20.04.12, 08:10
Hej!
Noszę 38hh. Rozmiar dobrany dobrze. Nic mi nie podjeżdża, nie wyjeżdża, nie wypada i ładnie wypełnia miseczkę.
Noszę obecnie Panache Cleo model Francis (reszta to karmniki Panache bez fiszbin, z którymi się powoli żegnam). Jak kupowałam wszystko było ok. Teraz mam wrażenie ucisku pod pachami. Tak jakby wbijały mi się końcówki fiszbin. I to nieco boli.
Szykuję się do zakupu kolejnego biustonosza i nie wiem na co się zdecydować. Wydam kupę kasy i znowu będzie nie tak? Możecie polecić model, który by miał nieco krótsze fiszbiny?
Będę wdzięczna za opinie specjalistek :)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ania.biulandia Re: fiszbiny 20.04.12, 11:13
      Powodów może być kilka:
      - może biustonosz trochę się już rozciągnął - wtedy zdarza się, że wcześniej najwygodniejszy, teraz zaczyna dziobać fiszbinami pod pachą
      - mógł Ci się zmniejszyć nieznacznie biust (mówisz, że wychodzi z karmienia, a wtedy piersi zmieniają się/zmniejszają, choć nie zawsze), luzy w miskach mogą przyczyniać się do dyskomfortu pod pachą
      - Frances ma fiszbiny nie wbudowane w obwód i dosyć szerokie U fiszbiny, sięga wysoko pod pachę i nie dla wszystkich będzie odpowiednia

Sugerowałabym przy najbliższym zakupie poprzymierzać okoliczne rozmiary, mniejsze miski, mniejszy obwód, większa miska itd. oraz fasony. Andorra jest fajna :) i na tych okolicach rozmiarowych ją widziałam.

A na razie spróbuj przepiąć Frances na ciaśniejszą haftkę i zobaczyć czy przejdzie.
    • moniiiq Re: fiszbiny 20.04.12, 11:39
      Ja z podobnych okolic rozmiarowych. Noszę 80H/85GG najczęściej. Praktycznie wszystkie Cleo, które mam odrobinę mnie dziobią pod pachami, najmniej Sasha i Alexa więc te możesz wypróbować. Zauważyłam też, że wcześniej wygodny stanik zaczyna dokuczać jak się troszkę rozciągnie - tak miałam w Panache Verona, która początkowo była idealna. Zdecydowanie krótsze fiszbiny mają z kolei Effuniaki - u mnie nawet wydają się trochę za krótkie wolałabym z cm więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka