lalinia 24.03.07, 17:41 ponieważ w spisie producentów nie ma jeszcze wątku o tej marce, a czesto na allegro pojawiają sie oferty z la senza to proszę o wymianę doświadczen na temat tej firmy. z góry dziękuję i pozdrawiam :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
satia2004 Re: LA SENZA 24.03.07, 19:11 aislinn napisała: > a oni robią coś powyżej E??? Nie wiem czy powyżej E, ale do E na pewno (brytyjskiego czyli nasze F). W nowej części Starego Browaru w Poznaniu otworzyli sklep firmowy ale tam to nawet DD nie uraczysz :( (choć sprzedawczyni zapewniała mnie że "na pewno będzie" :P) Odpowiedz Link
satia2004 Re: LA SENZA 24.03.07, 19:17 satia2004 napisała: > Nie wiem czy powyżej E, ale do E na pewno (brytyjskiego czyli nasze F). Do F: www.lasenza.co.uk/ Odpowiedz Link
lalinia Re: LA SENZA 24.03.07, 19:50 tak F na pewno maja terz właśnie znalazłam taką oferte www.allegro.pl/item178017839_la_senza_push_up_cudny_z_cyrkona_r_75_f_okazja.html i zastanawiam się czy jak z Freya 75E jest na mnie ciut przyciasne to czy ten będzie dobry ogólnie na allegro często pojawiają się z la senzy rozmiary E i F Odpowiedz Link
veev Re: LA SENZA 25.03.07, 00:22 > Do F: > www.lasenza.co.uk/ ale to ich F jest jakies nietego. dwa razy kupilam na allegro 34F (czyli tyle, ile zwykle nosze, w porywach do 34FF) i okazalo sie o wiele za male, nawet nie wiem, czy pod E podpadalo. ja w mniejszych 34F miewam, owszem, bulki, a w tych lasenzach robil mi sie efekt szesciu piersi :/ ale sliczne te staniki sa, to prawda. v. Odpowiedz Link
kasica_k Re: LA SENZA 24.03.07, 20:47 Lasencja jest w W-wie obecna od dosc dawna, co najmniej w Galerii Mokotow (strona www.lasenza.com.pl/pl/plfla.html - nie udalo mi sie jej zmusic do pokazania listy sklepow w zadnej z trzech posiadanych przegladarek). Traktowalam ich swego czasu jako zrodlo zabawnych bawelnianych stringow. Staniki widzialam do C, poza tym kiedys rozsmieszyly mnie koszulki z wyrobionymi miseczkami stanikowymi, w ktore to miseczki nie wszedlby mi chyba nawet nos, a co dopiero biust :) Odpowiedz Link
brytyjka Re: LA SENZA 27.03.07, 21:12 a ja aktualnie rezydujac w Szkocji zagladam raz po raz do sklepu La Senza i bardzo sobie chwale - duzy wybor nie tylko materialow, ale krojow, kolorow i zabaw fakturami. Fajnie, ze wchodze do sklepu pelnego najrozniejszych fasonow i kolorow biustonoszy i moge przymierzac te, ktore chce, a nie te, ktore sa w moim rozmiarze (32E) :) Niestety nie trafilam na miseczki powyzej F, co moze niektore z Was zmartwic. Aha, nie tylko projekty, ale tez jakosc (i materialow, i wykonania) chcialabym pochwalic. Sciskam wieczornie :) Odpowiedz Link
angieblue26 Re: LA SENZA 27.03.07, 22:53 W Galerii rozmiary koncza sie na C niestety :-( Odpowiedz Link
carmelli Re: LA SENZA 28.03.07, 04:24 O, to ja sie w koncu z przyjemnoscia wypowiem:). Stanikow La Senzy mam zdaje sie 6 i uczucia mieszanie. Jedyne co mozna powiedziec o wszystkich, to fakt, ze maja dosc rozciagliwe obwody i niezbyt duze miseczki. Ja sie w La Senze zaopatruje w Irlandii i musze przyznac, ze potrafia zaprojektowac zarowno przesliczne i wygodne modele, jak i kompletne gnioty. Kroj krojowi nierowny, wiec wszystko bezwzglednie trzeba przymierzyc. Na stronie internetowej nie znalazlam nawet jednej trzeciej tego, co mozna zobaczyc i zakupic w "realnym" sklepie. W kwestii rozmiarowki: ja nosze (najprawdopodobniej, bo to wciaz kwestia ustalana;)) 75E i musze przyznac, ze w tym rozmiarze wybor jest dosc szeroki, ale w piewszych tygodniach wprowadzenia kolekcji. Standardowo szyja chyba do E, bardzo duzo modeli do F a na jednym wieszaku widzialam specjalnie wyroznione modele do G i tyle. Obwody zaczynaja sie najprawdopodobniej od 70, bo nic mniejszego nie widzialam a druga strone nie patrzylam, wiec tu nie bede pomocna. Ja wciaz jestem na etapie poszukiwania stanika idealnego i z La Senzy takiego nie posiadam, aczkolwiek wlasnie z tej firmy pochodzi moj ulubiony:). Bialy w czarne drobne kwiatuszki, przy dekolcie wykonczony czarna elegancka koronka, przepiekny! Jest zbyt maly w miseczkach i za duzy w obwodzie niestety, ale przyznaje, ze zdaza mi sie go nosic, bo po odpowiednim ulozeniu i ograniczonych ruchach;)) prezentuje sie przeslicznie. Kompletnie jednak nie nadaje sie do gry w kregle, co z frustracja przetestowalam w ostatnia sobote;))). La Senzy mozna dac szanse, ale hit to to raczej nie jest:) Pozdrawiam Karolina Odpowiedz Link
brytyjka Re: LA SENZA 28.03.07, 18:54 jeszcze raz w temacie :) wlasciwie zgadzam sie z przedmowczynia, ze kroj krojowi nierowny, na szczescie majac dostep do tradycyjnego sklepu moge to przetestowac. I tak np. zakochalam sie absolutnie w dwoch stanikach, bardzo mieciutkich i wygodnych - taka druga skora, ciekawsza, bo w bardzo ladna kolorystycznie kratke wersja stanika do noszenia na co dzien - do tego stopnia, ze kupilam je, mimo iz mialy nieco przymale miseczki. Liczylam, ze obwod sie lekko rozciagnie i bedzie ok. na szczescie w domu sie opamietalam i jednak oddalam. nie moglam jednak odzalowac, ze akurat w przypadku tych dwoch skarbow rozmiarowka skonczyla sie na E. Jestem za to bardzo zadowolona z serii stanikow tzw podstawowych, multiway, ktore byly dostepne nie tylko w kolorach bialym, bezowym i czarnym, ale w neonowych - czerwonym, cytrynowym, trawiastozielonym czy neibeiskim. No i mam jeszcze jedno cudo-cudenko, neislychany balkonik, nazwalabym go "styl wiejski" lub, zgrabniej, "country" :P w bialo-czerwona kratke z bialym haftem wkanczajacym miseczki. uwielbiam go :P Podsumowujac, to nie Mercedesy wsrod stanikow, ale jak dla mnie, bez wiekszego trudu dostepna dobra jakosc, ciekawe, modne fasony i przystepna cena do upolowania. Naprawde, od stanika za £10 wymaga sie czegos innego niz od takiego za £40 i uwazam, ze La Senza nie odbiega w dol. Choc, jak wiadomo, wszedzie znajda sie gorsze modele. Jakby ktos mial pytania co do konkretnego modelu, moge sie przejsc i obejrzec na zywo w sklepie, czy sztywne/miekkie/grube/cienkie etc. mam po drodze na uniwerek (niestety ;)). Poszukam fotki tych stanikow, o ktorych mowilam. sciskam szkocko :) bryt Odpowiedz Link
skygirl Re: LA SENZA 29.03.07, 17:45 La Senza ma ladna bielizne ale niestety tylko na maly biust. Ja mam problem z dobraniem czegos wygodnego 75D lub 34D jak kto woli. Mieszkam w Kanadzie i naprawde La Senza nie jest sklepem dla mnie. Miseczki sa duze ale nie glebokie wiec splaszcza paskudnie biust. Ja osobiscie uwielbiam biustonosze z Polski. Odpowiedz Link
joannea Re: LA SENZA 16.04.07, 16:41 Mam jeden stanik z La Senzy, z mojego "przechodniego" (zanim trafiłam na to forum) rozmiaru 75D, czyli za duży obwód, za mała miska. Aha, i to było JEDYNE co mieli w okolicy mojego rozmiaru. Nie poleciał z wszystkimi innymi po odkryciu właściwego rozmiaru :) Nadaje się do noszenia z dwóch przyczyn: miskę ma w połowie wyściełaną, w połowie z elastycznej koronki, i przy moich ganarytach robi się z niego po prostu bardotka - taki balkonik kończący się w połowie piersi, więc mam super wywindowany biust, a jedyną wadą jest nieco dziwny kształt z boku (wiadomo,konstrukcja przewiduje inny rozmiar). Drugim powodem noszenia jest to, że ma porządny obwód - nie ściska, ale i nie lata, choć na oko jest bardzo elastyczny. W sumie jestem bardzo zadowolona, głownie ze względu na cenę,i to, że używany od sierpnia, nadal wygląda na nówkę. Nie kupiłabym go, ze względu na rozmiar, ale byłam na wakacjach w Kanadzie i zapomniałam białej bielizny (ale już koszulek nie), La Senza była przy głownej ulicy, a ceny miała wręcz zabójczo niskie, mieli akurat letnią wyprzedaż, i ten stanik kosztował mnie 10 dolarów kanadyjskich (jakieś 25 zł).Piszę to ze względu na skandaliczne ceny La Senzy w Polsce - weszłam w poznańskim Browarze do salonu i myślałam, że padnę (dodatkowo nie mieli niczego w naszej rozmiarówce). Odpowiedz Link