Dodaj do ulubionych

Tychy Wilkowyje

27.07.15, 23:04
Witam,

Proszę o informacje na temat bezpieczeństwa w tej dzielnicy i ogólnie jak się tam mieszka.
Jak często odbywa się zlot motocyklistów i czy to jest uciążliwe dla mieszkańców?
Zastanawiam się nad kupnem domu w tej okolicy. Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • gregoryzc Re: Tychy Wilkowyje 28.07.15, 21:17
      W Wilkowyjach jest dość niebezpiecznie ponieważ grasują tam wilki, a zlot motocyklistów odbywa się zaledwie raz w tygodniu, więc przez sześć dni w tygodniu nie ma żadnych uciążliwości dla mieszkańców ;)
      • nadin Re: Tychy Wilkowyje 29.07.15, 11:05

Świetnie ja tam wilki lubię a i motocykliści od czasu do czasu nie przeszkadzają. A może jest coś istotnego o czym warto wiedzieć? Ile czasu dojeżdża się do centrum miasta? I ogólnie jak się tam żyje?
        • gregoryzc Re: Tychy Wilkowyje 29.07.15, 20:31
          Ja w Wilkowyjach tylko pracuję, więc niczego konkretnego nie mogę Ci powiedzieć. Jeżeli mogę w jakiś sposób pomóc to powiem tyle, że dojazd z Wikowyj do centrum miasta zajmuje około 10 minut. Jedyny problem to godziny popołudniowe, gdzie często ul. Mikołowska lubi się korkować. Ale jeśli zamierzasz kopić dom po południowej stronie ul. Mikołowskiej to problem korków nie będzie Cię dotyczył, bo do centrum można bez problemu dojechać przez ul. Obywatelską. A tak poważnie to zlot motocyklistów odbywa się raz w roku.
          • nadin Re: Tychy Wilkowyje 29.07.15, 21:46
            Dzięki za wskazówkę. Dom znajdowałby się bardzo blisko kościoła, gdzie widziałam,że odbywają się te zloty. Jeszcze się zastanowiłam, czy ten kościół tam przypadkiem za mocno w niedziele nie hałasuje?
    • madzix88 Re: Tychy Wilkowyje 30.07.15, 05:08
      Na Wilkowyjach mieszka mój brat. Jakieś 400m od kościoła, który niespecjalnie hałasuje :) Za to proboszcz.... Oj, żeby inni księża brali z niego przykład w podejściu do wiernych.
      Zlot motocyklistów odbywa się raz w roku i jest raczej atrakcją niż uciążliwością.

Ogólnie mieszka się tam spokojnie i miło. Dzielnica mała, więc większość mieszkańców się zna. Jedynym minusem chyba jest szkoła. Ale dotyczyć Cię to będzie jeśli masz dzieci w wieku szkolnym.

Btw. Też myślałam o kupnie jednego z tych bliźniaków ale cena skutecznie ostudziła moje zapędy:)

.
      • nadin Re: Tychy Wilkowyje 30.07.15, 11:10
        Dziękuję serdecznie za odpowiedź. A co masz na myśli mówiąc o tej szkole, bo mam dwoje dzieci w wieku szkolnym?
    • nadin Re: Tychy Wilkowyje 07.08.15, 17:12

Jakie jeszcze inne dzielnice polecalibyście do zamieszkania?
    • wlazlkoteknaplotekimruga Re: Tychy Wilkowyje 10.08.15, 07:27
      Sprawdź sobie studium zagospodarowania gdyż plany przewidują połączenie Obywatelskiej i Stoczniowców a wtedy ruch samochodowy znacznie wzrośnie - południowe dzielnice pojadą tędy zamiast przez Radziejówkę czy browar.

bip.umtychy.pl/zagospodarowanie-przestrzenne/studium-uwarunkowan/1674
      • nadin Re: Tychy Wilkowyje 10.08.15, 11:29
        Bardzo dziękuję za ta wskazówkę. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka