Dodaj do ulubionych

Gładki stanik

28.11.12, 22:10
Pomóżcie proszę- od jakiegoś już czasu jestem nawrócona na poprawną rozmiarówkę, noszę i zachwycam się bogactwem wzorów Panache, Freya, Samanta, itd. jednak brakuje mi podstawy- tzn. stanika białego i czarnego gładkiego, kryjącego (bez wzorów i koronek). Pytałam już w kilku sklepach i nic, wszystko albo wzorzyste albo koronkowe. Możecie polecić jakieś konkretne modele?
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: Gładki stanik 28.11.12, 22:20
      Byłoby prościej, gdybyś podała swój rozmiar, bo oferta się nie pokrywa w różnych zakresach rozmiarów. I napisz też, czy gładki w sensie bez koronek/haftów, czy gładki = z formowanymi, bezszwowymi miseczkami :)
      • eva_luna2 Re: Gładki stanik 28.11.12, 22:26
        Ehh, z rozmiarem jest wielki problem bo po ciąży kupiłam Freya Crystal 65G i leżał doskonale, tylko okazało sie, że po roku wygląda jak po starszej siostrze i są wieeeelkie dziury :-(. Na zakupy ciągle czasu brak więc obstawiam jakieś 65E?....
        Chodzi o gładki bez koronek i nie prześwitujący żeby nadawał się pod prześwitującą bluzkę. Mógłby być z rodzaju takiego, jak wyżej wspomniany.
        • madzioreck Re: Gładki stanik 28.11.12, 23:35
          Nie no, chodziło mi bardziej o okolicę niż o precyzyjny rozmiar :) Jeśłi chodzi o niewidoczność spod prześwitującej bluzki, to lepszy będzie stanik cielisty, a nie biały - biały będzie widać z kilometra :)

Gładziochy szyte, tak na szybko np.
          Basic (Comexim) - jest biały, czarny i beżowy (bardzo wąskie fiszbiny)
          Staniki Ewy Michalak, różne kroje, wyfiltruj sobie cieliste/czarne/białe: ewa-michalak.pl jeśli chodzi o rozmiar, to najlepiej kierować się kalkulatorem na stronie, Ewa ma własną rozmiarówkę
          Satine - rózne kroje (Dalia) - uwaga, bardzo ciasne obwody, od jakichś 67 ciasno pod biustem radzę celować w obwód 70
          Latte i Espresso (Onlyher) - trzeba brać mniej więcej miseczkę więcej niż w brytyjskich

Formowane:
          Deco (Freya) - na pewno jest czarne i beżowe - ponoć ścisłe i dużomiskowe
          Gładziochy (Agio), w większosci push-upy, ale z sensownej wielkości wkładkami (oprócz mega push-up) - niektóre mają bardzo gładkie te koronki (lub są całkiem gładkie), a świetnie leżą, tylko są małomiskowe, więc raczej celuj w 65F
          • arienna Re: Gładki stanik 29.11.12, 00:27
            W kategorii czerń absolutna, gładka i bez zdobień - Miss Mandalay Sejal (jest chyba też wersja cielista lub/i biała)
            A z łatwiej dostępnych - Cleo Juna?
            • eva_luna2 Re: Gładki stanik 29.11.12, 09:11
              Dzięki dziewczyny, tylko jeszcze żebym mogła pomierzyć w stacjonarnym sklepie. Już wielokrotnie przekonałam się, że w obrębie jednej firmy rozmiar potrafi się wahać. Czas sprawdzić, czy dostanę je w naszych sklepach :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka