Dodaj do ulubionych

Jak bardzo możeci się ścisnąć 'pod'?

01.02.11, 12:48
Po raz kolejny się zmierzyłam, bo coś mi ostatnio nie pasuje - tak jakbym schudła czy coś.
A w wątku którym założyłam o effuniakach ktoś się zdziwił, że kupuję 70 na 74 pod.
Więc pomierzyłam jeszcze raz dokładnie i... tak normalnie mierzone mam 73 - ciasno, ale nie ścisło,
a tak maksymalnie (dalej się nie da bo miarka pęknie...) 71,5. To tylko 1,5 cm różnicy. I tak się teraz zastanawiam (korzystając z wolnego czasu) jak jest średnia:)
Obserwuj wątek
    • maheda Amused :) 01.02.11, 13:19
      Jesteś szczupła, a do tego z twardym ciałem, jak widać.
      Im bardziej twarde ciało, tym mniej da się ścisnąć.
      Im bardziej miękkie - tym bardziej się da ścisnąć :)

U mnie ta różnica to kilkanaście cm.
      • asfo Re: Amused :) 01.02.11, 13:39
        Mam 82 cm. Effuniaki noszę 80, inne - 75.
      • amused.to.death Re: Amused :) 01.02.11, 13:41
        OK, no faktycznie kiedyś było inaczej:)

Wiesz Maheda, siedzę dziś od rana i czytam na zmianę o odchudzaniu, ćwiczeniach i stanikach:)
        Co do tych ostatnich to właśnie chyba otworzę paczkę przygotowaną do odsyłki effuniaków i zamienię 'zwrot' na 'wymiana' - nie wiem co się stało i jak to się stało ale NAGLE ten jeden super ciasny effuniak stał się superwygodny, a a dwie pozostałe normalne maskaradk, używane na codzieńi nagle stały się za duże (i obwodowo i miseczkowo).
    • indigo-rose Re: Jak bardzo możeci się ścisnąć 'pod'? 01.02.11, 13:56
      Ja mam mało siły, bo chyba nie udało mi się tak naciągnąć miarki, żeby trzeszczała i pękała. Pewnie jakaś silniejsza brafitterka albo np. Effuniak ścisnęłaby mnie bardziej, ja sobie wyciągnę 60 cm. To chyba i tak nieźle, bo po skórze mam 66. Effuniaki i ścisłe brytyjczyki (te brytyjczyki to teoretycznie, bo chwilowo nie mam pasującego) noszę w rozmiarze ze stopki, tj. 60FF, chociaż mam też np. strapless DM 65E i on chyba nie mógłby być ciaśniejszy, bo ta sztywna krawędź obwodu i końce fiszbin przecięłyby mnie na pół.
    • pierwszalitera Re: Jak bardzo możeci się ścisnąć 'pod'? 01.02.11, 14:00
      A to ściskanie pod do pękania żeber, to jakaś nowa odmiana sportu, czy coś? ;-)
      • amused.to.death Re: Jak bardzo możeci się ścisnąć 'pod'? 01.02.11, 14:08
        nie no... widzę, że nie doceniacie moich porównań:)
        Miarka oczywiście nie pęka:D tylko się maksymalnie ściskam - po prostu byłam przyzwyczajona do tego, że kiedyś miałam dużo większą różnicę i mnie to zastanowiło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka