Dodaj do ulubionych

zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;)

22.10.12, 22:38
Trochę się boję groźnych adminek, jeśli złamałam jakąś regułę z góry przepraszam- ale wchodzę dziś do m&s w złotych tarasach, a tam wywieszka o brafitterce, zniżce na właściwy rozmiar który wyżej wymieniona dobierze, a rozmiarówka przynajmniej modeli wykracza poza tradycyjne d :) na stronie mają poradnik jak dobierać biustonosze, trochę podobny do Piersiówki :)
więc może świat zmienia się na lepsze? korzystała któraś z Was i wie czy ta brafitterka jest dobra? bo do polecanych tutaj sklepów jakoś nie mogę dotrzeć, i może chociaz to byłby krok w dobrą stronę (wiem, że noszę źle dobrany stanik, na spotkaniu ze stylistką to była pierwsza rzecz którą mi wytknęła...). Będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniem :)
Obserwuj wątek
    • kasica_k Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 22.10.12, 23:02
      Oni już od jakiegoś czasu się zaczęli bra-fittingowo lansować, ale wszystko rozbija się o brak rozmiarówki, a raczej sprowadzanie do PL jej małego podzbioru. Do tej pory było tak, że raz na jakiś czas pojawiała się jakaś jaskółka w rodzaju kilku egzemplarzy z miseczkami F czy G (nawet kiedyś przymierzałam - leżały niestety fatalnie), po czym znikała. To samo z obwodami. Nawet najlepsza bra-fitterka nie ubierze Cię prawidłowo, jeśli nie ma w co.
      Więc jeśli chcesz dobrać rozmiar, to jednak na początek polecałabym dotrzeć do któregoś z warszawskich sklepów polecanych na Stanikowej Mapie, jest ich już kilkanaście i mają zdecydowanie większy wybór rozmiarów niż M&S. No chyba że ten ostatni rzeczywiście nagle się zrewolucjonizował, w co niestety wątpię. Chyba że Twoje wymiary akurat mieszczą się w dostępnym w M&S zakresie (wpisz sie do wątku rozmiarowego, zostaniesz wstępnie oszacowana :-))
    • agafka88 Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 23.10.12, 00:05
      Ja bym odradzała i jak Kasica polecam udanie się do sklepu ze stanikowej mapy. Jeżeli mieszkasz w Warszawie to dobrych sklepów jest naprawdę sporo.

Niestety, doświadczenie pokazuje, że "bra-fitting" w sklepach typu esotiq czy innych siecówkach nie stoi na najwyższym poziomie. Zakupy w sieciówkach mogę polecić osobom, które już znają swój rozmiar i potrafią ocenić dopasowanie - w przeciwnym razie takie zakupy mogą się skończyć pieniędzmi wyrzuconymi w błoto. Lepiej nie stosować półśrodków "prawie dobrze dobrany stanik", bo wylądujesz po prostu z kolejnym stanikiem, który na niewiele się przyda.

PS. My tu nie bijemy za zakładanie wątków...

• 100krotna Zapraszamy do rozmiarowego :) 23.10.12, 00:13
      Obmierz sobie wszystko co trzeba i wpisz wymiary w zapytaniu w wątku rozmiarowym - ocenimy mniej-więcej w jaki rozmiar możesz celować i czy bra-fitterka z M&S będzie miała szansę Cię odpowiednio odziać polegając na własnym asortymencie ;)
      A i jeszcze Ci powiem, że moderatorek nie musisz się bać :) Nasze to nie banda rozwścieczonych pitbulli - a zakładanie wątków jest nawet pożądane, więc jeżeli będziesz mieć jakieś pytania, opinie, wątpliwości czy ochotę podzielenia się radosną stanikową nowiną, to pisz bez strachu. One są nawet czasami miłe!
      Zapraszamy też na okoliczne fora, rozgość się. I wszystkiego biuściastego!
      • tfu.tfu ot: pitbulle 23.10.12, 08:24
        właśnie sobie wyobraziłam i padłam ;-) dzięki! mój dzień już jest lepszy ;-)
    • maggianna Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 23.10.12, 10:26
      Jezeli masz blisko do Zlotych Tarasow, to 5 min spacerkiem od ZT jest niezly sklep z brafittingiem Lady's Place w pasazu handlowym na stacji metra Centrum.

Co do M&S - nie wiem jak brafitting, ale przymierzalam u nich biustonosze i w moim rozmiarze nic ciekawego nie udalo mi sie znalezc, biustonosze byly fajne, w dobrych cenach ale efekt zaden. Teoretycznie wszystko pasowalo, obowd trzymal, miski byly dobre ale ja wiem jak moj biust wyglada w dobrze dobranym biustonoszu i tego efektu tutaj nie bylo, wygladalam tak samo jak w moich starych 85B mimo ze przymierzlam 80G.

Tak jak dziewczyny juz napisaly, polecam wpisanie sie do watku rozmiarowego i na poczatek przejscie sie do jednego z polecanych sklepow.
      W ZT jest tez Li Parie - maja brafitting i pelna rozmiarowke, ale trzeba uwazac bo ceny sa o ok 30-40% wyzsze niz w innych polecanych sklepach, braffiting jest akceptowalny ale zalezy na kogo sie trafi.
      • tomb_raider Re: Zapraszamy do rozmiarowego :) 23.10.12, 11:16
        Dzięki, już napisałam w rozmiarowym :) właśnie tych większych rozmiarów widziałam sporo i w różnych fasonach, więc zawsze to krok w dobrą stronę :)
        co do Adminek, ja wiem, że nie gryzą i są miłe i pomocne, po prostu było tak dużo reguł w opisie forum, że bałam się mimowolnie którąś złamać ;)
      • veev Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 25.10.12, 11:51
        maggianna napisała:

> Co do M&S - nie wiem jak brafitting, ale przymierzalam u nich biustonosze i w m
        > oim rozmiarze nic ciekawego nie udalo mi sie znalezc, biustonosze byly fajne, w
        > dobrych cenach ale efekt zaden. Teoretycznie wszystko pasowalo, obowd trzymal,
        > miski byly dobre ale ja wiem jak moj biust wyglada w dobrze dobranym biustonos
        > zu i tego efektu tutaj nie bylo

Otóż to. Miałam właśnie okazję obadać brytyjskiego M&S i przymierzyłam chyba wszystko, co w moim rozmiarze mieli i co mi się względnie podobało, ale zawsze coś było nie tak (w sztywniakach dziwny kształt, w miękkich efekt starego fullcupa). Kupiłam natomiast całkiem fajny stanik sportowy - ogólnie te ich własne sportowce zrobiły na mnie znacznie lepsze wrażenie niż bielizna, może dlatego, że stacjonarny wybór sportowców w umiarkowanych cenach jest wszędzie mocno nędzny.
        • nathd Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 28.10.12, 07:36
          potwierdzam, że sportowiec jest całkiem niezły :) Koleżanka (75D) go ma i chwali.
          Ja dawniej miałam jakiś biały 32G i trzymał, ale był tak ciasny, że nigdy w nim nie poćwiczyłam.
    • tomb_raider byłam, widziałam, przegrałam 24.10.12, 23:59
      mimo dobrych rad, postanowiłam sprawdzić ten brafitting na własnej skórze. pani, zapytana przeze mnie, stwierdziła, że ona mi poradzi. zapytała o obwód pod biustem, ja zgodnie z radami kasicy, powiedziałam ze 75, czyli 34, 32- pani mnie poprawiła, że 75 to 34- czyli nie wiedziała, że tu raczej w dół można iść.. po czym zapytała o miseczkę, i nie czekając na moją odpowiedź strzeliła że B. i w tym momencie zabawa straciła cały urok, nawet jeśli miałabym B, a nie D+, to tak jakby na dziale z ciuchami sprzedawczyni spojrzała i powiedziała, to jak, XL dla pani? ;/

więc wepchnęła mi C, z którego pół biustu mi oczywiście wyszło, i z pięć innych staników, pytając czy będę umiała poznać czy jest dobry... najśmieszniejsze jest to, że wymuszone przeze mnie 75DD (tylko dzięki poradom z forum, od Was)... było prawie idealne i kto wie, czy w innej sytuacji bym się nie skusiła (minimalnie dzieliło biust, ale to na granicy błędu statystycznego), np po porównaniu z 75E. Ale nie kupiłam dla zasady, jeśli wrócę to na pewno nie z zapisaniem sukcesu tej pani (co już ustaliła z osobą obsługującą przymierzalnie).

Generalnie poszłam pełna jak najlepszej woli, a cała akcja popsuła mi nastrój :( i jeszcze ja poszłam tam po pozytywnej indoktrynacji forumowej, a pewnie niejedna dziewczyna uwierzy, że ma B, mając DD :( ile jeszcze wody w Wiśle upłynie, zanim mainstream się dostosuje do rzeczywistości :(
      • maggianna Re: byłam, widziałam, przegrałam 25.10.12, 10:48
        Biorac pod uwage rady Azymut w watku rozmiarowym, 32 (70) pod biustem mogloby byc dobre, jezeli pani zapytala o Twoj obwod w cm i powiedzialas 75 to podajac stanik z obowdem 32 zrobila dobrze, bo biustonosze M&S sa raczej rozciagliwe (ja majac 87 cm ciasno pod biustem mieszcze sie bez problemu w 80 i 75 a nie lubie sie sciskac).

Pamietaj ze rozmiar ktory podala Kasica w rozmiarowym jest tylko rozmiarem wyjsciowym i moze sie okazac ze 75DD wcale nie bedzie idealne, zwlaszcza ze na poczatku dobierania rozmiaru samemu ciezko ocenic czy dany biustonosz lezy tak jak powinien.
        W okolicy Zlotych Tarasow jest kilka sklepow (zerknij na stanikowa mape), polecam udac sie do jednego z nich i wyprobowac wszystkie mozliwe opcje rozmiarowe podane przez Kasice.
    • ptysiowa_7 Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 27.10.12, 22:43
      Niestety słowo brafitting jest ostatnio bardzo modne. Szkoda, że tylko słowo. Byłam dzisiaj w American Eagle, to taka amerykańska sieciówka, sprzedają dżinsy i casualowe ciuchy. Jak każda sieciówka mają też dział z bielizną. Dzisiaj weszłam i od razu pani wręczyła mi ulotkę. Z jednej strony info, że od każdego biustonosza 5 zł idzie na stowarzyszenie amazonek. A z drugiej... info, że w dziale z bielizną czekają brafitterki, które dobiorą biustonosz. I że nie tylko w październiku, ale już zawsze:/ W dziale z bielizną oczywiście zaczepiła mnie pani, jak oglądałam majtki, czy mam ochotę na profesjonalny brafitting. Odpowiedziałam, że dziękuję, bo się spieszyłam, ale zastanawiam się, czy tam nie wrócić na ten brafitting. Ech, a polubiłam ten sklep za śliczne majtki i fajne t-shirty...
      • besame.mucho OT American Eagle 27.10.12, 22:51
        A mają sensowny wybór w polskich sklepach? Pamiętam że przeglądałam kiedyś ich stronę i mieli trochę fajnych rzeczy, później jakoś przy okazji widziałam, że się otworzyli w Warszawie w Galerii Mokotów, ale jakoś jeszcze nigdy nie weszłam. Jest po co :) ?
        • ptysiowa_7 Re: OT American Eagle 28.10.12, 00:40
          Moim zdaniem jest po co - sklep jest naprawdę spory, też przeglądałam stronę i ceny na szczęście są takie same jak w USA:) Nie wiem, czy jest wszystko, co na stronie, ale wybór jest duży. Tylko ja akurat chodzę do Arkadii, nie wiem, jak wygląda sklep w GM.
          • besame.mucho Re: OT American Eagle 28.10.12, 09:24
            Dzięki, zajrzę jak będę w jakimś centrum handlowym :)
    • marooschka Re: zmiany pro-biuściaste w marks&spencer ;) 28.10.12, 12:17
      Byłam wczoraj w M&S w Blue City i śpieszę donieść, że w kilku modelach widziałam obwody 60 i 65 w miseczkach b-e. Nie mierzyłam, więc o krojach się nie wypowiem. Kolory bazowe: czarny, biały, chyba jakiś szary.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka