Dodaj do ulubionych

Jest w Tychach Vision Expres?

01.06.07, 18:52
j/w
Obserwuj wątek
    • clover85 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 01.06.07, 22:17
      Kiedys cos slyszalam ze w Tesco...
    • szkasik Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 11:28
      Niestety nie! Ja jeżdżę z dziećmi do Katowic :0(
    • matams Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 13:54
      Nie ma, ale jest sporo punktów "salonow optycznych" lepszych niz vision expres z
      "darmowa druga para"!
      • norbert71 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 16:43
        hce kupic szkła kontaktowe, nie wiem czy można używać ich do kompa w pracy...
        • dotttek Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 16:47
          1) to nie vision expres tylko okulista moj drogi nortbercie
          2) jak okulista to na roweckiego w fotooptyce, albo dorwac gdzies dr neuman
          3) sam z siebie nie kupuj szkieł bo mozesz sobie rozpazkudzic wzrok
          4) a co do pytania - po konsultacji z lekarzem okulistą który zbada wzrok,
          sprawdzi krzywizne oka i inne takie i nauczy jak się to wkłada [co jest upiorną
          zabawą na poczatku] - tak mozna szkieł używac do kompa w pracy ale PO wizycie u
          lekarza nie PRZED i nie na własną rękę

chyba że chcesz sobie rozchrzanić oczy potwornie.
          • mach_2 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 17:22
            Jak ktoś częściej bywa w Bielsku-Bialej niż w Katowicach, to tam też jest
            (pasaż Klimczoka, Sfera, może jest gdzieś jeszcze - chociaż 2 miejsca to dużo).
          • norbert71 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 18:26
            dotttek przecież wiem że tylko po wizycie sam bym sobie nie kupił szkieł nie
            mam 10 lat :)
            Miałem tylko obawy czy mozna stosować do monitorów, kiedys słyszałem że nie bo
            wysuszają oczy.
            pzdr
            • dotttek Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 20:33
              wysuszają to fakt
              po paru [8] godzinach robi się nieprzyjemnie na oczach [bardziej nieprzyjemnie
              niż przy 20 godzinach bez monitora :P] aaaale są krople ktore mozna stosować
              przy szkłach bo z tego co mi tam mówili takie zwykle visin podobno nie są za dobre
              ale to juz w optyku się dowiesz [szczerze polecam tego na roweckiego - bardzo
              fachowa obsługa - robię u nich okulary i kupuję szkła od dziecka i jeszcze nigdy
              nie sprzedali mi bubla zawsze służą radą.. kompetentni są]

systemem do szkieł przy kompie jeszcze jest uzywanie ich tylko kiedy koniecznie
              trzeba [np wizyta szefowej albo jakaś prelekcja cy cuś] a reszta dnia - w
              okularach :)
      • brzuszek6 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 05.06.07, 09:06
        matams to napisz gdzie w tychach kupując jedna pare druga dostane gratis, bardzo
        chetnie skorzystam, zwlaszcza, ze mam w planach zmienic okulary.
        • matams Re: Jest w Tychach Vision Expres? 06.06.07, 09:46
          Nie mow, ze wierzysz w to, ze druga para jest gratis? LITOŚCI! Naprawde reklama
          tak na was działa? Ja od lat kupuje okulary u jednego optyka, gdyby miał ceny
          jak w tym calym visiom to tez bym mial druga "gratis". Optyk: Niklewicz na
          osiedlu F, nieopodal biedronki, zaraz obok sklepu z oswietleniem.
    • malyna122 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 19:17
      Zapraszam do Salonu Paris Optiueq gdzie badanie jest bezpłatne zarówno pod
      kontem soczewek jaki i szkieł korekcyjnych. Szkła kontaktowe nie są zalecane do
      pracy przy komputerze,zalecane są szkła z antyrefleksem. Jesli chodzi o Vision
      Expres to tam badanie kosztuje 50zł i chyba dodoatkowa opłata jesli chodzi o
      szkolenie odnośnie zakładania i ściagania soczewek.Pozdrawiam i polecam sie na
      przyszłosc.
      • norbert71 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 20:07
        tzn ze kontaktow nie mozna uzywać do pracy z kompem?
        • dotttek Re: Jest w Tychach Vision Expres? 02.06.07, 20:36
          już wyżej pisałam - można - ale komfort po pewnym czasie się obniża.

aha - są dostępne szkła jednodniowe - lepszy komfort użytkowania - bo po jednym
          dniu wywalasz, nie babrasz się w płynach - ale cenowo trochę dają po kieszeni -
          opakowanie w okolicach 80zł

malyna - a ten salon gdzie jest? bo mnie czeka zmiana okularów chyba
          • norbert71 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 03.06.07, 19:00
            Opakowanie 80 zł- a ile par soczewek w takim opakowaniu sie znajduje, na ile
            dni?
            • dotttek Re: Jest w Tychach Vision Expres? 03.06.07, 19:38
              soczewki są jednodniowe, kazde szkło jest w osobnym opakowaniu stertlnym.
              opakowanie to 15 par czyli 15 dni noszenia - jezeli cię stać to kupuj te bo
              komfort jest niesamowity - zakładasz i wyrzucasz nie moczysz nie musisz ich
              czyscic nie masz problemu z przechowywaniem - na impreze np idziesz w szkłach
              -bierzesz okulary - sciagasz szkła przed snem albo jak masz juz dosc i wyrzucasz
              bez babrania sie
              w tych 30 dniowych czy 3 miesięcznych pod koniec używania masz coraz większy
              dyskomfort - jednak soczewka się zużywa i nie zawsze dokładnie ją wyczyścisz z
              białka no i zaczyna przeszkadzac na oku. no i jak ci sie jedna zniszczy to
              musisz nową kupić - a w paczce jednodniowych jak jedną uszkodzisz masz drugą w
              zapasie i trzecią i czwartą

minusem jest cena - reszta same plusy
              aha
              w opakowaniu jest 30 sztuk szkieł o tej samej mocy i krzywiznie - jezeli na obu
              oczach masz tą samą wade to masz 15 par. jezeli masz dużą różnicę między oczami
              musisz kupić dwie paczki o roznej mocy.
              ja mam -3,5 i -3,75 [albo -3,75 i -4 - musze sprawdzic na nowo] ale na obu noszę
              -3,5 bo tak zalecił lekarz - i widzę bardzo dobrze na oba oczy ;]
              • norbert71 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 03.06.07, 20:04
                Dzieki za rade , widze że się znasz. Cena jest nawet ok , licząc to co piszesz
                to koszt miesieczny 140 zł. zakładajac że nosisz codziennie.
                Musze się zastanowić zawsze moge kupić okulary i 1 opakowanie soczewek raz na
                jakis czas np . impreza czy tym podobne gdzie okulary będą mi przeszkadzać...
                Ja kupiłem 2 lata temu okulary -0,5. Teraz jak badałem wzrok pare miesiecy temu
                wyszło z tego co pamietam -1,0 wiec nie ma tak źle ale zaczyna mi to
                przeszkadzać.
                Skocze na grota roweckiego koło "cukierenki" zobaczymy co i jak.
                Dzieki
                pzdr
                • dotttek Re: Jest w Tychach Vision Expres? 03.06.07, 20:13
                  czy sie znam?
                  nosze od paru lat :) wiec z własnego doświadczenia mówie :)

opcja okulary nonstop i szkła od święta to dobra opcja dla oczu :) jednak szkło
                  to obce ciało w oku i choć tego [jak się przyzwyczaisz] nie czujesz to oko
                  oddycha nieco inaczej. gwałtownych zmian nie ma.. ale to jednak obce ciało w oku ;]
                  ja szkła zakładam tylko jak wychodzę do "ludzi" [praca, szkoła, impreza]
                  wśród swoich - okulary ;]
    • malyna122 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 04.06.07, 11:08
      Salony sa w całej Polsce najlbiżej Katowice,Gliwice,Zabrze... zapraszam na
      strone www.parisoptique.pl przy zakupie soczewek i oprawek korekcyjnych jest
      mozliwość zakupu soczewek kontaktowych w promocyjnej cenie 29.90 w zestawie tym
      są 2 soczewki,płyn 100ml, koszyczek na soczewki i karta rabatowa na soczewki.
      29.90 to naprawde niewiele za miesieczne soczewki. Zapraszam i polecam sie na
      przyszłosc
      • turystos Re: Jest w Tychach Vision Expres? 05.06.07, 19:11
        Nie róbcie sobie okularów w wision expres , Tesco czy innych takich kombajnach
        do produkcji masówki. W takich zakładach ktoś przyjmuje zamówienia a potem je
        wysyła gdzie ktoś inny jak na przysłowiowej "taśmie" szlifuje szkła często
        wkładając je do oprawek jak mu pasuje. Po takiej obróbce później wzrok się męczy
        albo widzi się skrzywiony obraz a efektem jest późniejsze pogorszenie wzroku.
        Ja polecam wizytę najpierw u okulisty a potem u optyka i to w normalnym
        zakładzie optycznym gdzie ta osoba która dobierze oprawki i szkła również je
        oprawi. Nadmieniam ,że aby okulary były dobrze dobrane do kształtu twarzy i
        rozstawu oczu to musi je dobrać fachowiec. Taki fachowy optyk dopasuje oprawki i
        punkty centryczne soczewek idealnie naprzeciw źrenic nie mówiąc już o ustawieniu
        ewentualnych cylindrów i wykona je tak jak sobie sam wymierzy. W trosce o własne
        zdrowie nie powierzajcie wykonania tej roboty byle komu. A już na pewno na
        własną rękę nie kupujcie w marketach czy nawet w aptekach! tzw okularów do
        czytania bo to już zupełna porażka.
        • brzuszek6 Re: Jest w Tychach Vision Expres? 05.06.07, 23:14
          Nie mam zamiaru kupowac okularów na własna rekę,nosze je bowiem od 9 lat. A
          jesli chodzi o vision expres to nie polecam, bo zaplacilam za ramki 350zl, które
          mi sie rozlecialy, poszedl wlasciwie tylko teleskop, a koszt naprawienia to 1/3
          wartosci okularów. A te ich promocje to tez lipa. Napisalam, zeby matams
          odpisal, bo twierdzi, ze w Tychach mozna kupic oprawki, a drugie dostac gratis.
          Ciekawa jestem bardzo gdzie oferuja taka promocje. A najlepszy optyk w Tychach
          jest na os.O i ma bardzo niskie ceny i przesliczne oprawki, juz trzecie ramki u
          niego kupilam, a na miescie jest przebicie 50%.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka