24.03.07, 17:41
ponieważ w spisie producentów nie ma jeszcze wątku o tej marce, a czesto na
allegro pojawiają sie oferty z la senza to proszę o wymianę doświadczen na
temat tej firmy.
z góry dziękuję i pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • aislinn Re: LA SENZA 24.03.07, 18:13
      a oni robią coś powyżej E???
      • satia2004 Re: LA SENZA 24.03.07, 19:11
        aislinn napisała:
        > a oni robią coś powyżej E???

Nie wiem czy powyżej E, ale do E na pewno (brytyjskiego czyli nasze F).

W nowej części Starego Browaru w Poznaniu otworzyli sklep firmowy ale tam to
        nawet DD nie uraczysz :( (choć sprzedawczyni zapewniała mnie że "na pewno
        będzie" :P)
        • satia2004 Re: LA SENZA 24.03.07, 19:17
          satia2004 napisała:
          > Nie wiem czy powyżej E, ale do E na pewno (brytyjskiego czyli nasze F).

Do F:
          www.lasenza.co.uk/
          • lalinia Re: LA SENZA 24.03.07, 19:50
            tak F na pewno maja terz właśnie znalazłam taką oferte
            www.allegro.pl/item178017839_la_senza_push_up_cudny_z_cyrkona_r_75_f_okazja.html
            i zastanawiam się czy jak z Freya 75E jest na mnie ciut przyciasne to czy ten
            będzie dobry
            ogólnie na allegro często pojawiają się z la senzy rozmiary E i F
            • lalinia Re: LA SENZA 24.03.07, 19:52
              terz=teraz :)
          • veev Re: LA SENZA 25.03.07, 00:22
            > Do F:
            > www.lasenza.co.uk/

ale to ich F jest jakies nietego. dwa razy kupilam na allegro 34F (czyli tyle,
            ile zwykle nosze, w porywach do 34FF) i okazalo sie o wiele za male, nawet nie
            wiem, czy pod E podpadalo. ja w mniejszych 34F miewam, owszem, bulki, a w tych
            lasenzach robil mi sie efekt szesciu piersi :/
            ale sliczne te staniki sa, to prawda.

v.

• kasica_k Re: LA SENZA 24.03.07, 20:47
          Lasencja jest w W-wie obecna od dosc dawna, co najmniej w Galerii
          Mokotow (strona www.lasenza.com.pl/pl/plfla.html - nie udalo mi sie jej
          zmusic do pokazania listy sklepow w zadnej z trzech posiadanych przegladarek).
          Traktowalam ich swego czasu jako zrodlo zabawnych bawelnianych stringow.
          Staniki widzialam do C, poza tym kiedys rozsmieszyly mnie koszulki z
          wyrobionymi miseczkami stanikowymi, w ktore to miseczki nie wszedlby
          mi chyba nawet nos, a co dopiero biust :)
    • brytyjka Re: LA SENZA 27.03.07, 21:12
      a ja aktualnie rezydujac w Szkocji zagladam raz po raz do sklepu La Senza i
      bardzo sobie chwale - duzy wybor nie tylko materialow, ale krojow, kolorow i
      zabaw fakturami. Fajnie, ze wchodze do sklepu pelnego najrozniejszych fasonow i
      kolorow biustonoszy i moge przymierzac te, ktore chce, a nie te, ktore sa w
      moim rozmiarze (32E) :) Niestety nie trafilam na miseczki powyzej F, co moze
      niektore z Was zmartwic.
      Aha, nie tylko projekty, ale tez jakosc (i materialow, i wykonania) chcialabym
      pochwalic.

Sciskam wieczornie :)
      • angieblue26 Re: LA SENZA 27.03.07, 22:53
        W Galerii rozmiary koncza sie na C niestety :-(
    • carmelli Re: LA SENZA 28.03.07, 04:24
      O, to ja sie w koncu z przyjemnoscia wypowiem:).
      Stanikow La Senzy mam zdaje sie 6 i uczucia mieszanie. Jedyne co mozna
      powiedziec o wszystkich, to fakt, ze maja dosc rozciagliwe obwody i niezbyt
      duze miseczki.
      Ja sie w La Senze zaopatruje w Irlandii i musze przyznac, ze potrafia
      zaprojektowac zarowno przesliczne i wygodne modele, jak i kompletne gnioty.
      Kroj krojowi nierowny, wiec wszystko bezwzglednie trzeba przymierzyc.
      Na stronie internetowej nie znalazlam nawet jednej trzeciej tego, co mozna
      zobaczyc i zakupic w "realnym" sklepie.

W kwestii rozmiarowki: ja nosze (najprawdopodobniej, bo to wciaz kwestia
      ustalana;)) 75E i musze przyznac, ze w tym rozmiarze wybor jest dosc szeroki,
      ale w piewszych tygodniach wprowadzenia kolekcji. Standardowo szyja chyba do E,
      bardzo duzo modeli do F a na jednym wieszaku widzialam specjalnie wyroznione
      modele do G i tyle. Obwody zaczynaja sie najprawdopodobniej od 70, bo nic
      mniejszego nie widzialam a druga strone nie patrzylam, wiec tu nie bede pomocna.

Ja wciaz jestem na etapie poszukiwania stanika idealnego i z La Senzy takiego
      nie posiadam, aczkolwiek wlasnie z tej firmy pochodzi moj ulubiony:). Bialy w
      czarne drobne kwiatuszki, przy dekolcie wykonczony czarna elegancka koronka,
      przepiekny! Jest zbyt maly w miseczkach i za duzy w obwodzie niestety, ale
      przyznaje, ze zdaza mi sie go nosic, bo po odpowiednim ulozeniu i ograniczonych
      ruchach;)) prezentuje sie przeslicznie. Kompletnie jednak nie nadaje sie do gry
      w kregle, co z frustracja przetestowalam w ostatnia sobote;))).

La Senzy mozna dac szanse, ale hit to to raczej nie jest:)

Pozdrawiam
      Karolina
    • brytyjka Re: LA SENZA 28.03.07, 18:54
      jeszcze raz w temacie :)

wlasciwie zgadzam sie z przedmowczynia, ze kroj krojowi nierowny, na szczescie
      majac dostep do tradycyjnego sklepu moge to przetestowac. I tak np. zakochalam
      sie absolutnie w dwoch stanikach, bardzo mieciutkich i wygodnych - taka druga
      skora, ciekawsza, bo w bardzo ladna kolorystycznie kratke wersja stanika do
      noszenia na co dzien - do tego stopnia, ze kupilam je, mimo iz mialy nieco
      przymale miseczki. Liczylam, ze obwod sie lekko rozciagnie i bedzie ok. na
      szczescie w domu sie opamietalam i jednak oddalam. nie moglam jednak odzalowac,
      ze akurat w przypadku tych dwoch skarbow rozmiarowka skonczyla sie na E.

Jestem za to bardzo zadowolona z serii stanikow tzw podstawowych, multiway,
      ktore byly dostepne nie tylko w kolorach bialym, bezowym i czarnym, ale w
      neonowych - czerwonym, cytrynowym, trawiastozielonym czy neibeiskim.

No i mam jeszcze jedno cudo-cudenko, neislychany balkonik, nazwalabym go "styl
      wiejski" lub, zgrabniej, "country" :P w bialo-czerwona kratke z bialym haftem
      wkanczajacym miseczki. uwielbiam go :P

Podsumowujac, to nie Mercedesy wsrod stanikow, ale jak dla mnie, bez wiekszego
      trudu dostepna dobra jakosc, ciekawe, modne fasony i przystepna cena do
      upolowania.
      Naprawde, od stanika za £10 wymaga sie czegos innego niz od takiego za £40 i
      uwazam, ze La Senza nie odbiega w dol. Choc, jak wiadomo, wszedzie znajda sie
      gorsze modele.

Jakby ktos mial pytania co do konkretnego modelu, moge sie przejsc i obejrzec
      na zywo w sklepie, czy sztywne/miekkie/grube/cienkie etc. mam po drodze na
      uniwerek (niestety ;)).
      Poszukam fotki tych stanikow, o ktorych mowilam.

sciskam szkocko :)
      bryt
    • skygirl Re: LA SENZA 29.03.07, 17:45
      La Senza ma ladna bielizne ale niestety tylko na maly biust.
      Ja mam problem z dobraniem czegos wygodnego 75D lub 34D jak kto woli.
      Mieszkam w Kanadzie i naprawde La Senza nie jest sklepem dla mnie.
      Miseczki sa duze ale nie glebokie wiec splaszcza paskudnie biust.
      Ja osobiscie uwielbiam biustonosze z Polski.
    • joannea Re: LA SENZA 16.04.07, 16:41
      Mam jeden stanik z La Senzy, z mojego "przechodniego" (zanim trafiłam na to
      forum) rozmiaru 75D, czyli za duży obwód, za mała miska. Aha, i to było JEDYNE
      co mieli w okolicy mojego rozmiaru. Nie poleciał z wszystkimi innymi po
      odkryciu właściwego rozmiaru :) Nadaje się do noszenia z dwóch przyczyn: miskę
      ma w połowie wyściełaną, w połowie z elastycznej koronki, i przy moich
      ganarytach robi się z niego po prostu bardotka - taki balkonik kończący się w
      połowie piersi, więc mam super wywindowany biust, a jedyną wadą jest nieco
      dziwny kształt z boku (wiadomo,konstrukcja przewiduje inny rozmiar). Drugim
      powodem noszenia jest to, że ma porządny obwód - nie ściska, ale i nie lata,
      choć na oko jest bardzo elastyczny. W sumie jestem bardzo zadowolona, głownie ze
      względu na cenę,i to, że używany od sierpnia, nadal wygląda na nówkę.

Nie kupiłabym go, ze względu na rozmiar, ale byłam na wakacjach w Kanadzie i
      zapomniałam białej bielizny (ale już koszulek nie), La Senza była przy głownej
      ulicy, a ceny miała wręcz zabójczo niskie, mieli akurat letnią wyprzedaż, i ten
      stanik kosztował mnie 10 dolarów kanadyjskich (jakieś 25 zł).Piszę to ze względu
      na skandaliczne ceny La Senzy w Polsce - weszłam w poznańskim Browarze do salonu
      i myślałam, że padnę (dodatkowo nie mieli niczego w naszej rozmiarówce).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka