Dodaj do ulubionych

Plus, Orange a może Era ?

21.10.05, 10:58
Mam pytanie do znawców, mianowicie stoję przed wyborem operatora tel. kom.
(wcześniej miałem popa wiec za bardzo nie śledziłem ofert abonent.), stąd
moje pytanie - na którego się zdecydować ?, pewnie są jakieś drobne szczegóły
różnicujące ich oferty, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • matams Re: Plus, Orange a może Era ? 21.10.05, 11:09
      Mam doswiadczenie jesli chodzi o sieci. Uzywam Ideii eh tzn orange i POPa a
      takze ere.
      Stawki i promocje sa w zasadzie te same, wielkich roznic nie ma wiec na
      warunkach finansowych nie warto sie skupiac a na samej jakosci uslug. era
      wyprzedza wszystkich i wszedzie. Ere mam juz 6 rok na abonamencie i ani razu
      nie bylo sytuacji, w ktorej chcialem zadzwonic a nie mozna bylo lub bylo to
      utrudnione, w orange i w popie jest to standard przyjamniej raz dziennie. Sama
      obsluga w z erze zasluguje na 5 z plusem, bok z orange na 3 z minusem. Do dnia
      dzisiejszego uzywam orange i popa z prostej przyczyny: znajomi klienci znaja
      moj numer od wielu lat i ciezko jest mi sie pozegnac z centertelem, aczkolwiek
      ida dobre czasy z przenoszeniem numerow. Jak tylko juz nadejda wskakuje na ere.
      A i maly dodatek w erze: w tym roku otrzyalem juz za samo byce z nimi
      kilkadziesiat minut za free i to dwa razy!! w ideii nawet nie dziekuja...
      Generalnie polecam ERE I TYLKO ERE
      Jesli chodzi o plusa hmmm nie moge nic powiedziec z wlasnego doswiadczenia ale
      mam pare osob ktore borykaja sie z ta siecia...
    • dementia Re: Plus, Orange a może Era ? 21.10.05, 11:21
      Podpisuję się pod zdaniem poprzednika.
      Korzystałam początkowo z Plusa, potem Idei, od ponad 3 lat jestem w Erze i
      zdecydowanie u nich mam się najlepiej :-)
      Jeśli chodzi o oferty taryf i telefonów, to każdy operator ma coś ciekawego.Ale
      w Erze:
      - zasięg w podziemiach np. knajpach, na tzw. zadupiach - bezproblemowy ;-)
      - płatności - nie ukrywam, często zdarza mi się spóźnić - nie blokują połączeń
      po kilku dniach (mistrzem w tym była Idea ;-/) - grzecznie informują smsem,
      potem dzwonią i proszą o wyjaśnienie braku płatności, umawiają się na termin
      spłaty i dopiero po jej braku wpłaty blokują. Cała procedura trwa do 6 tyg. od
      terminu do którego należało zapłacić rachunek. Tak więc musiałbyś się naprawdę
      moooocno 'postarać' o blokadę telefonu w razie braku płatności.
      - w ramach podziękowania za to, że jestem z nimi od lat zaproponowali mi od
      stycznia przejście na bardzo atrakcyjne warunki. Za ile, za co w zamian? Za
      podpisanie umowy na kolejne 2 lata - a i tak to miałam zrobić.
      Zarzut wobec Ery mogą stanowić właśnie te 2 letnie umowy, bo chyba u innych
      można podpisać umowy już na rok. (?)
      Reasumując - jestem zadowolona z Ery i polecam. Ale... pewnie znajdzie się tu
      wiele osób, które będą zachwalać innych operatorów. Ale wiadomo - to dyskusja o
      wyższości masła nad margaryną. Pozdrawiam! :-)
      • matams Re: Plus, Orange a może Era ? 21.10.05, 11:44
        O wlasnie platnosci!
        Era czeka, grzecznie pisze esa, pozniej list.
        Idea pisze esa i po 2 tyg od minionego terminu platnosci blokuje! Po 4 wylacza.
        Zapomnialem o zasiegu: to prawa wystarczy grubszy murek i zapomnij o ideii a z
        era mozesz smigac.
    • lawia Potwierdzam Era jest najlepsza 21.10.05, 14:40

Podpisuję się pod moimi poprzednikami:-)
      • j.oker PLUS na PLUS 21.10.05, 17:29
        Ja mam od 4 lat plusgsm i jestem tez bardzo zadowolony ,dobry zasieg
        praktycznie wszedzie gdzie to mozliwe ,z platnoscia niemoge nic opisac bo
        zawsze place na czas wiec nieznam problemu ,bardzo fajna stron internetowa
        mozna zarzadzac swoim numerem i wszystkimi uslugami jakie sa dostepne w dla
        tej sieci tzn logujesz sie do własnego profilu (numeru telefonu )i bez
        chodzenia i dzwonienia gdziekolwiek mozesz dokonac zmian np taryfy ,dodac
        swoje tanie numery lub zmienic adres do korespondencji .Jest jeszcze jeden
        pozytyw mozesz z internetu na siec plusa słas darmowe sms :)))
        smsb.plusgsm.pl/sms/
      • j.oker PLUS na PLUS 21.10.05, 17:29
        Ja mam od 4 lat plusgsm i jestem tez bardzo zadowolony ,dobry zasieg
        praktycznie wszedzie gdzie to mozliwe ,z platnoscia niemoge nic opisac bo
        zawsze place na czas wiec nieznam problemu ,bardzo fajna stron internetowa
        mozna zarzadzac swoim numerem i wszystkimi uslugami jakie sa dostepne w dla
        tej sieci tzn logujesz sie do własnego profilu (numeru telefonu )i bez
        chodzenia i dzwonienia gdziekolwiek mozesz dokonac zmian np taryfy ,dodac
        swoje tanie numery lub zmienic adres do korespondencji .Jest jeszcze jeden
        pozytyw mozesz z internetu na siec plusa słas darmowe sms :)))
        smsb.plusgsm.pl/sms/
    • franck Re: Plus, Orange a może Era ? 21.10.05, 22:16
      Generlanie uważam, że wszyscy operatorzy i komórkowi i stacjonarni to
      załodzieje a URTiP i UOKiK to cioty ale jeśli musisz coś wybrać to Era jest
      najmniejszym złem.
    • man_x Re: Plus, Orange a może Era ? 24.10.05, 22:59
      proste, ze ERA
      na poczatku pazdziernika bez zadnego wahania przedluzylem umowe na kolejne dwa
      lata. nie zawodza.

teraz nie mam pojecia w jaki sposob wykorzystam te wszystkie skumulowane darmowe
      minuty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka