Gość: basturk IP: 80.51.254.* 09.12.03, 16:11 jeździ taki biały dzis jako 137 (gabarytami podobnymi do jelcza tego zielonego -śrenich rozmiarów) komstruikacja bardzo ciekawa ale jakoś mi tak nie lezy... taka jakaś indyjska... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: basturk nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 09.12.03, 23:08 testowy czy nabytek??? Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: nikt nie jechał??? 09.12.03, 23:26 Nie używam 137. Czy jestem usprawiedliwiona??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: nikt nie jechał??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.03, 23:59 testowy, kupne mają inne kolory :) Odpowiedz Link Zgłoś
egon17 Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 00:16 Kolega WPK widział kiedyś 3 Scanie N113 (chyba testowe) w zajezdni PKM. Czy ktoś spotkał już to na jakiejś linii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: nikt nie jechał??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:44 To zależy co znaczy 'kiedyś'? A ten solbus to o co chodzi? Może wspomniany Urbino 15? Będe się bacznie rozglądał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex To się nazywa tempo, JUŻ przyuważyłem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 16:55 Wprawdzie już ciemno i bez szczegółów, ale to chyba wspomniana przez Egona Scania. Poznałem po tylnych światłach. Średniopojemnościowa. Mi się podoba każda nowość, nie mogę się doczekać przejażdżki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk wyjaśniam IP: 80.51.254.* 10.12.03, 18:21 średniopojemnościowy, biały numer taborowy jak mnie pamiec nie myli 072. do tyuch scanii co stoją na zajesti to coś słyszałem kiedyś jak kierowca rozmawiam z kimś z zajezdnii i mówili coś o scaniach ze trasfiły tylko muszą przemalować... wiec teraz mi sie skpojarzyło z wypowiedzią wpk że stoją na zajezdni wiec chyba to o nie hcodziło. wracajac do solbusa to troche ciasny w środku ale na trasy średnioblegane to w sam raz.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex A czemu nazywasz go Solbusem? n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 18:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła ale IP: 80.51.254.* 10.12.03, 18:31 i z przodu i z tyłu jest nazwa ..solbus :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a 10.12.03, 20:53 Gość portalu: basturk napisał(a): > i z przodu i z tyłu jest nazwa ..solbus :/ Co w tym dziwnego? Nazwa jak każda inna. Producentem jest Solbus Solec Kujawski (dawniej KZNS). Ten wynalazek jest produkowany na licencji czeskiego SORa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a IP: 80.51.254.* 10.12.03, 21:00 aaaaaaaaaa no wąłsnie nazwa mnie zdziwiła dlatego że pierwwszy raz słyszałem o tym produkcie a;e teraz już bede wiedział. W sumie w środku przypomina polskimi elemtami jelcza. Np okna bardzo podobne do jelczowskich oraz "obice- sklejka" a środku autobusu a nie wiem jak to sie fachowo nazywa bo tapicerką to chyba nie mozna nazwać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 22:28 Czyli to nie jest Scania? Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: tak sie nazywa.. też mnie ta nazwa ździwiła a 10.12.03, 22:32 Gość portalu: Radex napisał(a): > Czyli to nie jest Scania? Solbus i Scania to zupełnie różne autobusy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: wyjaśniam 10.12.03, 20:52 Gość portalu: basturk napisał(a): > średniopojemnościowy, biały numer taborowy jak mnie pamiec nie myli 072. > do tyuch scanii co stoją na zajesti to coś słyszałem kiedyś jak kierowca > rozmawiam z kimś z zajezdnii i mówili coś o scaniach ze trasfiły tylko muszą > przemalować... wiec teraz mi sie skpojarzyło z wypowiedzią wpk że stoją na > zajezdni wiec chyba to o nie hcodziło. 072? Biała, czy żółta? To Solbus ma numer 073? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: wyjaśniam IP: 80.51.254.* 10.12.03, 20:54 sorki za brak interpunkcji w poprzedniej wypowiedzi. ten solbus jest cały biały. Numer boczny (taborowy) ma o72 zdaje sie lub 07coś tam.. (czarne cyfry) Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 20:50 egon17 napisał: > Kolega WPK widział kiedyś 3 Scanie N113 (chyba testowe) w zajezdni PKM. Czy > ktoś spotkał już to na jakiejś linii? Tak, w Kaliszu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 10.12.03, 20:57 a czy w Tychach bedą testowane czy cos?? bo jak wspomniałem wracałem kiedys i podsłuchałem (normalnie ni epodsłuchuje) rozmowe kierowcy z kimś z zajezdnii o scaniach. Że są w Tychach i trafiły do bazy chyba tej PKMu tak wywnioskowałem.. ale te informacje są szczątkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
wpk Re: nikt nie jechał??? 10.12.03, 22:35 Gość portalu: basturk napisał(a): > a czy w Tychach bedą testowane czy cos?? bo jak wspomniałem wracałem kiedys i > podsłuchałem (normalnie ni epodsłuchuje) rozmowe kierowcy z kimś z zajezdnii o > scaniach. Że są w Tychach i trafiły do bazy chyba tej PKMu tak wywnioskowałem.. > ale te informacje są szczątkowe... Trudno powiedzieć, na zajezdni PKMu były, ale przejazdem. A po co to cholera wie, na cło nie pasuje (ze Szwecji albo Kielc (bo tam jeden na targach był) do Kalisza przez Tychy to trochę nie po drodze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: nikt nie jechał??? IP: 80.51.254.* 10.12.03, 22:43 > Trudno powiedzieć, na zajezdni PKMu były, ale przejazdem. A po co to cholera > wie, na cło nie pasuje (ze Szwecji albo Kielc (bo tam jeden na targach był) do > Kalisza przez Tychy to trochę nie po drodze). > > faktycznie.... może sami PKMowcy nie wiedzą ;) ale z drugiej strony ta moja podśłuchana rozmowa??? .... Odpowiedz Link Zgłoś
radexindamix www.solbus.com.pl 12.12.03, 14:29 Pooglądałem sobie ten busik i mam mieszane uczucia. Takie lekkie dziwadło, mały rozstaw osi, i ciężko mi go nazwać nowoczesnym(jak tam jest napisane). Może zmienię zdanie jak się przejadę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swerd Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 16:14 nie jechałem ale ogladałem go z zewnatrz, nie podoba mi się, ze wgledu na małe drzwi z przodu i z tyłu ale na zdjęciach wydaje się mieć fajnie roplanowane wnętrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: 80.51.254.* 12.12.03, 17:28 no włąsnie dla mnie był troche dziwny-pachniał jak dl amnie jakąś taką indujską konstrukcją i woóle =wnetrze nie zarewelacyjne a rozplanowanie z tyłu beznadziejne nie dosć ze bardzo wysoki z tyłu to jeszcze strasznie wąskie drzwi na 1 osobę... środkowe drzwi już szersze a i miejsca wiecej...ale jak na mnie wrażenie nie zarewelacyjne ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk ano :/ nie widać go i chyba już po IP: 80.51.254.* 17.12.03, 17:05 Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: jechaliscie nowym solbusem???? 21.01.04, 23:45 Teraz troszkę mi szkoda, że nawet nie zajrzałem do wnętrza. Do autosana mnie nie ciągnie, ale taki Solbusik bymchętnie nawiedził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basturk Re: jechaliscie nowym solbusem???? IP: 80.51.254.* 22.01.04, 00:33 nie grzeszył też urodą ale zdecydowanie wyprzedzał autosana o lata swietlne.. a jeździ jeszcze ten autosan??? Odpowiedz Link Zgłoś