segregatorwpaski 28.03.22, 18:18 Pytanie mam dla klientek Zary - mają standardową rozmiarówkę? M to typowe 38? Chcę zamówić coś online, dlatego dopytuję te Panie, które kupują w tym sklepie. Z góry dziękuję za odpowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daniela34 Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 18:21 Zależy od modelu, powiedziałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 18:25 Typowa, ale zdarzają się wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 18:48 przeróżna, ale przy niektorych rzeczach jest opis jak wypada rozmiar jak coś jest oversize, to nawet xxs jest jest jak xxl pokaz co chcesz kupic, moze to mierzyłam Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 19:11 Dokładnie , wiele modeli oversize jest naprawdę bardzo duża . Szkoda , że zara nie ma opinii , wtedy np tak jak w hm łatwo dowiedzieć się , że pomimo 175 cm i L -spokojnie mieścisz się w xs. Klasyczne kroje raczej trzymają rozmiarówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 19:49 Sukienkę, jeszcze nie wiem jaką, mam kilka na oku. Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: ZARA rozmiarówka 28.03.22, 19:50 Dziękuję wszystkim emamom! Stawiam na klasyczny rozmiar, najwyżej zwrócę. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 00:57 Typowa, ale dla Hiszpanek. Tzn szerokość się zgadza, ale długość nigdy, bo to są rzeczy na kobiety nie z północy Europy. Czyli jak masz więcej niż 170 cm, to bluzka dobra w ramionach kończy się przy pępku, dżinsy idealne w biodrach sięgają przed kostki. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 01:06 Spodnie z szerokimi nogawkami mają za to takie, ze nawet przy wzroscie klientki >175cm maja nadmiar materialu do szurania po ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 01:16 Tak, generalnie spodnie nie trzymają proporcji i w życiu bym Zary portek nie kupiła w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 01:21 Nie kupuje tam od paru lat, raz mi wykupili rozmiar stacjonarnie, zamowilam (wiedzac po wizycie w sklepie, że S przymałe nawet na wdechu, a w L tonę). Nie wiem tylko czy metek nie wszywaja losowo. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 02:25 No nie wiem. Według mnie wiele ubrań jest właśnie na wysokie (powyżej 170 cm) kobiety z długim torsem i bez bioder. Oversize jest za to zazwyczaj gigantyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 07:34 Oczywiscie ze tak, niestety ale spodnie maja dlugie nogawki. Spodnice, sukienki tez sa dlugie. Oversized zawsze, kazdej marki kupuje dwa-trzy rozmiary mniejszy wiec Zara wcale sie nie rozni. Akurat bardzo lubie ubrania Zara, chociaz niektore spodnie musze skracac nieco nogawki bo sa zdecydowanie na osoby wysokie a ja nosze regular. Zara niestety nie ma podzialu na short/regular/long ani petit. Podobnie jest w River Island. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 16:11 Wybierz się do Zary. Z rozmiarówką jest tak, ze np spodnie leżą ok albo wiszą na tyłku lub odwrotnie. Starej daty jestem alę lubie mierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 17:23 Zara ma wg mnie absolutnie nietypową rozmiarówkę. Jestem przekonana, że metki wszywają losowo 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: ZARA rozmiarówka 29.03.22, 17:26 Tez mam takie wrażenie. Wszywaja losowo. Odpowiedz Link Zgłoś