Dodaj do ulubionych

Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya active

25.02.14, 19:56
Dziewczyny,
Bardzo proszę o poradę - chciałabym kupić strój kąpielowy, taki bardziej sportowy. No i żeby dobrze trzymał duży biust. Może macie jakieś opinie o strojach, które zoggs lub speedo produkują dla bravissimo? Albo o stroju jednoczęsciowym lub tankini freya swim active? Chodzi mi o to czy faktycznie dobrze trzymają biust i dobór rozmiaru - ja standardowo noszę staniki 34HH, stroje kąpielowe panache 34H, wciskam się nawet w tankini fantasie 34G - chodź tu już biust ledwo się mieści ;) Tyłek też mam dość spory, więc muszę się w strój zmieścić i najlepiej jeszcze jakoś przyzwoicie wyglądać :)
Dziękuję,
Dorota
Obserwuj wątek
    • slotna Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 08:56
      Mam tylko tankini Panache, takie najprostsze - Holly. Moj ciezki biust trzyma doskonale :)
    • besame.mucho Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 11:57
      Mam strój Speedo. Wprawdzie nie ten model, który aktualnie jest na stronie (mój ma już chyba ze dwa lata), ale wygląda na uszyty tak samo jak ten, ten drugi na stronie Bravissimo jest inny. Nie ma tylko tych kolorowych kropek, zamiast tego pod biustem jest kolorowa tasiemka.

Na mnie sprawdza się bardzo dobrze. Jego największą zaletą jest dla mnie to, że jest nieco dłuższy (albo lepiej się rozciąga) niż przymierzane przeze mnie stroje Panache. Tamte przy moich 172 cm wzrostu się kompletnie nie nadawały, były przewidziane na o wiele niższe osoby, a ten jest wygodny, nigdzie się nie wbija i nie jest naciągnięty do granic możliwości.

Na biodrach jest na mnie bardziej wycięty niż na zdjęciu w Bravissimo. Być może z powodu wzrostu. Mogę go naciągnąć tak, żeby leżał tak jak na zdjęciu, ale po trzech krokach wróci na swoje miejsce. Ale, jak napisałam, przy tym nie wbija się w tyłek, więc jest okej.

Biust trzyma bardzo dobrze, musiałam tylko skrócić ramiączka, bo były dla mnie za długie (ale mam wysoko osadzony biust, w większości staników ramiączka mam ściągnięte prawie na maksa). Rozmiarowo wypada standardowo, mam 70GG, tak jak w noszonych Effuniakach. Ten elastyczny materiał zresztą chyba jest bardziej tolerancyjny niż stanikowe materiały - w tym samym stroju pływałam kilka kilo temu kiedy staniki pasowały mi raczej 70H/HH i miałam leciutkie bułki, ale bez przesady, do pływania akceptowalne.
      • dorota_dorotka Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 12:55
        Ja mam 160 cm, więc mam nadzieję, że na mnie też będzie ok.
        besame.mucho - a rozmiar staników panache/freya masz też 70GG? Bo wydaje mi się, że effuniaki inaczej wychodzą :(
        Ja mam kilka strojów panache, ale pomimo dbania o nie - szybko robi się z nich "ścierka" - chyba nie lubią chloru :( Więc może jednak spróbuję speedo :)
        • besame.mucho Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 13:13
          Wiesz, wydaje mi się, że ten strój pasuje też na wyższe osoby głównie dzięki temu, że materiał jest cieńszy i bardziej rozciągliwy niż np. w Panache :). Dzięki temu dużo łatwiej się naciąga (za to jeśli szukałabyś kostiumu, który wymodeluje sylwetkę, np. spłaszczy brzuch, to tego ten materiał na pewno nie zrobi). Znalazłam stary strój Panache i przyłożyłam do Speedo - są prawie identyczne na długość, ale po założeniu w Speedo mi wygodnie, a Panache jest na długość naciągnięty do granic możliwości.
          Mam w tej chwili głównie Effuniaki, ale wyciągnęłam z szuflady jedną starszą Freyę w 32GG, przymierzyłam i rozmiarowo jest ok, więc chyba mam u Ewy i w brytyjczykach podobny rozmiar :).
          W speedo pływam na basenie regularnie i nic mu nie jest. Po każdym pływaniu od razu dokładnie go płuczę. Z trwałością Panache porównania nie mam, bo przez tę nieszczęsną długość to był nieudany zakup, więc byłam w nim na basenie raptem kilka razy.
          • dorota_dorotka Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 13:52
            Dzięki wielkie :)
            Podtrzyma cycki, spłaszczy brzuch i będzie wytrzymały... no już aż takich wymagań nie mam :) chociaż jakby się taki strój znalazł to chętnie bym go łyknęła :) Na razie wystarczy mi podtrzymanie cycków i większa wytrzymałość, wszak chodzę na sportowy basen i mój brzuch jakoś tam przemknie niezauważony ;)
          • slotna Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 15:36
            Moze chcesz opchnac ten Panache? To moj rozmiar, a jestem nizsza, wiec moze by pasowal :)
            • besame.mucho Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 17:00
              Panache mam w 30HH, bo 32 było luźne, a 30H za małe w michach (ale to nie jest małomiseczkowiec, po prostu przez to, że jest na mnie za krótki, to fiszbiny zaczynają mi się gdzieś w połowie między biustem a dołem żeber, a nie tuż pod biustem, gdyby były na swoim miejscu, to byłby na pewno za duży - tak ostrzegam na wypadek rozważania rozmiaru). Z tym że na razie chyba nie chcę się go pozbywać, bo niby kurzy się w szafie nieużywany, ale nie mam innego awaryjnego stroju na wypadek, gdyby Speedo mi się nagle popruł czy w inny sposób odmówił posłuszeństwa, a pływam często, więc nie chciałabym wylądować w sytuacji, w której nie mam żadnego kostiumu i czekam dwa tygodnie na przesyłkę.
              Ale powiedz czy myślisz że 30HH ma szanse się u Ciebie sprawdzić, czy nie - chciałabym kupić drugi strój żeby mieć właśnie awaryjnie na zmianę coś lepiej dopasowanego, jak mi się uda, to wtedy z przyjemnością się Panasza pozbędę.
              • dorota_dorotka Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 26.02.14, 17:58
                Panache można w przyzwoitej cenie kupić na brytyjskim ebayu - za około 25 funtów z przesyłką. Szkoda, że takich speedo nie ma w takiej cenie :(
              • slotna Re: Strój Zoogs/Speedo dla Bravissimo lub Freya a 27.02.14, 12:36
                Niestety, to 32GG jest w sam raz. Kupione oczywiscie na ebayu, a jakze ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka