yaga7 Starlet Bra 04.11.10, 12:55 Wizualnie mi się podoba, ładny kolor, wpada - moim zdaniem - trochę w chłodną malinę (fatalnie opisuję kolory) i mnie się podoba. Ale niestety rozmiar nie pasuje. Wzięłam 32GG (bo jakoś tak mi wychodzi z wyliczeń) i o ile miska byłaby w sumie dobra, o tyle obwodowo jest luźny :( I faktycznie. Na płasko bez rozciągania stanik ma 70 cm, więc nic dziwnego, że jest luźny. Wrzucę na pewno do galerii, ale pewnie dopiero w weekend. Przyszedł też half Faubourga i z nim mam dokładnie ten sam problem :( Ale to już na inny wątek. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Starlet Bra 04.11.10, 14:19 tego halfa Faoubourgowego jestem okrutnie ciekawa, czekam na fotki w galerii :) Na facebooku samo Bravissimo pisało, że one są dość luźne w obwodzie te halfy. Odpowiedz Link
yaga7 Demi Diva Bra 10.11.10, 10:12 Wrzucony do galerii. Opis: Kolor - czarno-szary. Obwodowo w porządku, na pewno ciaśniejszy od Starlet recenzowanego wyżej. Miskowo chyba w normie. Na fotach niby spłaszcza, ale na żywo nie ma tego efektu - taka Georgiana spłaszczała mnie znacznie bardziej. Jest miękki, z dwóch warstw, wierzchnia to tiul z haftem. Niestety ma szerokie fiszbiny, ale kończą się wyżej niż w Broderie, co dla mnie osobiście jest zaletą, bo nic się nie wylewa. Mam nadzieję, że pojawią się też inne wersje kolorystyczne w przyszłości. Odpowiedz Link
izas55 Demi Diva Bra 85H 10.11.10, 11:37 Niestety nie moge porównać z żadnym innym halfem... bo takowych po prostu nie ma w tym rozmiarze W tym rozmiarze, tak jak to napisała yaga, obwód i miski raczej standardowe, choć wydają mi się nieco mniejsze niż w Starlet w tym samym rozmiarze. Boczne panele zbierają i wypychają biust do przodu. Boki około 2 cm wyższe niż w Starlet i Broiderie Wizualnie bardzo ładny i szalenie wygodny. Odpowiedz Link
yaga7 Broderie Bra 10.11.10, 10:16 Podobnie jak Starlet ma dla mnie zbyt krótką fiszbinę od strony pachy i niefajnie to wygląda. A szkoda, bo kształtuje w miarę i wydaje się być wygodny. Natomiast obwodowo jest w porządku. Odpowiedz Link
ciociazlarada Demi Diva 30E: genialny halfcup 11.11.10, 19:00 Dzisiaj odebrałam paczkę z poczty. Moje wymiary 67/90 Jestem absolutnie zachwycona, leży idealnie, wypycha biust do przodu i prześlicznie zaokrągla, jednocześnie bez spłaszczania. Kulki są, powiedziałabym kształtne i bardziej "nosko-eliptyczne" (ale ciągle zaokrąglone) więc nie mam efektu ciężkiego biustu ani "wału przeciwpowodziowego na klacie". Ma faktycznie szerokie fiszbiny, mam wrażenie, że miski jest sporo od strony pachy, tam gdzie nie ma już biustu:), ale materiał przylega do skóry i nie wygląda to źle. Jest bardzo wygodny, ścisłość w normie. Polecam każdej, której pasują halfo-plunge Fauve (Brianna). Mam Effuniakowego halfa i niestety krawędź odstaje bokiem, choć przodem biust aż kipi - w Demi Divie koronka biustonosza idealnie okala pierś na całej długości. Stanik jest dobrej jakości, majty wiązane po bokach są bardzo, bardzo ładne, dość duża pupa, ale szerokość można regulować sznurkami. Odpowiedz Link
ekstaza_w_masle Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 11.11.10, 20:21 A jak się ma do standardów? Brać większą miskę? Obwód raczej ściślejszy?? Ma całkiem niezłe opinie na bravissimo. Może wart wypróbowania.. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 12.11.10, 17:21 Miska normalna, raczej z tych pojemnych:) Obwód też normalny, ale mnie o obwód nie pytaj: zawsze kupuję 65 bez względu na to, czy stanik ma opinię ściśliwego czy rozciągliwego - bo zwłaszcza w te drugie raczej nie wierzę. Odpowiedz Link
daisy0811 @ciociazlarada 13.11.10, 17:35 A czy mogłabyś zmierzyć i podać głębokość miski wewnątrz bez kanalików i szerokość fiszbiny, bo też zamówiłam 30E, a mam ciut mniej w biuście i teraz obawiam się, że może być za duży i może udałoby się domówić mniejszy? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: @ciociazlarada 13.11.10, 17:50 Mówisz - masz: 14 cm z małym hakiem między wewnętrznymi krawędziami fiszbin; Głębokość w najszerszym miejscu (które wypada na koronce okalającej miskę): 22-23 cm (było więcej niż 22 a mniej niż 23:)) Mam nadzieję, że pomogłam. Odpowiedz Link
daisy0811 Re: @ciociazlarada 13.11.10, 19:25 Wielkie dzięki:) pomogłaś i to bardzo, będę musiała domówić mniejszy rozmiar, bo ten 30E będzie raczej za duży. Odpowiedz Link
ptasia Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 12.11.10, 21:15 Słuchaj, bo my chyba dość podobne wymiarowo (tj. ja wymiarowo mam trochę więcej i pod, i w, ale w praktyce noszę 30e i 30f; z halfów Fauve celowałabym w 30e) - jaki masz rozmiar z halfka Effuniak? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 12.11.10, 21:25 Halfy Fauve też noszę 30E. Effuniaka Krokodyla mam 70D - wykończenie jest jakoś niekompatybilne z moim biustem - wbija się od strony mostka jednocześnie odstając od strony pachy. Odpowiedz Link
ptasia Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 13.11.10, 08:48 e, to ja wciąż nie jestem mądrzejsza, jak z rozmiarem, bo Fauve Indię musiałabym mieć 30e (sprzedałam 30f, jak schudłam), ale Effuniaka mam 70dd (i choć sutki prawie na wierzchu, to lekko odstaje krawędź)... Wychodzi jak zawsze, że trzeba samemu sprawdzić ;) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 13.11.10, 11:06 Jeżeli w czymś Ci to pomoże, to z Effuniaka sztywniaka 70D wyrosłam. Mam też kilka staników 70DD, które są za małe:) Zawsze można wziąć dwa i jeden odesłać. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 12.11.10, 21:26 Po przeczytaniu Twojego opisu jeszcze bardziej nie mogę się doczekać mojej Demi Divy (dzisiaj wysłana) - lubię Briannę i inne halfcupy Fauve, nie lubię spłaszczających Maskaradek, a halfcup Effuniak odstawał mi, z tym że całą krawędzią. No i wreszcie będę miała cały czarny stanik - albo prawie:) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Demi Diva 30E: genialny halfcup 16.12.10, 14:38 Kurcze mojego rozmiaru już nie ma, ale mam nadzieję, że jeszcze doprodukują... A jak wypadają te majtki bravissimowe? Masz jeszcze jakieś inne niż wiązane? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Majtki do Demi Divy 16.12.10, 20:48 Niestety, popełniłam duży błąd i wzięłam tylko te wiązane. Są duże, S jest takie jak S Freyi. Czekam na coś co skusi mnie w Bravissimo i dokupię sobie szorty, bo tego badziewia nie da się nosić. Wiązane na kokardki spadają i się rozwiązują; wiązane na węzełki robią bulwy na odzieży wierzchniej! Ja rozumiem, że to głównie jest przeznaczone do łóżkowych wygibasów, ale ja jakoś nigdy nie zabieram się do cudzołożenia w samych gaciach:). Są też bardzo niskie i wyglądają super źle zawiązane na pasie do pończoch. Podsumowując: moja rada - unikać. Miałam je na sobie raz, ale pozbyłam się tego sprzętu raz-dwa. Na szczęście DD ma bardzo stonowany, geometryczny wzór, pasuje do bardzo wielu prostych czarnych majtek. Ja noszę w komplecie z Dekiem;) i wysokimi majtkami z Avokado (model Nina). Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Majtki do Demi Divy 16.12.10, 21:45 Dzięki :) W takim razie jakby co też się zdecyduję na szorty. Tylko na stanik muszę zapolować, bo narazie został już mały wybór rozmiarów. Daj znać po zakupie jak wypadają te szorty. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Majtki do Demi Divy 18.01.11, 22:33 Szorty zakupiłam, więc odpowiadam. Niestety, nie ma dla mnie rozmiaru. Ski to odpowiednik mniej więcej Effuniakowego L. Są wielkie, za wielkie. Zostawiłam, bo skoro się nie wbijają, to nosić można, ale bez przesady. Na 95 w biodrach wzięłam S, według wszelkich standardów powinny być za małe! Odpowiedz Link
advancia Re: Majtki do Demi Divy 16.11.11, 22:36 Szorty do Demi Divy to makabryczne majtasy!!!! Odradzam! Koszmar. Ale stanik fajny :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Przepraszam, że zaśmiecam wątek 12.11.10, 18:33 ale muszę, muszę to napisać jeszcze raz. Siedzę sobie w Demi Divie i na zmianę biegam do lustra i miziam się po popiersiu. Ten stanik jest fantastyczny, wygodny, ładny, dobrze uszyty, dopasowany, przyjemny w dotyku... No po prostu cud, miód, orzeszki. Mam nadzieję, że Bravissimo nie poprzestanie na tym jednym modelu. Odpowiedz Link
zazulla Alana vs. Flirty Frill, Sweetheart, Mai Blossom 13.04.11, 21:29 Czy może ktoś porównać te modele? Chcę zamówić i nie chcę zamawiać z sąsiednim rozmiarem, bo wydam fortunę :( Ktoś pomoże? Pilne. Odpowiedz Link
zazulla Bravissimo poradziło 16.04.11, 13:10 Wziąć ten sam rozmiar co Alana. No i tak zamówiłam. Odpowiedz Link
noweti Re: BRAVISSIMO EXCLUSIVE 14.06.11, 15:28 Dziewczyny, czy ktoras ma top z wbudowanym stanikiem bravissimo? Jak w nich miski wypadaja? Malo/duzomiseczkowe? Chce sobie kupic taki top, ale nie bardzo wiem jaki rozmiar brac na wymiary: - pod biustem: 73 - w biuscie: 97 (w zwisie 100). Waham sie miedzy 32FF/32G... Odpowiedz Link
megankax Re: BRAVISSIMO EXCLUSIVE 14.06.11, 18:54 miałam 2, czy 3 lata temu - typu OV bodajże, miski miały wtedy raczej duże (ja brałam miske mniej niż w biustonoszach) Odpowiedz Link
martulka_s Re: BRAVISSIMO EXCLUSIVE 14.06.11, 19:12 Mam jeden, miseczki standardowej wielkości. Miałam też inny, odcinany pod biustem ze 2 lata temu. Pamiętam, że miseczki były małe i musiałam wymieniać. Konkluzja taka, że różnie to z nimi bywa. Odpowiedz Link
zazulla Dotty Bra (AU08) 32JJ 07.09.11, 22:57 Parę zaległych opinii nt. innych modeli Bravissimo Exclusive. Brałam rozmiar 32JJ (jak w Alanie), bo tak doradziła mi obsługa sklepu. Przeogromny (pewnie pasowałoby 32J jak nie 32HH) i paskudnie dziobuje. Niby te nowe modele wzorowane są Alaną, ale przez sztywniejsze materiały robią rakiety :( Połączenie czerwonych kropek i niebieskiego tła jest dość ciekawe, ale bardziej podoba mi się czarno-złota jesienna wersja. Model niestety nie dla mnie. Foty w galerii. Odpowiedz Link
akna Re: Dotty Spot Bra - czerwony 30.09.13, 09:01 Tez nie dla mnie :( Dziobuje, materiał sztywny, ramiączka umiejscowione tak, że łamią pierś A szkoda, bo mój mąż był zachwycony 'wizualnie' tym kompletem. Szczególnie kieszoneczką w figach do kompletu ;-) Odpowiedz Link
zazulla Flirty Frill Bra (SB07) 32JJ 07.09.11, 23:01 Za mały i torpedowiec, nie tak bardzo jak Sweetheart ale krój fatalny dla mnie. Krój na bazie Bubbles bra (którego nie mierzyłam). Minusy - za mały, rakietuje, falbanki odwijają się. Plusy - ciasny obwód, mięsisty materiał (po zdjęciu myślałam, że będzie to coś w rodzaju sztucznej firanki :)). Model nie dla mnie. Foty w galerii. Odpowiedz Link
zazulla Sweetheart Bra (PA10) 32JJ 07.09.11, 23:08 Torpetowiec nr 1 w moim życiu! W życiu nie miałam takich dziobów, jakaś masakra! Minusy - torpedy, w dodatku za duże, na mniejszej piersi spory luz, brzeg misek odstaje. Biustonosz jest biały ale ramiączka (regulowane na całej długości) są kremowe :/ Podobno to krój podobny do Bubbles Bra, którego nie mierzyłam. Plusy - ciasny obwód, materiał mięsisty. Model nie dla mnie. Foty w galerii. Odpowiedz Link
zazulla Mai Blossom Bra (SB10) 32JJ 07.09.11, 23:30 Krój wzorowany na Bubbles i Alanie. Najlepiej leżał w porównaniu do 3 wyżej opisywanych, zostawiłam go. Minusy - krótka regulacja ramiączek (dla mnie skrócone na maks są za długie), miski bardzo zabudowane, możliwe, że powinnam wziąć 32J, ale na większej piersi dobrze leży, na mniejszej trochę się marszczy koło pachy, ucieka dekoltem. Plusy - ciasny obwód (w porównaniu do Alany megaciasny), z boku mój biust wygląda na malutki, miła odmiana kolorystyczna po Alanach, materiał mięsisty. Foty w galerii. Odpowiedz Link
zazulla Mai Blossom Bra (SB10) 34J 01.03.12, 13:30 Zamówiłam drugi 32JJ (wyprzedaż) ale okazał się bardzo ciasny. Nie pamiętam tego pierwszego, żeby był aż tak ciasny, ale obwód pod mi się zwiększył 4 cm. Pytałam Brav czy może to nowa inna partia, ale nic się po ich stronie nie zmieniło, twierdzą, że może ten mój się wyrobił. Wymieniłam na 34J i jest super. Fiszbiny nie wędrują aż tak w stronę pleców, a miski wyglądają ładnie symetrycznie, prawa pierś nie bułkuje. Odpowiedz Link
zazulla Daisy Chain Bra (PA17) 32JJ 07.09.11, 23:31 Wczoraj dotarł ten model, wzorowany na Alanie. W drodze jest też 32J, ale już wiem, że 32JJ jest super. Plus - kształt, lepszy niż w Alanie, leży jak inne balkonetki na modelkach z katalogu. Fiszbiny niskie, nie dziobią w pachę, ale są też szersze (jak w Mai Blossom). Mostek niższy, wręcz prawie plunge jak na ten rozmiar. I największa zaleta - nie widać asymetrii. Między moimi piersiami jest 1-1,5 rozmiary różnicy, na mniejszej piersi wygląda na bardziej zabudowaną miskę ale nic nie powiewa. Większa nie bułkuje (w Alanie czasami cholernie bułkuje większa pierś). Minusy - regulatory ramiączek są szersze niż ramiączka, przez co wykręcają się. Ramiączka są w ogóle inaczej przytwierdzone niż w poprzednio mierzonych modelach. Ramiączka mają tendencje do zawijania się do środka (robi się rynna). Materiał gryzie, ale zobaczymy co będzie po praniu. Zdjęcia niedługo w galerii. Odpowiedz Link
pandziksa Re: Daisy Chain Bra (PA17) 32JJ 10.09.11, 23:18 zazulla mam jeden problem z alaną . Miejsce łączenia ramiączek z miską z przodu jest dla mnie za blisko pach. Możesz zobaczyć i porównać je w tym modelu? Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Daisy Chain Bra (PA17) 32JJ 14.09.11, 11:04 Zazulla, to świetna wiadomość, że Daisy dobrze leży, bo bardzo ładnie prezentuje się na zdjęciach katalogowych. Miałam identyczne odczucia co do innych modeli wzorowanych na Alanie i już od jakiegoś czasu nawet zaprzestałam zamawiania nowości bravissimo. Dobrze, że Cię mamy, bo zawsze przedstawisz szczegółową i trafną recenzję:)) Jeśli o mnie chodzi to wielka szkoda, że fiszbiny są szersze niż w Alanie, a o ile? Z niecierpliwością czekam na fotki w galerii. Odpowiedz Link
zazulla Re: Daisy Chain Bra (PA17) 32JJ 14.09.11, 12:36 Fotki dawno już zrobione ale nie mam kiedy wrzucić. Postaram się dzisiaj o ile skleroza mnie nie dopadnie :) Odpowiedz Link
ladybird_91 Alana emerald 34K 25.10.11, 19:50 Kupiłam ten biustonosz jako używany. Stabilnie czuję się na 2 i 3 haftce przy 80 pod biustem. Jak dla mnie Alana jest małomiskowa. Jest to mój najwygodniejszy miekki biustonosz. Nadaje przy tym świetny kształt. Bardzo zadarte noski ;) Długość fiszbin jest w granicach dopuszczalności. Na szczęście są wygodne. Jednak podczas leżenia wbijają mi się w mostek. Wielkim minusem, jak dla mnie, jest zabudowanie... Nie da się nosić Alany do dekoltów :( Ramiączka ma bardzo wygodne. Najwygodniejsze z moich wszystkich biustonoszy (głównie Effuniaków). Polecam dla dużych biustów! Jest to najwygodniejszy miękki stanik dostępny w rozmiarach J+. Odpowiedz Link
ciociazlarada Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 03.11.11, 13:58 Drogie Panie, właśnie kończyłam zamawiać Parisian Plume, odświeżam stronę a tu trzask! Nowa Demi Diva w kolorze pomidoro-paprykowo-ceglastym! Heh, udało mi się zupełnie przypadkiem zaoszczędzić na przesyłce, bo zamówiłabym ją na pewno. Będę się miała czym pocieszać po ramiączkach Effuniaków:) Odpowiedz Link
yaga7 Re: Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 03.11.11, 14:20 Ty niedobra kobieto!!! I teraz będę myśleć... Bo jest jeszcze panterkowa Miss Mandalay.... Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 03.11.11, 14:57 Myślałam, żeby wziąć bo cena jest OK, ale jakiś taki "spory" i nie podoba mi się ten wzór. Ostatecznie padło na Parisian Plume, Divę i ten czarny w złote kropki, czaiłam się na niego już kilka miesięcy i wreszcie mam wymówkę. Dam sobie na Mikołaja, a co! Odpowiedz Link
yaga7 Re: Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 03.11.11, 15:02 Parisian Plume jest fajny, ale wersja letnia na mnie nie leżała. Aczkolwiek o ile będę zamawiać, to nie wiem, czy i tak nie zamówię... Odpowiedz Link
ptasia Re: Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 09.11.11, 12:03 Ciocia, daj koniecznie znać, jak wrażenia z Plume'a i Dotty Spot. Ten ostatni się mi podoba, ale mam obawy, że to fason jest Freya Retro fullcup, z którym nie jestem w stanie się dogadać. Odpowiedz Link
azymut17 I plunge do miseczki J... 03.11.11, 14:53 To może być ciekawe :-) Mają też własny gorset, tańszy od maskaradkowego, do K! Demi Diva na mnie z tego, co pamiętam, nie leżała, więc bardziej cieszą mnie Mandalajki :-) Vava to kopia Suzie, która jest jak na mnie szyta. Chociaż pamiętam z kontraktacji, że ta zielona miała bardziej zgaszony odcień - ale może zmienili ostateczną wersję. Odpowiedz Link
rudaa26 Re: I plunge do miseczki J... 03.11.11, 16:53 Ostrzyłam pazurki na plunga z poprzedniego sezonu, ale zanim się zebrałam to już brakło. Tym razem nie czekałam i już zamówiłam. Jestem megaaaaa ciekawa jak to będzie na mnie leżało bo mój biust jest strasznie wybredny. Na pewno zdam relację. Odpowiedz Link
azymut17 Re: I plunge do miseczki J... 04.11.11, 18:11 rudaa26 napisała: > Na pewno zdam rel > ację. > I foty, foty :-) Odpowiedz Link
rudaa26 Re: I plunge do miseczki J... 16.11.11, 15:18 Przyszedł wczoraj. Jest pzreśliczny. Wykonany z błyszczącego a'la pomarańczowego materiału pokryty czarną koronką. Tak jak pisza na stronie wprawi kazdą kobietę w świateczny nastrój. Do tego górna część miseczki obszyta jest czarną, aksamitną tasiemką(mam jakieś zbocznenie na punkcie aksamitu). Fiszbiny siegają prawidłowo w środek pachy. Jednak stanik jest uszyty na "trójkątną" kobietę co tak na prawdę bardzo nie rzutuję na użytkowanie. I wszystko byłoby pieknie gdby nie fakt ze jest na mnie ZA MAŁY! Rany przeciez ja niedługo nie będę miała co nosić. Chyba ze przerzucę sie na rozmiar 70/32 Mogę polecić z reką na sercu. Zdjecia do galerii wrzucę niestety dopiero po weekendzie. Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: I plunge do miseczki J... 04.11.11, 18:28 Zielonej nie było na kontraktacji, tylko brązowa i szara. Zielona była w katalogu i wyglądała gorzej niż w Bravissimo. Odpowiedz Link
azymut17 Re: I plunge do miseczki J... 04.11.11, 18:39 agata_peachfield napisała: > Zielonej nie było na kontraktacji, tylko brązowa i szara. Zielona była w katalo > gu i wyglądała gorzej niż w Bravissimo. Sprawdziłam swoje foty i rzeczywiście, zielonej nie było. Zastanawia mnie jednak co innego - Bravissimo ma tę szarą opisaną jako Bravissimo Exclusive: "Graphite Animal and Jade Animal are exclusive to Bravissimo" www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/vava-bra/graphite-animal/mm21gl/?show=16&sort=1 A ja ją miałam w rękach... Zastrzegli na wyłączność coś, co oferowali wcześniej wszystkim sklepom? Odpowiedz Link
agata_peachfield Re: I plunge do miseczki J... 13.11.11, 10:28 Chyba nie, bo szara ma być ponoć w Peachfield. Odpowiedz Link
clarisse I gorset z miskami do K 03.11.11, 17:01 www.bravissimo.com/products/lingerie/bodies-and-basques/lola-luxe-basque/black-teal/au21bt/?show=16&sort=1 Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Nowa Demi Diva już w sprzedaży!! 09.11.11, 10:45 Ciocia, jaki wzięłaś rozmiar? Napisz koniecznie jak przyjdzie, bo ja też muszę ją mieć! :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 12.11.11, 14:59 Zamówiłam dwie dla porównania, mam akurat rozmiarowy dołek i zostaje ze mną 30DD (najchętniej zostawiłabym oba, ale bez przesady, staników ci u mnie dostatek;-)). Jeśli chodzi o dopasowanie, to pasują w zasadzie oba - Demi Diva ma w rozmiarze 30E naprawdę szerokie i dość elastyczne fiszbiny, które mają tendencję do "iścia w obwód". To samo dzieje się w czarnej. 30DD pasuje na mnie bardziej fiszbinami, które są weższe i ogólnie daje bardziej wypiętrzony efekt i dekolt Marii Antoniny, niż 30E, w którym biust jest nieco bardziej eliptyczny, niż okrągły. Obwód jest normalny, powiedziałabym wygodny. Stanik w ogóle przeprzyjemny, dobrze zrobiony, kolor agresywny i nasycony. Mostek nieco szerokawy, Effuniaki mają węższe, ale ja się już dawno przyzwyczaiłam do nałażenia fiszbin na piersi od strony mostka i akceptuję to:) (Effuniaki też mi nałażą) Dopasowanie superaśne, biust niesamowicie wyeksponowany, powiem, że wygląda lepiej niż w miękkich halfach Ewy - Demi Diva ma również dużo wygodniejszy obwód (pracuje jako całość, nie tylko dolną gumką) no i oczywiście porządne ramiączka. Jednym słowem, polecam. Moim zdaniem to najlepszy half cup w szerokiej rozmiarówce na rynku. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 13.11.11, 23:13 Super, wielkie dzięki za recenzję. Też się skuszę :) A możesz porównać jak wypada rozmiarowo w porównaniu do Cottona Faubourga? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 13.11.11, 23:20 Nie mam Cottona, mam Heaven Sent, w rozmiarze 30E - wydaje się, że Demi więcej pomieści. Jest dużo niżej zabudowana, coś jak Effuniakowe CH, tylko linia stanika zupełnie pozioma. No i w Fabourgach ja mam kompletny rozwałcz i cycki wprasowane nieco pod pachy, a w Demi dekolt jak Pamela i tak optycznie z 10 cm w biuście więcej:) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 13.11.11, 23:34 Ups coś mi się ubzdurało, że też masz Cottona. Pewnie mi się z Ptasią pomyliło, która też nosi 30E. Heh, chyba nic mi nie da Twoja perspektywa, bo mamy inne biusty :) Mój Cotton to najlepszy miękki half jaki mam. Robi mi bardzo fajny dekolt, no ale jest dobrany bardzo na styk. Chyba zaryzykuję w Demi ten sam (mój standardowy) rozmiar. Na pewnow rzucę do małej galerii jak już do mnie dotrze :) Odpowiedz Link
ptasia Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 08:04 Sprostuję: Ptasia nosi najczęściej 30f, w Cottonie kupiła też ten rozmiar, ale okazało się, że powinna była wziąć 30e... A teraz to CHGW. Cotton poszedł w świat, ale jak znam złośliwość losu, pewnie teraz bym potrzebowała 30e i 1/2. Ale efekt dawał fajny nawet za duży. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 10:18 Ups ;) widać mam problem z kojarzeniem :) Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 15:13 Obejrzalam sobie Twojego Cottona w galerii i rzeczywiscie, efekt jest inny niz u mnie - mnie nie sluza szerokie miski, mam wrazenie, ze te w Heaven Sent sa zbyt plaskie. Mialam jeszcze jednego Fabourga, Luxe Lace www.bravissimo.com/products/sale/lingerie/sensational-sets/lace-luxe-bra/black-cobalt/fb13bc/?show=16&sort=1 i ten byl jeszcze plastszy - zamowilam sasiednie rozmiary do porownania i wszystkie odeslalam. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 08:40 A szaro-czarną z zeszłego sezonu też masz lub mierzyłaś? Jeśli tak, to czy wypada rozmiarowo tak samo? Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 09:55 Yaga leniu:) wyzej sa o tym posty w watku. Tak, tak samo. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 14.11.11, 10:06 To raczej Yaga ślepoto, bo posty czytałam i jakoś nie zauważyłam ;) Dzięki :) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 23.11.11, 13:12 Mam i ja :) Moge sie w zasadzie podpisac pod recenzja Cioci. Stanik jest naprawde rewelacyjny. Stylistyka bardzo w moim guscie, juz od dawna szukalam prawdziwie czerwonego, miekkiego stanika. To chyba jedyny taki (pod wzgledem estetycznym) stanik w szerokiej rozmiarowce. Mam moj standardowy rozmiar 32DD i pasuje. Moze gdyby byl ciut mniejszy, dawalby bardziej spektakularny efekt, ale teraz tez jest dobrze. Efekt wyciagniecia do przodu wystepuje chyba glownie dzieki panelom bocznym i dobrze go widac z profilu. Wzielam tez wiazane majtki i szorty, w moim standardowym rozmiarze 10 (S) i sa duzo za duze. Wymieniam na 8 (XS) i miejmy nadzieje, ze beda lepiej lezec. Szorty sa ladne i wygodne, te wiazane majtki to raczej tylko do ozdoby moga sluzyc:) Niedlugo wrzuce zdjecia do malej galerii. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Mam Demi czerwoną:) 30DD/30E 15.01.12, 22:54 Po początkowej euforii posiedziałam kilka min w tym staniku, poruszałam się, podniosłam ręce do góry (podjechał!) i doszłam do wniosku, że 32DD jednak jest za luźne i dokupiłam 30E. Obwód jest bardzo dobrze pracujący, ale sam w sobie dość długi (68cm w 32DD).Moim zdaniem teraz jest dużo lepiej. Obwód jest akurat i dzięki temu, że jest węższy fiszbiny lepiej leżą. Są dokładnie tej samej szerokości co w 32DD (15.5cm, ew 15 cm). DO obejrzenia w małej galerii. Odpowiedz Link
ptasia Demi Diva szara 30F 20.06.12, 08:31 Mam od jakiegoś czasu (--> eBay), ale czekałam z recenzją na ponoszenie kilka razy. Ogólnie oceniłabym na 4-kę z plusem. Plusy: kształt - jest to coś jak w CH Effuniak, wyciągnięcie do przodu + jabłuszka. Oczywiście, wiem, że niektórzy tego nie lubią, natomiast niewątpliwie nie spłaszcza. Jest poza tym miękki, a tak kształtuje! Estetycznie ok, ani mnie zachwyca, ani zniechęca, bez ekscesów. Obwód dla mnie w normie 30-tek brytyjskich, raczej luźniejszy niż ciaśniejszy, noszę na 2 haftkach. 30F to w ogóle mój tzw. 'standardowy' rozmiar i się tu sprawdza, większy by powiewał, mniejszy zakryłby już mniej niż połowę biustu ;). Minusy: nie do końca dogaduję się z fiszbinami. Mostek jest b. wysoki i początkowo próbował mnie przewiercić na wylot. Po mocnym odgięciu fiszbin problem się rozwiązał, natomiast pod koniec dnia czuję też trochę fiszbiny pod pachami. Fiszbiny są zresztą szerokie i dość elastyczne, jak to ktoś ujął - idące w obwód, ale - poza dziabaniem - jest to ok, bo panele boczne zbierają biust. Tak czy inaczej, zawsze analizuję staniki pod kątem tego, czy mogłabym w nich spędzić np. 16-godzinną podróż (parę razy do roku mi się to zdarza) czy inny długi dzień i Demi Diva się niestety do tej kategorii nie łapie. Odpowiedz Link
mariareis Alana bezowa 34J 04.01.12, 18:08 Przyszłam tu, by napisać, że Alana to dla mnie stanik idealny. Stanie się chyba moim Tango;), bo tak pięknego kształtu i podtrzymania nie miałam raczej w żadnym staniku. A przy tym jest bardzo wygodny i ładny (choć ten beż to nie jest akurat jakiś specjalny kolor, ale wiadomo - i taki nudziaczek kolorystyczny w szufladzie być musi). Bardzo udany codzienny stanik. Ma wszystko to, o czym pisały moje poprzedniczki - podtrzymanie (zadarcie;), kształt, wąskie fiszbiny, niskie boki, małe miski, ścisły obwód (ale w normie, nie jakiś dusiciel). Skłonił mnie do rozważań, czy przypadkiem nie czas przesiąść się na rozmiar 34 HH, z racji swojej małomiseczkowatości (a pasuje i robi mi zabójczy dekolt, bez żadnej paskudnej kreseczki). Cudowny profil, z bluzką i bez. No gdybym miała więcej talentu, to jakiś poemat bym tu wysmażyła;) Zaczynam zbierać kasę na Bravissimo, na śliwkową i niebieską. Odpowiedz Link
adamantia Alana, Mai Blossom, Sherbet - rozmiary? 08.01.12, 18:40 Zainteresowałam się wyprzedażą w Bravissimo i potrzebuję porady. Mam Alanę białą 32J- za szeroka, za mała; i beżową 32K - za szeroka, nieco za duża. Z innych staników obecnie najlepiej pasuje mi Fern jasny 30JJ i Tango II czarne też 30JJ, oraz Dalia Kaszmir (K-24) w 65L. Co do kształtu mam szerokie plecy, "wysokie ramiona", konsystencję kisielowatą, oraz, jak powiedziano mi w BraDreams, jestem raczej niefreyowa. (przynajmniej obecnie). Czy ktoś wie, w jakie rozmiary powinnam celować z Alany (cherryade), Mai Blossom, Bubbles? I czy ktorys ewentualnie odradzacie? Odpowiedz Link
adamantia Re: Alana, Mai Blossom, Sherbet - rozmiary? 08.01.12, 18:42 Cos pomieszałam, więc żeby było jasne, interesuje mnie Alana, Mai Blossom, oraz i Sherbet i Bubbles. Odpowiedz Link
clarisse Re: Alana, Mai Blossom, Sherbet - rozmiary? 23.01.12, 15:19 Nie wiem, czy to jeszcze aktualne, u mnie było tak: W czasie, kiedy Freye pasowały na mnie najczęściej 30K, Alanę beżową miałam w rozmiarze 32K. Nabyłam ją po zmierzeniu najpierw 30K, które było i za ciasne, i za małe. Tylko że nigdy jej tak naprawdę nie nosiłam. Mój biust leżał w niej dość ładnie, choć może ciut (ale naprawdę ciut) stożkowato. Zebrany z boków był - jak na balkonetkę - naprawdę dobrze i mocno podany do przodu. Niestety dla osoby przyzwyczajonej dla effuplandży miał masakrycznie wysoki mostek. Próbowałam kilka razy w niej chodzić, ale nie była dla mnie aż tak wygodna jak effuniaki, zabudowana zbyt wysoko dla większości moich Biuzek. Ostatecznie po prostu ją oddałam, zwłaszcza że trochę utyłam i zaczęła się robić ciasnawa. Z tym że ja jestem raczej kompatybilna z Freyą - w tym sensie, że balkonetki Frei leżą na mnie dużo lepiej niż inne balkonetki, a plecy mam chyba niezbyt szerokie. W moim przypadku Alana była i ścisliwa, i małomiskowa. Czytałam na Bravissimo komentarz jakiejś polskiej forumki (to był pierwszy w ogóle koment dla Alany), że przy biustach pełnych w górnej części, trzeba brać o miskę więcej - na co, jak widać, ja się załapuję. Dwóch pozostałych nie mierzyłam, nie umiem nic o nich powiedzieć. Odpowiedz Link
adamantia Re: Alana, Mai Blossom, Sherbet - rozmiary? 23.01.12, 17:37 Dziękuję bardzo, wprawdzie już zamówiłam, ale opinia zawsze się przyda. Zamówiłam Alanę 30K i Mai Bossom 30JJ, jak przyjdą zdam relację :-) Odpowiedz Link
yaga7 Demi Diva Bra by Bravissimo SB04 19.01.12, 15:18 Poprzednia szara wersja jest na mnie za mała, więc zamówiłam 34G i pasuje znakomicie (77/104), leży fajnie, obwód standardowy, miski chyba też. Podtrzymanie mogłoby być lepsze, wydaje mi się, że ramiączka są raczej rozciągliwe. Ale tak czy siak, polecam gorąco :) Odpowiedz Link
alex331 Alana 32G 01.02.12, 10:41 Bravissimo Alana 70G na 76/100 Mam ją w kolorze jasno niebieskim. Miseczki ma mniejsze, obwód w kierunku luźniejszych, ale pracujący i stabilny. Jak dla mnie najwygodniejszy stanik jak mam, nawet wygodą przebił moje ukochane Rio. Zakładam i zapominam o nim. Kusi mnie by ją odpancernić, warstwa wewnętrzna zaczęła się delikatnie odklejać od zewnętrznej i daje to średni efekt. Obwód: 67/82 cm U/UU: 16/33 cm Miseczka: ok. 27cm Odpowiedz Link
clarisse gorset (basque) Lola Luxe, 30K, 32JJ (AU31) 08.02.12, 17:28 Plusy: - jest do miski K, co już samo w sobie powinno zapewnić Nobla :) - jest moim zdaniem mocny i ściśliwy, więc może kształtować brzuszek, choć nie wiem, na ile trwała jest jego ściśliwość :) - jest ładny (oczywiście kwestia gustu) Neutrale: - jest stosunkowo krótki na tułowiu - biustonosz moim zdaniem oparty na kroju Alana Bra Minusy: - ramiączka nie są regulowane na pełnej długości - łapki do pończoch (jak to się nazywa?) nie są odczepialne A teraz opisówka ;) Pod wpływem recenzji na Bravissimo oraz dostępności zaczęłam od mierzenia 30K. Jeśli chodzi o kształtowanie brzucha - cudnie, ale miałam kłopoty z samodzielnym zapięciem się, a z tyłu od góry pojawiła mi się nieestetyczna oponka. W staniku to się wygarnia, ale w gorsecie to trochę ekwilibrystyka, nie udało mi się schować. Sam gorset jest opisywany jako krótki i przez to dobry dla osób niskich, bo nie włazi im na biodra. Dla mnie, osoby bardzo niskiej i wąskobiodrzastej paradoksalnie jednak był to minus, bo owo 30 spokojnie wchodziło dołem na moje biodra (ok 102-103 cm) i odpowiednio długie miałoby cudowne właściwości ukrywania mało estetycznego właśnie tam na dole brzuszka. Niestety, aby to osiągnąć, musiałam gorset mocno obciągać w dół - fiszbiny zjeżdżały wtedy znacznie poniżej miejsca, gdzie powinny być (pod biustem powinny być bezpośrednio). Wprawdzie ramiączka były wtedy akurat, miski wydawały się dobre, ale fiszbiny nie tam gdzie trzeba i dość nisko jak na mój gust umieszczony biust zupełnie mi nie pasowały. Jeśli zaś zaczęłam od umieszczenia fiszbin tam, gdzie trzeba, to z jednej strony: ramiączka okazywały się zbyt długie (lub miski za duże - tego już, przyznaję, nie sprawdziłam), a z kolei od dołu wystawał mi ten brzuch, który miał być schowany. Po wymianie na 32JJ było niemal identycznie, tyle że na plecach nie miałam oponki. Dla pewności powinnam jeszcze przymierzyć 30JJ i 32J, bo być może kwestię fiszbin i ramiączek załatwiłoby lepsze dopasowanie miski. Pozostałaby jednak długość - obiektywnie faktycznie dobra i dla niskich, i dla biodrzastych, ale dla mnie stanowczo niewystarczająca. Przyznaję, że 50 funciaków to dla mnie dosyć dużo, a funkcjonalność tego gorsetu po namyśle uznałam za niewielką - i tak preferuję swój biust w Effuniakach i prawdopodobnie gorsecisko by sobie leżało aż bym z niego wyrosła w szerz... Więc po dwóch próbach - podyktowanych tak naprawdę głównie dostępnością rozmiarów w sklepie online, bo na tym końcu tabelki rozmiary pojawiają się i znikają czarodziejsko - uznałam, że już dość. Zapewne inaczej by było, gdybym miała możliwość obmierzyć w sklepie wszystkie rozmiary. Sam pomysł noszenia pończoch trochę mnie kusi, a ponoć normalne pasy do pończoch nie mają funkcji modelującej - zaś ten gorset w odniesieniu do mnie mikrusa taką zdolność ewidentnie posiadał. Ogólnie jednak wrażenie było pozytywne, tylko ja już chyba mocno jestem zwichnięta i za 50 funtów życzę sobie absolutnej perfekcji :) Zdjęć w galerii nie będzie, bo mierzyłam i wymieniałam trochę na wariata i nie mam dobrego aparata ;) Odpowiedz Link
mszn OT modelujące pasy 08.02.12, 18:00 Są takie, nie bój żaby :) Jakbyś się chciała zainteresować tematem, chodź na Odzieżowe. Odpowiedz Link
yo_anka 36H Lola Luxe Basque by Bravissimo 08.02.12, 21:36 Ja też skusiłam się na niego, zresztą cieszy się na Bravo widać dużym powodzeniem właśnie na końcu tabelki, bo to długo wyczekiwany dla G+ kasek Od GG wzwyż wszystko wymiecione ! Bo odkąd zobaczyłam, ze jest wreszcie dostępny pierwszy gorset z miska do K wiedziałam, że muszę choć spróbować :D Bałam się że będzie nam mnie za krótki jak prawie wszytko co do tej pory mierzyłam, ale o dziwo nie jest źle. Naszać będę doń, o ile zostanie, dość wysokie szorty, aby nie straszyć brzuchem ale ta długość ujdzie ostatecznie Wolałam cały czarny - ale pierwsze koty za płoty - jak się Bravissimo rozkręci to pewnie będą i inne wersje :) Plusy: - ładne kształtuje w części biustowej - robi noski jak Alana (jak widzę się zgadzamy w odczuciach a Clarisse) - brzuch też w całkiem dobrze trzyma w ryzach a u mnie jest co trzymać po dwóch ciążach, dlatego wahając się pomiędzy 34J wzięłam szerszy (36HH akurat nie było) - mogę się w nim sama dopiąć i to najciaśniej, jest stosunkowo luźny, ale 34J robiłoby ze mnie dużą parówkę w osłonce pewnie :) Minusy: - brak odpinanych ramiączek - i nie odpinane paski do pończoch I t opowinni dopracować Ogólnie waham się czy odsyłać czy jednak zostawić na specjalnie okazje pod kiecki, bo to jednak 50funciaków po zbójeckim ostatnio kursie Biust po dwóch ponadrocznych karmieniach, niemłody ciężki, obwisły w kondycji lichej. Mam jeszcze dwa ELomiki , wprawdzie znacznie gorzej leżą, choć opiszę też A foty ku poradzie wysłałam do galerii, mam nadzieje, ze jakaś litościwa dusza je wklei :> Odpowiedz Link
pau-27 Re: już w galerii n/t 14.02.12, 11:44 Przepraszam, ale ja jeszcze o Alanie. Przeczytałam cały wątek, ponieważ chcę kupić Alanę z racji jej wąskofiszbinowości, a nie mam pojęcia w jaki rozmiar celować. Obecnie jestem w 6 m-cu ciąży i mam wymiary 82/115 (112 w staniku). Przed ciążą nosiłam obwód 32 (miałam 77cm w obwodzie), ale teraz celuję w 34, a nawet 36, bo żebra mi się mocno rozchodzą. Ostatnio kupiłam Fantasie Evie 36GG - obwód ok, ale miska za mała: do mostka brakuje 4-5cm. To samo z Fantasie Lily 34H - na środku końcówki fiszbin wrzynają mi się w piersi. No i nie mam w czym chodzić:(((. Masz zbliżone wymiary - proszę, poratuj mnie poradą eksperta na temat Rozmiaru Alany do dobrania! Odpowiedz Link
yo_anka Re: już w galerii n/t 15.02.12, 22:33 wzięłabym 34J/34JJ lub 36HH/36J one są dość wąskie i nieco mniejsze w miskach jeszcze nieco urośniesz do końca ciąży a i po się przyda Ja nosiłam ze trzy Alany w ciąży i po właśnie 34J/JJ i 36HH z podobnymi wymiarami Odpowiedz Link
pau-27 Re: już w galerii n/t 16.02.12, 20:20 Dziękuję za potwierdzenie, miałam zamiar celować właśnie w 36 z takimi miskami. Mam nadzieję, że to mnie chociaż na jakiś czas uratuje:). Odpowiedz Link
yo_anka Bravissimo Scarlet bra 34J 22.02.12, 23:19 Ładny, efektowny, kuszący kolor czerwienie wpadającej w ciemny róż Kupiony razem z Alaną różni się od Alany w 36HH: - po przyłożeniu krótszy o około 6cm w obwodzie ale luźniejszy w odczuciu, - fiszbiny nieco krótsze - niestety nie zbiera tak ładnie jak Alana i nieco rozstawia na boki, ma tendencje to dziobków (co niekutym może przypominać Wygląd Fantasie pod bluzką, tzw” natural look” ;) - lekko odstaje koronka na brzegach miski - mimo iż węszy obwód i miska o oczko większa ma niszę boczki około 1,5cm - ramiączka mają cudną satynowa taśmę obszywającą szeroki stabilne ramiączka W sumie najwygodniejszy, i choć kształt nie do końca mnie satysfakcjonujący – noszony chętnie Odpowiedz Link
yo_anka Bravissimo Sweetheard bra 34J 22.02.12, 23:20 Kremowobiały satynowy w serduszka - bardzo wygodny - miły dla skóry i ciała (niegryzący obwód) - niskie boczki również - nadawał kształt rakiety – bardzo rozstawia na boki, może jak przypuszczam przez materiał, który nie może ujarzmić wielkiego biusty tak skutecznie jak sztuczna siateczka Alany Za co pożegnałam go bez żalu w telegraficznym skrócie: DZIOBAK OKRUTNY Odpowiedz Link
yo_anka Bravissimo Alana 36HH nude 22.02.12, 23:21 Kolejny nudziarz do kompletu (mam jeszcze 36H czarny, 34JJ biały i 3 inne nie noszone z racji niedopasowania obecnie) Kształt nadaje - taki jak lubię, świetnie zbiera Minus: sztuczna siateczka Alany nieco gryzie, a te pętelki na wykończeniach drapią Trwały, choć w przypadku bieli i niebieskiego czy seledynu kolory misek nie odbarwiają się w praniu, to boczki niestety zmieniają odcień co wygląda słabo, czarny i nude bez zmian - poza tym udany model Odpowiedz Link
yo_anka BRAVISSMO French Bow (PA14) 36H 22.02.12, 23:24 French Bow Bra PA14 / Ivory/Coral / Kolejny Bravissimowy produkt szyty do J. Po pierwsze przymały, po drugie ma jakiś feler: na łączeniu siateczki w tym dolnym satynowym materiałem miski robi się rowek, co wynika może z rożnej rozciągliwości tkanin. O dziwno pod bluzką tego nie widać zbytnio. Ma niski mostek, ale biust w moim stanie ma tendencję to wypływania. Wygodny i miły dla skóry, niskie boczki na plus Za mały, odesłany bez żalu - foty w Galerii Niech FRANEK będzie radosny i stanie na nóżki: allegro.pl/my_page.php?uid=22043406 www.pomoz-amelce.pl/ Odpowiedz Link
zazulla Ditsy Blossom (SB22) - jaki rozmiar? ktoś mierzył? 01.03.12, 13:25 Obecnie jestem na etapie setnej wymiany z Bravissimo. Będę odsyłać Bubbles bra, które robi mi kiepski kształt w rozmiarach 32K (za ciasny), 34J, 34JJ. Mam też Mai Blososom w rozmiarze 32JJ, zamówiłam sobie drugi (wyprzedaż) ale ten drugi jest bardzo ciasny, Brav odpisało mi, że nie zmieniali konstrukcji, więc stary widać się rozciągnął. Domówiłam 34J i jest super. W tym 32JJ większa pierś bułkuje co chwilę, w 34J piersi wyglądają wyjątkowo symetrycznie. Z racji, że i tak te Bubbles odsyłam, a chcę jakieś urozmaicenie kolorystyczne, postanowiłam przetestować Ditsy Blossom. Wg Brav różni się trochę od Mai ale sugerują rozmiar 34J. Co myślicie? Może wziąć od razu sąsiedni rozmiar? 34JJ? 32K? Odpowiedz Link