Dodaj do ulubionych

RIGBY & PELLER

16.12.06, 15:41
Rigby & Peller ma opinię firmy szyjącej luksusową bieliznę z miseczkami do
rozmiaru HH. R&P posiada brytyjski tytuł królewskiego dostawcy.
www.rigbyandpeller.co.uk/default.asp
Biustonosze Rigby & Peller dostępne są w sklepach internetowych:
figleaves www.figleaves.com/uk/brand.asp?brand=104
Rigby & Peller London www.rigbyandpeller.com/
laurensilva www.laurensilva.com/rigby_and_peller_s/335.htm
The Undercoverexperience www.undercoverexperience.co.uk/RIGRAN.HTM
Obserwuj wątek
    • limonka_01 Valencia 16.12.06, 15:43
      Model Valencia w kolorze czarnym kupiłam w The Undercoverexperience na
      wyprzedaży za 23 funty. Wykonany z miękkich tkanin, góra miseczki z koronki,
      która przechodzi na ramiączka, dół z koronkowo - nieprzezroczystej tkaniny, z
      tyłu elastyczny materiał. Miseczka pełna, ze szwem poziomym dobrze modeluje
      pierś. Fiszbiny o szerszym rozstawie, kończą się pod pachą, ale nie za wysoko.
      Na środku stabilnie opierają się na mostku, tu są raczej wysoko.
      Moje pierwsze wrażenie to, że ma za duży obwód, ale zapięcie z tyłu nie
      podjeżdżało do góry. Stanik jest w rozmiarze 70F, jaki zwykle noszę. Pomiar
      obwodu wykazał, że jest ok. 2-3 cm dłuższy niż we Freyi i Fantasie, a miseczka
      nieco większa. Myślę, że 65FF mógłby być lepszy.
      Valencia jest modelem bardziej do codziennego użytku, niż na specjalne okazje i
      w tej roli znakomicie się sprawdza. Jest najbardziej wygodnym biustonoszem z
      mojej kolekcji.
      www.undercoverexperience.co.uk/rig2120.htm
      • popea1 Re: Valencia 16.12.06, 15:47
        Ładne biustonosze. Twój był stosunkowo tani, ceny -średnio 60 funtów są też
        niestety królewskie...
        pozdr.
        • limonka_01 Re: Valencia 16.12.06, 15:55
          popea1 napisała:

> Ładne biustonosze. Twój był stosunkowo tani,

Normalnie bym sobie nie kupiła, ale po takiej przecenie to grzech byłoby
          przepuścić okazję ;-)
    • maith Re: RIGBY & PELLER 16.12.06, 20:28
      Czy mi się zdaje, czy dostępne w sklepach w pełnej rozmiarówce są tylko te
      brzydsze modele? Bo te ładne, to mogę sobie tylko pooglądać na ich stronie,
      gdzie nie ma sklepu i nawet cen zobaczyć się nie da :-(
      • limonka_01 Re: RIGBY & PELLER 16.12.06, 22:36
        Tutaj znajdziesz pełną rozmiarówkę z cenami:
        www.rigbyandpeller.com/brands/Rigby_and_Peller/index.aspx
    • aska01 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 12.03.07, 22:13
      Upolowany na przecenie w Undercoverexperience - drugą połówkę zakupów mi bez
      powodu anulowali, więc tylko tym się chwalę.
      Tu można obejrzeć.
      Czarny z różowymi kwiatkami, beżowymi wzorkami i złotymi cosiami przy kwiatkach
      (złoto, złoto, złoto - czuję się jak krasnolud u Pratchetta). Gąbka jest cienka
      i właściwie nie usztywnia. Po prostu jest. Obawiam się, że koronki przy brzegach
      miseczek uniemożliwią ciekawsze dekolty, bo zabudowują nieco za wysoko.
      Ramiączka mnie intrygują, bo w pierwotnym położeniu są pod skosem - w jednej
      linii z brzegiem miseczki, trzeba je wyprostować przy zakładaniu.
      Rozmiar teoretycznie mój - 32E. Obwód dobry, ostatnia haftka w działaniu. Mam
      nadzieję, że to jakaś zła faza księżyca albo przejściowe obżarstwo, bo ostatnio
      zakładając staniki, wszędzie widzę bułki. Na razie poprzymierzam go z metkami
      jeszcze przez parę dni i mam nadzieję, że nie będę musiała odsyłać, bo naprawdę
      robi ładne wrażenie.
      • kasica_k Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 12.03.07, 23:45
        Wow, super nabytek. Zrob fotki do Galerii :)
      • limonka_01 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 12.03.07, 23:48
        A jak obwód? Bo moja Valencia luźna jak diabli.
        • aska01 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 13.03.07, 19:07
          W porównaniu do Belle Fantasie jest krótszy. Podejrzewam, że się rozciągnie, ale
          obecnie nawet zapięcie go wymaga pewnej gimnastyki.
          A co do zdjęć - nie wiem, czy moja komórka sobie poradzi (albo ja z komórką),
          ale zobaczę, co się da zrobić.
          • limonka_01 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 13.03.07, 22:02
            Jeżeli jest on krótszy od Belle, to niezły z niego ściśliwiec. Wygląda na to, że
            R&P ma bardzo nierówne obwody.
            • aska01 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 15.03.07, 18:50
              Update po jednodniowym noszeniu - obwód może jest krótszy niż Fantasie, ale
              wściekle rozciągliwy, Belle mnie ściska nadal, a tego właściwie nie czuję. Chyba
              się przerzucę na dalsze haftki (uwaga, to jeden dzień). I mam upiorne wrażenie
              bułek - może jeszcze się do mnie nie dopasował właściwie.
              • limonka_01 Re: RIGBY & PELLER - obwody 15.03.07, 18:57
                Móją Valencję zapinam na najciaśniejszą haftkę i jest jeszcze luz, ale zapięcie
                na plecach nie podjeżdża do góry. Natomiast na allegro kupiłam sobie z o 1
                rozmiar mniejszym obwodem i do tego używany. Jest strasznie ciasny i bez szans
                na rozciągnięcie.
      • popea1 Re: RIGBY & PELLER - Tiffany 14.03.07, 08:58
        A jak kształtuje biust? Kupiłam turkusową Isabellę, ale jeszce muszę na nią
        poczekać z miesiąc...:(
        • maith Isabella 18.04.07, 02:12
          No właśnie, minął już miesiąc i co? :)
    • maith A Isabella? Jak obwód? Bo jest do HH 18.04.07, 02:09
      Ktoś ją wypróbowywał? Jaki ma obwód? Bo skoro jest do HH, to jakby miała też
      szeroki obwód, to możnaby ją w razie czego przeliczyć. To może ktoś próbował i
      może coś na ten temat napisać? :)
      • maith W ogóle dziwne 18.04.07, 02:13
        W ogóle dziwne, bo nie dość, że takie miseczki, to to jeszcze jest balkonik.
        Podczas kiedy normalnie w R&P wyjście ponad F wiąże się zwykle z full-cupowaniem.
        • limonka_01 maith... 18.04.07, 02:23
          Chyba zacznę żałować, że Rigby'ego wstawiłam do galerii. Mam nadzieję, że to nie przez niego zamiast spać, wyciągasz stare wątki na wierzch :)
          • maith Re: maith... 18.04.07, 12:38
            Napisałaś, że każdy inny może być już tylko gorszy ;)
            Ale ktoś inny napisał, że to jego "najwygodniejszy stanik". No, powiedzmy, że
            wina jest podzielona ;)))
      • popea1 Re: A Isabella? Jak obwód? Bo jest do HH 07.05.07, 17:42
        Kupiłam 70H i jest za duży niestey:(. Mało więc mogę o nim powiedzieć. Balkonik
        piekny, chyba tyle... Obwód z tych luźniejszych.
        • maith Re: A Isabella? Jak obwód? Bo jest do HH 07.05.07, 19:57
          popea1 napisała:

> Kupiłam 70H i jest za duży niestey:(. Mało więc mogę o nim powiedzieć. Balkonik
          > piekny, chyba tyle... Obwód z tych luźniejszych.

Najwyraźniej. Ja od razu, korzystając z okazji, że są małe obwody i duże
          miseczki, zdecydowałam się na obwód o oczko niższy. I faktycznie nie widzę
          różnicy między tym obwodem, a normalnym w Opulence. Oba są świetne :)
          • limonka_01 Isabella v.Opulence 10.05.07, 12:00
            Czyli obwód w Isabelli jest wiekszy od obwodu w Opulence?
            • maith Re: Isabella v.Opulence 10.05.07, 13:58
              Na to wygląda. Isabellę mogłam sobie wybrać z mniejszym obwodem, bo miseczki
              dochodziły wyżej, w Opulensie nie miałabym już na co przeliczać. Więc wzięłam
              węższą Isabellę i w zasadzie jest ok oraz normalny Opulence, spodziewając się,
              że będzie luźny, a jest taki, jak ta węższą Isabella.
              Właśnie je nałożyłam na siebie, bez rozciągania i obwody są równe.
              Wiesz, czym się różnią? Opulence ma węższe fiszbiny niż ta wyliczona do wyższych
              miseczek Isabella. Ale dla mnie oba są ok.
              Na samym początku obwód mi się w obu od razu mocno odbijał na skórze i to nie
              było przyjemne, ale teraz, po paru dniach, już się je dość dobrze nosi. W
              zasadzie jeszcze troszkę obwód się odbija, ale teraz już tego za bardzo nie
              czuję. Odrobinę jeszcze powinny się rozciągnąć.

I teraz dopiero mam zagwozdkę. Bo przecież ja na rozciągliwość narzekam bardziej
              niż Ty. Rimini zamówiłam sobie węższe i rozciągnęłam je w kilka dni, bez
              przedłużki...
              Nałożyłam teraz Opulence (po kilku dniach) na Rimini (po kilku miesiącach) i
              Rimini jest o 2 haftki szersze. Na takie rozciągnięcie liczę w Opulence.
              No właśnie, po jakim czasie Ci się rozciągnęło Opulence?
              I o ile?
              I jest jeszcze jedna rzecz. Isabelle mogą się między sobą różnić. Moja jest z
              tych nowych - kawowa, dopiero od połowy przezroczysta
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=RAP-RP0730
              ale na e-bayu da się upolować tak jakby poprzedni model, którego w normalnych
              sklepach już nie widziałam, całkiem przezroczysty, czerwony. I on może być inny,
              a też dochodzi do H...
              • limonka_01 Opulence - obwód 10.05.07, 14:27
                U mnie Opulence 32G jest praktycznie równe Rimini 30G. Równie sa obwody, a miski wielkością dość podobne, choć trudno porównac balcony/full-cupa do plunge.O pulence rozciągnął sie szybko, w ciągu kilku dni, a następnie się ustabilizował.
                Mam jeszce jednego R&P. Jest to Alicia w rozmiarze 30G i ten jest zdecydowanie za ciasny, pomimo że kupiłam juz używany. Zapinam się na najszerszą haftkę, jednak po chwili mam ochotę go zdjąć i założyć coś luźniejszego. Chyba go sprzedam, ale jest piękny i szkoda mi się z nim rozstawać.
                • maith Re: Opulence - obwód 10.05.07, 15:28
                  To będę musiała mojego Opulensa obserwować przez najbliższe tygodnie. Bo mam
                  dokładnie tą samą wersję, co Ty, nawet kolor ten sam. Zresztą właśnie dzięki
                  temu jest fantastyczny, bo jego wzorki idealnie mi pasują pod pewną
                  półprzezroczystą bluzkę w podobnych kolorach i w podobne wzory. Wygląda pod
                  spodem jak dodatkowa warstwa identycznego materiału :) A już się martwiłam, bo
                  to jedna z moich ulubionych bluzeczek, a nie chciałabym, żeby mi spod niej jakiś
                  stanik wystawał. Rok temu jeszcze (nieee, to niemożliwe ;) nosiłam pod nią
                  przezroczystobeżowy stanik Ewy Bień w rozmiarze 75F ;)
                  • yaga7 Re: Opulence 26.06.07, 14:19
                    Upolowałam na ebayu - mój pierwszy zakup tam ;)
                    Rozmiar 32G - no i coż... Wg tabelki z Bellissimy 34F ma tę samą miskę co 32G,
                    ale mój biust mówi zupełnie co innego.
                    Jest to trzeci stanik 32G i ostatni (a miałam Panache, Freyę i teraz Rigby'ego),
                    bo jednak taka miska w tym obwodzie jest za duża.
                    Co do obwodu - bardzo ścisły, ale się zapięłam.
                    Na pewno jest śliczny :) Ale co z tego, skoro za duża miska i się marszczy...
                    Poza tym robią mi się takie kacze dzioby z piersi - pewnie dlatego, że miska za
                    duża.
                    No i ma wąskie fiszbiny - obawiam się, że dla mnie nawet w rozmiarze 32FF byłyby
                    za wąskie. Ale zobaczę, bo czekam na innego Rigby'go własnie w 32FF.
                    Ale jak też okaże się niedobry, to chwilowo mam dość eksperymentów stanikowych...
          • yaga7 Re: A Isabella? Jak obwód? 11.06.07, 14:29
            Maith, czyli wzięłaś obwód niższy niż nosisz, a miseczkę jaką?
            Bo na listkach jest promocja na Isabellę i tak się zastanawiam.
            Normalnie noszę 34F i jest ok. Z mniejszych obwodów mam jedno Fantasie allure
            32FF i Panache inferno 32G, ale to G chyba jednak trochę za duże.
            Czyli na podstawie moich doświadczeń by wynikało, że 32FF mogłoby być dobre.
            No albo zaryzykować swoje standardowe 34F.
            Jakieś rady? :)
            • maith Re: A Isabella? Jak obwód? 11.06.07, 14:42
              Tak wzięłam niższy obwód.
              32H zamiast 34G i jest dobre.
              Ale jeśli miseczka G w Inferno jest dla Ciebie za duża, to raczej faktycznie
              należałoby celować w FF.
              W ostateczności zawsze możesz zamówić 2 i odesłać jeden.
              • yaga7 Re: A Isabella? Jak obwód? 11.06.07, 14:54
                Miska w inferno na początku wydawała mi się dobra. Ale potem kilka razy go znów
                mierzyłam i coś mi nie gra - więc to i tak loteria.
                ech, 32FF już nie ma, zostało 32G i 34F.
                Może faktycznie zamówię dwa?
                Ale to znów będzie związane z odsyłaniem....
                A teraz własnie będę odsyłać jeden komplet i tak sobie pomyslalam, że wymienię
                go na tego rigby'ego. Najchętniej tak, żeby nie odsyłać ;)
                No ale jak się nie uda, to w sumie czemu nie :)
                • maith Re: A Isabella? Jak obwód? 11.06.07, 15:47
                  No to ktoś podjął za Ciebie decyzję ;)
                  Spróbuj te dwa. 34F teoretycznie też może pasować. Mi np. Opulence w normalnym
                  rozmiarze pasuje, a Limonka jakby mogła, to by wzięła mniejszy obwód. Może z
                  Isabellą będzie podobnie. Tylko podstawowy problem w ustaleniu, czy rozmiar jest
                  dobry to to, że na początku obwód jest ściślejszy. No ale jeśli w 32G miseczki
                  będą złe, to już lepiej zostawić 34F.
                  • yaga7 Re: A Isabella? Jak obwód? 11.06.07, 16:03
                    Pewnie zamówię te dwa.
                    Daję sobie czas do decyzji do jutra, w środę wysyłam zwrot, więc zobaczymy.
                    Na pewno zdam relację :)
    • olusimama A jaki to typ? I czy II ? Re: RIGBY & PELLER 23.07.07, 01:05
      bardziej jak Panache czy jak Freya? Bo nie wiem czy licytować?
      • limonka_01 A jaki to typ? I czy II ? Re: RIGBY & PELLER 23.07.07, 06:06
        Jak Freya. R&P to była luksusowa marka należąca do firmy produkującej Freye i Fantasie.
        • yaga7 A jaki to typ? I czy II ? Re: RIGBY & PELLER 23.07.07, 06:26
          Nie do końca się z tym zgodzę, że jak Freya.
          Opulence może i był podobny do Freyi, ale Tiffany ma raczej fiszbiny jak
          Panache, na pewno nie są wąskie.
          • olusimama A jaki to typ? I czy II ? Re: RIGBY & PELLER 23.07.07, 18:49
            no i wiem ile wiedziałam ;-)
            o ten mi chodzi, nie ma nazwy modelu. Słodki jest i w moim rozmiarze.

www.allegro.pl/item216767826_wyjatkowy_koronkowy_biustonosz_70ff_.html
            • yaga7 A jaki to typ? I czy II ? Re: RIGBY & PELLER 23.07.07, 19:53
              Wiem, że ten model miała któraś dziewczyna z forum, bo miałam go nawet od niej
              odkupić. Ale niestety nie pamiętam kto to był...
              Pewnie ona by Ci powiedziała, jaki ten model był...
    • yaga7 Re: RIGBY & PELLER 06.08.07, 16:08
      Do mojego staniczka Tiffany upolowałam na ebayu nocną koszulkę i majteczki. Cudo
      po prostu :))
      Hafty, zwłaszcza na koszulce, są przepiękne, materiał zwiewny i lekki.
      Ale od razu zaznaczam - rozmiar L jest dla mnie nieco za duży. Może nie w
      biuście, ale jednak w pasie i w biodrach. Dlatego jak któraś jest drobniejsza -
      brać mniejsze rozmiary :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka