardziej skomercjalizowana. Ceniłam ją zawsze za "dużo gadania -
      mało grania", przejrzyste wiadomości bez muzyki w tle.
      Zaskoczyły mnie wprowadzone chyba pół roku temu "dżingle", stanowiące podkład
      do wiadomości. Nie dość, że zagłuszają mówiącego to są agrsywne. I jeszcze
      zmiany ramówki.
      I konkursy, których też przybywa.
      No trudno... Takie czasy, że słuchalność jest najistotniejsza, wciąż trzeba być
      wysoko w rankingach, aby kasa lała się strumieniami od reklamodwaców.

A co teraz w Trójce lubię?
      Audycje:
      - Pawła Kostrzewy - dzieki niemu jestem na bieżąco z nowymi trendami w muzyce
      - Agnieszki Szydłowskiej - kolejny muzyczny ekspert. Gdyby się tylko dało to
      dziękuję jej tu za Laikę :o)
      - oczywiście Sosnowski i jego wieczorne audycje - rewelacja! Doskonałe tematy i
      goście, którzy mają naprawdę coś do powiedzenia.
      - studio reportażu o 22.00.
      - i in.

Tak w ogóle to słucham TYLKO radia. Telewizja może dla mnie nie istnieć.
      Zresztą nie mam cywilizora i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa.

Szukając kwatery na wakacje pierwsze co słyszałam to to, że w pokoju jest TV.
      Taki standard. Włączaliśmy z mężem kilka razy TV - jedyne co można oglądać to
      wiadomości. Programy akurat też odświeżały ramówkę.
      Widzieliście 10 minut z Moniką Olejnik?
      Usmiałam się...
      Jedną minutę zajmuje przedstawienie gości. Jedną pożegnanie. Jedną zadawanie
      pytań. Jedną wnosząca coś dyskusja i wypowiedzi. Pozostałe 6 - to walka
      pomiędzy uczestnikami, zwykle reperezentantami róznych ugrupowań politycznych.

Podobnie wygląda to w niedzielnym salonie Trójki.
      Spokojnie śniadania zjeść nie można. Wtedy mąż włącza cicho to co nagrał w
      nocnym, sobotnim klubowym graniu i jest milutko... :o)

Pzdr

• szczypior74 Re: Lubię trójkę :-) 04.10.04, 13:24
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10721
    • Gość: zyta Re:właśnie leci lista prowadzi Balonik ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 20:06
    • katek18 Nowe radio 22.12.04, 08:44
      NRJ FM - dziś odkryłam :-) 93.6 fm

Cytat z www.stx-records.com/nrjfm.html

"Jaka to muzyka? Głównie chill out i smooth jazz. Jako nowy sposób relaksu.
      Prezentujemy także muzykę retro (radio nostalgy), okolice jazzu (nu jazz,
      electro jazz, acid jazz, legendy jazzu), a także funky, classic soul, r&b,
      swing, lounge music, remixy klasyków, muzyka filmowa. Na rynku w ostatnich
      latach pojawiały się na krótko podobne autorskie pasma muzyczne: tworzyli je
      Marek Niedźwiecki, Agnieszka Szydłowska i Marcin Kydryński w Radiowej Trójce
      oraz młodzi didżeje w Radiostacji."
      • Gość: Paweł Re: Nowe radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:53
        > NRJ FM - dziś odkryłam :-) 93.6 fm

Tak, wiem, wiem... I mnie krew zalewa, bo to oznacza, że szanse na powrót Rock
        Radia stopniały prawie do zera. Nawet jak Naczelny Sąd Administracyjny przyzna
        rację Rock Radiu w sporze z Krajową Radą to ta decyzja będzie niewiele warta,
        bo na częstotliwości nadaje już ktoś inny. Niby powinien obowiązywać stan
        prawny sprzed wydania Rock Radiu decyzji odmownej o przedłużeniu koncesji, ale
        niestety w Krakowie w podobnym sporze o częstotliwość poszkodowane Blue FM nie
        zdołało przegonić Eski Kraków... Ciekawe jak będzie w śląskiej odsłonie
        podobnej batalii. W zasadzie rockowo formatuje się Radio Flash, więc jeżeli to
        pójdzie dalej w tym kierunku to nawet Rock Radio nie będzie mi tak potrzebne.
        Ale jednak - jeżeli NSA orzeknie, że KRRiT niesłusznie zamknęła radio to takie
        radio powinno mieć szansę nadawać dalej. W sprawie Radia Blue mieliśmy przykład
        tego, że w Polsce urzędnik (KRRiT) może wszystko, a decyzja sądu najwyższej
        instancji jest nic nie warta.
        • Gość: Paweł Re: Nowe radio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 20:57
          Tak czy siak sytuacja z punktu widzenia obywatela jest patowa. Niezależnie od
          tego kto za rok będzie nadawać na 93,6 to i tak ta druga, przegrana strona
          będzie się z pewnością domagać od skarbu państwa wielomilionowych odszkodowań.

I jak tu mówić, że w tym kraju jest wszystko w porządku?
    • fotomarcin Re: Lubię trójkę :-) 26.12.04, 12:35
      Wpisuję się na listę wielbicieli Trójki! Kiedyś gdy w piątek nie mogłem słuchać
      listy, to była tragedia. Notowałem każde notowanie (o Internecie nikomu jeszcze
      się nie sniło;-) głosowałem wysyłając kartki (o e-mailach nikomu jeszcze się
      nie śniło;-) miałem radochę gdy czytali coś mojego na antenie (oj, chyba
      kilkanaście razy się udało...), wygrywałem koszulki, kasety i single w
      konkursach...
      • oqo Re: Lubię trójkę :-) 26.12.04, 14:38
        trójeczka przez ostatnie trzy dni tak smacznie gra że w domu pełnym ludzi
        powiesiłem pokrowiec na telewizor i świetnie się z tym wszyscy czujemy:)
    • man_x Re: Lubię trójkę :-) 04.02.05, 00:01
      ostatnio po 23 sluchalem sobie "chillout cafe" prowadzony przez Agnieszke
      Szydlowska. Znakoici artysci (dj shadow,chemical brother,tworzywo sztuczne,
      NOON). Co tu gadac- pierwsza liga. niestety niedzwiecki wrocil z australii i
      zajal jej miejsce :-/
      • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 10:46
        > ostatnio po 23 sluchalem sobie "chillout cafe" prowadzony przez Agnieszke
        > Szydlowska. Znakoici artysci (dj shadow,chemical brother,tworzywo sztuczne,
        > NOON). Co tu gadac- pierwsza liga. niestety niedzwiecki wrocil z australii i
        > zajal jej miejsce :-/

Nie do końca, oni się wymieniają. A ja tam niedźwiedzia lubię...

P.S. Dziś Kaczkowski :-)
        • Gość: Paweł Re: Lubię trójkę :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:53
          > P.S. Dziś Kaczkowski :-)

Właśnie przed chwilą mnie olśniło, że to przecież dzisiaj piątek mamy... Czyli
          Kaczkowskiego przegapiłem wczoraj :-(. Echhh, za dużo nauki, za dużo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka