Gość: Radex IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 27.09.03, 23:19 Takie weekendowe pytanie. Czy wyskakujecie na browa do pubu czy też macie ochotę na Tequile sun rise? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magi Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tsi.tychy.pl 28.09.03, 14:58 No właśnie, jak tam ten twój kurs barmański??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: 80.51.254.* 28.09.03, 17:39 a to gratuylacje Radexie!!to pytanie teraz z twojej branzy... Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Czy pijacie i jakie alkohole? 28.09.03, 20:10 Gość portalu: magi napisał(a): > No właśnie, jak tam ten twój kurs barmański??? ja nie w temacie. jaki kurs barmanski Radex? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 20:25 Ludzie złoci, ja was pytam co pijacie a wy jakąś filozofie dorabiacie. No jeszcze kursu nie zakończyłem, teorie mam do poprawki. Powracamy do tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magi Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tsi.tychy.pl 28.09.03, 21:09 Oboje z mężem, jako stworzenia jak najbardziej udomowione, lubimy wieczorkiem posączyć lampeczkę likierku: Amaretto, likierek karmelowy własnej roboty lub Bailey (o ile dobrze napisałam). Czasem odzywa się w nas dziki zwierz i wyskakujemy wtedy na pyfko (preferujemy Warkę Strong). W smak nam również różne mieszadła typu Malibu, tzw szarlotka, czy cola z koniaczkiem.... PS Teorię oblałeś???? A praktykę, jak rozumiem "oblewasz" od dawna??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 28.09.03, 21:21 Wreszcie rzeczowa odpowiedź na temat:-))) W teorii szczególiki pomyliłem, ale poprawke na bank zdam. A praktyke i oblewam od dawna i w piątek ładnie zaliczyłem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
man_x Re: Czy pijacie i jakie alkohole? 28.09.03, 21:26 ja pamietajac o swoich korzeniach (szlachta ;-) ) wybieram zawsze to co polskie i w najprostszej postaci ;-) moze kiedys troche poeksperymentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Czy pijacie i jakie alkohole? 29.09.03, 09:49 Ostatni łykend był pod znakiem likieru wg przepisu Magi, bardzo polecam :) Jak idziemy przewietrzyć psa, to oczywiście tyskie w jakimś ogródku - zimą nie prtaktykowane :) Od czasu do czasu wieczorkiem jakieś winko (wytrawne), a kiedy jest chłodno grzaniec (z wina lub piwa). Okazjonalnie - jakieś drinki własnego pomysłu. Czekam na przepisy coctail'owe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: 213.216.88.* 29.09.03, 20:47 Jeśli chodzi o mnie, to przez cały rok pijam dobre zimne piwko typu lager (zimne nawet w mroźne wieczory). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 29.09.03, 22:06 na co dzień jasne pełne (głównie tyskie), jak pozwalają fundusze to guinness no a na imprezach czyściocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: 80.51.254.* 30.09.03, 16:45 Za najlepsze polksie piwo uważam tyskie a za najlepsze niestety swtierdze że jest to Haineken. Lubie też Żywca i lecha- pozostałe są dla mnie niesmaczne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Czy pijacie i jakie alkohole? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 13:52 Ostatnio smakowałem wściekłych psów. Lubię też kamikaze. Ale oczywiście z czysto finansowych względów pijam najczęściej piwko( co nie znaczy, że nie lubię:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaner Re: Czy pijacie i jakie alkohole? 05.10.03, 12:30 Przede wszystkim piwko w knajpie lub na swiezym powietrzu (ZREMB :) ). A poza tym to winko oraz Martini Bianco lub cos w tym stylu typu Istra (polecam dobre i tanie) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Radex, kiedy podrzucisz jakiś przepis 07.10.03, 12:24 na drinka ? Obiecywałeś przecież :) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Re: Radex, kiedy podrzucisz jakiś przepis 07.10.03, 21:57 Ehh, ale my tylko klasyczne driny się uczyli... Dla pań polecam Screaming Orgasm: 20 wódka 20 irish cream 20 likier kawowy 20 amoretto lejemy warstwowo od najcięższeo A dla panów prosty, ale mi smakujący Gimlet: 40 dżinu 15 syrop z limony + dużo lodu Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Radex, kiedy podrzucisz jakiś przepis 08.10.03, 09:00 Poproszę o coś bez dżinu, dżin jest be ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix Zdałem egzamin:) 08.10.03, 18:21 A konkretnie poprawkę. Ja z dżinem lubię, ale skoro Ty, Salo nie to polecam Cosmopolitan: 20 quantro( zamiennie może być z curacao triplesek) 30 wódki 15 soku z limony 15 soku z żurawiny ( zamiennie sok malinowy) NA ZDROWIE! Odpowiedz Link Zgłoś
salo Gratulacje :) 09.10.03, 08:29 Coś podobnego moja siostra robiła, nawet nie miałem pojęcia, że to się tak dostojnie nazywa :) Dziękuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Czy pijacie i jakie alkohole? 08.10.03, 07:33 Wszyske pijymy - te procyntowe Bo szumi ze nich potym we gowie. Zaproszom na forum Ruda Śląska do tymatu "Kana rudzko..." Odpowiedz Link Zgłoś