Dodaj do ulubionych

ranking podstawówek

01.02.05, 09:41
Za miesiąc trzeba zapisać dziecko do szkoły ,która szkoła waszym zdaniem jest
godna polecenia.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kalfas Re: ranking podstawówek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 11:43
      W temacie podstawówek obowiązuje rejonizacja. Szkoła podstawowa, do której ma
      chodzić dzieciak zależy od miejsca zamieszkania. Podobno jest możliwe
      przeniesienie do innej szkoły, ale trzeba mieć mocne argumenty. Wyobrażasz sobie
      co by było gdyby wszyscy zapisali swoje pociechy do tej jednej szkoły, która
      teoretycznie jest najlepsza? Reszta szkół byłaby niepotrzebna, a w tej jednej
      wybranej byłby taki tłok, że nikt by nad tym nie zapanował. Poza tym poziom
      edukacji nie zależy tylko od pozycji szkoły w rankingu. Nauczyciele i tak się
      zmieniają, a najistotniejsze jest jednak to jakie podejście do nauki ma dziecko
      i rodzice. Nawet w teoretycznie najgorszej szkole dzieciak może być bardzo
      dobrym uczniem, który w niczym nie będzie ustępował uczniom z innych szkół.
      Takie jest moje zdanie :)
      Pozdro!
    • szczypior74 Re: ranking podstawówek 01.02.05, 12:53
      Wilkowyje. SP nr 9. Zajęcia zawsze od godziny 8.00.
      Jeśli chodzi o rejonizację - to oczywiście jest, ale zdarzają się wyjątki.
      Zadzwoń do Miejskiego Zarządu Oświaty i zapytaj o szczegóły. Tel. 780 26 47
      • Gość: magi Re: ranking podstawówek IP: *.unregistered.media-com.com.pl 01.02.05, 22:20
        Rejonizacja? Istnieje coś takiego, ale nie ma żadnego problemu, by dziecko
        zapisać do wybranej przez siebie szkoły, jeżeli tylko ta nie robi problemu (co
        przy niżu w podstawówkach raczej jest mało prawdopodobne):wystarczy zgłosić się
        do swojej rejonowej szkoły, wypełnić zdaje się jakiś druczek i dostarczyć do
        wybranej przez siebie szkoły.... załatwiałam takie cuś rok wstecz i nawet panie
        w mojej rejonówce same się zaoferowały dostarczyć owe pisemko:)
        Rejonizacja to o tyle śmieszny pomysł, że dziecko jest przypisane do szkoły
        według stałego zameldowania, a sądzę, że nie jesteśmy jedyni, co mieszkają w
        pewnym oddaleniu od swojego stałego meldunku:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka