Dodaj do ulubionych

Proglem żony GADa...

06.08.06, 01:45
...dodam, że byłej żony (ale to nie jest istotne w tym momencie).
Co może robić facet na forum o piersiach i to tych większych? A no, chcę przedyskutować problem mojej byłej. Problem, który mnie osobiście martwi i nie należy do przeszłości. OK. Do rzeczy.
Piersi mojej byłej są bardzo małe - żartobliwie można powiedzieć, że ma biust po ojcu. Ogólnie jest kobietą dość wysoką (170 cm) i szczupłą, żeby nie powiedzieć chudą. Ma niedowagę i to przez ostatnie stresy większą niż wcześniej. Problem w tym, że sutki - brodawki piersi ma wklęsłe. Tam gdzie inne kobiety mają brodawkę - wystającą, moja była ma jej inwersję - dosłownie dołek. Brodawki przyjmują właściwy - wypukły kształt jedynie wtedy gdy ma tzw. "gęsią skórkę". Poza tym skóra na nich jest jakby lekko łuszcząca się, moim zdaniem nie wygląda najlepiej (chociaż tak bardzo nie rzuca się to w oczy). Co radzicie - ekspertki w temacie piersi? Czy ma się obawiać? Czy mam "wykośkać" ją do lekarza?
Będę wdzięczny za wszelkie poważne odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • ansil Re: Proglem żony GADa... 07.08.06, 09:32
      wydaje mi sie, ze wklesle sutki, to nie jest powod do obaw.. czytalam gdzies,
      ze sporo kobiet tak ma..
      gorzej z ta luszczaca sie skora- ja bym poszla do dermatologa, bo brzmi to
      paskudnie..
    • gonia28b Re: Proglem żony GADa... 07.08.06, 10:00
      Zgodzę się z Przedmówczynią.
      Wklęsłe brodawki ma wiele kobiet i to niezależnie od rozmiaru biustu.
      Bywają one problememprzy karmieniu piersią, gdy pojawi się dziecko.
      Przyznam się, że moje wklęsłe nie są, ale i tak karmienie piersią jest dla mnie
      kwestią, o której nie lubię rozmawiać... chyba, że urodzę drugie dziecko, wtedy
      zobaczymy. Może będzie lepiej.

Natomiast łuszcząca się skóra może być wynikiem przesuszenia. Doraźnie może
      stosować różne kremy, balsamy do ciała. Aczkolwiek wydaje mi się, że to może
      mieć sporo wspólnego z trybem życia jaki prowadzi, a konkretnie dietą.
      Stres, niedowaga - to wszystko razem do kupy odbija się na wyglądzie skóry.
      Przydłby się mądry lekarz. A możnaby też zacząć od łagodnych ziołowych środków
      na uspokojenie typu calms, deprim...
    • maith Re: Proglem żony GADa... 07.08.06, 14:07
      > Piersi mojej byłej są bardzo małe - żartobliwie można powiedzieć, że ma biust p
      > o ojcu.
      To jeszcze dodamy, że my tu nie żartujemy sobie z małych biustów. A jeśli fakt
      małości tegoż biustu ma dla Ciebie takie znaczenie, to właściwszym biustowym
      forum byłby "mały biust". I to Twoja żona mogłaby sobie tam sama pozaglądać i o
      wszystko popytać, a przy okazji to na pewno dobrze działa na stres.
    • gad_forumowy Re: Bardzo dziękuję i... 07.08.06, 14:31
      Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi. Uspokoiłem się trochę. To łuszczenie się skóry jest ledwie widoczne - coś jakby biały nalot (no ale jest).
      Dodam jeszcze, że NIGDY nie naśmiewałem się z jej małego biustu, nigdy mi to nie przeszkadzało. Po prostu tak ma i ja to zaakceptowałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka