Dodaj do ulubionych

Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, JJ+?

20.02.12, 03:47
Wychodzi na to, że H-J to najmniej reprezentowana kategoria na rynku kusidełek, a zwłaszcza kompletów - w dziale Najpiękniejszy Komplet nie został zgłoszony ani jeden komplet w tej kategorii. W kategorii JJ+ zaś został zgłoszony cały jeden, w dodatku już niedostępny.

Czy naprawdę nie ma żadnego fajnego kompletu w tych zakresach rozmiarowych?

Jeśli ktosia chciała zgłosić swoją kandydaturę, a jeszcze tego nie zrobiła - to jest naprawdę ostatni moment :)

Proszę Was też o podawanie przy zgłaszanym komplecie kategorii rozmiarowej, kategorie rozmiarowe obowiązują również w głosowaniu na komplety!

Proszę też o podawanie rodzaju majtek - w zgłoszeniach, w których nie podajecie typu majtek, sama sobie wybieram ten, który najbardziej mi się podoba :)

Dziękuję za uwagę i kompletne zgłoszenia :)
Obserwuj wątek
    • brafitka Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 20.02.12, 11:37
      Ooo, jak to możliwe?
      Zatem w imieniu klientek, które takowe komplety u mnie nabyły - a zaprawdę zachwyt w ich oczach był nie do opisania - zgłaszam Siennę Navy/Plum obowiązkowo wraz z szortami (bo ten typ został prawie jednogłośnie uznany za bardziej kuszący) w obu kategoriach czyli H-J oraz JJ+ i dodatkowo w kategoriach H-J oraz 85+ również jako komplet Czerwoną Panterkę Ewy Michalak z figami.
    • clarisse Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 20.02.12, 15:29
      Pff ;)
      Kategoria JJ+
      - Effuniak PL Fuksja i wysokie figi ... a buuu, też już prawie niedostępne ...
      selene-bielizna.home.pl/userdata/gfx/5e2040a9cd0e7a356b0fe58e9b93a106.jpg
      - Effuniak PL Atrament i szorty
      www.ewa-michalak.pl/data/gfx/pictures/medium/1/1/211_2.jpg
      Kategoria H-J - niestety nie na podstawie przymiarek, a tylko z fotografii. I nie wiem, czy się liczy, bo widzę że majtki też niedostępne. Niemniej oglądając ten komplet żałowałam bardzo, że nie mam gdzie go stacjonarnie zmierzyć, bo okrutnie mi się podobał.
      - Bravissimo Parisian Plume w kolorze blackberry (dostępny do HH)
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/parisian-plume-bra/blackberry/sb13by/?show=16&sort=1&level=1
      Clarisse
      • iq133 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 20.02.12, 20:06
        A może nie ma kandydatur, bo nie ma kusidełek w tych rozmiarach ? Owszem, są już ładne biustonosze, nawet zdarzają się ładne komplety, ale nie są to jeszcze kusidełka. A to co wygląda jak kusidełko na modelce noszącej mniejszy rozmiar, na pewno nie będzie kusidełkiem w kategorii JJ+, a nawet w H-J. Jestem przekonana, że dotyczy to również wspomnianego powyżej Bravissimo Parisian Plume w kolorze blackberry. Na zdjęciu jest to kusidełko, ale modelka jest ze strefy poniżej G. HH już takie nie będzie.
        • kasica_k Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 02:19
          Z powodu małej liczby kandydatur jednak zairyzykuję i go optymistycznie dopiszę...
        • clarisse Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 13:25
          iq133 napisała:

> A może nie ma kandydatur, bo nie ma kusidełek w tych rozmiarach ? Owszem, są ju
          > ż ładne biustonosze, nawet zdarzają się ładne komplety, ale nie są to jeszcze k
          > usidełka. A to co wygląda jak kusidełko na modelce noszącej mniejszy rozmiar, n
          > a pewno nie będzie kusidełkiem w kategorii JJ+, a nawet w H-J. Jestem przekonan
          > a, że dotyczy to również wspomnianego powyżej Bravissimo Parisian Plume w kolor
          > ze blackberry. Na zdjęciu jest to kusidełko, ale modelka jest ze strefy poniżej
          > G. HH już takie nie będzie.

Znaczy wiesz, wszystko zależy od tego, jak sobie wyobrażasz kusidełko. Jeśli to ma być prawie przezroczysty stanik z materiału utkanego z nici grubości nici pajęczej - to faktycznie w JJ+ takich jest bardzo mało. Ale jeśli to ma być atrakcyjny i wygodny stanik, który kusi na zdjęciu, a nasz biust weń odziany wygląda kusząco dla oglądającego, to naprawdę jest sporo kusidełek również w tym zakresie.

Ale prawda, że często stanik przepięknie wyglądający na modelce i kuszący sam w sobie, na konkretnym biuście zwyczajnie nie leży. Ja tak miałam z CK i dlatego ich nie zaproponowałam, choć wizualnie same staniki bardzo mi się podobają i są bardzo kusidełkowate.

Co do Parisian, zaznaczyłam, że proponuję go niejako w drodze wyjątku, bo go nie widziałam na własnym biuście.
        • maith Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 22:42
          No właśnie. Z kompletów Bravissimo w JJ-plusach najładniej wyglądają Rococo (zielone i jeszcze z pasem do pończoch) i Broderie, dzięki przezroczystym szorcikom (została czarna wersja). Ale nie widziałam staników z tych kompletów na żywo, a faktycznie Bravissimo pokazuje je na modelkach potrzebujących najwyżej G...
      • kasica_k Dzięki za zgłoszenia 21.02.12, 02:19
        brafitko i clarisse :)
    • magdalaena1977 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 20.02.12, 20:18
      Ja zgłaszałam komplet Effuniak z wysokimi figami i wydaje mi się, że jest dostępny także w kategorii H-J, a może nawet JJ+ (zależy jaki stopień dostępności Cię zadowala).
      • kasica_k Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 02:15
        Hm, czy mam zatem rozumieć, że zgłaszasz go także w kategorii H-J tudzież JJ+? W swoim zgłoszeniu nie podałaś kategorii, więc założyłam, że zgłaszasz go, jak należy, w swojej grupie rozmiarowej, czyli, o ile pamiętam, D-GG :)

Na wszelki wypadek wyjaśnię: podobnie jak w poprzednich plebiscytach, dany model nie jest automatycznie dopisywany do wszystkich kategorii, w jakich jest produkowany. Ląduje w tej kategorii, w której został zgłoszony przez zgłaszającą go osobę. Jeśli ktoś inny zgłosi go także w innej kategorii, to tam również się znajdzie.
        • magdalaena1977 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 12:39
          kasica_k napisała:

> Hm, czy mam zatem rozumieć, że zgłaszasz go także w kategorii H-J tudzież JJ+?

Formalnie tak. Rozmiar majtek nie zależy od wielkości biustu, a wszystkie effuniaki są na tyle dobrze skrojone, że nawet w okolicach J się nie kompromitują.

Np. PL Turkus (dostępny do K) + Figi Turkus
          Polecany przeze mnie HP Turkus jest szyty tylko do GG.
    • agafka88 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 02:22
      W kategorii H-J zgłaszam rococo charm bra by bravissimo.
      • kasica_k Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 02:26
        Z figami czy ze stringami? :) Figi były, ale się skończyły, sądząc po recenzjach... a stringi (thong) chyba nie mają tych dopinanych pasków do pończoch... buu, sama chciałam zamówić :)
        • kasica_k Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 02:27
          ...więc jeśli z figami to je dopuszczam, mimo braku dostępności :)
          • agafka88 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 18:04
            Z figami :)
    • kasica_k A przede wszystkim jestem zaskoczona 21.02.12, 02:41
      że w kategorii H-J nie pojawiła się ani jedna Maskaradka, które przecież są już w większości dostępne do miseczki H - oznaczałoby to, że nosicielki tego rozmiaru nie są z tej marki zadowolone. Nie mówiąc już o markach Evedenu, gdzie też sporo modeli występuje do miseczki H albo J... No cóż, świadczy to o tym, że w tych strefach rozmiarowych ciągle za mało jest naprawdę godnych uwagi modeli, bo przecież gdyby dziewczyny z H+ były zadowolone ze swojej bielizny, to na pewno by coś pozgłaszały. A nie głosujemy przecież na katalogowe fotki, tylko na biustonosze, które poza estetyką na wieszaku muszą się choćby w podstawowym zakresie sprawdzać na żywym biuście. I m.in. dla odkrycia i pokazania tego rodzaju problemów robię Kusidełko...
      • la_parisienne.biubiu Re: A przede wszystkim jestem zaskoczona 21.02.12, 08:46
        Co do Maskaradek nie wypowiem się, gdyż ostatnią rzeczą w jaką weszłam był gorset antośkowy ;)
        Co do evedenowej Freyi - ciekawa jestem, czy wszystkim ciężkim biustom, z obszaru J+ robi to co mnie - dwa dzioby sterczące na boki. Tak mi się dizajn podoba, jest świetny, tylko co z tego...
      • daslicht Re: A przede wszystkim jestem zaskoczona 22.02.12, 13:13
        Sama miseczka H to za mało jak na całą kategorię.
        • kasica_k Re: A przede wszystkim jestem zaskoczona 22.02.12, 17:43
          Ależ formalnie jak najbardziej się łapie. Do kategorii H-J załapują się modele szyte do H, HH i J.
    • yo_anka Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 07:51
      Dopiero ostrze sobie na niego zęby, nie mierzyłam jeszcze - czy może być?
      Dla mnie najpiękniejszym kompletem w kategorii:
      1. H-J ze stringami www.ewa-michalak.pl/product-pol-243-Stringi-Carmen.html
      2. JJ+ z szortami ewamichalak.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-15T17:36:00%2B02:00&max-results=50
      jest bezapelacyjnie Carmen Effuniak
      • kasica_k Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 15:09
        yo_anka napisała:
        > 2. JJ+ z szortami ewamichalak.blogspot.com/search?updated-max=2011-09-15T17:36:00%2B02:00&max-results=50
        > jest bezapelacyjnie Carmen Effuniak

Ten mi wygląda na balkonetkę, której jeszcze nie ma, wobec tego na razie włączam PL (który jest) :)
    • yo_anka Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 07:55
      I jeszcze tez nie noszony nowość z Bravo:
      JJ+ Luxe Heart Bra by Bravissimo z thongami z falbanką
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/luxe-heart-bra/black/pa28bl/?show=16&sort=4&cup=k&level=2#reviews
      • la_parisienne.biubiu Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 08:41
        Hm, to ten biustonosz, który pokazywała dziewczyna zza granicy w galerii - porównanie zdjęć katalogowych z galerią dzieli Rów Mariański ;)
        Yo_anko -masz ten model? pokażesz?
        • yo_anka Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 22:38
          nie mam - miał być na wymianę do sklepu ale jeszcze do nich nie dotarła moja przesyłka a już tydzień minął :(
        • inez69 Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 21.02.12, 22:53
          Gdybyś nie napisala, że to "ten sam" stanik, to w zyciu nie skojarzyłabym...
          • yo_anka Re: Najpiękniejszy Komplet - brak kandydatur H-J, 22.02.12, 22:57
            ja tez dopiero skojarzyłam dopiero po waszych postach ze to ten koszmarek z Galerii
            Tam był wprawdzie niedopasowany dobrze, szkoda że Maheda nie zaglądnęła, ale ma nadzieję ze okaże się krojem bliżej Bubbles bra, Boudoir czy Starlet niż jak rakietujące Sweetheart czy Broderie

no tak to się właśnie kończy ślinienie się do zdjęć katalogowych :(
            zobaczym jak dojdzie
    • ladybird_91 PL Burgund 21.02.12, 11:19
      Do kategorii H-J zgłaszam PL Burgund Ewy Michalak. Niestety obecnie większe rozmiary zostały wykupione (osobiście mam 85HH) i nie są już doszywane ( brak info o możliwości zamówienia innych rozmiarów).
    • clarisse Co do dostępności... 21.02.12, 12:03
      ... to przyznam, nie sprawdzałam w ogóle, czy proponowane przeze mnie Effuniaki JJ+ są dostępne albo są jeszcze doszywane. Oparłam się na tym, co mam w szafie. Atramenty już na pewno nie mają doszywek bo pytałam odnośnie majtasów jakiś czas temu - nima tego materiału.
    • ladybird_91 Comexim Carmen 22.02.12, 11:23
      Dopiszę jeszcze najpiękniejszy, jak dla mnie, stanik na świecie :)
      Carmen Comeximu kategoria H-J, nie ma go na stronie Comeximu, ale jest kilka sztuk w Onlyher www.onlyher.pl/products/167/p/880 a poza tym na zamówienie w sklepie Comexim - swój dopiero zamawiam, więc nie wiem jak wygląda nabiustnie.
      • ladybird_91 Re: Comexim Carmen 22.02.12, 11:30
        Właśnie zauważyłam notkę na Stanikomanii. Za późno na zgłoszenia. A i tak ten model jest z 2012 roku. W przyszłych wyborach, o ile się sprawdzi nabiustnie, zgłoszę go :)
      • kasica_k Re: Comexim Carmen 22.02.12, 17:46
        Bardzo fajny, ale czy łapie się na brytyjską miseczkę H? Bo kategorie są ustawione pod "brytyjczyki" - stamtąd pochodzi wciąż zdecydowanie najwięcej modeli. Ja mam ich biustonosze w miseczkach HH, J, mimo że w brytyjskich markach noszę G.
        • ladybird_91 Re: Comexim Carmen 22.02.12, 21:56
          Na styk się łapie. Dziewczyna z balkonetki wojkam5 nosi 75J z Comeximów, a z Freyi 30HH, 32H, z Effuniaka CH 75GG. A Comexim produkuje go do miseczki 75K :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka