Dodaj do ulubionych

Jak się fotografowac?

25.08.06, 19:18
A dokładnie, jak fotografować biust? Pomijam pomysł, aby stanąć za kimś i się
schować:) Byłam na urlopie i zaczęłam oglądać zdjęcia z wyjazdu...twarz ok,
nogi ok, biodra ok, a biust... koszmar. Wiadomo, że są różne sposoby, aby
"wystawić" się tak, by sylwetka była np.szczuplejsza, ale co z biustem? Ma
ktos pomysł?
Obserwuj wątek
    • zazulla Re: Jak się fotografowac? 25.08.06, 21:06
      Az tak zle? Ja sie nie przejmuje, czasem troche wyjde na fotce jak trojglowa
      ale tylko czasem. Moze to kwestia ubran, kolorow i deseniow? Pokaz gdzies
      przyklad ow niefotogenicznego biustu, pewnie sie okaze ze super wyszlas.
      • popea1 Re: Jak się fotografowac? 26.08.06, 12:15
        Zdjęcia nie pokażę, to zbyt wielki koszmar:) Co do kolorów i fasonów, deseni -
        fakt, masz rację: sukienka na zdjęciu wychodzi mi lepiej, niż
        spódnica+koszulka/top, więc pewnie coś w tym jest....
        • salomea_ Re: Jak się fotografowac? 27.08.06, 21:22
          No, ja też nei lubie se na paru zdjeciach... (bo zwykle to ja fotografuję ;))

Chyba trzeba obfotografować sie w ewszystkich bluzkach i obejrzeć, wktórych
          można wystąpić na zdjęciach grupowych ;)
    • zasi Re: Jak się fotografowac? 28.08.06, 17:44
      spróbuj może gdzieś podpatrzyć, np tu www.foksal.com.pl/new/index-1-1.php
      nie oglądałam całości, ale pewnie znajdzie się jakaś bardziej biuściasta
    • arthuro30 Re: Jak się fotografowac? 06.09.06, 10:44
      Robie troche zdjec a przy okazji bardzo lubie kobiety z duzymi biustami.
      Moje rady.
      1.W miare mozliwosci ujecia z gory - ujecie z dolu "powieksza" optycznie biust.
      2. Starajcie sie wygladac na jak najwyzsze - im wyzsza kobieta tym biust wydaje
      sie mniejszy - stad polecam buty z wyzszym obcasem.
      3. Wlasciwa sylwetka - Nie garbcie sie- czesc kobiet mysli ze jak sie zgarbia
      to biust "gdzies sie schowa" - guzik. Wtedy robi sie efekt "wiekszej masy" i
      jest dokladnie na odwrot. Macie stawac wyprostowane, w wypietym do przodu
      biustem - wtedy wbrew pozorom wyglada to lepiej niz chowanie sie po katach.
      4. Jesli nie chcecie za bardzo eksponowac biustu np na plazy - narzuccie pareo,
      lub tego typu huste - chodzi o to zeby nie bylo widac gdzie "konczy sie biust" -
      dzieki temu zdjecie nie oddaje prawdziwej wielkosci biustu. Nie przez przypadek
      dla kobiet z duzymi biustami poleca sie jednoczesciowe kostiumy - nie pokazuja
      gdzie konczy sie biust.
      5. Kompozycja zdjecia. Wazne jest odpowiednie wkomponowanie sie z otoczeniem.
      Jesli to zdjecia na lonie natury zawsze mozna stanać lekko za drzewem (np
      wygladajac z zaciekawieniem), mozna wykorzystac kogos. Tak naprawde to polecam
      pobawienie sie z kims bliskim w robienie zdjec lub nawet zwykle ustawianie sie
      przed lustrem zeby sprawdzic jak najlepiej wygladacie.

A juz na koniec - tak naprawde nie martwcie sie. 99% facetow uwielbia duze
      biusty :-)
      • zazulla Re: Jak się fotografowac? 06.09.06, 10:52
        arthuro30 napisał:

> A juz na koniec - tak naprawde nie martwcie sie. 99% facetow uwielbia duze
        > biusty :-)

Tu raczej chodzi problem ze na co dzien nie zauwaza sie wielkosci wlasnych
        piersi a tu widzimy zdjecie z dwoma kulami wiekszmi od glowy i jest sie w
        szoku :)
        • arthuro30 Re: Jak się fotografowac? 06.09.06, 11:10
          Moze jako komentarz podam pewien przyklad z zycia.

Mam kolezanke bardzo lubi byc fotografowana choc wcale nie jest idealem jesli
          chodzi o rozmiary (jak twierdzi).Problem to oczywiscie nadproporcjonalnie duzy
          biust. Jednak robienie jej zdjec mimo jej duzego biustu to zawsze sama
          przyjemnosc- wiekszosc fotek wychodzi swietnie. A to dlatego ze ona po prostu
          wie jak sie ustawiac zeby zdjecia wychodzily dobrze. Sama sie przyznala ze
          kiedys przed lustrem probowala roznych ustawien, roznych poz, roznych trickow,
          przykryc, unoszenia nogi, kolana itp. Generalnie mowi ze jak sie ustawia do
          zdjec stara sie myslec ze jest wesołą filigranową trzpiotką. I nie wiem jak to
          jest - ale to widac potem na zdjeciach!
          Akceptuje swoj biust, widac ze jest zadowolona z niego, zawsze sie usmiecha na
          zdjeciach dzieki czemu osoba ktora zdjecie oglada zwraca najpierw uwage na
          piekny usmiech, zadbane wlosy, zrobione paznokcie, fajny ciuch. Biust
          wtedy "ginie" w masie innych atrakcyjnych rzeczy. I tego sie uwazam trzeba
          trzymac.
          Dlatego naprawde polecam - malutki trening przed lustrem. Jak juz raz
          zauwazycie jak dobrze wychodzicie to potem bedzie to rutyna.
          Ewentualnie jesli to ciezko idzie w pojedynke to polecam raz skusic sie na
          wizyte u dobrego fotografa ktory powie jak nalezy sie ustawiac.
      • popea1 Re: Jak się fotografowac? 06.09.06, 17:35
        Wielki dzieki za merytoryczną wypowiedź. Szkoda tylko, ze nie mam w domu dużego
        lustra;)
        a co do pociechy,"nie martwcie sie. 99% facetow uwielbia duze
        > biusty :-) " gdyby mnie obchodziło, co uwielbiają faceci, i starała się tak
        wyglądać.... zwariowałabym chyba. Ale dzieki.
        • arthuro30 Re: Jak się fotografowac? 06.09.06, 19:33
          >a co do pociechy,"nie martwcie sie. 99% facetow uwielbia duze
          > > biusty :-) " gdyby mnie obchodziło, co uwielbiają faceci, i starała się t
          > ak wyglądać.... zwariowałabym chyba. Ale dzieki.

:-)) To wcale nie dla pociechy - ja naprawde uwazam ze kobiety z duzym biustem
          sa niesamowicie atrakcyjne. Choc jak wiadomo biust kobiety to tylko "mily
          prezent od natury" dla ich mężczyzn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka