Dodaj do ulubionych

Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza?

28.01.08, 13:46
Mam pytanie, ktora z agencji pracy w Tychach jest godna polecenia? I wlasciwie to czym one sie roznia?
Jestem z okolic Tych i niedlugo planuje sie wybrac do jednej z tych firm tylko nie wiem do ktorej, napiszcie jak macie jakies doswiadczenia z tymi posrednikami i gdzie jest najwiecej ofert pracy.
Obserwuj wątek
    • snoopdok Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 28.01.08, 15:48
      Nie musisz zatrudniać się przez agencje pośrednictwa, najlepiej złożyć papiery bezpośrednio do pracodawcy. Po co ktoś ma zarabiać na Twojej osobie - no chyba że jest Ci to obojętne.
    • natjusia Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 28.01.08, 19:01
      Nie ma zbyt wielkiej róznicy miedzy tymi agencjami, firmy zglaszaja
      zapotrzebowanie nie tylkok do jednej.. zatem oferty pracy sie powtarzaja...
      Poradziłabym zlozyc papiery do wszystkich 3 (wypelnic ich wewnetrzne formularze).
      A czesto nie da sie bezposrednio u pracodawcy zostac zatrudnionym, bo pracodawcy
      boja sie brac pracownikow na wlasna odpowiedzialnosc :)
      • klarysa26 Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 28.01.08, 20:06
        Ja pracowałam przeZ ADECO i nie narzekam. Stawke i pensje miałam
        taką samą jak inni pracownicy,więc nie wiem skąd to przekonanie że
        ktoś na kimś zarabia...
        • alasandro Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 20.03.09, 00:41
          jaaasne agencje pracuja za darmo_ okradali Cie a nawet o tym nie
          wiesz, pomysl ile odprowadzali do zusu tobie a ile normalnym
          pracownikom. na ich rok składek ty przez posrednika prcujesz 2 lata
          wiec nie wiem cy tak TYLE SAMO cie to wychodziło
    • moni_q84 Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 20.01.09, 14:14
      ja osobiscie mialam "przyjemnosc" z firma manpower i po swoich doswiadczeniach ostrzeglabym wszystkich przed współpracą z nimi. Firma malo kompetentna pracownicy udaja zyczliwych a w rzeczywistosci sa w stanie zmieszac cie z blotem i za twoimi plecami niezle cie obgadac..odradzam!!
      • czikita21p Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 21.01.09, 10:07
        zgadzam się z moni_q84 W ogóle nie radzę , korzystać z pośredników kasę serio
        biorą z Twojej wypłaty bo co by z tego mieli jakby nie brali ? sama wiem że ja
        inaczej dostwałam kase niż normalne lepiej samemu pochodzić i poczukać , a teraz
        często robią tak że przez 3 miesiące pracujesz na próbie i nie przedłużają tylko
        biorą następną osobę żeby zakład nie musiał płacić itp lepiej więcej czasu
        poświęcic na szukanie job ;) bo wszystkie te pośredniki podobne do siebie ;) i
        oferty tam to głównie hilton i danon
        • darsi81 Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 21.01.09, 10:20
          Niestety coraz więcej większych firm sięga po pomoc do pośredników.
          TOP na czułowie przez Partnera, Danon, Hilton wszystko pośrednicy..
          Nawet już do OBI normalnie nie przyjmują tylko przez Randstad :/
        • basia332 Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 19.03.09, 15:56
          wie moze ktoś do jakich firm przyjmuja te agencje albo inne?
          • emila200612 Re: Randstad, Adecco, Manpower - która lepsza? 20.03.09, 12:49
            ja polecam centrum niderlandzkie biuro jest obok małego tesco w Tychach pracuje
            z takiej firmy w danonie i tam są przyjęcia non stop bo praca ciężka jest i
            ludzie sami się zwalniają firmy monpower nie polecam koleżanki które pracują pod
            tą firmą nażekają .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka