Dodaj do ulubionych

MIA (by Amoena)

13.09.11, 16:41
Prezentujemy nową na rynku polskim markę - MIA. MIA jest marką stworzoną przez znaną wszystkim od wielu lat AMOENĘ. Amoena postanowiła zaoferować Państwu w swojej bieliźnie technologię Comfort+. Comfort+, to materiał gęsto nasycony specjalnymi mikrokapsułkami Outlast®, których formuła pozwala wyrównywać różnice temperatur.Ta rewolucyjna, wyrównująca temperatury technologia Comfort+, została zastosowana we wszystkich modelach Amoena Mia.
Technologia Comfort+ umożliwia - w miarę potrzeby - usuwanie nadmiaru ciepła z ciała oraz ogrzewanie za pomocą ciepła zgromadzonego podczas schładzania. Materiał zapobiegający nadmiernemu wzrostowi temperatury umieszczono w takich miejscach, w których kobieta zwykle poci się najbardziej: wzdłuż mostka, taśmy pod biustem, paneli bocznych oraz w dolnych częściach miseczek.

Zapraszamy Państwa na premierę nowej na rynku polskim marki - MIA.
W terminie 16-30 września wyłącznie w salonie AISHAbra.
Szczegóły www.facebook.com/pages/AISHAbra-wyj%C4%85tkowy-salon-bielizny/110032402404704
Obserwuj wątek
    • maith Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 17:27
      Brzmi fajnie. Tylko o jakiej rozmiarówce mowa?
      • aishabra Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 17:39
        w 70 od C do G
        od 75 do 105 od C do H
        niektóre obwody ciaśniejsze (bliżej 65 niż 70)

• roza_am Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 18:10
          Tylko, że to amerykańskie G czy H. Jakim miskom to odpowiada w rozm. brytyjskiej?
          Tam po drodze jest DD i DDD. Czy DDDD też? Pozostałe litery już tylko pojedyncze? I co ile cm przybywa kolejna miska, co 2 czy 2,5? A najlepiej gdyby była jakaś tabelka :)

Czy ceny są także amerykańskie? :) Bo takie termo-urządzenie sprawdziłoby się (m. in.) w stanikach do spania, a przecież na nie szkoda wydawać fortunę.
          • maith Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 18:37
            No właśnie, to H jest odpowiednikiem której literki w Brytyjczykach?
            • maheda Amerykańskie H to okolice brytyjskiego FF 13.09.11, 19:05
              Tutaj tabelka:
              maheda.eu/images/stories/mojefotki/Tabela_miseczek.png

Ale jak jest w praktyce - trzeba sprawdzać... bo niestety tabelki tabelkami, a miseczki lubią być np. nieco większe, niż norma przewiduje.

Amoena jest generalnie lubiana przez klientki po mastektomii.
              • ciociazlarada Drobne uszczegółowienie 14.09.11, 15:33
                Amoena jest "generalnie lubiana" przez amazonki, ponieważ w sklepach z zaopatrzeniem dla amazonek praktycznie nie ma nic innego. Wiem, bo bywałam z mamą.
                Amazonki to statystycznie kobiety po/w okolicach menopauzy, które niechętnie kupują przez net.
                W przyszpitalnych sklepach, które zazwyczaj są dla nich sklepami pierwszego wyboru, jest bardzo często tylko Amoena.

Amoeny staniki dla amazonek bywają ładne, ale moja mama klnie na czym świat stoi na jakość i generalnie ich nie lubi właśnie ze względu na to, że są nietrwałe i szybko wyglądają jak szmatki. Niemniej, jeśli amazonka ma ochotę na jakiś bardziej ozdobny stanik niż biała pielucha, to pozostaje jej stacjonarnie głównie Amoena.

Mama nauczyła się kupować przez internet i bardzo chwali sobie Anitę i Royce - lepsza jakość i zdarza się coś ładnego niebiałego.
                • aishabra Re: Drobne uszczegółowienie 14.09.11, 16:32
                  Myślę, że MIA można potraktować nie, jak dotychczasową Amoenę - to raczej inna marka, stworzona przez producenta innej marki.

Co do oferty dla kobiet po mastektomii - z rozmów z naszymi Klientkami wiemy, że sklepy przyszpitalne lub rehabilitacyjne często proponują najprostsze modele, nie są one kolorowe i najczęściej nie mają fiszbin. Panie po operacjach (a są to niestety często bardzo młode osoby) są zaskoczone, że biustonosz dla Amazonek może być ładny.

• ciociazlarada Re: Drobne uszczegółowienie 14.09.11, 17:36
                    Nie odnoszę się do jakości i wyglądu Mii, której nie znam - z tego co piszecie w tym wątku może być super i sama jestem ciekawa jak to wygląda:)

Odniosłam się tylko do uwagi Mahedy, że Amoena jest generalnie lubiana przez amazonki. Owszem jest lubiana ponieważ zazwyczaj jest jedyną dostępną w zasięgu firmą. Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma... Protezy i wkładki Amoeny są natomiast bardzo fajne, choć też trudno o porówanie z innymi, bo również dominują na rynku.
      • aishabra Re: MIA (by Amoena) 14.09.11, 12:58
        Witam,
        podana rozmiarówka to rozmiarówka europejska.
        Z naszych obserwacji (jeszcze krótkich) wynika, że miseczka np. F to rzeczywiście F, w niektórych modelach 70 jest ciaśniejsza więc bliżej jej do 65.
        Klientki, które wczoraj mierzyły te biustonosze, określały jej jako bardzo wygodnie i komfortowe. Na uwagę zasługuje model bezfiszbinowy - jest bardzo wygodny.
        Bardzo ładnie wykończone zapięcia (są mięciutkie), ramiączka są wyściełane i karbowane, wygodne taśmy pod biustem.
        Ceny ok. 230 zł - w trakcie akcji przysługuje rabat 10%.

Zapraszamy do mierzenia - za samo przymierzenie i wyrażenie opinii - prezent niespodzianka.

Zapraszamy.
    • magdalaena1977 Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 19:28
      Moje pierwsze skojarzenie - to Amoena robi coś poza akcesoriami dla amazonek?
      • madzioreck Re: MIA (by Amoena) 13.09.11, 19:59
        Robi, robi :) Miałam toto w ręku, tak miłe w dotyku, że chce się przytulić :) Poza tym robi całkiem fajnego bezfiszbinowca na przykład. Szkoda, że z rozmiarówką tak słabo...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka