Dodaj do ulubionych

PARFAIT BY AFFINITAS

29.05.12, 16:51
Wątek poświęcony stanikom marki Parfait by Affinitas - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero
planujemy kupić.

Biustonosze Parfait by Affinitas można kupić w Polsce w sklepie Bradea: www.bradea.pl/
Miseczki D-G, obwody 30-40. Strona firmowa: www.affinitasintimates.com/

Firma Affinitas Intimates produkuje też markę Affinitas, skierowaną do drobniejszych biustów (miseczki A-DD), którą również można kupić w sklepie Bradea.
Obserwuj wątek
    • kasica_k Notka 29.05.12, 16:52
      Na razie jeszcze nie nosiłam niczego tej marki, ale oglądałam ofertę dostępną w Bradei, tu opisałam moje wrażenia: stanikomania.blox.pl/2012/05/Powab-perfekcji.html
    • zblazowana Jeanie plunge cielisty 09.08.12, 11:33
      Kupiłam w Bradei - 70FF na 99 w biuście. Jest boski :) - wygodny, ładnie formuje, zbiera, podnosi, stabilnie się trzyma (jak ktoś lubi zapięcia na trzy haftki), robi dekolt jak marzenie - żyć nie umierać. Odcień też ma idealny przy mojej bladości, nie widać go pod prześwitującymi ubraniami. Ma ramiączka z porządnej, dość elastycznej, gumy (może nie najpiękniejsze, ale bardzo wygodne).

Jestem wniebowzięta, bo strasznie długo szukałam solidnego niewidocznego cielaka - napalałam się na deco, ale freyowe fiszbiny niestety nie dla mnie. A może i stety, bo w efekcie zapłaciłam sporo mniej niż byłoby za deco, a moim niewprawnym okiem nie stwierdziłam znaczących różnic jakościowych :) Jedyne, do czego ew. mogłabym się przyczepić, to fakt, że trochę podkreśla asymetrię i że po jakimś czasie większa pierś robi próby ucieczkowe środkiem, no ale mam tak we wszystkich plandżach, włącznie z effuniakiem, więc może nie ma co marudzić.

Reasumując - polecam, zwłaszcza takim szerokofiszbinowcom jak ja :)
    • zblazowana Charlotte bandeau czerwono-czarny 09.08.12, 11:40
      Jest przepiękny, jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach - niestety tylko przymierzałam (70G na 74/99), bo okazał się albo za mały (co dziwne, bo powinien być raczej za duży chyba) albo niekompatybilny (zbyt stromo wchodząca na biust górna krawędź) albo może po prostu niedopracowany konstrukcyjnie. Nie dało się rozstrzygnąć kwestii ew. zamałości, bo rozmiarówki powyżej G brak, a obwód luźniejszy byłby za luźny.

Szkoda, może jakaś następna wersja będzie bardziej otwarta z góry - na pewno będę na niego jeszcze polować :)
    • kry0 Byłam dziś w Dopasowanej... 03.11.12, 21:13
      Byłam z koleżanką, która dała się przekonać do zmiany rozmiaru. Mierzyła tony staników, więc ja też musiałam coś mierzyć. Po paru próbach trafiłam na markę Prafait by Affinitas
      opisaną już przez kasice:
      stanikomania.blox.pl/2012/05/Powab-perfekcji.html
      Ja tej marki nie znałam. Zmierzyłam model Jeanie (plunge). Leży cudownie, choć musiałam wziąc rozmier 36DD zamiast mojego 34FF (zdaje się ściśliwiec). Podobny do Freya Deco, ale ten kiedyś mierzyłam i zupełnie nie leżał.
      Jest gładki (taki pod t-shirt) i rewelacyjnie nadaje się pod kopertowe bluzki Biu Biu.
      Przynam, że kupiłam dwa (cielisty i czarny).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka