Dodaj do ulubionych

jechaliscie nowym solbusem????

IP: 80.51.254.* 09.12.03, 16:11
jeździ taki biały dzis jako 137 (gabarytami podobnymi do jelcza tego
zielonego -śrenich rozmiarów)
komstruikacja bardzo ciekawa ale jakoś mi tak nie lezy... taka jakaś
indyjska...
Obserwuj wątek
    • Gość: basturk nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 09.12.03, 23:08
      testowy czy nabytek???
      • magi104 Re: nikt nie jechał??? 09.12.03, 23:26
        Nie używam 137.
        Czy jestem usprawiedliwiona???
      • Gość: swerd Re: nikt nie jechał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 23:59
        testowy, kupne mają inne kolory :)
        • egon17 Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 00:13
          A ma jakiś numer taborowy?
      • egon17 Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 00:16
        Kolega WPK widział kiedyś 3 Scanie N113 (chyba testowe) w zajezdni PKM. Czy
        ktoś spotkał już to na jakiejś linii?
        • Gość: Radex Re: nikt nie jechał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:44
          To zależy co znaczy 'kiedyś'? A ten solbus to o co chodzi? Może wspomniany
          Urbino 15? Będe się bacznie rozglądał...
          • Gość: Radex To się nazywa tempo, JUŻ przyuważyłem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:55
            Wprawdzie już ciemno i bez szczegółów, ale to chyba wspomniana przez Egona
            Scania. Poznałem po tylnych światłach. Średniopojemnościowa.
            Mi się podoba każda nowość, nie mogę się doczekać przejażdżki:-)
            • Gość: basturk wyjaśniam IP: 80.51.254.* 10.12.03, 18:21
              średniopojemnościowy, biały numer taborowy jak mnie pamiec nie myli 072.
              do tyuch scanii co stoją na zajesti to coś słyszałem kiedyś jak kierowca
              rozmawiam z kimś z zajezdnii i mówili coś o scaniach ze trasfiły tylko muszą
              przemalować... wiec teraz mi sie skpojarzyło z wypowiedzią wpk że stoją na
              zajezdni wiec chyba to o nie hcodziło.
              wracajac do solbusa to troche ciasny w środku ale na trasy średnioblegane to
              w sam raz..
              • Gość: Radex A czemu nazywasz go Solbusem? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:28
                • Gość: basturk tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła ale IP: 80.51.254.* 10.12.03, 18:31
                  i z przodu i z tyłu jest nazwa ..solbus :/
                  • wpk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a 10.12.03, 20:53
                    Gość portalu: basturk napisał(a):

> i z przodu i z tyłu jest nazwa ..solbus :/

Co w tym dziwnego? Nazwa jak każda inna. Producentem jest Solbus Solec Kujawski
                    (dawniej KZNS). Ten wynalazek jest produkowany na licencji czeskiego SORa.
                    • Gość: basturk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a IP: 80.51.254.* 10.12.03, 21:00
                      aaaaaaaaaa no wąłsnie nazwa mnie zdziwiła dlatego że pierwwszy raz słyszałem o
                      tym produkcie a;e teraz już bede wiedział. W sumie w środku przypomina
                      polskimi elemtami jelcza. Np okna bardzo podobne do jelczowskich oraz "obice-
                      sklejka" a środku autobusu a nie wiem jak to sie fachowo nazywa bo tapicerką
                      to chyba nie mozna nazwać.
                    • Gość: Radex Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:28
                      Czyli to nie jest Scania?
                      • wpk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a 10.12.03, 22:32
                        Gość portalu: Radex napisał(a):

> Czyli to nie jest Scania?

Solbus i Scania to zupełnie różne autobusy ;-)
              • wpk Re: wyjaśniam 10.12.03, 20:52

> średniopojemnościowy, biały numer taborowy jak mnie pamiec nie myli 072.
                > do tyuch scanii co stoją na zajesti to coś słyszałem kiedyś jak kierowca
                > rozmawiam z kimś z zajezdnii i mówili coś o scaniach ze trasfiły tylko muszą
                > przemalować... wiec teraz mi sie skpojarzyło z wypowiedzią wpk że stoją na
                > zajezdni wiec chyba to o nie hcodziło.

072? Biała, czy żółta? To Solbus ma numer 073?
                • Gość: basturk Re: wyjaśniam IP: 80.51.254.* 10.12.03, 20:54
                  sorki za brak interpunkcji w poprzedniej wypowiedzi. ten solbus jest cały
                  biały. Numer boczny (taborowy) ma o72 zdaje sie lub 07coś tam.. (czarne cyfry)
        • wpk Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 20:50
          egon17 napisał:

> Kolega WPK widział kiedyś 3 Scanie N113 (chyba testowe) w zajezdni PKM. Czy
          > ktoś spotkał już to na jakiejś linii?

Tak, w Kaliszu :-)
          • Gość: basturk Re: nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 10.12.03, 20:57
            a czy w Tychach bedą testowane czy cos?? bo jak wspomniałem wracałem kiedys i
            podsłuchałem (normalnie ni epodsłuchuje) rozmowe kierowcy z kimś z zajezdnii o
            scaniach. Że są w Tychach i trafiły do bazy chyba tej PKMu tak wywnioskowałem..
            ale te informacje są szczątkowe...
            • wpk Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 22:35

> a czy w Tychach bedą testowane czy cos?? bo jak wspomniałem wracałem kiedys i
              > podsłuchałem (normalnie ni epodsłuchuje) rozmowe kierowcy z kimś z zajezdnii
              o
              > scaniach. Że są w Tychach i trafiły do bazy chyba tej PKMu tak
              wywnioskowałem..
              > ale te informacje są szczątkowe...

Trudno powiedzieć, na zajezdni PKMu były, ale przejazdem. A po co to cholera
              wie, na cło nie pasuje (ze Szwecji albo Kielc (bo tam jeden na targach był) do
              Kalisza przez Tychy to trochę nie po drodze).
              • Gość: basturk Re: nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 10.12.03, 22:43
                > Trudno powiedzieć, na zajezdni PKMu były, ale przejazdem. A po co to cholera
                > wie, na cło nie pasuje (ze Szwecji albo Kielc (bo tam jeden na targach był)
                do
                > Kalisza przez Tychy to trochę nie po drodze).
                >
                >

faktycznie.... może sami PKMowcy nie wiedzą ;)
                ale z drugiej strony ta moja podśłuchana rozmowa??? ....
    • radexindamix www.solbus.com.pl 12.12.03, 14:29
      Pooglądałem sobie ten busik i mam mieszane uczucia. Takie lekkie dziwadło, mały
      rozstaw osi, i ciężko mi go nazwać nowoczesnym(jak tam jest napisane). Może
      zmienię zdanie jak się przejadę...
    • Gość: swerd Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 16:14
      nie jechałem

ale ogladałem go z zewnatrz, nie podoba mi się, ze wgledu na małe drzwi z
      przodu i z tyłu

ale na zdjęciach wydaje się mieć fajnie roplanowane wnętrze?
      • Gość: basturk Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: 80.51.254.* 12.12.03, 17:28
        no włąsnie dla mnie był troche dziwny-pachniał jak dl amnie jakąś taką
        indujską konstrukcją i woóle =wnetrze nie zarewelacyjne a rozplanowanie z tyłu
        beznadziejne nie dosć ze bardzo wysoki z tyłu to jeszcze strasznie wąskie
        drzwi na 1 osobę... środkowe drzwi już szersze a i miejsca wiecej...ale jak na
        mnie wrażenie nie zarewelacyjne ...
    • radexindamix Już po testach? 17.12.03, 16:10
      Coś nie widzę by dalej jeździł/y.
      • Gość: basturk ano :/ nie widać go i chyba już po IP: 80.51.254.* 17.12.03, 17:05
    • radexior Re: jechaliscie nowym solbusem???? 21.01.04, 23:45
      Teraz troszkę mi szkoda, że nawet nie zajrzałem do wnętrza.
      Do autosana mnie nie ciągnie, ale taki Solbusik bymchętnie nawiedził.
      • Gość: basturk Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: 80.51.254.* 22.01.04, 00:33
        nie grzeszył też urodą ale zdecydowanie wyprzedzał autosana o lata swietlne..
        a jeździ jeszcze ten autosan???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka