kaligar 15.06.05, 19:32 No i o dziwo na moim osiedlu skosili trawkę. Szkoda trochę-jeszcze chwil parę i żniwa by były. A jak na innych osiedlach? No bo w innych miastach juz trzy razy kosili. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
galanonim77 Re: Sianokosy :) 15.06.05, 21:01 kaligar napisał: > No i o dziwo na moim osiedlu skosili trawkę. > Szkoda trochę-jeszcze chwil parę i żniwa by były. > A jak na innych osiedlach? No bo w innych miastach juz trzy razy kosili. Powiem tak, sianokosy to chyba najgorszy czas dla alergików z tego co słyszałem, bo sam na szczęście nim nie jestem. Wiem natomiast, że kosić trawę osobiście muszę co jakiś tydzień- półtora, ponieważ nie mieszkam w bloku ino w domu, a jak to sie mówi: "jak dbasz, tak masz";) szoszofcy.w.interia.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: Sianokosy :) 15.06.05, 22:51 No właśnie .Nos mam zapchany,astma,kaszel,nie mogę spać,jestem zmierzła,a wszstko to przez sianokosy i pewno coś jeszcze.Byle do końca czerwca,potem już z górki.Jak będę prezydentem,zabronię koszenia,zrobię z Tychów angielski ogród. Odpowiedz Link Zgłoś
kaligar Re: Sianokosy :) 16.06.05, 12:45 pietnacha40 napisała: > No właśnie .Nos mam zapchany,astma,kaszel,nie mogę spać,jestem zmierzła,a > wszstko to przez sianokosy i pewno coś jeszcze.Byle do końca czerwca,potem już > z górki. WSPÓŁCZUJE!!!!! > Jak będę prezydentem,zabronię koszenia,zrobię z Tychów angielski ogród. No to będziesz cierpiała do pierwszych śniegów. Właśnie chodzi o to zeby kosic wcześniej zanim trawa zakwitnie. Angielski ogród? To trzeba kosić co tydzień! :))) Al. Jana Pawła II tez niezbyt ładnie wygląda. Smuci mnie to trochę bo jeszcze niedawno były plany stawiania pomników a teraz nawet to mniejsce nie jest zadbane :( Odpowiedz Link Zgłoś
metgreg Re: Sianokosy :) 15.06.05, 23:57 ja już nie mam pomysłu jak sie "bronić". żadne specyfiki nie pomagają i zaztoki aż pozaatykane, okropne uczucie, ja to mam od kwietnia do końca lipca jazde. a jadąc ul. Kopernika od kościoła J.Chrzciciela w strone dworca Tychy Zachodnie, wzdłuż torów, jedzie sie jak w tunelu, trawa na 1,5 m wysoka i droga po łuku więc źle sie jeździ bardzo... Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: Sianokosy :) 16.06.05, 12:13 kurka, współczuję wam alergicy! Zaś u mnie na osiedlu...fajnie, że wykosili to cholerne trawsko, ALE niestety nie pozbierali tych "kupek" - i teraz wszędzie mamy 10-cio centymetrową warstwę to zeschej, to zgniłej trawy!!! nie wiem co powiedzieć! czy te dzieciaki takie szybkie,czy to ekipa kosiarzy zaspała??? generalnie to niezły mamy syff! Ale prawdą jest, że mogliby kosić trochę częściej, a nie raz do roku! Odpowiedz Link Zgłoś
dementia Re: Sianokosy :) 16.06.05, 15:33 U mnie chyba raz kosili - takimi golareczkami, że niech ich.... wrrr! Uwielbiam tę symfonię - ryk kilku kosiarek o 7 rano w sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
szczypior74 Re: Sianokosy :) 16.06.05, 15:57 Na os. F posprzątali w zeszłym tygodniu. Od razu zrobiło się więcej miejsca. Uwielbiam zapach koszonej trawy :o) I modlę się, aby nigdy nie dopadła mnie alergia na pyłki. Wystarczy, że mam na słońce. Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Sianokosy :) 16.06.05, 18:30 Ja też uwielbiam ten zapach:) U nas w zeszłym tygodniu skosili, ale po raz pierwszy wynajeli traktor, więc było cicho! I też zostawili "kupki":) Przynajmniej moja chora psina jak swoje robi to chowa w te trawiaste... :P Odpowiedz Link Zgłoś