irjakrk Proszę o pomoc w doborze rozmiaru 27.01.09, 21:08 Ja: Pod ok. 70 cm, w ok. 98 cm, noszę zwykle 65GG, Antośkę mam 70G, ale jest za duża w obwodzie i lata. Mam duużo tłuszczyku. Koleżanka: Dotąd 75B. Ma pod (rzekomo ;P) 83 cm, w 95cm. Moje 70D staników na niej wyglądało dużo bardziej przyzwoicie. Myślę, że pod ma koło 78 cm tak naprawdę. Jakie dla nas poradzicie rozmiary z Topu www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/shock-absorber/sports-bras/be53-details.aspx?colour=Pink%2fGrey? Odpowiedz Link
irjakrk Re: Nnooo, bo to pilna sprawa jest 27.01.09, 22:26 tzn dla mnie to kwestia 32FF bądź "co", dla koleżanki nie mam zielonego pojęcia co :/ Odpowiedz Link
urkye Re: Nnooo, bo to pilna sprawa jest 27.01.09, 22:34 Wg. tabeli dla koleżanki wychodzi (o zgrozo!) słynne 80B :P Ewentualnie możecie spróbować jeszcze miskę C (ale może byc za duża, a z dwojga złego lepiej za mały sportowy niż za duży...). oouuu właśnie zauważyłam, że SA są od miski D... hmmm no to mamy problem:/ Możecie w takim razie spróbować 34D/DD ale nie wiem, czy koleżance będzie w nim wygodnie:/ Pytanie jeszcze ile faktycznie ma pod biustem:P (bo sugerowałam się tym, co ona mówiła). Jest szansa, że będzie pasować, jeśli ona niedokładnie się wymierzyła:) Odpowiedz Link
urkye Re: Proszę o pomoc w doborze rozmiaru 27.01.09, 22:26 Dla Ciebie 32F lub 32FF, z przewagą na 32FF. Ja przy moich 96 mam 32F. Na pewno nie bierz 30 bo się najnormalniej w świecie nie dopniesz/ew. nie będziesz mogła oddychać:P Dla koleżanki-ciężko powiedzieć, nie moje rejony tabelki... Ale na pewno niech bierze obwód zbliżony do zmierzonego ciasno:) Odpowiedz Link
visell Re: SHOCK ABSORBER 07.02.09, 23:44 A jaki rozmiar dla mnie? Moje wymiary: 78/93. Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER 13.02.09, 22:21 Visell- biorąc pod uwagę ścisły obwód, najlepiej, żebyś brała 80(36)B-jest tylko pewien problem-nie produkują takiego rozmiaru:/ Możesz spróbować 75(34) D (wg. tabeli na 94 w biuście), niestety istnieje spore ryzyko, że się nie dopniesz... Ale zawsze warto spróbować i się przekonać:) Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 22:08 Obecnie noszę 30G ew. rozciągliwce z dużymi miskami (Arabella) 28G. Czy SHockAbsorber 70F powinien być dobry? Moje wymiary obecne 69/93 (troszkę schudłam)Może 70E? Pomóżcie proszę! Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 22:24 Inesko, ja na podobne wymiary (69/96) mam 32F, zdecydowanie nie brałabym na Twoim miejscu mniejszego obwodu. Jeśli chodzi o miskę-E lub F; zastanawia mnie, że nosisz i 30G i 28G, chociaż różnica w miskach to 5 cm;) Najlepiej przymierz oba rozmiary-32E i 32F i zdecydujesz, który daje Tobie lepsze podtrzymanie:) Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 22:31 urkye napisała: zastanawia mnie, > że nosisz i 30G i 28G, chociaż różnica w miskach to 5 cm;) Najlepiej przymierz Dzięki wielkie za odpowiedź. W sumie to tak na wyrost napisałam to 30G... przepraszam! Sugeruję się tylko opinią brafitterki z Peachfield, która powiedziala, że jak Arabella 28G jest ok to z innych modeli proponuje 30G bo Arabella to dużomiseczkowiec i rozciągliwiec. Nie mam ani jednego 30G i w sumie tego nie wiem. Mam polski stanik Milena Glamour Big w rozmiarze 65I i jest ok. Czyli najlepiej probować 70E i 70F? Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 22:33 Urkye a jeszcze jedno pytanko, dla Ciebie ta miska F w ShockAbsorberze jest bardzo ciasna czy średnio? Porządnie trzyma biust? Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 22:41 Dziewczyny! Wiem że to pytanie powtarza się tutaj xxxczęsto ale... jaki rozmiar shock absorbera dla wymiarów 72/91,5???? Kupiłam (zgodnie z radami) 65E(level 4) i pudło:( Pieniądze wyrzucone w błoto:(( A niemałe, wiecie:( Mam celować w 65F? Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 23:12 Magdalenko107 po kolei: 1)dlaczego pudło? Co jest w nim nie tak? Możesz się dopiąć? Jak miska? :) 2)który model zamówiłaś? 3)jakie normalnie nosisz inne staniki? Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 13:12 No to po kolei:) Normalnie noszę rozmiar 65E lub 65F. Model to chyba B4490 napewno level 4. Jeśli chodzi o obwód to jest super- ładnie ściska ale oddycham:) Tylko miski za małe:( i nie wiem czy 65F będzie dobre (bo chyba 65FF to będzie przesada:) Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 13:50 Skoro miski za małe i obwód OK, to próbuj 30F:) Tym bardziej, że z tabeli wychodzi Tobie 30F:) Jeszcze coś: jak wygląda kwestia podtrzymania w Twoim SA? Co do misek-co powoduje, że odczuwasz je jako za małe? :) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 14:19 Podtrzymanie to mistrzostwo świata:) Pierwszy raz czuję jakbym była płaska jak deska:)) Jak się porządnie wyprostuję to na górze robi się bułka a właściwie bułeczka:) A i jeszcze w okolicy pach też jakby się trochę zbierało. Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 15:21 Słuchaj, może zrób zdjęcia jak stoisz wyprostowana i widać bułę i pachy oraz jak stoisz normalnie i podeślij do galerii (link z zasadami jest przyszpilony u góry strony głównej)? Na zdjęciach wyjdzie jak faktycznie prezentuje się owa bułeczka, dzięki czemu będzie łatwiej określić czy faktycznie (a jeśli tak, to o ile) miski są za małe;) Coś mi mówi, że możesz trochę przesadzać z zamałością tego stanika:P Skoro buła (bułeczka? czyli duża to ona nie jest?:P) się robi tylko przy porządnym wyproście (a jak biegasz, to i tak się nie prostujesz na maxa;)), dodatkowo piszesz, że podtrzymanie to mistrzostwo świata (a podtrzymanie jest najważniejsze w stanikach sportowych) - na Twoim miejscu bym się zastanowiła, czy jest sens wymieniać rozmiar. Oczywiście najlepiej byłoby zamówić 65F i ze spokojem porównać oba rozmiary jak się sprawują w pozycji stojącej i w ruchu po czym wybrać ten, który jest dla Ciebie wygodniejszy:) Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 13.02.09, 23:06 Ciężko powiedzieć, bo nie mam porównania z innym rozmiarem;) Ale trzyma mocno, oczywiście biust trochę się rusza, ale w porównaniu z moim poprzednim sportowym 75D niebo a ziemia;) Nie wiem, jak wyglądałaby miska FF, ale wydaje mi się, że biust byłby mniej ściśnięty i przez to słabiej podtrzymany... Co do ciasności-mam na maxa skrócone ramiączka+dodatkowo skracałam je na maszynie o kolejne 4 cm, przez co miska jest bardziej płaska, niż była pierwotnie;) Tak jest mi zdecydowanie najwygodniej i biust najmniej się rusza. Skoro Ty normalnie nosisz Arabelkę 28G, to pewnie lepsze będzie 32E. 32F może być za duże i przez to będzie słabiej trzymać. Oczywiście najlepiej przymierz oba rozmiary i sama zadecydujesz, w którym czujesz się lepiej:) Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 17:36 A radzisz na 69 pod biustem brać 70 czy 65? Bo już sama nie wiem... Ja chcę kupić na ebay dlatego nie zamówię dwóch do porównania :( Radzisz próbować z 70E? Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 20:28 To zależy jak bardzo jesteś ściśliwa;) Ja mam stanik 70, na max wydechu mam pod biustem 69 ale już normalnie mierzone wychodzi mi 75. Mój SA ma w spoczynku 65 cm a rozciągnięty b. mocno 76cm (tyle co ja mam normalnie). Zmierz ile masz normalnie pod biustem, bez zaniżania i porównaj:) Niestety nie wiem ile ma cm SA 30... Magdalenko107 mogłabyś pomóc? :) Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 21:00 Aha, no czyli raczej 70 wezme. 69 u mnie to tez tak max ciasno. Tak normalnie mam ok 74,75cm. Dzięki za pomoc :)Spróbuje z 70E jak by co będę miała do sprzedania ;) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 21:06 Oczywiście do usług:)moja 30 ma w spoczynku 58 a naciągnięta 73. Odpowiedz Link
ineska7 Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 14.02.09, 21:08 Dzięki wielkie, przekonuje mnie to raczej do 32 :) Odpowiedz Link
pomaranczko_w_koszyku Re: SHOCK ABSORBER - pomóżcie z rozmiarem! 18.03.09, 13:11 Witam! Pierwszy raz trafiłam tutaj, więc mam nadzieję że nic nie nabroję. Chcę kupić Shock Absorbera... Mam 71-72cm pod biustem i 99 w biuście. W Panache wychodzi mi 30G ale skoro wszyscy napisali że jest mocno ściśliwy, to rozważam zakup 32F. Jaki jeszcze rozmiar powinnam rozważyć?? Będę bardzo wdzięczna za pomoc przy wyborze rozmiaru, zwłaszcza, że nieumiem dobrze dobierać sobie staników "normalnych" a co dopiero z taką specyficzną rozmiarówką... Pozdrawiam, Natalia. Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER 14.02.09, 18:28 Chętnie bym podesłała ale jestem jeszcze "nie w pełni aktywowana":) Dopiero staram się o dostęp.Moj SA trzyma super (chociaż zastanawiam się jak to możliwe że się w nim zapinam bo dziewczyny z mniejszymi niż ja obwodami mają z tym problem)ale zamierzam go nosić też bez koszulki i musi również wyglądać:)) A od swojej instruktorki słyszę ciągle ze mam być prosta jak strzała(jeżdżę konno). Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER 14.02.09, 20:16 Zdjęcia możesz wysłać nawet jeśli nie masz dostępu-wtedy komentarze dostaniesz na maila albo w osobnym wątku na forum-jak będziesz wolała:) Co do zapinania - kwestia ścisłości (ściśliwości? :P), inna dla każdej z nas - niektóre noszą obwód zaniżony tylko o 5 cm inne potrzebują 13cm;) Zaś co do wyglądu - ciężko mi cokolwiek radzić, bo nie widzę Ciebie:) Masz dwie opcje: wymieniasz miskę na większą lub zostawiasz ten stanik co masz - musisz sama podjąć decyzję:) Odpowiedz Link
bogema Re: SHOCK ABSORBER 26.02.09, 10:24 Pogubilam się. Mam 69/88, najlepszy stanik 30FF Tago II. Z fittera SA wynika, że mam nosić 38F. Coś nie teges. Poradzicie? Ten czerwony ładny jest:) Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER 26.02.09, 11:02 Chyba rzeczywiście coś nie teges:)) wogóle nie wiem jak to możliwe że przy swoich wymiarach nosisz Tango 30FF. Ja mam 72/92 i mam Tango 30F(FF było sporo za duże). SA mam w rozmiarze 30E i ma chyba (piszę chyba bo te sportowe staniki to jednak co innego niż normalne) trochę przymałe miski więc czekam już na 30F. Jak już będę miała to napiszę co i jak. Moim zdaniem to powinnaś celować w 30 albo nawet 28 pod biustem. O miseczce się nie wypowiadam bo jeszcze sama dobrze nie wiem jak to z tym SA jest:) Odpowiedz Link
charissa problem z rozmiarem 11.03.09, 11:42 Moja siostra potrzebuje sportowy stanik. zdecydowała się na B4490 jej wymiary to 70/97 ma Panache sienne 65J i Pollyanne Freyi 65HH Ona jest bardzo szczupła pod biustem, ma wąskie plecy dlatego takie miseczki. Nie wiem jak jej przeliczyć ten Shock Absorber 32GG czy H ? (skłaniam się ku 32GG) czy jednak G ? Odpowiedz Link
charissa Re: problem z rozmiarem 25.03.09, 13:33 pani z lessbounde poleciła zakupić jednak 32H niestety stanik ten wcale nie jest taki megaściśliwy, a miseczka H jest za mała :( Musiałby być stanik 30JJ, a takiego rozmiaru nie ma. Będziemy próbować z 30HH, a jak nie to stanik idzie back. Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: SHOCK ABSORBER 18.03.09, 13:43 Ja normalnie noszę rozmiar 65F (72/93) i w SA też dokładnie taki mam. Przymierzałam jeszcze 65E ale obwód trzymał dobrze niestety miseczki za małe. Ja akurat nie potwierdzam że SA są na tyle ścisłe żeby brać większy obwód. Myślę że przy większym podtrzymanie może być gorsze. A tak skaczę i nic:) Ale... co biust to gust:)) Odpowiedz Link
elle_b Re: SHOCK ABSORBER w rozmiarze 65FF 25.03.09, 13:17 Co prawda nie jestem żadnym ekspertem a nawet bardzo mało "się znam" (ciągle poszukuję stanika idealnego i przeskakuję pomiędzy rozmiarami 65ff i 65g i jak na razie tylko Adore Daisy 65ff) ale właśnie dostałam Shock Absorber-a w rozmiarze 65ff więc wyskrobię coś na jego temat. Jak dla mnie 65ff jest super a gdyby obwód byłby szerszy to nici z podtrzymania, wszystko pewnie by podskakiwało itp. "Miseczki" są może minimalnie większe niż normalnie tak o ok pół rozmiaru (65ff tango, pollyana czy 65f rio były trochę za małe) a w SA jest ok :) Nie chce wprowadzać zamętu ale jak dla mnie to dobrze że jest tak ścisły (nie dusi mnie ale może rzeczywiście jest trochę ciaśniejszy niż inne przymierzane staniki) ale dzięki temu rzeczywiście mogę w nim podskakiwać :) acha i moje wymiary: 68/92-93 (jestem nietabelkowa) Odpowiedz Link
bluedahlia SHOCK ABSORBER - B4484 32E oraz B518 32E i 34D 25.03.09, 14:41 Witam, Jestem szczesliwa posiadaczka 3 shock absorber(ow) wiec pozwole sobie wtracic moja opinie. Moje wymiary to 78/97 i przewaznie nosze brytyjski rozmiar 32E (chociaz jak wiadomo roznie to bywa). Wracajac do Shock Absorber(ow): - B518, level 3, rozmiar 34D, rozowy, kupiony okolo 4 miesiace temu, od poczatku byl w miseczce tak na styk a obwod przydal by sie ciasnieszy, ale nie mialm nic innego wiec go zostawilam i okazalo sie ze na treningach sprawdza sie calkiem niezle. ... dosc mocno mnie splaszcza ale moze to wina rozmiaru. - B518, level 3, rozmiar 32E, bialy, nowy, model identyczny jak rozowy, obwod ok - fajnie scisly ale nie za ciasny, problemem sa miseczki?! mam wrazenie ze lepsze byloby 32F, bo miseczki sa wedlug mnie identyczne jak w 34D(czyli na mnie lekko male) wiec tez mnie mocno splaczcza. - B4484, level 3, rozmiar 32E, bialy z czarnymi lamowkami, nowy, idealny ... no prawie - tzn. od razu zapinam sie na najciasniejsza haftke ale nie odwazylabym sie wziasc 30(65) pod biustem. Miseczki dobre - w tym modelu 32F byloby na mnie za duze. Odpowiedz Link
karelowe0lody0 Pierwszy dobrze dobrany sportowy stanik-prośla 09.04.09, 23:55 Witam, jestem w trakcie zmiany rozmiaru stanika z 80b (wiem, wiem) chyba na 32f. Moje wymiary to 80 (w bardzo dużym ścisku)/98. Jestem ciągle w trakcie zmian, gdyż trochę nie mogę zdecydować się na zakupy internetowe a w sklepie stacjonarnym, co do którego pokładałam wielkie nadzieje, mieli tylko jeden model w tym rozmiarze. Jak dla mnie bardzo ścisły, ale wiadomo;) Pasował, ale nie podobał mi się. 70e było za małe, a 70ff za duże. Piszę to, bo od tego czasu żyję w przekonaniu, że 70 f to mój rozmiar. Ale do rzeczy. Chciałabym kupić sobie przez internet Shock Absorbera, najlepiej model b4484 i trochę zgłupiałam od tych wszystkich rozmiarów. Według kalkulatora tej firmy mój rozmiar to 36c, ale chyba takiego nie powinnam brać (a może jednak?). Myślałam o 34d lub 34e, ale nie wiem czy to dobry pomysł, zwłaszcza, że bluedahlia, która ma ociupinkę podobne wymiary kupiła 32e i napisała, że w sumie nie jest aż tak ściśliwy (choć te dwa cm mogą robić między nami jakąś różnicę). Tylko, że ja nie mam żadnego doświadczenia z takimi ścisłymi obwodami jeszcze, dlatego obawiam się o to czy będę mogła oddychać podczas ćwiczeń (a przy tym trochę sadła dźwigam ze sobą). Przy okazji, tak na zapas, jeśli ktoś doświadczony udzieli mi rady, to proszę o jakieś uwagi co do rozmiarów innych modeli, bo jakoś podejrzewam, że ten jest specyficzny. Naprawdę będę wdzięczna za radę. Pozdrawiam i z góry dzięki. Odpowiedz Link
3mkm3 Moje wrażenia 10.04.09, 01:02 Kupiłam na ebayu shock absorber b4490 szaro-różowy w moim regularnym rozmiarze - 30E i klapa (mam 70/89). Stanik jest wielki powierzchniowo i ma za duże miseczki oraz strasznie długie ramiączka (a ja jestem kurduplem, więc właściwie mega długie). Obwód ok, spokojnie mogę w nim ziewać, ale ja jestem mocno ściśliwa. Zwracam go, ale potrzebuję jakiegoś stanika do biegania. Mam zamiar zamówić taki sam, o rozmiar mniejszy. Dam znać jak już go dostanę Odpowiedz Link
monia7798 SHOCK ABSORBER na 77/98 03.05.09, 13:17 Dziewczyny! Ratujcie moją magisterkę - od dwóch miesięcy nic innego nie robię tylko poszukuję staników :) Wyrzuciłam z szuflady wszystkie Triumphy 80D i jestem szczęśliwą właścicelką Arabellki 65GG, Kokietki 70FF (bułkuje niestety) i nieszczęsnego Inferno 70G. Przymierzam się do stanika sportowego. Na ebay wyparzyłam już Shock Absorber B4490 w rozmiarze swoim standardowym czyli 70FF i nie wiem czy ryzykować, większego obwodu w rozsądnej cenie na moją studencką kieszeń nie ma, a tyle jeszcze przede mną zakupów ;) Pomocy!! Błagam! Odpowiedz Link
urkye Re: SHOCK ABSORBER na 77/98 03.05.09, 16:49 Mój SA (32F) rozciąga się max do 77 cm... Czyli możesz mieć spory kłopot z zapięciem się... Ale zawsze możesz spróbować:D Odpowiedz Link
karolapz Kaki rozmiar brac - model b109?? prosze o pomoc 07.05.09, 18:31 Mam wymiary 72/92 (w biustonoszu) i nosze 65/30FF brytyjskie, albo 70E. SA b109 obwod biore napewno 70 (30) bo wiem ze jest scisly ale miseczke brac E czy F??? Odpowiedz Link
sinha jak rozmiar? 16.05.09, 15:58 Dziewczyny pomocy, bo już się zamotałam w tym wątku, przeczytałam wszystkie posty a nadal nic nie wiem. Potrzebny mi stanik sportowy bardzo bardzo, bo jadę, na szczęście za miesiąc, na obóz sportowy, ale totalnie nie wiem jaki rozmiar mam kupić, najchętniej kupiłabym na ebayu, bo tam taniej, najlepiej model B4490 biały, moje najświeższe wymiary: 68/96,5. Proszę o pomoc:) Odpowiedz Link
helejabea Re: Kaki rozmiar brac - model b109?? prosze o pom 17.05.09, 11:59 Mam 2 SA innych modeli i przy takim samym rozmiarze jak Ty, oba mam w rozmiarach 32E. Leżą idealnie. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: SHOCK ABSORBER 17.05.09, 23:26 Przeczytałam już oba wątki na LB i LBM i dalej nic nie wiem :( Wymiary ostatnio jak w sygnaturce. Z 65FF mam teraz Antośkę czerwoną, która jest mocno na styk i dobrego błękitnego Aragona. No i sama nie wiem, SA 65FF czy 65G? Pomóżcie, dobre kobiety :) Odpowiedz Link
urkye Re: sbarazzina 18.05.09, 22:12 Myślę, że 65FF jest lepszym pomysłem-gdyby (tfu, tfu) okazało się trochę za małe, to buły byłyby tylko przez czas jak uprawiasz sport [w końcu to nie jest codzienny stanik, minimalną zamałość można sportowcom wybaczyć:P]. Zaś za duża miska nie będzie wystarczająco mocno trzymać, co w przypadku sportu może być bolesne... Oczywiście najlepszym rozwiązaniem jest zamówienie obu rozmiarów i porównanie nabiustnie. Jeśli jednak chcesz zamawiać tylko 1 rozmiar, to ja Tobie radzę 65FF :) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: sbarazzina 18.05.09, 22:45 Dziękuję za odpowiedź. Gdy pisałaś tego posta, ja właśnie kupowałam stanik i Twoją odpowiedź przeczytałam po fakcie... Ale kupiłam 30FF :))) Mam nadzieję, że będzie dobry. Odpowiedz Link
paulinago Re: sbarazzina 24.05.09, 10:21 Daj proszę koniecznie znać, jak udał się zakup :) Przy wymiarach 64/94 również przymierzam się do tego rozmiaru - waham się, czy standardowo noszone 28G pozwoli mi na oddech :D Odpowiedz Link
sbarazzina Re: sbarazzina 25.05.09, 12:53 Mam nadzieje, ze dzisiaj przyjdzie, to wieczorem napisze co i jak. Odpowiedz Link
sbarazzina 65FF 27.05.09, 16:35 Za mały :(((( Buuuuu. Za ciasny i za mały w misce. Jeszcze tę miskę może bym przeżyła, ale on jest po prostu za ciasny. 65FF - w spoczynku 58cm, w max rozciągnięciu 73cm. Zapięłam się, ale nie wyobrażam sobie w tym biegać. Pokarało mnie ;) Odpowiedz Link
lowca.stanikow B4490 34FF Pink Grey 18.05.09, 20:16 w dziale sportowe opisałam w porównaniu do GP z Avocado, tu tylko o samym SA moje wymiary - 81/105 obwód - jest ściśliwy, ale nie fanatycznie, w spoczynku 66 cm ale do 81 cm da się naciągnąć i to na sobie, podobnie 34 noszę w wielu Panache i niektórych ściśliwych Freyach, miseczki - wg mnie typowe, takie jak wynikają z tutejszych tabelek wzorcowych, jakie się sprawdzają w Pollyannie itd, fakt, że trochę ciężko oceniać, bo stanik nieco rozpłaszcza biust przyciskając go do klaty, ale na pewno na mnie miseczki nie są za duże, albo dobre albo o 1/3 czy 1/4 miseczki za małe, ramiączka - mała regulacja, raczej długie, na moje 1,70 i biust osadzony niżej niż wyżej niby dobre, ale chętnie bym jeszcze z 1 cm podciągnęła, bo lubię mieć wysoko, zapinanie - faktycznie łatwe nie jest, ale po to chodzimy na ćwiczenia, żeby ćwiczyć! (tak się pocieszam, bo szlag mnie trafia przy zapinaniu :) dwa razy po dwa zaczepy trzymanie - bardzo ok! szczególnie jak na bezfiszbinowca..., kształt biustu zdecydowanie nie na randki tylko do ćwiczeń, jednopierś uniesiona, lekko rozpłaszczona, ale w sumie nie jest tragicznie, nie trzeba się ukrywać przed wzrokiem ludzkim jak w niektórych innych modelach SA typu "dzioby" materiał dobry gatunkowo, fajne kolory, chce się ćwiczyć :) Odpowiedz Link
magda-fl SPORTS BRA GYM TANK 19.05.09, 19:26 Miał ktoś do czynienia z tą koszulką? Mam na nią ochotę, ale nie wiem jak z podtrzymaniem i rozmiarem? Wygląda trochę jak skrzyżowanie B4490 z koszulką, ale do końca nie wiem czy brać ten sam rozmiar... Z B4490 mam 34G, ale w tej chwili lepsze na mnie byłoby 34FF albo i 32GG, o ile dopnę się w 32 przy 78 pod biustem (na maxa ściśnięte, ale tak, że nie sposób oddychać, to nawet i 76) Odpowiedz Link
paulinago Re: SHOCK ABSORBER 24.05.09, 12:49 Mam pytanie: czy któraś z Was mam może SA o obwodzie 60? Zastanawiam się, jak bardzo jest elastyczny, tzn. ile ma w maksymalnym naciągnięciu. Odpowiedz Link
paulinago Re: Jaki model? 25.05.09, 11:43 Dziewczyny, pogubiłam się już kompletnie, więc uprzejmie proszę o ratunek :) Czy to: www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/shock-absorber/soft-cup-bras/be53-details.aspx?colour=Black%2fWhite model taki jak B4490? Wygląda tak samo, na stronie SA tez nazywa się podobnie, ale nie zgadza mi się sygnatura i już nic nie rozumiem. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Jaki model? 25.05.09, 22:04 paulinago napisała: > > Dziewczyny, pogubiłam się już kompletnie, więc uprzejmie proszę o ratunek :) Cz > y to: > > www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/shock-absorber/soft-cup-bras/be53-details.aspx?colour=Black%2fWhite > model taki jak B4490? > > Wygląda tak samo, na stronie SA tez nazywa się podobnie, ale nie zgadza mi się > sygnatura i już nic nie rozumiem. Jak dla mnie to to samo, a przynajmniej mój pistacjowo-szary SA wygląda tak samo. Odpowiedz Link
drzazga1 Model B4490 vel BE53 rozm.32HH (?!) 27.05.09, 22:15 Bravissimo na potrzeby swojego sklepu wprowadzilo wlasne oznaczenia modeli. W Bravissimo BE53 = B4490 na stronie SA i np. w Brastopie. Wlasnie przyszedl mi ten stanik zamowiony w Bravissimo i juz widze, ze tam wroci:/ Prawie rok temu kupilam SA, tez B4490 w rozm.34G (przy regularnym 32HH w brytyjczykach), pod biustem mogloby byc ciasniej, a miski sporo za male, stanik tak niemilosiernie sciskal mi piersi z tulowiem, ze uzyskiwalam ksztalt walca z nieznacznym wybrzuszeniem z przodu. Podobny efekt moglabym osiagnac bardzo mocno sie bandazujac. Zalozylam, upralam, sprzedalam. Jak SA poszerzylo rozmiarowke to napalilam sie jak szczerbaty na suchara, zamowilam 32HH. Pod biustem ok, bardzo scisly, z trudem zapinam sie na najluzniejsza haftke (bardzo ciasno mierzone mam 77-78 cm). Ale jesli to jest miska HH to ja jestem naturalna brunetka. W rzeczywistosci jest to jakies 32GG, nie wiecej. Gdyby jeszcze ten stanik skrojono tak, zeby przyzwoicie zbieral piersi z bokow, ale skad, boczki pod pachami sa niskie, podkroj pachy z przodu gleboki, wiec tamtedy wylaza sobie te kawalki cycka, dla ktorych nie ma miejsca w misce. Dzieki temu z unieruchomienia nici, biust skacze sobie calkiem zwawo - znacznie bardziej unieruchamia go TangoII (ale ono z racji twardosci materialu, morderczych fiszbin i wbijaniu sie w pache do cwiczen sie nie nadaje, chyba, ze komus zalezy na bolesnych otarciach naskorka). Wyglad w SA - piekne buly podpachowe i u gory miski, bo gdzies sie piersi podziac musza, a pod obwodem z racji jego ciasnosci wyjsc szans nie maja. Podsumowujac: SA w miskach HH istnieje tylko nominalnie, upchnac w niego da sie, ale stanik sportowy z niego zaden. Swoja droga ciekawe: normalne staniki brytyjskie 32HH sa szyte z nieznosnie wysokimi bokami i zabudowaniem z przodu pachy, ktore wbija sie w ramie, a SA odwrotnie: zbyt niskie boczki i zbyt duzy podkroj pachy, co w kombinacji z elastycznym w pionie materialem misek pozwala piersiom robic energiczne "tak-tak". Jednoczesnie z SA zamowilam sportowy Royce Impact Free (S826) i jest znacznie bardziej obiecujacy. Niestety cos mi sie ubzduralo, ze Royce to malomiskowce i wzielam rozmiar 32J, no i miski sa ciut przyduze, a w staniku sportowym z dwojga zlego lepiej zeby byly minimalnie przymale. Teraz sie waham, czy wymieniac na 32HH czy zostawic liczac, ze po praniu troche sie zbiegnie moze? W przeciwienstwie do SA, ktory w skladzie ma poliester, poliamid i elastan, Royce to 81% bawelny i 19% poliestru, wiec elastyczny minimalnie, do tego znacznie bardzoej zabudowany, wyglada z przodu jak krotki top. Jak sie zdecyduje i przetestuje Royce w akcji - opisze w odpowiednim watku. Odpowiedz Link
drzazga1 Brakorobstwo w SA 01.06.09, 01:54 Czy oni nagminnie zle metki wszywaja, czy tez zwyczajnie kroja na oko te staniki? Tak sie sklada, ze robilam zamowienia w 2 sklepach jedno po drugim i w obu zamowilam sobie po tym samym modelu SA B4490m w tym samym rozmiarze 32HH. Pierwsza przyszla paczka z Bravissimo, stanik opisalam w poscie powyzej i zostal odlozony do odeslania. Potem przyszla paczka z Brastopu i cos mnie podkusilo, zeby oba SA porownac wielkosciowo (bo a nuz w tym drugim wieksze miski im wyszly?;)). Przylozylam oba do siebie i z lekka oslupialam, bo wyraznie roznily sie wielkosci obwodu pod biustem. Zmierzylam oba w stanie spoczynku: - SA kupiony w Bravissimo ma obwod dlugosci 62 cm (ten zdolalam samodzielnie zapiac na swoich 77-78 cm pod biustem) - SA z Brastopu - obwod mierzy 59 cm (tego zapiac samej nie mam szans) To jednak jednak granda, drogie Panie, 3 cm przy tak scislym obwodzie naprawde robia roznice. Jak dla mnie marka Shock Absorber wlasnie skompromitowala sie ostatecznie - skoro zdecydowali sie poszerzyc rozmiarowke to powinni zrobic to naprawde, a nie tylko wydrukowac nowe metki, jesli dolozyc do tego brak kontroli jakosci gotowego produktu to ja dziekuje. Na szczescie Royce w tej chwili robi porzadne staniki sportowe, ktore maja miski rzeczywistej wielkosci az do J, a biorac pod uwage ich wielka scislosc pod biustem, przez ktora wiekszosc dziewczyn bedzie brala obwod o oczko wiekszy niz normalnie, to i JJ sie odzieja. Odpowiedz Link
mszn 32F Max Sports Bra 27.05.09, 21:41 Udało mi się upolować nówkę na allegro za śmieszne pieniądze. Pierwsze wrażenie nie było najlepsze, byłam przekonana, że biust skacze, a stanik jest za luźny. Całkowicie zmieniłam zdanie po tym, jak poszłam pobiegać. Teraz tak go lubię, że nie muszę się zmuszać do pobiegania. Szczegóły: Wzięłam 32F, sugerując się słynną ściśliwością obwodu. Effuniaka też mam 70F i to mnie przekonało do zamówienia SA w tym samym rozmiarze. Mam pod biustem 73 cm i ten SA trzyma naprawdę dobrze, a jednocześnie mogę wziąć naprawdę pełny oddech, a jak się porządnie zadyszę, to nie mdleję. Kształt biustu jak na obrazkach - taka spłaszczona jednopierś, ale mi się bardzo podoba. Bez bluzki wygląda lepiej niż z bluzką, bo szwy się na bluzce odznaczają i wyglądam, jakbym miała zbroję pod spodem ;) To drugie, wyższe zapięcie, jest okrutne i zmusza do akrobacji, ale da się je zapiąć samodzielnie. Stanik schnie dłużej niż zwykłe, ale wcale nie jakoś superdługo, Effuniakowi gąbkowemu zajmuje to więcej czasu. To po prostu kwestia ilości warstw materiału. SA nie przeszkadza w używaniu pulsometru, nie ma jakoś specjalnie szerokiej taśmy w obwodzie. Biust jest świetnie przytrzymany, biega się bardzo wygodnie. Nie ma fiszbin, więc świetnie się sprawdził też na macie - do tej pory pilates ćwiczyłam bez stanika, bo fiszbiny wbijały się we mnie przy leżeniu na brzuchu. Odpowiedz Link
lowca.stanikow B4490 zapinanie 31.05.09, 09:28 zawsze można zapiąć górne i dolne zaczepy na brzuszku, obrócić na sobie o 180 stopni i wsunąć ręce w szelki... przećwiczyłam jak sobie wywichnęłam rękę przy normalnym zapinaniu :) Odpowiedz Link
mmandragora Re: B4490 zapinanie 01.06.09, 00:16 Dokładnie, ja też z powodzeniem stosuję ową "technikę". W tradycyjny sposób zupełnie sobie nie radziłam, a nagminne proszenie "kochanie, zapnij mi stanik" jest mało praktyczne :) Odpowiedz Link
parzystokopytne absorber na 72/98 16.07.09, 16:30 W jaki rozmiar celować? Dodam, że to 72 jest BARDZO ściśle mierzone, nie oddycham wtedy, czasem obwód mam nawet w okolicach 74. Standardowo noszę 30GG, polkę mam 32G i bułkuje, powinna być miseczkę większa, ale to może być też niekompatybilność. Ostatnio w biuście z przyczyn niewyjaśnionych mam 96, ale traktuje to jako chwilową anomalię, bo raczej nie schudłam ;) Biust mam raczej jędrny póki co (ok 101-102 w zwisie), dość wysoko osadzony i jestem niska - 158 cm. Jestem też raczej typem panachowym jeśli chodzi o fiszbiny, freya ma dla mnie nieco za wąskie (co nie przeszkadza w zbieraniu pieniędzy na boską i zapewne niekompatybilną arabelkę :P). Jeśli chodzi o absorbery, to wybieram wśród dostępnych na allegro i tanich, bo nie uprawiam sportu jakoś bardzo regularnie, mam generalnie 2 tygodniowe zrywy na bieganie i miesiąc spokoju, chociaż oczywiście liczę, że teraz będzie inaczej ;) Na allegro znalazłam 75DD, 75E i 70FF. Dwa pierwsze w kolorze czarnym, co mi bardziej odpowiada od ostatniego białego (nie lubię jasnych staników, takie zboczenie :P). Podobno są to ściśliwce, ale nie wiem, czy branie 75 nie będzie już przesadą, więc zwracam się z prośba o pomoc :D Odpowiedz Link
samanta-the-best 65/89 31.07.09, 13:42 Dziewczyny, to mój pierwszy post na Waszym forum, nie jestem szczególnie obeznana z forami na gazecie, więc wybaczcie jakieś niedociągnięcia :) potrzebuję porządnego sportowca, ale też nie takiego, który zgniecie mi biust.. szkoda by było tyle pieniążków ile w niego zainwestowałam heh ;) bo ja jestem biuściasta od niedawna :) myślę o shock absorberze, w zasadzie nie mam pomysłu ani na rozmiar niestety, ani na model. potrzebuję kilku sportowców, bo w tych mi najwygodniej, mogę nosić wreszcie fiszbinki, cieniutkie koronki itd, ale najlepiej czuję się w bezfiszbinowych sportowcach ;) przeglądałam trochę forum parę miesięcy temu, szukając innych nowo-biuściastych, ale nie udało mi się wyszukać żadnych konkretów.. przechodząc do sedna - pod biustem mam na wydechu 65cm, w biuście na wdechu 89cm (88-89) - i jakiż ja mam ten absorber zamówić...? mój biust jest zwarty, nie da się go ściskać (i nie powinno się), nie ma zadnych bułek itp, skóra jest idealnie "rozciągnięta" na implancie, dlatego szukam staniczka nie megapodtrzymującego, tak jak Wy, który dobrze przyciśnie naturalny biuścik do klatki, tylko czegoś podtrzymującego, ale nie jak bandaż elastyczny na klacie ;) on ma być i do ćwiczenia (aerobik etc) i do chodzenia na codzień, po zdjęciu fiszbinek powiedzmy po powrocie z pracy etc. nie umiem cały dzień w fiszbinach chodzić heh help... help.. heeelpppp... Odpowiedz Link
victoria08 shock absorber tank top B4834 - pytanie o rozmiar 17.11.09, 02:20 To jest koszulka z wbudowanym stanikiem, level4, identyczna stylowo z baggy pants które już mam i chciałam dokompletować. Staniki masqureade i inne zwykle noszę 34G. czytałam tu że niektóre SA wymagają wyższych obwódów niż zwykle, co radzicie? no i to jest jednak top-koszulka do talii więc.. czy te 75 nie będzie zbyt dopasowane? w talii mam 78-81cm..zależy jak leży;) jest ten model w bravissimo www.brastop.com/SetDetails.aspx?setId=1999&Product=Shock_Absorber_Gym_Sport_Tank_Top ale na ebayu ta koszulke mozna kupic za 12-15f + 2-3f wysyłka więc sporo taniej niz na brastop. W ogole polecam ebay jest sporo połowe tańszych SA. Aktualnie mam wymiary ciasno pod 82(normalnie 83-85cm), i w biuscie przed okresem 86cm. jaki rozmiar polecacie?? Odpowiedz Link
inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:42 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników Shock Absorber w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?607515 Odpowiedz Link
gochalip Re: SHOCK ABSORBER 03.12.09, 09:35 ja również sprawiłam sobie taki biustonosz. Była wyprzedaż, a ponieważ nie było mojego zaokrąglonego w dół obwodu, to wzięłam większy. I jestem baaardzo zadowolona. Nie uciska, a wiadomo, że przy większym wysiłku trzeba czasami wziąć glębszy oddech. Fakt, że miseczki trochę spłaszczają, ale być może tak musi być. Ja mam model z fiszbinami (ShockAbsorber 4484), ale fiszbiny są bardzo delikatne. I również jak większość dziewczyn mam problemy z zapinaniem, bo ma dwa zapięcia. Odpowiedz Link
dorysa problem z rozmiarem...Proszę o pomoc 06.01.10, 23:22 Zdecydowałam się na kupno SA B4490 z tym, że nie do końca nie wiem jaki rozmiar... Aktualnie jestem matką karmiącą, moje obecne biustonosze Freyi 75GG (34GG) a rozmiary to ok.83-85 pod i ok 108-109 w biuście... Tak myślę że chyba najlepszy będzie 80FF (36FF)? Jak myślicie? Odpowiedz Link
dorysa Re: problem z rozmiarem...Proszę o pomoc 10.01.10, 10:25 Hej dziewczyny. Nikt nie wie nic w temacie powyżej??? Proszę pomóżcie... Odpowiedz Link
rennya SHOCK ABSORBER czy sportowa Freya?? 16.03.10, 08:44 do doświadczonych: i jak wreszcie z tym przeliczaniem miseczki, bo Kasica na początku nie była pewna... sprawdziłyście już?? i co lepsze - tak jak w tytule postu?? Odpowiedz Link
juu-sti Re: SHOCK ABSORBER 16.03.10, 22:48 a ja mam już 2 lata taki stanik, kupiłam rozmiar z obwodem bez zawyżania. normalnie noszę 32FF i taki sam kupiłam. Jak już się nauczyłam go zapinać bez wyłamywania sobie barków to okazuje się, że jest świetny, a dodam nie chwaląc się, że jestem osobą mocno aktywną (sporty walki, bieganie, konie). Nic nie wylata, nic nie boli, nic nie obciera. Wrzucam do pralki jak szmatę pierwszą lepszą. Polecam. Odpowiedz Link
confused.girl SHOCK ABSORBER, model 4490, czarny... i buły :( 16.06.10, 21:54 Dzisiaj do mnie przyszedł. 70dd na 71 pod i ok. 92 w biuście. Normalny rozmiar - 65e. Myślałam, że będzie bardziej ścisły, myślę, że w 65 spokojnie bym wytrzymała. No ale trudno, co innego mnie martwiły. Wystarczy, że podniosę kilka razy ręce do góry i tnie mi brzydkie buły pod pachami:( Nie wygląda to zbyt estetycznie. Rozpłaszcza, no ale to w końcu stanik sportowy z tym, że również za bardzo zbliża piersi do siebie -> będą się bardziej pocić:( Sama nie wiem, jednak go zatrzymam, bo nie mam innego stanika sportowego, a ten tragiczny nie jest. No i gdybym miała odesłać to nie wiem na co wymieniać? Większą miskę? Pewnie już by tak dobrze nie podtrzymywała biustu. Odpowiedz Link
fk4i4 Re: SHOCK ABSORBER, model B109 ? 19.12.10, 11:34 Czy 34E na moje 73-94 myślicie, że będzie dobry? Odpowiedz Link
ulinezja Re: SHOCK ABSORBER, model B109 ? 20.12.10, 11:43 fk4i4 napisała: > Czy 34E na moje 73-94 myślicie, że będzie dobry? On jest dosyć ścisły... ale... to dosyć indywidualna sprawa... Jeżeli nie masz za dużo sadełka pod biustem, to lepiej zbyt ciasnego nie bierz... Ja kupiłam sobie 32F z tego modelu, a mam 77 / 99-100. Jest ścisły, ale w sam raz. Może miska ciut przymała, ale większa nie trzymałaby zbyt dobrze. W końcu to stanik do uprawiania sportu i musi biust utrzymać na miejscu. Odpowiedz Link
azymut17 Re: SHOCK ABSORBER, model B109 ? 20.12.10, 18:24 fk4i4 napisała: > Czy 34E na moje 73-94 myślicie, że będzie dobry? Miska będzie za duża. Tabelkowo wypada Ci rozmiar 34(75)D, po zaniżeniu 32(70)DD/E. Z modelem B109 (czyli D+ Max Sports Bra, jak podaje strona producenta) nie miałam do czynienia. Wersja top tego stanika, czyli B4490, wypada bardzo ścisło w kolorze czarnym, w sezonowych, jak np. malinowym, raczej standardowo. Zmierz się jeszcze raz, najlepiej przed lustrem, by upewnić się, że miarka przebiega równolegle do podłogi. Jeśli to 73 cm pod biustem jest mierzone bardzo ścisło na wydechu, próbuj obwodu 75(34) z miseczką D. Jeśli wyjdzie mniej, co jest bardziej prawdopodobne :-) spróbuj 32(70)DD. Odpowiedz Link
azymut17 Re: SHOCK ABSORBER, model B109 ? 20.12.10, 18:30 A, i jeszcze - mam nadzieję, że nie będziesz mi miała za złe uwagi technicznej - wątki na forach gazetowych mają strukturę drzewek. Pozwala to na niemieszanie się tematów i rozmowy z konkretnymi osobami. Dlatego kiedy nie odpisujesz konkretnej osobie, a jedynie chcesz zadać pytanie, jak w tym wypadku, należy kliknąć "odpowiedz" przy poście głównym, pierwszym w wątku, a nie ostatnim, jak na innych forach. Może na początku ciężko się do tego przyzwyczaić, ale dzięki temu wątek jest czytelny :-) Odpowiedz Link
wild_orchid pomozcie dobrac mi rozmiar, pilna sprawa! 21.12.10, 20:19 Potrzebuje stanik do zadan specjalnych, nie sportowych, a na dluuuga podroz. Poniewaz bede podrozowac tez w nocy, a o zmianie bielizny nie bedzie mowy- musze miec stanik, ktory nie nie bedzie mnie sciskal, obciskal, gdy jakos sie uloze w samolocie lub na lotnisku. Moje rozmiary: scisle pod biustem- 86cm luzno pod biustem 92 cm w biuscie-112 cm Nosze brytyjskie 75 H lub 80 G, Effuniaki 85GG. Jaki powinnam wybrac shock absorber( albo cos innego) by mnie nie obciskal, a rownoczesnie, by biust jakos wygladal "na miejscu" a nie do pasa.. Odpowiedz Link
i-w-ona 71/91 - Jaki rozmiar SHOCK ABSORBERa? 09.04.11, 14:53 Dobre są na mnie Effuniaki 70DD, Freye 30E, Dalia i Comexim 65F. Jaki powinnam wybrać rozmiar Shock Absorbera? Myślę konkretnie o takim stroju kąpielowym: cgi.ebay.pl/NEW-Shock-Absorber-Bra-Sized-Swimsuit-Black-Silver-/110661411316?pt=UK_Women_s_Lingerie&var=&hash=item5f77418d46 Wiem, że obwód 32 w zupełności wystarczy, mierzyłam 30-tkę kiedyś i była masakrycznie ścisła. Ale jaka miska? Odpowiedz Link
azymut17 Re: 71/91 - Jaki rozmiar SHOCK ABSORBERa? 09.04.11, 17:36 Nie wiem, jak wypada ten kostium, ale zaryzykowałabym standardowe przeliczanie, czyli 32DD. Tak by było np. w sportowym topie 4490. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: 71/91 - Jaki rozmiar SHOCK ABSORBERa? 09.04.11, 18:30 Dziękuję Ci dobra kobieto ;) Bałam się, że nikt mi nie odpowie szybko, a później mój post się zawieruszy w morzu innych. Odpowiedz Link