Dodaj do ulubionych

Rozmiarówka GORSENII

01.09.13, 07:35
Witam :)

Jeśli któras z Was zechciałaby mi pomóc , laikowi :)- byłabym bardzo wdzięczna.

Otóż :) - posiadam staniki Dalii i Corin (dobrane przez brafiterkę) w rozmiarze 86G

Trochę zmniejszyły mi się piersi, obmierzyłam się dzis sama i po biustem mam 84,w biuscie 106....Ale to 85G ładnie leży i trzyma nadal....

clue sprawy:
Bardzo chciałabym zamówić sobie Gorsenie - zerknęłam na ich tabelę - przedstawia się nieco inaczej niż Dalia - pytanie - zamówić 85 F?

Dalia:
www.twojabielizna.pl/rozmiary.php
Gorsenia:
www.gorsenia.pl/pl/TABELA_ROZMIARoW
Obserwuj wątek
    • mistywoman Re: Rozmiarówka GORSENII 02.09.13, 17:47
      Trudno powiedzieć, większość Gorsenii miała (przynajmniej jeszcze 1,5 roku temu) luźniejsze obwody niż Dalia i zwłaszcza Corin przynajmniej w takich modelach Gorsenii jak Hibiskus Carmel Marrona.
      • helenka333 Re: Rozmiarówka GORSENII 11.12.13, 20:31
        Podłączam się pod wątek- jakie macie doświadczenia z Gorsenią? Przyznam, że większość moich staników to Effuniaki- mogę brać w ciemno zawsze dobrze leża, a mój biust łatwy do ubrania nie jest, a niestety nie stać mnie już na Effuniaki, i żaden nie porywa na tyle by nadszarpnąć budżet. Macie doświadczenia jak Gorsenia sprawdza się na effunikowych biustach? I jaki obwód brać, jeżeli w effuniakach muszę mieć 75? Jak z wytrzymałością staników Gorsenii?
        • m.mada Re: Rozmiarówka GORSENII 11.12.13, 23:00
          Trudno mi porównać z effuniakami, bo na mnie nie leżą i nie używam. Ale jeśli chodzi o wytrzymałość, to po blisko roku używania i prania w pralce staniki gorsenii wyglądają w zasadzie tak samo. Nie są też rozciągnięte, to moje ulubione staniki. Jestem raczej z dołu/środka tabelki.

mam te dwa modele: NICOLETTE K033 i IRISH CREAM K024

Niestety trzeba mierzyć, stanik stanikowi nierówny. Mierzyłam kilka modeli, teoretycznie tak samo szytych i nie leżały tak samo :(
    • martvica mniej standardowe kroje 13.12.13, 16:43
      Widziałam stacjonarnie ich balkonetki (soft i semisoft) w Krakowie w CH Czyżyny, ale te kroje mnie zupełnie nie interesują. Mierzył ktoś może usztywniane plandże i te takie wyższe halfy z pionowym cięciem? Wizualnie są śliczniaste. Mieli też miękkiego halfa imieniem Gina, ale tu już mam 100% pewności że się nie zmieszczę (nie ma 65, a w 70 dociągnęli model 'aż' do F; wszystkie mierzone przez mnie polskie 70F oprócz semisoftów Avy były żałośnie za małe).
    • wiesiolek65 Re: Rozmiarówka GORSENII 13.12.13, 19:27
      Posiadam staniki Gorsenii 65 I i 70 H oraz Cris Line 65HH. Dalię mierzyłam 65I i wychodziło mi podobnie z tą różnica, że gorseniowe najmniej z wymienionych się wbijają w pachę - są nieco niżej prowadzone. Obwody Gorsenii oceniam jako stabilne.
      Gorsenia jest czesto dostepna w sklepach stacjonarnych- może dałoby radę coś tam przymierzyc? A jak nie to zamówić dwa rozmiary, bo zaleznie od materiału też mogą się różnie układac, co potwierdzam na sobie. Ten niepasujący oddasz, pieniądze zwrócą. Można też zadzwonić do zakładu - obsługa klienta jest bardzo miła i życzliwa- być może doradzą.

Mam warażenie , że wielbicielki Effuniaków i wolace Gorsenie to dwie mało zbieżne ze soba grupy klientek- to też trzeba uwzględnic, bo nie tylko rozmiar ma znaczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka