Dodaj do ulubionych

LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej?

22.02.10, 11:35
Witajcie, to mój pierwszy post na forum. do tej pory was tylko trochę
podczytywałam :)
Trafiłam wczoraj do LiParie w Złotych Tarasach. Chciałam kupić od ręki stanik
do karmienia, bo wszystko wskazywało na to, że właśnie zaczynam rodzić. I
dostałam od życia nauczkę, że nie zostawia się takich rzeczy na ostatnią chwilę.
Po pierwsze dowiedziała, się, że staników do karmienia mniejszych niż 80 nie
mają, ale mogą mi przerobić dowolny stanik.
Jako osobnik niestety nie dość asertywny dałam się przekonać do takiego
rozwiązania. Co do samego procesu dobierania i obsługi nie mam większych
zastrzeżeń.
Kupiłam panache za 189 zł + koszty przeróbki. Jakie było moje zdziwienie,
kiedy dziś zobaczyłam ten sam stanik w ich sklepie internetowym za 99zł!!! Nie
wiem co mam zrobić, bo przyznam, że mnie się we mnie zagotowało. Nawet nie
wiem, czy będę mogła odebrać stanik osobiście, żeby chociaż powiedzieć paniom
co myślę o takiej różnicy w cenie, czy wcześniej urodzę i będzie go odbierał
mój mąż.
Czy spotkałyście się wcześniej z czymś takim?
Jedno jest pewne - wiecej nic tam nie kupię.
Obserwuj wątek
    • panistrusia Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:15
      No cóż, są rzeczy, za które trzeba płacić...
    • marudna_maruda Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:23
      Nie ma staników o obwodzie mniejszym niż 80? Popatrz do Bradei na karmniki Panache bradea.pl/biustonosze/biustonosz_do_karmienia_panache
      albo na HOTMilki, które są chyba od 65 bradea.pl/ext/wyszukiwarka_bradea//13///
      • zazulla Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:24
        LiParie nie ma mniejszych a nie, że w ogóle nie ma.
    • kasia_j Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:26
      Z tego, co wiem, przy zakupie u nich przeróbka jest bezpłatna.

Może to błąd na stronie? Ja bym zadzwoniła i zapytała. Sklep
      internetowy to kopia tego, co mają stacjonarnie, więc nie powinno
      być różnicy cenowej.
      • zazulla płatne przeróbki 22.02.10, 17:38
        Na stronie sklepu jest cennik i informacja, że przeróbki były bezpłatne ale DO
        KOŃCA 2009 r.
    • ania.kar Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:31
      W wątku o Li Parie przy Chmielnej "klocjanna" napisała, że "przeróbki na
      karmnik i skrócenie ramiączek były darmowe."
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,95653428,106159066,Li_Parie_ja_akurat_polecam.html?wv.x=2
      Czy to się zmieniło w obu sklepach czy tylko w Złotych Tarasach obowiązują inne
      zasady?
      • mundurowa Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 12:51
        Nie wiem jak z karmnikami ale wiem,że za normalne przeróbki chcą 20 zł. Ostatnio
        weszłam na chwilke po raz pierwszy do sklepu na chmielnej. Wrażenia ogólnie
        negatywne. Nie wiem co to miało znaczyć ale po wejściu do sklepu (zaczełam się
        rozglądać w około) Pani do mnie z tekstem "i co?zawracamy?". Na pytanie o
        staniki w promocji w moim rozmiarze Pani odpowiedziała, że owszem są za 99 ale w
        moim rozmiarze nie ma, ale mogą przerobić za 20 zł a jedynie co innego mają mi
        do zaoferowania to za podajże 179 zł. Napomknę, że rozmiar mam dość popularny bo
        70G-GG. Podsumowująć drożyzna i słaby wybór.
        Moja noga tam raczej już nie postawi.

• roza_am Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 13:31
          Proponuję przekopiować najważniejsze informacje do wątku LiParie albo ten wątek
          podlinkować w wątku sklepu:

forum.gazeta.pl/forum/w,32203,95653428,95653428,Li_Parie_Warszawa_30_maja.html
          • ania.kar Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 13:44
            Uważam, że powinien być oddzielny wątek dla sklepu w Złotych Tarasach. Może ceny
            się w nich różnią albo obsługa. Może nie ten w którym teraz piszemy, ale na
            pewno oddzielny.
            Właściwie Li Parie przy Chmielnej też nie ma takiego typowego tematu, bo opinie
            o nim są w różnych wątkach o planowanym brafittingu pod okiem Mahedy:
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,94694526,94694526,WARSZAWA_brafitting_Li_PARIE_16_maja.html
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,95653428,95653428,Li_Parie_Warszawa_30_maja.html
            • maith Nie zakładajmy osobnego wątku dla każdej opinii 22.02.10, 16:56
              Moim zdaniem trzeba się trzymać 1 wątku, bo się zrobi bałagan.
              Nie może być tak, że każda kolejna klientka, czy to zadowolona czy
              niezadowolona, tworzy swój własny wątek o sklepie.

Różnica między nimi chyba faktycznie jest, skoro Mundurowa z 70G-GG
              pisze o Chmielnej, że mają słaby wybór, a ja w Złotych tarasach na
              70HH miałam co mierzyć i nie były to namioty w brudnym beżu.
              Ale to wystarczy zaznaczać w temacie postu, czy piszemy o tym czy o
              tamtym sklepie.
              • kasienka.body 70G/GG a 70HH 23.02.10, 15:58
                to znaczna różnica :) 70G to bardzo popularny rozmiar, który szybko schodzi i
                często nie zostaje do przecen. 70HH już nie jest takie popularne, więc całkiem
                możliwe, że miałaś większy wybór w tym rozmiarze.
                • maith Re: 70G/GG a 70HH 03.03.10, 15:23
                  To trochę inaczej, ja nie weszłam do sklepu z pytaniem, co w moim
                  rozmiarze jest na przecenach, tylko sprawdziłam, co po prostu jest.

Zdanie, że jakiś sklep ma słaby wybór, bo nie ma bardzo popularnego
                  rozmiaru akurat na przecenach wydaje mi się po prostu krzywdzące. To
                  tak, jakby ktoś powiedział, że Bravissimo ma słaby wybór, po szukaniu
                  wyłącznie popularnego rozmiaru tylko w clearance.
              • ania.kar Re: Nie zakładajmy osobnego wątku dla każdej opin 24.02.10, 13:32
                maith napisała:

> Moim zdaniem trzeba się trzymać 1 wątku, bo się zrobi bałagan.
                > Nie może być tak, że każda kolejna klientka, czy to zadowolona czy
                > niezadowolona, tworzy swój własny wątek o sklepie.

Peachfield i Lady's Place mają oddzielne wątki dla obu sklepów stacjonarnych i
                dla internetowego, więc to samo i tutaj zaproponowałam, a to nie jest to samo co
                zakładanie oddzielnych wątków przez każdą z klientek.
    • wronki12 Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 22.02.10, 19:07
      to ja miałam karmniki 75 z Melissy bez żadnych przeróbek, wręcz zamawiałam
      rozmiar spoza tabeli i było w cenie katalogowej. a co do czasu zamawiania, to ja
      na dwa dni przed porodem odbierałam przesyłkę z karmnikami;).
    • h_o_s_h_i Re: LiParie - w sklepie stacjonarnym 90zł drożej? 03.03.10, 14:06
      To jeszcze raz ja :)
      Przepraszam za zamieszanie z utworzeniem nowego wątku - przyznam się bez bicia,
      że nie doczytałam, że każdy sklep ma swój wątek, gdzie należy dopisywać swoje
      uwagi. Teraz będę już mądrzejsza :)
      Żeby być fair wobec pani ze sklepu i nie psuć im opinii, chciałam tylko napisać
      jak wyglądała moja "reklamacja" ceny stanika.
      Pani sprawdziła cenę w sklepie internetowym. Absolutnie nie było żadnej dyskusji
      typu "w sklepie internetowym przecież może być taniej" itp, a przyznam, że
      takiej właśnie rozmowy się obawiałam.
      Jako rekompensatę pani zaproponowała mi figi do kompletu.
      Przyznam, że zdecydowanie wynagrodziło mi to wcześniejsze nerwy, tym bardziej że
      cleo george do karmienia to miła odmiana po stanikach Canpolu w przy poprzednim
      dziecku ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka