Dodaj do ulubionych

Poszukujemy pracowników

04.08.06, 12:33
Firma Flexider, która znajduje sie na terenie Fiata i działa w branży
motoryzacyjnej poszukuje pracowników bezpośrednio produkcyjnych - operatorów
urządzeń montażowych. Wymagania: wykształcenie średnie techniczne lub
zawodowe, umiejętność czytania i rozumienia dokumentacji technicznej.
Oferujemy: umowę o pracę na czas określony, wynagrodzenie 900 zł brutto plus
premia produkcyjna, praca zmianowa. Osoby zainteresowane mogą przysyłać CV i
list motywacyjny na adres infosek@flexider.it.pl. We wrześniu będziemy się
kontaktować z wybranymi osobami.
Obserwuj wątek
    • matams Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 14:16
      nie no bez jaj!! litosci!! 900 zl brutto? nie dziwie sie ze juz zaczynacie
      rekrutacje...poszukiwania. Przeciez to ponizej godnosci!
      • magi104 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 14:25
        matams napisał:

> nie no bez jaj!! litosci!! 900 zl brutto? nie dziwie sie ze juz zaczynacie
        > rekrutacje...poszukiwania. Przeciez to ponizej godnosci!

A jakie wymagania!!! Można wpaść w kompleksy:P:P:P
      • krzys00 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 14:54
        matams napisał:

> nie no bez jaj!! litosci!! 900 zl brutto? nie dziwie sie ze juz zaczynacie
        > rekrutacje...poszukiwania. Przeciez to ponizej godnosci!

no co racja to racja , ale i tak bezrobocie w dalszym ciagu jest spore to zgloszen beda mieli sporo
      • franck Re: Poszukujemy pracowników 06.08.06, 15:23
        900 PLN to tyle na ile wycenia pracę na powyższe stanowisko wycenia rynek. Im
        więcej chętnych się zjawi/im łatwiej będzie firmie zatrudnić ludzi to pensja
        pewnie jeszcze spadnie. Jeśli nie będzie chętnych do roboty za 900 PLN to firma
        pewnie podniesie oferowaną pensję by znaleźć w końcu pracowników.

(Ludzie czy wy jak idziecie do hipermarketu na zakupy, to zawsze kupujecie
        wszystko co najdroższe? ... To dlaczego pracodawca za pracę robotnika ma płacić
        2000 PLN skoro ma chętnych do pracy za 900 PLN).

Reszta argumentów to demagogia. Co to znaczy godnie zarabiać? Ja dostaję 5 razy
        tyle i nie jestem w stanie zaspokoić moich podstawowych potrzeb (choć nie są
        one wyszukane) więc zarabiam poniżej godności?

A argumenty o zarobkach szefów są żałosne.
    • szczypior74 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 14:25
      Matams uprzedziłeś mój komentarz.
      Krew mi się zgotowała, gdy zobaczyłam proponowane wynagrodzenie.
      Takie pensje ubliżają godności ludzkiej. Dlaczego polscy pracodawcy zaczynają
      traktować swoich pracowników jak tanią siłę roboczą. Może od razu wyślijcie
      produkcję do Chin, będzie to bardziej opłacalne niż zatrudnianie "drogich"
      polskich absolwentów techników i zawodówek.
      Ciekawe ile zarabia prezesik tej firmy... Pewnie jak we wszystkich tego typu
      molochach 10 tys. na rękę plus drugie tyle premii uznaniowej.
      Proporcje w wynagrodzeniach pracownik-szef rodem z Rosji.
      • szczypior74 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 14:28
        I jeszcze jedno.
        Gdy słyszę o pensjach wysokości 900 zł brutto to marzy mi się wypłacać szefowi
        firmy takie wynagrodzenie przez co najmniej pół roku i przy okazji zablokować
        wszystkie środki jaki ma skumulowane na swoich rachunkach. I niech sobie jeden
        z drugim spróbuje pożyć...
        • natjusia Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 15:36
          wiadomo, że za te 900 zł nie pójdzie pracowac ktos, kto potrafi cos wiecej niz
          przekladac jakies detale czy coś. z drugiej strony na reke taki pracownik
          dostanie okolo 800, a jest to chyba lepsze niz zasilek, którzy mu finansuja
          ludzie normalnie pracujacy.
          • rasqo Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 15:45
            900 minus ok 31% więc na pewno 800 na rękę nie dostanie
            • natjusia Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 15:57
              dobra, wychodzi 621, ale jest coś o premii wspomniane... wiec przypuszczam ze
              700-800 bedzie. poza tym jak masz prace zmianowa, to np. za nocki jest dodatek
              • krzys00 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 17:38
                natjusia napisała:

> dobra, wychodzi 621, ale jest coś o premii wspomniane... wiec przypuszczam ze
                > 700-800 bedzie. poza tym jak masz prace zmianowa, to np. za nocki jest dodatek

no kiedys robiłem w takiej jednej firmie mniejsza o nazwe i za tydzien nocek dostałem całe dodatkowe 25PLN :-/ , to po miesiacu powiedzialem dziekuje bardzo za taka prace
      • franck Re: Poszukujemy pracowników 06.08.06, 15:30
        Te proporcje to po pierwsze nie z Rosji ale z jakiejkolwiek gospodarki
        wolnorynkowej np. USA. Bo tam szefowie dobrze zarządzanych firm zarabiają po
        kilkadziesiąt milionów dolarów. Ich polscy krewni zaledwie po kilkaset
        tysięcy/kilka milionów złotych (patrz zarobki zarządów PKN Orlen czy Banków).
        Także 10 tys. na rękę to nie jest wcale dużo, tyle to może zarabia prezes albo
        spółki skarbu państwa albo jakiejś malutkiej firemki.
        • szczypior74 Re: Poszukujemy pracowników 07.08.06, 08:34
          Miałam na myśli system feudalny. Pan-bogacz (w naszym przypadku szef) kontra
          chłop-pracownik.
          Co do Stanów - w przeciwieństwie do Polski tam człowiek za jedną pensję
          robotnika jest w stanie utrzymać siebie, a nawet i rodzinę. Spróbuj w Polsce.
          Za 600 zł żyjesz na skraju egzystnecji.
          • franck Re: Poszukujemy pracowników 08.08.06, 00:26
            szczypior74 napisała:

> Co do Stanów - w przeciwieństwie do Polski tam człowiek za jedną pensję
            > robotnika jest w stanie utrzymać siebie, a nawet i rodzinę. Spróbuj w Polsce.
            > Za 600 zł żyjesz na skraju egzystnecji.

Czyżby? To chyba nie czytałaś/eś ostatniej Gazety Świątecznej gdziej jest
            fragment wydanej ostatnio w Polsce książki B.Ehrenreich "za grosze pracować i
            nie przeżyć". Praca po kilkanaście godzin dziennie w Walmarcie albo
            Mcdonaldzie za 7$/h pozwala na bardzo skromniutkie życie (pensyjka nie
            wystarcza na zaspokojenie podstawowych potrzeb: czynsz czy skromne wyżywienie).
    • atizylak Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 16:25
      HE WYZYSK!! co za chory kraj i co ktoś 600zł na miesiąc zarobi to nawet na piwo
      nie wystarczy ja nie moge. nc.
      • mariusz766 Re: Poszukujemy pracowników 04.08.06, 16:45

skontaktują się z wybranymi osobami dobre , chłop się ośmieszył , jedynie
        kto się tam może ewentualnie przyjąć to lumpy , nie roby , lub po ZK , którzy
        po pierwszej jałmużnie i to się juz tam nie zjawią .
    • bazylia73 kucharka do przedszkola poszukiwana 05.08.06, 22:13
      szczególy na priva
    • xa.very Re: Poszukujemy pracowników 08.08.06, 06:11
      "Standard" jak to we wszystkich firmach na Turyńskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka