02.10.10, 00:51
Od razu mówię, że sobie firmę wyszukałam, ale, no właśnie, się zarchiwizowała. Ktoś używał, ma, kupował? Przeglądając sklepy internetowe ujrzałam całkiem ładne modele od obwodu 65 do miski H (do tej miski jest obwód 90, później spada). Poza tym "biuściastość" danego modelu oznaczona jest typem B4 ew. B3. No i sama nie wiem, ładne to to:
tnij.org/typb4
Ktoś coś wie nt tych staników? Jak obwód, wypadanie miseczek?
Obserwuj wątek
    • martvica Re: Gorteks 04.10.10, 11:01
      Jej, rzeczywiście ze trzy ładne modele na kontri znalazłam, w kolorach (bo wcześniej miewali coś ładnego ale nudnego, w czerniach i złocistych beżach).
      To tak w ramach podniesienia wątku, nigdy nie miałam do czynienia z firmą :)
      • manekineko Re: Gorteks 04.10.10, 12:26
        > To tak w ramach podniesienia wątku, nigdy nie miałam do czynienia z firmą :)

Dzięki Ci i za to. Myślałam, że całkiem się ten wątek zagrzebie:p. Ponawiam pytania jakby co.
      • abc334 Re: Gorteks 29.10.10, 16:08
        firma ma za płytkie miski i jesli noszę np. e muszę brać f
    • zwiatrem Re: Gorteks 04.10.10, 20:11
      Niestety kupilam ich biustonosz.
      Zanim zdaze powiedziec, ze sluzyl mi dslugo to wyznam, ze haftki szlag trafil po tygodniu. Zapinalam wiec na rzad drugi, ktory nawet nie doczekal do tygodnia.
      Rozmiar kupilam stosowny, (nawet powiedzialabym, ze ma ulgi w obwodzie), uzywalam ich tez zgodnie z przeznaczeniem, zaden kon ich nie rozciagal a niestety rozgiete i musze wymieniac.
      Boczki mialy byc sciagajace i tak tez wygladaly na zdjeciach, jednakze sa uszyte z tkaniny nierozciagliwej, wiec nie spelniaja funkcji zbierajacej.
      Plusem jest pozostala czesc tego biustonosza, mniej jakby techniczna :0.
      Prany w pralce. Wciaz wyglada swietnie.

Model o ktorym sie tak rozpisuje, to ten:
      https://www.duzabielizna.pl/shop/galerie/b/biustonosz-ideal-gorteks_7677.jpg
      • zwiatrem jeszcze raz linki 04.10.10, 20:13
        przepraszam za tamte niepoprawne

www.duzabielizna.pl/shop/galerie/b/biustonosz-ideal-gorteks_7678.jpg
        www.duzabielizna.pl/shop/galerie/b/biustonosz-ideal-gorteks_7677.jpg
    • 987ania Gorteks z gruperem 10.02.11, 21:37
      Warto coś takiego kupić? Ktoś próbował nabiustnie tych staników i tego sklepu? Jakieś pojedyncze watki są na ich temat i to raczej stare. A kupon jest za 30zł na zakupy 60zł.
      gruper.pl/x.php/1,2032/Gorteks-bielizna.html
    • agus2412 Re: Gorteks 14.06.11, 20:25
      Miał ktoś do czynienia ostatnio z Gorteksem? Mam chrapkę na pewnego nudziarza. Czy rozmiarówka u nich wypada "normalnie"? Czy freyowe 30F (Milla) będzie równe Gorteksowemu 65F?
      • azymut17 Re: Gorteks 20.06.11, 10:25
        Do czynienia nie miałam, ale wg ich strony 65F jest na 87-89 cm w biuście:
        www.gorteks.com.pl/Tabela-rozmiarow-cabout-pol-14.html
        a brytyjskie 30F na 91,5. Spróbuj więc może z 65G lub H? Aha, z tej tabelki wnioskuję, że wypada normalnie, ale kontynentalnie :-) "Normalna" rozmiarówka nie istnieje, bo są różne :-)
    • ingeborg Re: Gorteks 20.06.11, 03:54
      podbijam wątek, bo mają jakieś niesamowite promocje
      • ruda.ja Re: Gorteks 20.06.11, 10:44
        Znajoma nabyła ten oto
        www.gorteks.com.pl/product-pol-282-Palm-Beach-B4-biustonosz-usztywniany.html
        Obwód raczej normalny Jak na razie, miska też ok, nie spłaszcza nie dziobuje, wybrana na podstawie tabelki (nosi 34FF a tu wzięła 80F). Wizualnie w porządku, dopasowanie też poprawne, ładnie zbiera i unosi, tylko, że u niej niewiele trzeba naturę poprawiać ;). Jakiegoś wspaniałego szału i olśnienia nie ma ale jak za tą cenę można kupować i próbować. Ja niestety nie mieszczę się w rozmiarówkę.
      • zwiatrem Re: Gorteks 01.07.11, 15:19
        Promocje rzeczywiście kuszące, ale poniewaz z gruncie rzeczy zalowalam zakupu stanik gorteksowego probuje sie nie skusic cena, chociaz widze ze znowu maja cos w moim rozmiarze.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka