Dodaj do ulubionych

BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne.

• puellapuellae Sines Navy 44B/BB 07.08.12, 15:46
      Sukienkę Sines Navy zamówiłam w moim standardowym rozmiarze w BiuBiu, czyli 44 B/BB. W biodrach mam ok. 115 cm, ale sukienka nie opina się na nich - jest nawet odrobina luzu i spokojnie mogę ją nosić. Nieco zaskoczył mnie materiał sukienki - spodziewałam się cieńszej tkaniny na gorące dni, ta jest miła w dotyku i wygląda na dobrą jakość, ale jest dość zwarta i ciężka - jak dla mnie raczej nie na upały. Z drugiej strony bawełna wydaje się być porządna i to na pewno jest na plus. Przy 165 cm wzrostu sukienka sięga mi do połowy kolana i ma niestety nieco za długie ramiączka. Dekolt nie jest duży - może nawet trochę szkoda, że nie jest, bo sukienka jest prosta, gładka i niewiele na niej się dzieje. Mimo tych minusów sukienka jednak zostanie u mnie - przeważył dobry materiał, wygoda i cena.
      • sarania a może kamizelki?? 13.08.12, 20:41
        Czy jest szansa aby wraz z żakietami pojawiły się również kamizelki? Takie dopasowane ciężko w sklepach znaleźć a pięknie podkreślają talię i maskują brzuszek. Na jesień i zimę super sprawa szczególnie z koszulą z długim rękawem.
        • biubiu Re: a może kamizelki?? 13.08.12, 21:13
          W tym sezonie nie będzie kamizelek.
          • sarania Re: a może kamizelki?? 13.08.12, 22:36
            Szkoda :( To może chociaż na wiosnę? :)
    • biubiu Ostatni tydzień sierpnia - urlop 13.08.12, 21:17
      W ostatnim tygodniu sierpnia planujemy krótką przerwę wakacyjną, przesyłki nie będą w tym czasie wysyłane, zwroty/wymiany będą przyjmowane na bieżąco, jednak rozliczane i wysyłane będą 31.08/1.09
    • margo13ak Sukienka z zapowiedzi nr IV - będzie?... 14.08.12, 13:13
      O ta:
      biubiu.blox.pl/2012/04/Zapowiedzi-sukienka-IV.html
      Będzie uszyta?... To jedna z moich faworytek z zapowiedzi, i tak czekam...
      • biubiu Re: Sukienka z zapowiedzi nr IV - będzie?... 14.08.12, 19:59
        Zrezygnowaliśmy z sukienki na ten sezon.
    • magda2em Rouen Vert 15.08.12, 08:22
      No i nie dopasowałam sobie rozmiaru. Jak w biuście byłam zapięta, to w biodrach już było na tyle szeroko i materiał na tyle odstawał od ciała, że dorabiało mi cztery litery zdecydowanie za wielkie, zaczynałam wyglądać nieproporcjonalnie, nie uzyskałam aprobaty połówka x) 42 idealne w biodrach i w talii, 44 w biodrach za szerokie. 42BBB w biuście i na podbiuściu jeszcze ciasne, 44BB w biuście dobre, ale za szerokie dołem. Ech... strasznie mi przykro, bo mi się ta sukienka bardzo podoba, niestety druga próba też nie przyniosła zamierzonych rezultatów. Istniało prawdopodobieństwo, że wprawdzie we wrześniu na weselu już by było dobre to 42, bo teraz po lekach spuchnięta jestem niesamowicie, jak się skończy sezon alergiczny, to zazwyczaj mi spada to opuchnięcie, ale nie będę zostawiać sobie sukienki "bo może odpuchnę", a jak nie odpuchnę, to co, zostanę z za ciasną sukienką za dwie stówy? Bezsęsu. Wracają do sklepu :(

Lobbuję w związku z tym za choć kilkoma w sezonie sukienkami z ołówkowym dołem, a jak nie z ołówkowym - to generalnie bardziej dopasowanym, nie każdy w takim rozkloszowanym tkaninowym, sztywnym fru fru będzie wyglądać dobrze. I czekam niecierpliwie na więcej fotek z nowej kolekcji jesiennej, zwłaszcza na przód sweterka z kapturem :D
      • yaga7 Re: Rouen Vert 15.08.12, 08:28
        Ja też lobbuję za ołówkami, zwłaszcza za ołówkami, które mi będą pasować, bo na razie z ołówków to tylko Pepperberry mnie ratuje, biubiowe sukienki typu Red Town są na mnie za szerokie w biodrach i talii :(
        • biubiu ołówkowe sukienki 15.08.12, 10:52
          Tak, będą też ołówkowe, na bazie szarej eminencji/martini, nieprzesadnie wytaliowane i nieprzesadnie wybiodrzone.
        • anika772 Re: Rouen Vert 15.08.12, 12:07
          Mam podobnie- nie dałam rady dopasować na siebie ani Red Town, ani tej szarej... Jak w biuście dobra, to wisiała niżej.
          • anika772 marynarki? 27.08.12, 22:28
            Czy będą i kiedy? I czy na pewno nie z dzianiny?
            A może już coś wiadomo o kolorach i fasonie?
    • boziaj Jesienne zapowiedzi 30.08.12, 10:31
      wiszą sobie na biublogu, weszłam po dość długim czasie, a tam takie obiecujące ciuszki, ze az nie żal odchodzacego lata :)
      • kasiadj07 Re: Jesienne zapowiedzi 30.08.12, 13:05
        Chyba więcej jest na FB, nie trzeba mieć konta, żeby oglądać, można wejść przez Zapowiedzi na stronie sklepu.
        • anika772 Re: Jesienne zapowiedzi 30.08.12, 17:57
          Piękne te sukienki!! Bardzo proszę o ich wymiary przy opisie w sklepie:-)
      • izas55 Re: Jesienne zapowiedzi 01.09.12, 08:47
        A kiedy można się spodziewać tych jesiennych rzeczy? I czy jest jakakolwiek szansa na 48?
        • biubiu Re: Jesienne zapowiedzi 09.09.12, 12:10
          Jesień szyjemy i szyjemy i strasznie długo się szyją te wrapy.
          Izas55- z tego co na razie pokazaliśmy rozmiarówka kończy się na 46, jedyna bluzka jaka mogłaby być w większym rozmiarze, to woda.
          Planujemy linię Quinn dla bardzo bogato wyposażonych ;) ale to jeszcze kwestia czasu.
        • biubiu Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 14.09.12, 20:41
          Tortillowe wrapy w 6 kolorach są dostępne :
          www.biubiu.pl/category/nowosci
          Doczekaliśmy się także wyszukiwarki rozmiarów, na razie jest w dziwnym miejscu,
          tuż nad kategoriami, ale "popracujemy" nad informatykiem, żeby ją przeniósł w bardziej
          stosowne miejsce.

Kolejne nowości będą wchodziły szybciej, wrapy nas strasznie przyblokowały.
          • magdalaena1977 Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 14.09.12, 20:49
            Wyszukiwarka nie bardzo działa - tzn. nie da się wybrać rozmiaru i zobaczyć wszystkiego co można kupić, tylko trzeba klikać na kolejne kategorie.
            46 B/BB
            Outlet - nie ma,
            sukienki z rękawem 3/4 - nie ma
            potem już mi się nie chciało klikać.
            • biubiu Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 14.09.12, 21:03
              Dziękuję za informację, przekażemy informatykowi do poprawki.
          • drewniane.krzeslo Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 14.09.12, 22:08
            A czy Amsterdam Orange 36b/bb się już (?) skończył? czy nie widzę go z innego powodu?
            • kis-moho Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 14.09.12, 22:14
              drewniane.krzeslo napisał(a):

> A czy Amsterdam Orange 36b/bb się już (?) skończył? czy nie widzę go z innego p
              > owodu?

Podobno w poniedziałek ma być więcej rozmiarów. Ja chciałam zamówić czekoladę i szary w 34b/bb, jak zajrzałam do sklepu, nie było już żadnego z nich :o( Na moje oko na początek były tylko pojedyncze sztuki, przynajmniej w niektórych kolorach/rozmiarach.
            • biubiu Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 15.09.12, 10:38
              Być może się skończył, pomarańczowego koloru było najmniej, mamy jeszcze część do sprawdzenia i spakowania, dołożymy w poniedziałek po południu.
              Wszystkie kolory będą doszywane, po wprowadzeniu wszystkich nowości.
              • drewniane.krzeslo Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 15.09.12, 10:43
                Ok, dziękuję, czekam w takim razie.
              • ciociazlarada Re: Wrapy Amsterdam już są, wyszukiwarka takoż 16.09.12, 10:54
                Ja też się czaję na pomarańczowy:) Piękny odcień tak w ogóle i cieszę się, że z bawełny.
          • boziaj Re: Wrapy Amsterdam - czy wypadaja mniejsze? 15.09.12, 13:19
            niż standard? bo widze, ze modelka ma na sobie rozmiar wiekszy niz np. infinity?
            • biubiu Re: Wrapy Amsterdam - czy wypadaja mniejsze?Nie 15.09.12, 19:42
              Nie, Amsterdamy nie wypadają mniejsze, Sylwia ma od kilku miesięcy inny rozmiar ciała ;)
              Mogą sprawiać wrażenie ściślejszych, bo wiskoza się bardziej poddaje niż gruba bawełna i inaczej się ją "odczuwa" na sobie, ale nie ma różnicy w rozmiarach.
          • kasienka.body Amsterdam Grey i Purple 42B/BB 18.09.12, 13:22
            Amsterdamy są absolutnie boskie! Mam fiolet i szary, w rozmiarze 42B/BB.
            Inne bluzki mam w tym samym rozmiarze, choć 44 pewnie byłoby nawet ciut lepsze, ale to przez moje upasienie, a nie nietabelkowość bluzki. Jednakowoż chudnę, to zatrzymuję ten rozmiar :) Bawełna jest świetna, bardzo milutka, grubsza, ładnie się dopasowuje. Wygląda naprawdę solidnie. Tak mi się te bluzeczki podobają, że chyba skuszę się jeszcze na czekoladową i może pomarańcz (ja i pomarańcz! coś mi się robi na stare lata ;) )
            • yaga7 Re: Amsterdam Grey i Purple 42B/BB 18.09.12, 13:48
              Wrzuć foty!!! :)
              • kasienka.body Re: Amsterdam Grey i Purple 42B/BB 18.09.12, 20:45
                Yaga, ja jestem teraz strasznie nie medialna :D
                Ale postaram się coś cyknąć za dnia ;)
      • yo_anka Re: Jesienne zapowiedzi - kiedy sukienka fuksjowa? 07.10.12, 22:34
        Dopiero niedawno obejrzałam zapowiedzi:
        Sporo fajnych rzeczy
        Ale to fuksja jest obłędna
        Zwłaszcza w wersji z dołem a'la bombka
        Która wejdzie w linii A czy
        u dołu?
        Czy będzie opcja 2w1?

wreszcie się doczekałam czegoś w moim stylu :)
        Kiedy wejdzie do sprzedaży?
        Bedze 46?
        Inne kolory?
        • biubiu Re: Jesienne zapowiedzi - kiedy sukienka fuksjowa 07.10.12, 23:27
          Będzie od 34-46, planujemy jeszcze granat z takim samym fioletem tylko kieszenie będą wpuszczane w boki, patki zostaną dla ozdoby ale są mało praktyczne- rozłażą się w strategicznym miejscu ;)
          Przegłosowano wersję A, ale zrobienie z niej bombki to kwestia 8 zakładek na dole, więc dla chętnych, na życzenie, przy komentarzu o treści "B" w zamówieniu - zrobimy takie zakładki.
          Szyją się, po nich będą bardzo podobne z punto w kilku kolorach, ale gładkie, bez odszyć kontrastowych.
          • yo_anka Re: Jesienne zapowiedzi - kiedy sukienka fuksjowa 07.10.12, 23:51
            to super wieści :)
            a planujesz wprowadzić przed wszystkich świętych czy po?
            • biubiu Re: Jesienne zapowiedzi - kiedy sukienka fuksjowa 08.10.12, 20:18
              Planuję w październiku za dwa dni odbieram szmizjerki w dużych rozmiarach, które ktoś dla nas uszył, jeśli okaże się, że ładnie uszył, to na pewno zdążymy ze wszystkim, bo będzie można powierzyć im część sukienek.
    • magdalaena1977 Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 07.09.12, 23:43
      biubiu.blox.pl/2012/04/Zapowiedzi-sukienka-IV.html
      czy ta sukienka w ogóle nie weszła do sprzedaży?
      • kis-moho Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 08.09.12, 17:53
        > rel="nofollow">biubiu.blox.pl/2012/04/Zapowiedzi-sukienka-IV.html
        > czy ta sukienka w ogóle nie weszła do sprzedaży?

Chyba nie. Może ze względu na felerny materiał?
      • biubiu Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 09.09.12, 12:00
        Ta sukienka nie weszła do sprzedaży.
    • beniutka_bo Kingo,a wykopiesz dla mnie HUE 40 b/bb? 16.09.12, 11:06
      Bo właśnie Rodzicielka zaczęła się zachwycać moim Hanoi, kupiłabym jej na imieniny w innym kolorze.
      Jest szansa, że wróci do sklepu? To będę na nią "czatować".
      • kasienka.body Re: Kingo,a wykopiesz dla mnie HUE 40 b/bb? 16.09.12, 12:20
        Jakby co to chyba mam jeszcze Hue 40B/BB w sklepie, jest przecenione, mama mogłaby sobie od razu zmierzyć :)
        • beniutka_bo Re: Kingo,a wykopiesz dla mnie HUE 40 b/bb? 16.09.12, 12:42
          Już ma Infinity w tym rozmiarze, wiec Hue też powinno być ok :)
          Dzięki, zobaczę, jak się jutro z rańca z czasem wyrobię, może wpadnę przy okazji :)
          • biubiu Re: Kingo,a wykopiesz dla mnie HUE 40 b/bb? 16.09.12, 19:50
            U nas nie ma, bo przed wyprzedażą były porządki w magazynie ale jeśli u Kasieńki nie dostaniesz, to może na stronie BraDreams coś się znajdzie?
    • biubiu Info dla: Majcioch1990 18.09.12, 19:55
      Majcioch1990 - piszę tutaj, bo tamten starszy wątek, już przekroczył 500 postów i piszemy w nowym.

My się na Milano Unica rejestrujemy jako firma i wstęp jest bezpłatny, nie wiem jak jest z osobami prywatnymi. Na polskie targi firmy zwykle mają wolny wstęp, a osoby prywatne płacą chyba 50,- o ile mnie pamięć nie myli.
      Milano jest fajne, dobrze zorganizowane (w przeciwieństwie do krajowych targów), piękne, kolorowe ale frustrujące: jedziesz daleko, a wiele firm nie wpuszcza na swoje stoiska, wręczając wizytówkę polskiego dystrybutora...
      No i jak widzisz te dodatki, o których u nas możesz tylko pomarzyć, a nie zamówisz bo albo minimum powalające, albo cena wbija w podłogę, to się frustrujesz ale co się naoglądasz, to Twoje ;)
    • swierszczowa1 Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 18.09.12, 21:22
      Kolory są zupełnie inne niż na moim monitorze. Niebieski jest dużo bardziej zgaszony, nadający się do pracy w której wymaga się stonowanych kolorów. Fioletowy nie jest fioletowy, tylko taki nieokreślony, znacznie ciemniejszy niż na zdjęciu, wpadający może trochę w chłodny brąz. Oba bardzo ładnie współpracują z moim typem urody - jestem taką polską (czyli nie bardzo zimną) zimą :). Ciekawa jestem czy to tylko mój monitor, czy zdjęcia bardzo słabo oddają rzeczywiste kolory.
      Materiały są naprawdę super. Grube, miłe w dotyku i sprawiające bardzo eleganckie wrażenie.
      Z krojem mam problem. Szarfy są bardzo długie, szerokie i z grubego, lekko sztywnego materiału (jak cała bluzka). Jak zwiąże szarfy na plecach kokarda wychodzi olbrzymia - na pół pleców. Jak się nimi obwiążę na około, mam wrażenie, że na plecach i z przodu "za dużo się dzieje". Na zdjęciach Sylwi te wstęgi wyglądają dużo delikatniej niż na mnie. Wolałabym żeby część biustowa była zszyta i nie było tych końców do wiązania - jak w klasycznych kopertówkach Kingi

Jeszcze nie zdecydowałam czy bluzki zatrzymam. Spróbuję powalczyć z tymi końcami.
      Kingo, a planujesz bluzki z tych samch materiałów, ale bez wiązania?

I nie zaniżajcie rozmiaru. Ja często kupuję w biubiu rozmiar 34bb/bbb. W przypadku wiskozy mniejszy rozmiar lepiej na mnie leży. Całe szczęście, że takiego rozmiaru nie było :). 36bb/bbb na pewno nie jest za luźny. One może nie są większe, ale są mniej elastyczne.
      • biubiu Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 18.09.12, 21:49
        Hmm, moim zdaniem o tym niebieskim można powiedzieć wszystko, tylko nie to, że jest zgaszony, moim zdaniem jest intensywnie szafirowy, odważny, ostry i wyrazisty - taki dla zimy, na prawdę uważasz, że to zgaszony kolor? Kurcze, zdziwiłaś mnie :)
        Natomiast śliwka jak najbardziej jest zgaszona, przydymiona taka dla lata.

Bluzki kopertowe bez szarfy z asymetrycznym marszczeniem w kolorze żółtym, czerwonym i tym samym śliwkowym jaki jest z szarfami, powinny być dostępne w piątek. Mam jeszcze przygotowane takie same, bez marszczenia boku, ale nie wiem czy będziemy je szyć w tym sezonie, za dużo już tych wrapów, a jeszcze jeden w kolejce czeka.

• swierszczowa1 Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 18.09.12, 22:43
          Jest dużo bardziej zgaszony niż na moim monitorze. Na moim monitorze on jest naprawdę baaaardzo jaskrawy. Kolor sam w sobie jest bardzo ładny. Jeszcze nigdy nie miałam niebieskiej bluzki w której byłoby mi tak dobrze. W sumie pisząc, że jest zgaszony chciałam zachęcić dziewczyny które się obawiają że będzie dla nich na ostry, żeby go jednak spróbowały na żywo.Chyba że tylko mój monitor tak przekłamuje kolory, i inne forumki napiszą że im się zgadza kolor zdjęcia sklepowego z rzeczywistym :)

Skoro śliwkowe mają być bez szarfy to śliwkową chyba wymienię, a niebieską zostawię :)
          • biubiu Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 19.09.12, 19:50
            Świerszczowa - zwracam honor, faktycznie, porównując bluzkę ze zdjęciem na monitorze, ta na żywo jest znacznie bardziej stonowana, już wiem o co Ci chodziło :)
            W identycznym kolorze będzie sukienka szafirkowa tylko materiał grubszy.
        • kajusieczka Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 19.09.12, 11:30
          Ja zamówiłam brązowy i pomarańczowy wrap. Szczerze mówiąc też nie bardzo mi leżą te szerokie szarfy, nie najlepiej się to układa, czuję się obwiązana jak mumia, próbowałam chwilę w tym siedzieć i mnie za bardzo ściska a jak poluzuję to czuję się niekomfortowo z dekoltem, mam wrażenie, że za dużo widać i może coś wypaść/opaść itp. Wiązanie z tyłu odpada, bo pracuje za biurkiem, wbijało by się w oparcie krzesła.
          Kolory, brązowy jest taki jak na zdjęciach natomiast pomarańczowy mnie zaskoczył, bo wg mnie wcale nie jest pomarańczowy tylko taki ceglasty wpadający w czerwony, zupełnie nie taki jak widać na zdjęciu, może to kwestia słońca.
          Materiał, jest absolutnie genialny, nareszcie bawełna o co lobbowałam :) Mam nadzieję, że będzie jeszcze w użyciu, bo te bluzki chyba niestety odeślę...
          • kasienka.body Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 11:53
            Spróbowałam dziś rano zawiązać tak jak radziła Kinga - szeroko te szarfy rozłożyć na plecach, wtedy się fajnie wygładzają, i supełek z przodu - bardzo fajnie to wygląda :)
            • nastarcie Re: Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 19:21
              Ja niestety nie dałam rady zawiązać granatowego Amsterdamu w zadowalający mnie sposób.
              Kingo czy będzie taki Amsterdam bez szarf w granatowym kolorze?
              • biubiu Re: Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 19:45
                Jeśli będzie taka potrzeba, to po wypuszczeniu całej jesieni uszyjemy wersję bez szarf, jest przygotowana, ale testerki opowiedziały się za wiązanymi, stąd taki wybór :)
                No i za kilka dni będą czerwone, żółte i przydymione-śliwkowe z przymarszczonym dołem.
                • veev Re: Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 20:01
                  biubiu napisał(a):

> No i za kilka dni będą czerwone, żółte i przydymione-śliwkowe z przymarszczonym
                  > dołem.

A te z marszczeniami na ramionach i dekoltem, powiedzmy, woda - kiedy? :)
                • yaga7 Re: Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 20:21
                  A te przydymione śliwkowe to są gdzieś w zapowiedziach?
                • boziaj Re: Amsterdam - wiązanie 19.09.12, 21:19
                  czy zółte tez beda w takiej krótkiej serii jak pomarańczowe?
                  bo jesli tak, to strach odejść od kompa, ze znowu sie nie załapie na swój rozmiar ;)
                  • genepi Amsterdam biusty J+ 20.09.12, 12:08
                    Właśnie odebrałam mojego Amsterdama i chciałam powiedzieć koleżankom z zakresu J+ żeby się nie obawiały tej bluzki. Tkaniny na biust jest na tyle dużo ze można nosić bez koszulki pod spodem, Tango nie wystaje, bluzka układa się jak trzeba i jest bezpiecznie. Zazwyczaj kopertowe bluzki noszę z koszulką lub innym zasłaniaczem biustonosza który z dekoltu jest widoczny - a tu nie ma takiej potrzeby.

Jest to zdecydowanie bluzka kreatywna, można z szarfami kombinować na różne sposoby. Np. jeśli pominiemy dziurkę na boku można zawiązać ciekawie szarfy na szyję, można z przodu, z tyłu z długim ogonem, na boku, można się pobawić.

• kis-moho Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 13:43
                > Ja niestety nie dałam rady zawiązać granatowego Amsterdamu w zadowalający mnie
                > sposób.

Ja moje tez odsylam - Amsterdamy sa ze slicznego, grubego materialu, niestety niekompatybilnego z krojem. Bok koperty musi przejsc przez dziurke w boku bluzki, ktora jest od niego ze 3 razy wezsza, roluje sie, co przy grubym materiale daje kiepski efekt :o( Szkoda, bo material jest bardzo ladny i wyglada na swietny jakosciowo, ale jest na taka bluzke zbyt gruby i daje efekt obwiazania lina zeglarska :o( Szkoda troche, ze tego laczenia nie bylo na zdjeciach sklepowych, wtedy odpuscilabym sobie to rozczarowanie. Natomiast inne bluzki z tego materialu moga byc bardzo fajne, bo jest niesamowice miesisty i przyjemny.
                • nastarcie Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 14:54
                  kisną-moho-zajrzyj na balkonetkę,tam Cava pokazała się w Amsterdamce,zawiązała ją niżej,supełek zrobiła w pasie,może i Tobie te fotki pomogą.Wygląda o wiele lepiej,niż zawiązane szarfy zaraz pod biustem.
                  • nastarcie Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 14:56
                    Przepraszam,że przekręciłam Twój nic.
                  • kis-moho Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 14:57
                    Dla mnie problem to nie same szarfy, one sa fajne, tylko to, jak przechodza przez ta dziurke. Szarfa jest o wiele szersza niz dziurka i sie roluje, z tym mam problem...
                    • kasienka.body Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 15:55
                      ja sobie spokojnie tą szarfę rozprostowuję po wyjęciu z dziurki. I nie roluje się nic.
                • biubiu Re: Amsterdam - wiązanie 22.09.12, 19:14
                  Gdyby dziurka była szersza, rozciągałaby się za bardzo. Bluzka jest problematyczna w ubieraniu, bo trzeba sobie poukładać to i owo ale efektowna. Wszystkie wrapy tej jesieni będą z tej samej dzianiny.
          • kajusieczka Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 20.09.12, 18:47
            Odesłałam dzisiaj te bluzki o których pisałam w moim poście. 1szy raz zdarzyło mi się odesłać. Za przesyłkę do mnie zapłaciłam 18zl, przesyłka kurierem z konieczności, bo nie było opcji Poczty Polskiej. Za odesłanie zapłaciłam 7,50 + 2 zł za kopertę. Biubiu podaje ceny wyższe, zapewne dopłaca za priorytet, tylko czy jest sens? Bez priorytetu ten list idzie 2 dni czy naprawdę trzeba go przyspieszać?
            Cena za kuriera wydaje się bardzo wysoka, gdybym miała zamówienie odsyłać kurierem zapłaciłabym 1/3 ceny bluzki za wędrówkę zamówienia w obie strony i nadal została bez bluzek..
            • kasienka.body Re: Amsterdam Blue i Purple 36bb/bbb 20.09.12, 19:17
              Ale przecież nikt nie każe odsyłać kurierem.
              Zdaje się, że powyżej jakiejś kwoty (150 zł?) wysyłka jest kurierem, po ostatnich problemach z ginięciem przesyłek to chyba lepsze niż potem pretensje, że coś zginęło?

-------------------------------------
              Zapraszamy na jesienne kolekcje oraz letnie wyprzedaże w sklepie BODY.
              www.body.sklep.pl
              kontakt@body.sklep.pl
              • amused.to.death ? 20.09.12, 19:41
                > Zdaje się, że powyżej jakiejś kwoty (150 zł?) wysyłka jest kurierem,

Poważnie? Nie ma innej możliwości?
                Bo aż poszłam przeczytać regulamin, ale tam nic nie ma.
                Ja nie kupuję nic czego nie można wysłać pocztą, bo pracuję,w pracy odebrać od kuriera nie mogę, a w domu nikogo nie ma przed południem, żeby czekać na kuriera.

W końcu, po dość długiej przerwie widzę w zapowiedziach bluzki woda, na które czekam, a tu coś takiego:((
                • ptasia Re: ? 20.09.12, 19:45
                  był wysyp ginących paczek, polskich i zagranicznych. Wtedy zdaje się zostało ustalone, że >150 zł - kurier albo paczkomaty, bo przesyłka PP ubezpieczona wychodzi drożej niż kurier, czy jakoś tak. Paczkomaty w warunkach miejskich są chyba dość wygodne (mówię - chyba, bo powstały na większą skalę jak się z miasta akurat wyniosłam ;), zwłaszcza dla pracujących długo?
                  • amused.to.death Re: ? 20.09.12, 20:31
                    jak się ma samochód i można od razu podjechać to może i wygodniej. Jak się nie odbierze paczki z paczkomatu w ciągu chyba dwóch dni to przewożą to do do jakiegoś punktu obsługi klienta.

Dla mnie poczta zawsze jest najwygodniejsza, najszybsza i - co pewnie niektórych zdziwi - najbardziej niezawodna (zwłaszcza po paru przykrych doświadczeniach z kurierami - z których najgorsze było szukanie paszportów wysłanych przez konsulat krótko przed wakacjami w sytuacji, kiedy firma kur. twierdziła, że je dostarczyła;)).
                    Na dodatek mam to szczęście (wiem, jestem w wyjątkowej sytuacji), że moja poczta to poczta główna otwarta 24/7.

Dowiem się jeszcze jak to jest, ale jeśli to jedyne opcje to chyba niestety zrezygnuję z zakupów:(

• kis-moho Re: ? 20.09.12, 20:34
                      Wydaje mi się, że możesz poprosić w uwagach o wysyłkę pocztą, taka wiadomość była przynajmniej na FB.
                • biubiu Re: ? plus szukajka naprawiona 20.09.12, 21:32
                  Po fatalnej wiosennej serii kradzieży pocztowych, od 180,- wprowadziliśmy wysyłkę paczkomatem i kurierem - z racji bezpieczeństwa. Doszliśmy do wniosku, że skoro przesyłka ubezpieczona jest w podobnej cenie co kurier, to klientka wybierze kuriera lub o wiele tańszy paczkomat.
                  Dajcie nam czas do jutra, wprowadzimy rano przesyłki pocztowe ubezpieczone powyżej 180,-

P.S. Wyszukiwarka została poprawiona szuka wszystko.
                  • amused.to.death Re: ? plus szukajka naprawiona 20.09.12, 22:05
                    > Dajcie nam czas do jutra, wprowadzimy rano przesyłki pocztowe ubezpieczone powy
                    > żej 180,-

aż tak mi się nie śpieszy, bo ja czekam na bluzki -wody,
                    ale cieszę się, że będzie inna możliwość:)
                    • biubiu Re: ? plus szukajka naprawiona 22.09.12, 19:19
                      Jednak trzeba poczekać, w programie pocztowym mamy blokadę, żeby wprowadzić nowy rodzaj przesyłek, potrzeba ingerencji z zewnątrz.
    • ochanomizu Bluzki niekopertowe i sukienki 19.09.12, 21:44
      A czy tej jesieni i zimy można spodziewać się bluzek bez dekoltów kopertowych i "wody", coś w typie Gotham City czy Blue Lagoon? A także sukienek, ale nie z dzianiny?
      • nastarcie Re: Bluzki niekopertowe i sukienki 19.09.12, 22:58
        To ja jeszcze mam jedno pytanie:czy będą bluzki z wzorzystego materiału,poza tą jedną z zapowiedzi?
        I czy długo na Kathmandu trzeba będzie czekać?
        Czy bluzki będą się pojawiać w kolejności jakiej są w zapowiedziach?Bo chciałabym wymienić Amsterdam na wzorzystą ale nie wiem czy 14 dni mi wystarczy.
        Może już gdzieś to wszystko jest wyjaśnione,a ja nie wyczytałam,więc przepraszam za zaśmiecanie.
        • biubiu Re: Bluzki niekopertowe i sukienki 22.09.12, 19:23
          Będzie jeszcze jedna wzorzysta bluzka. Kathmandu będzie później iż 14 dni - trzeba dopasowywać wzorki co do milimetra i kroić nożyczkami, strasznie wymagający wzór, więc trochę to potrwa, a przed nią będą uszyte inne bluzki i sukienki
      • biubiu Re: Bluzki niekopertowe i sukienki 22.09.12, 19:25
        Ochanomizu - tak oraz tak :)
    • maith Ciekawostka :) 20.09.12, 20:47
      Ostatnio (co ja paczę?) to co teraz jest najnowszą modą, BiuBiu ma już od zeszłego sezonu ;) Teraz furorę robi pepitka (a ja już od wiosny chodzę w Gotham - swoją drogą wyjątkowo fajnie jest tam ta pepitka wkomponowana).
      Dalej nawiązania do Azji, w tym charakterystyczne stójki i lamówki (i znowu Hue czy Hanoi). Fajnie :)
      • pandziksa Kto ma arles? 22.09.12, 10:53
        Kupiłam jakoś końcem lipca tą przepiękną bluzkę. Czekałam na nią od zeszłego roku. Cudowna. Tyle tylko, ze sie sprała tzn zmniejszyła :( Jakoś tak dziwnie zaczęła mi na biuście podjeżdżać i wogóle. Odcięcie zrobiło mi się w połowie biustu. Zmierzyłam ją i ma 57 cm długości a powinna mieć 70. Nie wiem o co chodzi. Lubię być szczera więc szczerze napiszę, ze prałam ją w 40 stopniach zresztą jak wszystkie ciuchy. Ręczniki i pościel piorę w wyższych ale ciuchy nie.
        Kto ma jeszcze arles? Możecie pomierzyć? Dla mnie taka kwota za bluzkę którą mogę ponosić do kolejnego prania to za dużo. Mam inne bluzki z biu biu i nie mam takiego problemu. Może minimalnie sprała sie czyli zmniejszyła po praniu etna. Reszta ok. Gotham to wogóle moja ulubiona a jej jakość powala bo nie ma ani jednej kuleczki a tu z arles taki zonk.
        • biubiu Re: Kto ma arles? 22.09.12, 19:17
          Pandzikso, mam arles od roku i nic się nie dzieje, żadna klientka nie reklamowała, więc może pranie w 40st. jej zaszkodziło?
    • kajusieczka Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.09.12, 10:40
      Czym się różni Amsterdam od Rotterdam? Są jakieś zdjęcia pokazujące modelkę w Rotterdamie stojącą i od tyłu? Czy tam jest warstwa zmarszczonego materiału w odcięciu pod biustem?
      • biubiu Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.09.12, 20:54
        Amsterdam ma proste odcięcie pod biustem, koperty wydłużone w szarfy i prosty dół. Rotterdamy są odcięte od prawej do lewej po skosie w dół, prawy bok jest drapowany na brzuchu i na plecach. Chaos pochłonął płytkę z ostatniej sesji ;) więc wstawiliśmy na razie takie zdjęcia jakie były w komputerze, będziemy szukali płytki jutro, w razie totalnego przygniecenia przez chaos - wydobędziemy kopię od fotografa.
        • swierszczowa1 Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.09.12, 21:09
          Czy czerwony Rotterdam to taka czerwień jak w czerwonych kusicielkach czy bardziej zgaszona?
          • biubiu Re: BiuBiu - 15 - kolekcje biustoprzyjazne. 26.09.12, 22:26
            Świerszczowa - czysta, żywa czerwień.
    • pandziksa Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 26.09.12, 23:25
      Może sprecyzuję, ze chodzi mi o bluzki :)
      • biubiu Re: Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 27.09.12, 20:24
        W październiku.
        • ankh_morkpork Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 08.10.12, 19:20
          > W październiku.

Już mamy październik. Czy znana jest bardziej konkretna data? Pilnie potrzebuję bluzek z długim rękawem, najchętniej bez dekoldów kopertowych, do tego stopnia, że już dwie kupiłam w sieciówkach. Wolałabym opróżniać portfel w Biubiu.
          • biubiu Re: Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 08.10.12, 20:22
            Ankh_morkpork - będą już wkrótce, w październiku.
            • ankh_morkpork A więc... Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 23.10.12, 20:00
              ... pytanie jak w temacie...
              • akna Re: A więc... Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 23.10.12, 21:56
                Portimao, nowe koszule, sukienki są bez dekoltu kopertowego....
              • genepi Re: A więc... Kiedy coś bez dekoltu kopertowego? 23.10.12, 22:17
                Tak w sumie w sezonie jesiennym tylko 2 bluzki są z dekoltem kopertowym: Amsterdam i Rotterdam. Dwa rodzaje koszul w kilku kolorach, bluzki z woda z przodu, 3 nowe sukienki i ma byc jeszcze dzianinowa sukienka - bez dekoltu kopertowego wszystko. W dziale Nowości, strona druga: biubiu.pl/category/nowosci/2
              • ankh_morkpork Ale wiecie, dziewczyny, ... 25.10.12, 20:41
                ... ja nie noszę sukienek. W ogóle. A już zwłaszcza zimą nie wyobrażam sobie stać na zimnie przez 40 minut na przystanku autobusowym w sukience.

Nie noszę w ogóle koszul ani niczego zapinanego na guziki. Nie lubię i już. Na szczęście dress code mnie nie dotyczy.

Nad Portimao się zastanawiam, ale nie cierpię rękawów długości 3/4, 7/8 itp. Zawsze mam ochotę je obciągnąć w dół do nadgarstka albo podwinąć do góry w stronę barku.

Dekolty kopertowe mi się znudziły.

Chcę Victorian Plum Bis - dlaczego nie ma żadnego golfa? Ten czarno-fioletowy jest rewelacyjny! Potrzebuję czegoś w stylu Gotham City (właśnie je dodzieram), albo Etna, ale z długim rękawem.

Dla Kathmandu mogłabym przymknąć oczy na tę nieszczęsną długość rękawa, ale w sklepie go nie ma i nadal nie wiadomo, kiedy bedzie...
                • biubiu Re: Ale wiecie, dziewczyny, ... 25.10.12, 22:34
                  Ankh_morkpork doskonale Cię rozumiem. Pisząc wcześniej, że jeszcze w październiku będą dostępne bluzki bez dekoltów kopertowych miałam na myśli inne bluzki niż te, które są obecnie dostępne. Toscanę z bawełny z długim rękawem i nowość, obie sfotografowaliśmy na ostatniej sesji, ale nie jestem do końca zadowolona, gruba bawełna ma pewne ograniczenia, więc jeszcze będę nanosiła poprawki.
                  Natomiast jeśli chodzi o Portimao, zrobiłam na próbę wersję z długim rękawem ze swetrówki oraz z tej samej bawełny co koperty. Wyszły obie bardzo fajnie, swetrówka wręcz bosko ale...okazała się mechacić po pierwszym praniu, więc z żalem opuszczam, będą z bawełny.
                  Bardzo wiele osób pyta o bluzki we wzorki ale wybór jest żaden, niestety.
                  • biubiu Re: Ale wiecie, dziewczyny, ... 25.10.12, 23:06
                    Errata, pisząc Toscana, miałam na myśli jej siostrę Florence. Toscana w ogóle odpada z tej bawełny, za sztywna.
                    • swierszczowa1 Re: Ale wiecie, dziewczyny, ... 26.10.12, 06:54
                      florence z bawełny? Brzmi bosko? Będzie taki ładny niebieski jak w amsterdamie? Chyba widziałam taki prototyp na facebooku. Jakie jesze kolory będą?
                  • magda2em Re: Ale wiecie, dziewczyny, ... 26.10.12, 08:32
                    Czekam z opłaceniem zamówień na sweterkową bluzkę z kapturem - czy pojawi się ona w przewidywalnej przyszłości, czy nie ma sensu póki co się wstrzymywać z płaceniem?
    • biubiu Konkurs 01.10.12, 22:09
      Zapraszamy do konkursu urodzinowego bloga CurvyWorld :
      www.curvywordy.com/2012/09/my-blogs-first-birthday-giveaway-biubiu.html
      Można wygrać 3 bluzki wraz z przesyłką :)
    • kasienka.body Rotterdam purple/yellow 44B/BB 03.10.12, 20:37
      Dziś przyszły - są super :) Świetna jest ta bawełna, znowu się pozachwycam - milusia w dotyku, wygodna, ciepła. Kolory super, krój świetny - marszczenia fajnie korygują to co trzeba ;)
      Rozmiarowo standard.
    • akna Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 08:57
      www.biubiu.pl/oia.html
      Rozmiary 36-42 B/BB są już w sklepie,
      wg info BiuBiu na fb - kolejne rozmiary będą dostępne w przyszłym tygodniu.
      • ochanomizu Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 10:09
        Czy w przypadku sukienek wielki kłopot sprawiłoby podawanie długości do talii? Bo w części Biubiowych sukienek mam talię w mojej talii, a w części niestety powyżej :(
        • akna Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 10:45
          40 cm
          • ochanomizu Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 17:01
            Dziękuję - 40cm to tak jak w Brighton, czyli o jakieś 2-3cm za mało :(
            • yaga7 Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 17:17
              To widzę, że nie jestem jedyna, dla mnie też optymalnie jest 42-43.

40 ujdzie od biedy wtedy, gdy dół jest na wąskie biodra, czyli nie ma widocznego rozszerzenia od talii.
            • biubiu Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 18:51
              Przepraszam, nie miałam dziś w pracy czasu na internet, więc przekazałam skrótowo:

40cm ma długość pleców, od podkroju szyi mierząc do odcięcia w pasie.
              Brighton ma mniej, ale nie pamiętam już ile, musiałabym przemierzyć.
              Dodam, że Sylwia ma na zdjęciu sukienkę, w której długość pleców to 39cm, tak się spieszyłam rysując i szyjąc do sesji, że zrobiłam 1cm mniej.
              • ochanomizu Re: Szafirowa sukienka Oia 04.10.12, 20:30
                Dziękuję za odpowiedź, ale tak jak Yaga będę lobbować na rzecz dłuższych pleców ;) Choć pewnie na niektóre sukienki i tak się skuszę, mimo braku talii w talii ;)
    • clarisse Amsterdam 42 BB/BBB, Rotterdam 42 BB/BBB 04.10.12, 10:47
      Miałam okazję zmierzyć Amsterdam niebieski oraz dwa Rotterdamy - czerwony i żółty. Recenzuję więc za jednym zamachem.

Kolorystyka. W moim przypadku kolory na ekranie były żywsze niż w realu, najbardziej w przypadku niebieskiego Amsterdama - co niestety trochę mnie rozczarowało, bo liczyłam na taki prawdziwy "royal blue". Ale na szczęście rozczarowanie nie jest wielkie, bo kolor mi się podoba także ten, co jest. Żółty w moim odczuciu jest dość chłodny i taki jak by to rzec - nie blady, tylko mało intensywny. Niestety nie mój. Natomiast czerwień Rotterdamowa jest żywa, wręcz ostra, i ogromnie mi się podoba. (Jest to też niestety jeden z takich nielitościwych kolorów, które wszystko wyciągają na zewnątrz).

Materiał.
      Ekspertem od materiałów nie jestem, ale wyraźnie odczułam materiał obu tych bluzek jako "inny" niż dotychczas spotkałam w BiuBiu. Bawełna jest grubsza, sztywniejsza i jakby mniej rozciągliwa niż wiskoza. Z pewnością daje to wrażenie lepszej jakości, natimiast efekt uboczny jest taki, że przy wahaniach między jednym a drugim rozmiarem chyba warto wziąć większy. A w każdym razie ja mam kłopot z rozmiarem ;))

Fasony.
      Byłam trochę zaskoczona, bo nie wiem czemu spodziewałam się, że bluzki są kopertowe w całości, tzn. mają poły jak koszula tylko zamiast guzików są jakieś czary mary, szarfy itp.

Amsterdam jest bliższy zdecydowanie tej kopertowości, ale też jest normalną bluzką wkładaną przez głowę. Miałam chwilę wahania, bo nie do końca wiedziałam, jak ułożyć sobie te poły, ale przy właściwym ułożeniu leży rewelacyjnie, pięknie podkreśla biust (dla mnie to plus). Szarfa też dodaje mu charakteru (trochę obawiałam się, że będzie mnie pogrubiać, ale to jednak nie to samo co wiązanie bolerka, żaden negatywny efekt to nie wystąpił).

Rotterdam ma dekolt kopertowy i jest bardziej "zaszyty" niż Amsterdam, przy czym NIE chodzi tu o dekolt, bo dekolt jest w obu taki sam. Chodzi o konstrukcję bluzki. No i o ile Amsterdam ma dół prosty + szarfę, o tyle Rotterdam zamiast tego ma "bajery". Po pierwsze, z jednego boku wzdłuż szwu bluzka jest marszczona (tak jakby ktoś ściągnął szew), przez co tworzą się naturalne fałdki maskujące trochę prawdziwe fałdki ;). Chyba dzięki temu bluzka wygląda asymentrycznie, tzn. po stronie tego zmarszczonego szwu kończy się wyżej, a po przeciwnej stronie nieco niżej i dolna linia jest tak jakby ciut ukośna. Rękawy mają zrobione na szwie podobne marszczenie, skracające rękaw z jednej strony i fałdujące go. Przy czym rękawy są zdecydowanie dłuższe niż w Amsterdamie (tzn. prawdopodobnie wychodzą podobnie, bo marszczenie je skraca w naturalny sposób, ale moim zdaniem można je nosić na różnym, że tak powiem, stopniu pomarszczenia).

Amsterdam i Rotterdamy a ja ;)

Jestem niska (156), wymiary około 113/84-90/102. Wymiar w talii niestety spowododowany jest wypukłym brzuchem (i słabymi mięśniami tegoż) i bardzo mocno uzależniony od poziomu najedzenia, wciągnięcia brzucha, dnia cyklu, itp itd.. Wymiar talii od dawna plasuje mnie w okolicy 44, ale ponieważ w ramionach jestem bliższa 42, a w biodrach wręcz 40, z uporem staram się nosić 42 BB/BBB.

We wszystkich trzech mam wrażenie, że materiał jest nieco naciągnięty na styku biust/rękaw. Może to znak, że trzeba się jednak przesiąć na 44 wreszcie :)

No i teraz tak:
      - Amsterdam blue odbieram jako dość obcisły, ale nie przekłada się to wizualnie na budzące zgrozę wałeczki, tzn. coś tam widać ale nie jest źle. Biust dla mnie na akurat. Bluzka jest oczywiście za długa, ale jako że na dole jest prosta, nie ma problemu ze skróceniem. Rękawy są na mnie ciut przydługie, ale w granicach normy - wystarczy że je lekko sfalduję i są okej. Oczywiście zostaje ze mną bo szarfa wyjątkowo przypadła mi do gustu.
      - Rotterdamy oba są bluzkami na wyższe osoby niż ja i to widać. Rozmiarowo moim zdaniem wyglądają identycznie jak Amsterdam, natomiast różne kolory dają różne wrażenie. Moim zdaniem obcisłość znacznie mniej rzuca się w oczy w żółtym (podobnie do niebieskiego Amsterdama), a znacznie bardziej w czerwonym. Ponieważ jednak ten żółty nie pasuje do mojej cery, odsyłam go. Natomiast bardzo pasuje mi czerwony i tu mam zagwozdkę. Po pierwsze, muszę się skonsultować odnośnie poprawek krawieckich - dla mnie na pierwszy rzut oka bluzka wygląda na bardzo trudną do skrócenia z racji bocznych marszczeń, które trzeba by rozpruć a potem po skróceniu robić od nowa. Rękawy musiałabym też koniecznie skrócić - normalne rękawy w BiuBiu sobie "fałduję" gwoli skrócenia, te jednak są już sfałdowane i dodatkowo podsunięte w górę wyglądają źle. A rękawy też są drapowane. Przy czym teoretycznie mogłabym obciąć je powyżej drapowania i byłyby znośnej długości na moje ręce / może ciut krótkawe ale do zaakceptowania. Drugi problem to rozmiar. Skoro w talii mnie opina, kolor potęguje to wrażenie a materiał na linii rękaw-biust ciągnie ... to chyba warto spróbować 44 BB/BBB. Muszę się zastanowić, bo kolor naprawdę mi odpowiada, tylko nie wiem, czy jest sens wkładać tyle czasu i wysiłku w wymiany i poprawki.

Ale muszę przyznać, że oba fasony bardzo mi się podobają. Z lekkim wskazaniem na Amsterdam, ale tylko z lekkim (w sensie: gdyby Rotterdam był robiony na średni wzrost 156, byłby dla mnie fantastyczny).

Uff, ale się napisałam... :)
      • ptasia Amsterdam choco 34 b/bb 15.10.12, 13:54
        Mam już od jakiegoś czasu, ale wcześniej jeździłam, potem chorowałam. Dziś obfociłam www.facebook.com/photo.php?fbid=426769014038840&set=o.279220768462&type=1&theater. Kolor jest rzeczywiście zimny - wpada w szary. Materiał fajny. Dla mnie nie odbiega rozmiarowo od, dajmy na to, Porto. To, co mi się podoba, to możliwość wiązania np. tak, by mieć wersję full-cup :D lub bardziej rozchełstaną. Można wiązać i z przodu i z tyłu, mnie podoba się jednak wersja najprostsza. Myślałam, że będę ją nosić jako cienki sweter, tj. na coś, ale jednak bardziej pasuje mi solo.
        Bluzka jest poza tym dość długa i ma, dla mnie, ciut za długie rękawy, ale to nic nowego ;).
    • biubiu Marcille & BiuBiu 04.10.12, 21:59
      Serdecznie zapraszamy do Krakowa, na ulicę Długą 11A, do sklepu Marcille!
      Dobierzecie tam od dziś nie tylko idealny stanik, ale także Biubranka :)
      Sklep ten obejmujemy swoim patronatem, będziemy na bieżąco dostarczali wszystkie nowości, także modele w ultra-limitowanych seriach.
      • yaga7 Re: Marcille & BiuBiu 05.10.12, 06:23
        Ooo, super wiadomość :)
      • balbina11 Re: Marcille & BiuBiu 05.10.12, 10:29
        Dlaczego tak daleko ode mnie??!! Wpadam w rozpacz.
      • helejabea Re: Marcille & BiuBiu 05.10.12, 12:25
        Juhu...., doskonała wiadomość. Kraków wymiata :)
    • yaga7 Rotterdam / Amsterdam 42BB/BBB 07.10.12, 13:53
      Rozmiarowo pasują doskonale, materiał bardzo przyjemny, mięsisty, super.

Ale mam ale :)

U mnie Rotterdam podchodzi prawie pod szyję, mniej więcej tam, gdzie modelka ma środkowy łańcuszek na tym zdjęciu: www.biubiu.pl/amsterdam-purple.html (wiem, że to inna bluzka, ale chcę określić poziom zabudowania). Mogłabym pod bluzkę założyć wysoki stanik sportowy, a i tak by nie było widać krawędzi.
      Podejrzewam, że to jest kwestia tego, ja mam długi stan i być może za nisko osadzony biust do takich bluzek. B/BB może byłoby lepsze, ale niestety w B/BB odcięcie zaczyna mi podchodzić na biust - mam to w Infinity czy wszystkich innych bluzkach B/BB.
      Do tego te szwy z koperty lądują mi w dziwnym miejscu na biuście - pewnie powinny leżeć nad biustem, a u mnie wypadają w 3/4, albo i nawet w połowie biustu, gdybym chciała dekolt zrobić większy. Może zrobię foty do galerii, to zobaczycie.

Amsterdam jest fajny, ale kompletnie nie wiem, jak zawiązać te szarfy, co i kiedy mam przeciągnąć przez ten otworek itp. Natomiast uważam, że spokojnie można się obwiązać bez przekładania szarfy przez otworek i wygląda ok. Dekolt już jest lepszy i ładniejszy.
      • yaga7 Ha! 07.10.12, 16:25
        Już wiem, ja te poły koperty w Rotterdamie podciągałam za bardzo do góry, ta wewnętrzna ma być pod piersią, a nie na niej. Wtedy leży OK :)

I chciałam jeszcze dodać, że marszczone rękawki są boskie :) Zwłaszcza, że są takie dłuższe, super.
        • dorotaifilip Yaga 07.10.12, 16:29
          A dałabyś zdjęcia do galerii?
          Bardzo proszę!!!
          Dorota
          • yaga7 Re: Yaga 07.10.12, 16:33
            Jak będę mieć chwilę, to nie ma sprawy, ale nie wiem kiedy :(
        • kasienka.body Re: Ha! 07.10.12, 21:29
          właśnie miałam Ci to zasugerować, ale widzę, że sama na to wpadłaś ;) Wg mnie to fajnie, że są dwie opcje - można się zasłonić jak jest np. zimno, albo zrobić większy dekolt :)
      • helejabea Rotterdam yellow / Amsterdam orange 38B/BB 16.10.12, 18:37
        Nie mogłam się oprzeć i zamówiłam obie bluzunie w tym samym rozmiarze 38B/BB.
        Potwierdzam, żółty Rotterdamu jest intensywniejszy niż na fotkach sklepowych, natomiast pomarańcz Amsterdamu bardziej stonowany, ceglasty.Kolory są ciepłe, przecudne i pasują bardzo dobrze ciepłym wiosnom, do których się zaliczam.
        Materiał w obu przypadkach bardzo milutki, porządny i żółty jest trochę grubszy -po złożeniu, Rotterdam ma większą objętość.
        Jeżeli chodzi o fason, to Rotterdam jest genialny, najlepszy na świecie - podkreśla i tuszuje co trzeba, poprzez asymetryczne marszczenia. Boska konstrukcja i raczej dla wysokich przeznaczona. Marszczenia (których nie ma na fotkach sklepowych) na końcach długich rękawów są rewelacyjne. Kinga jest niesamowita, jej konstrukcje doskonale "rzeźbią" kobiece sylwetki, ale to co robi Rotterdam to już Sztuka przez wielkie S.
        Amsterdam jest konstrukcyjnie delikatniejszy. Bardzo podoba mi się subtelne wykończenie tej bluzki przy dekolcie. Szarfy po przeczytaniu lobbowych i balkonetkowych instruktarzy są do ogarnięcia. Wiąże bluzkę tak jak pokazane jest to na modelce i ten rodzaj wiązania najbardziej mi odpowiada.
        Rozmiarowo Rotterdam jest wg mnie trochę ciaśniejszy od Amsterdamu.
        • biubiu Re: Rotterdam yellow / Amsterdam orange 38B/BB 17.10.12, 08:48
          Helejabea - dziękujemy za recenzję.
          Cieszę się, że doceniłaś moją pracę, tylko Inez wie ile wersji było wcześniej ;)
          • helejabea Re: Rotterdam yellow / Amsterdam orange 38B/BB 17.10.12, 11:57
            Kingo, zaszczytem jest dla mnie nosić Twoje Dzieła Sztuki ;)
            • edzia100 rezerwacja w ramach oczekiwania? 17.10.12, 15:00
              Podpowiedzcie mi proszę, bo nigdy tak nie robiłam: czy jest możliwość zarezerwowania czegoś z oferty sklepu i poczekania na kolejne nowości – żeby zapłacić za wszystko hurtem i dostać jedną przesyłką? Bo boję się, że się wyprzeda to, co mnie interesuje, jak tak będę czekać ...
              • biubiu Re: rezerwacja w ramach oczekiwania? 17.10.12, 21:18
                Możesz zarezerwować sobie coś, składając zamówienie, jeśli to coś, co ma być w sklepie na dniach, możemy od razu dopisać do Twojego zamówienia.
    • rysia_zdzisia Nowe sukienki 10.10.12, 12:50
      Kiedy będą nowe sukienki z zapowiedzi, niebieska już się pojawiła ale nie mogę się doprosić odpowiedzi na pytanie kiedy pojawi się rozmiar 38BB/BBB, gdy dzwoniłam dwa tygodnie temu do sklepu powiedziano mi, ze różowa, granatowa i niebieska będzie na początku zeszłego tygodnia, do tej pory dwie z nich się nie pojawiły, a niebieska w ograniczonej rozmiarówce. Reakcja na maile do sklepu żadna... a chciałam połączyć zamówienie z nowymi sukienkami z zamówieniem, które zrobiłam trzy tygodnie temu i boję się, ze zostanie anulowane z braku wpłaty
      • biubiu Re: Nowe sukienki 10.10.12, 20:00
        Rysia_zdzisia mogłaś usłyszeć, że "prawdopodobnie", bo granatowe są od dawna uszyte, tylko czekają na guziczki do pasków, a raczej na ich przyszycie, czego ręcznie nie zrobimy. Niebieskie czekają na dostawę kolejnej partii surowca, który miał być w poniedziałek, a dziś powiedziano mi, że jutro wyślą. Fuksje się szyją.
    • kajusieczka ROTTERDAM kolory 11.10.12, 14:20
      Czy będą inne kolory ROTTERDAMów, dostałam dzisiaj śliwkowy i jest fajny, trochę ściślejszy niż inne bluzki z wiskozy, ale fajnie się układa. Tylko te kolory z amsterdamów bym przytuliła :)
      • biubiu Re: ROTTERDAM kolory 14.10.12, 17:50
        Kajusieczko - na razie nie,jeszcze jedne koperty przed nami i bluzki bez dekoltów, może na wiosnę zrobimy inne kolory?
    • biubiu Modena, Portimao i Siena już są. 14.10.12, 17:56
      Modena i Siena to koszule uszyte na bazie kroju szmizjerki, tylko bardziej dopieszczone ;)
      Nie trzeba nic zawyżać, ani zaniżać, powinny leżeć idealnie tabelkowo.

Portimao - szare i granatowe - marszczenie idzie dookoła bluzki, jutro poszukamy dodatkowych zdjęć, które to lepiej obrazują, testerki są zachwycone mówią, że to bluzki ever;)

• smallfemme Re: Modena, Portimao i Siena już są. 14.10.12, 18:39
        Czy bluzka z kapturem pojawi się niedługo? Nie wiem czy brac Portimao już, czy na nią czekać :)
        • biubiu Re: Modena, Portimao i Siena już są. 14.10.12, 18:48
          Jeszcze co najmniej tydzień.
        • veev Re: Modena, Portimao i Siena już są. 15.10.12, 23:58
          A czy mnie się wydawało, że w zapowiedziach na FB była też Portimao brązowa? Będzie jeszcze?
          Czy to po prostu szarość taka ciepła?
          • ptasia Re: Modena, Portimao i Siena już są. 16.10.12, 08:56
            @Veev: biubiu.pl/portimao-brown.html
            • veev Re: Modena, Portimao i Siena już są. 16.10.12, 09:22
              ptasia napisała:

> @Veev: biubiu.pl/portimao-brown.html

O dzięki, bdb :)
              • edzia100 Portimao – krój na górze? 16.10.12, 12:50
                Się zapytam tych, które już miały Portimao na sobie: czy tę bluzkę da się tak nosić, żeby ramiona nie były zbyt odsłonięte? W sensie, czy da się górę tak ułożyć, żeby nie zsuwała się z ramion, no i żeby nie było widać ramiączek stanika? Pytam, bo nie wiem, czy tak wielka łódka będzie dla mnie wygodna (czy nie będę musiała ciągle poprawiać i myśleć, że mi się coś zsunie).
                • akna Re: Portimao – krój na górze? 16.10.12, 13:19
                  Spokojnie daje radę :))) Przetestowane
                • inez69 Re: Portimao – krój na górze? 16.10.12, 13:53
                  Kinga niepotrzebnie dała na fb zdjęcie z odsłoniętym ramieniem, bo ta bluzka wcale ramion nie odsłania. Oczywiście jak ktoś bardzo chce, to można ja zsunąć tak, żeby pokazać ramiączka, ale to jest normalna bluzka, która ma szerszy dekolt.
                • genepi Re: Portimao – krój na górze? 16.10.12, 14:13
                  Da się! Ja nie pokazuję ramiączek od biustonosza bo przy moim rozmiarze są one mega szerokie. Bluzkę normalnie zakłada się tak że nie widać ramiączek, żeby były widoczne trzeba się trochę postarać i przesunąć. Samo nie wyjdzie.

Ja bałam się dekoltu, że ten luźny przód będzie odsłaniał biust przy pochyleniu się (bo takie miałam doświadczenia z bluzkami z wodą), ale jest skromnie, nic nie wychodzi, pełna kontrola.
              • ewa.venge Re: Modena, Portimao i Siena- kolory? 21.10.12, 21:38
                Bardzo prosze o info czy planuja Panie jeszcze inne kolory - zwlaszcza koszul?
                • biubiu Re: Modena, Portimao i Siena- kolory? 25.10.12, 22:23
                  Tak, planujemy więcej kolorów.
      • anika772 Re: Modena, Portimao i Siena już są. 14.10.12, 22:18
        Jak te koszule wyglądają na dole, proste czy rozszerzane? Na wszystkich zdjęciach są ukryte w spodniach...
        • biubiu Re: Modena, Portimao i Siena już są. 14.10.12, 22:50
          Doły wszystkich koszul wyglądają tak: m.ak.fbcdn.net/sphotos-b.ak/hphotos-ak-ash3/643977_475286952493981_1066442946_n.jpg
      • akna Portimao jest genialne 15.10.12, 10:16
        Moja ulubiona bluzka z BiuBiu.
        Marszczenia świetnie maskują mi brzuszek i wyglądam bardzo elegancko :)
        Czekam na kolejne kolory :))
        • inez69 Re: Portimao jest genialne 15.10.12, 11:33
          Ja też ja uwielbiam:)
          • helejabea Re: Portimao jest genialne 15.10.12, 13:07
            A jak wypada rozmiarowo. Jak się jest pomiędzy rozmiarami, to brać mniejszą czy większą?
            Kingo, na stronie sklepu jest mały błąd przy podawanym rozmiarze modelki.
            • akna Re: Portimao jest genialne 15.10.12, 14:09
              w mojej ocenie - standardowo :)
      • bileterka Re: Modena, Portimao i Siena już są. 16.10.12, 13:28
        Mam pytanie odnośnie Sieny i Modeny. Na stronie jest skład - bawełna i elastan, chciałabym się dowiedzieć ile procent jest bawełny.
        • ariadna007 Vienna do jakiego rozmiaru bedzie? 16.10.12, 23:26
          na stronie jest do 44BB/BBB, czy wyżej JUŻ nie ma czy wcale nie będzie?
          • biubiu Re: Vienna do jakiego rozmiaru bedzie? 17.10.12, 08:43
            Był 46 i to wyjątkowo dużo go było, tyle ile innych rozmiarów. Mało było 34 B/BB, nie było jednego rozmiaru 34 BB/BBB, bo nam brakło i dopiero przy doszywkach będziemy szyli. Sprawdzę jeszcze czy to nie pomyłka. Jeśli istotnie już nie będzie - doszyjemy.
            • kryklu Re: Vienna do jakiego rozmiaru bedzie? 17.10.12, 17:37
              biubiu napisał(a):
              > Był 46 i to wyjątkowo dużo go było

Ja też czekam cierpliwie na 46B/BB. Codziennie zaglądam do sklepu, chociaż nie co godzinę ;) A jednak nie zdążyłam choćby zobaczyć Vienny w tym rozmiarze. Zapłakałabym się, gdyby nie udało mi się kupić tej sukienki, choćby w innej wersji kolorystycznej.
              • biubiu Re: Vienna do jakiego rozmiaru 17.10.12, 21:02
                Dla tych co z Krakowa- jutro Wiedeń będzie w Krakowie, w sklepie Marcille, w rozmiarach 34-46.
                Będą też portugalskie wybrzeża, stolica Francji i uniwersyteckie koszule ;)

Jak tylko skończymy szyć bombki-niebombki, doszyjemy trochę Wiedeńskich.

• ariadna007 czyli trzeba lookać :) 17.10.12, 22:20
                  dobrze, że wyszukiwarka po rozmiarach już jest
                  gorzej, że to będzie bankructwo tej jesieni ;)
        • biubiu Re: Modena, Portimao i Siena już są. 17.10.12, 08:45
          Koszule Modena i Siena mają w składzie: 98% bawełny i 2% lycry
    • akna Konkurs na nazwę dla sukienki 17.10.12, 11:34
      Na blogu BiuBiu pojawił się konkurs na nazwę dla sukienki:
      biubiu.blox.pl/2012/10/Jaka-to-sukienka-czyli-konkurs-subiektywny.html
      Odpowiedzi należy wpisywać albo w blogu albo na FB
      • yo_anka Kiedy będzie Bombay? 07.11.12, 01:11
        bo nie mogę się doczekać :)
    • iczanka Oia 36B/BB 18.10.12, 20:25
      Kolor jest obłędny, materiał jest nieco sztywniejszy i grubszy niż to do czego przyzwyczaiło mnie Bibiu (ale mięciutki). I to dobrze, sukienka pięknie się układa, nie gniecie się, nie podkreśla fałdek i jest wystarczająco ciepła na dzisiejszą pogodę.
      Wahałam się z rozmiarem bo indygo było na styk w ramionach. Ta ze względu na poddający się lekko materiał jest idealna.
      Krój raczej nie dla przeciwniczek "dorabiania bioder".
      Istnieje szansa że po praniu nie trzeba jej będzie prasować:)

• ochanomizu Vienna 36b/bb 18.10.12, 20:53
      Mam na wymiary 65/70 pod biustem (ciasno/luźno), 89 w biuście.
      Przyszła bardzo szybko, zamówiłam we wtorek wieczorem, dziś po południu była w paczkomacie.
      Granatowy materiał to wiskoza z poliestrem, różowy bardziej wygląda mi na bawełnę niż wiskozę. Pasek luzem, zapinany na dwa guziczki można nosić bez.
      Rozmiarowo Vienna jest IMO ciut mniejsza niż Ponti, porównywalna z Brighton. Długość pleców od ramienia do pasa 40-41cm (1,5-2cm więcej niż w Brighton), długość spódnicy od talii 60cm.
      Oczywiście zostaje, może skuszę się też na inne kolory - jeśli będą i jeśli Vienna nie będzie się zbytnio mechacić.
      • kis-moho Re: Vienna 36b/bb 18.10.12, 21:20
        Pokażesz się w galerii? Zastanawiam się cały czas (nie wiem, czy będę miała okazje nosić), plus nie wiem, czy brać raczej 34 czy 36.
        • kis-moho Re: Vienna 36b/bb 18.10.12, 21:21
          Już zobaczyłam, że jest :o)
          • ochanomizu Re: Vienna 36b/bb 18.10.12, 21:37
            A 34 wogóle było lub będzie?
            • biubiu Re: Vienna 36b/bb 18.10.12, 23:02
              Było 34 B/BB, będą jeszcze obie 34.
        • lavaenn Re: Vienna 36b/bb 19.10.12, 13:32
          Kis-moho - ja wzięłam 34B/BB (tzn zmierzyłam z ciekawości, bo planowałam Oię, ale skończy się na obu...), postaram się obfocić w weekend. Jak chcesz coś jeszcze z Biu-nowości, to daj znać, wszystko mam w sklepie pod ręką :)
          • kis-moho Re: Vienna 36b/bb 19.10.12, 18:42
            Jak się ma pod ręką to czasem tak bywa ;o)
            Mam na oku tą jeszcze-nie-nazwaną, plus te koperty bez dodatków, których jeszcze nie ma. Więc będę później do Ciebie uderzać :o)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka