Dodaj do ulubionych

poszukiwania kostiumu kapielowego

18.04.07, 18:53
Siostry w biuscie, ratunku!
Caly dzisiejszy dzien spedzilam poszukujac dwuczesciowego kostiumu kapielowego. Wymagania
mam niewielkie: niech dobrze lezy!!! W moim przypadku oznacza to ni mniej, ni wiecej, a 75 F (a
przynajmniej taki stanik pasowal, pomimo ze caly czas wydawalo mi sie, ze nosze D... dziwna ta
numeracja) Mam duze piersi i niewielki obwod pod spodem.
Znalazlam zreszta jeden jedyny sliczny kostium, czarny, prosty, stanik trzymal mnie delikatnie i
zdecydowanie jak dlonie przystojnego bruneta, ale co z tego, skoro za calosc musialabym zaplacic
niecale (heh, niecale) 600 zlotych.
Poradzcie cos, blagam. Triumph, na ktorego tak liczylam, tym razem okazal sie tak samo przydatny
jak stoisko pani z chinskimi arcydzielami gorseterii na bazarku. GDZIE sie wybrac? Ktora z Was
widziala ostatnio ladny kostium dwuczesciowy na TAAAKIE cycki? I z majtkami w rozmiarze M, S?
czarno widze to lato...
Obserwuj wątek
    • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:00
      75F - wszędzie:
      www.intimo4you.com/index.php?page=shop.browse&root=16&category_id=18&option=com_phpshop&Itemid=26
      www.avocado.com.pl/oferta2.php?nazwa=m_strojekapielowe2007&
      www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie&id_inne=ag&what=kategoria&start=1
      A to są jedynie polskie sklepy.
      Jeszcze zagramanica...
      • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:13
        dziekuje!
        ale problem polega na tym, ze to sa sklepy internetowe - a jak mam kupic stanik przez internet, skoro
        dopasowywanie wlasciwego w sklepie z duzymi rozmiarami zajmuje mi godzine i obejmuje przymierzanie
        przynajmniej 10 egzemplarzy?
        dziewczyny, czy sklepy naprawde nie sprowadzaja niczego w naszych rozmiarach? :-(
        • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:25
          Intimo ma sklep stacjonarny w Krakowie (ale musiałabyś się dowiedzieć, czy są na
          stanie stroje w Twoim rozmiarze).
          Avocado ma sklep stacjonarny w Poznaniu.
          Bellissima swoje stacjonarne zamknęła.
          • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:29
            dzieki raz jeszcze
            wlasnie odkrylam, ze (o ile ten sklep rzeczywiscie jest na Dlugiej) mieszkam calkiem niedaleko Intimo ;-)
            zobaczymy, jak u nich sie przedstawia sytuacja
            w sklepie Triumpha, w ktorym bylam, mila pani po 50 powiedziala mi, zebym sobie ewentualnie COS
            PRZESZYLA. Chyba cos odciela ;-/
            chyba bym zwiedla z rozpaczy, gdyby nie wizja tamtego kostiumu... tak dobrze lezal!!! a potem sie
            obudzilam (tzn. zerknelam na cene, grrr)
            • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:37
              W Intimo mogło jeszcze nie przyjść wszystko, więc możliwe, że kostiumy będą
              trochę później (sama czekam na dostawę z Freya).
              Ale możesz pójść i sprawdzić, jak leżą na Tobie staniki, które tam są na pewno -
              75D (brytyjskie, więc większe od 75D z Tryumpha) i 75E.
              Sklep jest w bramie, w której teraz jest remont - nie przerażaj się robotnikami :)
              Ostatnio musiałam się przeciskać między ścianą a furgonetką, która radośnie
              zaparkowała w bramie, tarasując właściwie całe przejście - grrr...
              Przy bramie najbardziej w oczy rzuca się szyld "lokal 26" ;)
              Kompletna paranoja właścicieli kamienicy...
              • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 19:39
                Nie strasz mnie tym przeciskaniem sie, bo ja Dluga chodze na zajecia na uczelnie - i nie raz juz zdarzalo
                mi sie przyhaczyc biustem o te cholerne ciezarowki. Nie wspominajac o prawdziwym torze przeszkod
                przy piekarnio-cukierniach troche wyzej - to jest dopiero trauma ;-)
                A co do robotnikow - predzej oni przestrasza sie mnie niz na odwrot.
                pozdrawiam ;-)
              • maith Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 20:23
                Maheda, no co Ty. 75F Triumpha zdarza mi się nosić i podobnie jak 75F Freyi
                mogłoby być nieco większe. Nie widzę między nimi różnicy rozmiarowej.
                W 75D brytyjskie bym się zwyczajnie nie wcisnęła.
                Zatem jeśli dziewczyna ma Triumphowe 75F, to nie ma jej co kroić biustu na
                kawałki brytyjskim 75D. Teoretycznie jest szansa, że z większych modeli weszłaby
                w 75E, ale tu też trzeba bardzo uważać. Bo za mały stanik czasem da się nałożyć,
                ale przy próbie wyłożenia biustu do przodu robią się bułki.
                • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 20:57
                  Moja koleżanka w Triumphie nosi 80F, Freyę Arabelkę sobie zamówiła 80F i jej
                  lata - widać rozmiar zależy od wielu różnych rzeczy.
                  Tak czy owak, niech się laska przejdzie :)
                  • maith Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 21:18
                    Ale ze świadomością, że co innego założyć stanik "do zdjęcia", a co innego
                    włożyć w niego w pełni swój biust, tak, żeby z żadnej strony nie wychodził i
                    poruszać się w nim swobodnie.

Ja Arabelki nie mam, mam z Freyi tylko właśnie kostium kąpielowy dwuczęściowy.
                    I on ma podobny rozmiar jak triumphowe Romantic desire czy Sweet Desire. Pretty
                    desire jest już mniejsze.
                    • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 21:21
                      nawet mnie nie strasz...
                      Mam nadzieję, że w zamówionym stroju kąpielowym GG Fantasie nie okaże się takie
                      samo, jak GG Freyowskie, bo przy odpowiadaniu nawet H Triumpha będzie na mnie na
                      bank za małe :(
                      • maith Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 00:51
                        Nie potrafię wprost porównać Freyi do Fantasie, bo Freyę muszę kupować w 75, a
                        Fantasie w 70. Ale kostiumu Fantasie nie mam, więc może z kostiumami jest inaczej.
    • yaga7 Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 18.04.07, 23:35
      Ja na swoje 75E/F w zeszłym roku w stacjonarnych krakowskich sklepach nie
      znalazłam nic ani triumpha, ani feliny, ani nic.
      Ale z góry mówię - jestem wybredna kolorystycznie.
      Kupiłam jakiś na allegro za niewielkie pieniądze - wiązany z tyłu, na szyi, jest ok.
      W tym roku miałam przeżycia z 75E Fantasie - za mały o dwie miski chyba; a teraz
      czekam na przesyłkę 75F Panache i mam nadzieję, że będzie dobry:)

Powodzenia w szukaniu :)
      • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 01:10
        czyżby jednak pani z e-lady ma dobrą tabelę?...
        www.e-lady.pl/index.php?d=info&i=rozmiary
        Ona ma, psiakość, inną dla Freya/Fantasie, i inną dla Panache...
        • kasica_k Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 01:37
          maheda napisała:

> Ona ma, psiakość, inną dla Freya/Fantasie, i inną dla Panache...

maheda!

Mam Fantasie, Freye i Panache i stwierdzam z cala stanowczoscia,
          ze poza roznicami w rozciagliwosci obwodow (to raczej rozni poszczegolne
          modele, niz ogolnie firmy) ich rozmiarowka jest _identyczna_. Natomiast
          roznice miedzy tamtymi tabelami w e-lady sa kosmiczne - przyjrzyj sie.
          Wg tej tabeli z Fantasie powinnam kupowac 75J, a moje
          Kasbah czy Conspiracy 75G jest na 100 w biuscie. Dawno takiej glupoty
          nie widzialam.

Chyba, ze kostiumy Freyi i Fantasie maja kompletnie
          inna rozmiarowke niz staniki, a tabela ta dotyczy kostiumow :)
          • yaga7 Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 06:19
            > Chyba, ze kostiumy Freyi i Fantasie maja kompletnie
            > inna rozmiarowke niz staniki,

Własnie nad tym się zastanawiam.
            Szkoda, że żadna z Was nie ma kostium Fantasie, żeby skonfrontować z moim
            doświadczeniem.
            Może też być tak, że tylko ten model, który ja mierzyłam, ma inną rozmiarówkę -
            no ale nie wiem czemu tak by miało być.

• dadaczka Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 06:57
              wiecie co, to chyba zalezy od kostiumu. Zamowilam az 3 w bellisimie (z
              wrazenia, ze moge sobie kupic kostium na moj biust, bo od lat mam z tym
              problem) 2 x panache (grace plunge, turquise plain), raz freya (libby),
              wszystkie w rozmiarze 80 E, przyszly we wtorek, dodatkowo biustonosz (tango II -
              plunge, tez w tym rozmiarze). I co? ano tak: grace plunge - odpada, po prostu
              cycki mi z niego wychodza. Turquise - ok, ale majtki sa l (nie ma m, nie ma na
              co wymienic :() i za duze (i nie wiem, co robic - jutro sie wybiore do
              krawcowej z pytaniem, czy mi to da rade jakos troche zwezic - ja nie mam nawet
              maszyny w domu). Libby - majtki (tez l) sa ok, stanik bylby ok gdyby nie jego
              dziwne szycie - pod pachami jest zmarszczony i mu troche rogi oddstaja. No i
              nadal nie wiem, co robic - bo jak nie stanik, to majtki nie takie. Konieczny
              chyba jakis kompromis.

Jeszcze co do majtek: uwazajcie na te panache, bo one sa po prostu spore.

A dodatkowo zeby bylo smieszniej: tango w tym samym rozmiarze jest za duze w
              obwodzie! Musze sie zapinac na 2 albo 3 haftki, zeby dobrze lezalo. Miseczki
              ok, chociaz ksztalt biustu jak dla mnie troche dziwny (spiczasty ;-)) (No i
              coraz bardziej sie przekonuje do koniecznosci zaeksperymentowania z rozmiarem
              F :-/ - chociaz teraz ostro dietuje, wiec mam nadzieje, ze biust tez mi troche
              spadnie i zostanie w tym moim E (no juz o D nie mam chyba co marzyc, trzeba sie
              bedzie pozbyc wielu pieknych biustonoszy...))
              • yaga7 Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 08:09
                Oo, ja też zamówiłam Grace plunge - zobaczymy, czy mi też będą wychodzić ;)
                Majtki zamówiłam M - nauczona doświadczeniem ;)
                A co do tango - mnie też on robi małe stożki, więc się nie przejmuj, widać mamy
                jakiś taki typ biustu.
          • zazulla Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 08:24
            Ja tez mam porownanie tych 3 marek.

Mam/mialam biustonosze:

Fantasie: Spaciality Full Cup 65HH, 70H; Belle 75JJ; Clover 70HH, 75H.
            Freya: Phoebe 65J.
            Panache: stroje Separates 70J, 75HH; Daisy, TangoII, Tango Pure i cala reszta
            mierzona w Gdansku [galeria].

Przy moim 77 pod biustem to 65J Freyi bylo najlepsze. Moim zdaniem luzy w
            obwodach Freya i Fantasie maja takie same.
            Biustonosze Panache, ktore mierzylam w Bellissimie w obwodach 75 wydawaly mi sie
            ciasne podobnie jak Freya 65. Natomiast stroj Panache 75HH - luz straszny, 70J
            luz duzy, podobny chyba do 75 Fantasie a miski w obu bardzo plytkie.

Maheda, wydaje mi sie, ze mamy podobobna budowe biustu [ciezko stwierdzic bo
            Twoje fotki w galerii sa male] i wydaje mi sie, ze Panache moze Ci nie spasowac
            jak mi.

Swoja droga poluje na jakies fajne tantini, najelpiej Freya czy Fantasie, jak na
            zlosc nie ma z miseczkami w okolicy J. Tzn na pewno gdzies sie znajdzie ale za
            kokosy :(
            • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 09:38
              Dzięki za obszerną odpowiedź!
              Im więcej Was czytam, tym bardziej się obawiam, że strój, który zamówiłam,
              będzie do d... :/
              Co do kształtu piersi - ja nie mam tak dużo piersi powyżej dolnej linii biustu,
              jak Ty, a żałuję :)
              Bez stanika mam zdecydowanie więcej biustu w okolicach pępka niż w okolicach
              obojczyków. ;) Acz sytuacja powoli (acz widocznie) się poprawia i mam nadzieję w
              czasie wakacji wyglądać jak bogini :P
              • besame.mucho Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 09:42
                > Acz sytuacja powoli (acz widocznie) się poprawia i mam nadzieję
                > w
                > czasie wakacji wyglądać jak bogini :P

Czego Tobie, sobie i nam wszystkim serdecznie życzę ;).

A do tematu - ja się na braki kostiumów wyżalałam u Kasicy na blogu. Bo to denerwujące - jak już się jakiś styl zrobi modny to nic innego w sklepie nie uświadczysz :/. Zostają wyprzedaże, które jeśli chodzi o ceny - są super, a jeśli o dostępność rozmiarów - niezbyt fajne.
                • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 09:58
                  Prawdę mówiąc, chciałabym znaleźć cokolwiek, może być nawet modne i kompletnie
                  nie w moim stylu ;), byle dobrze na mnie leżało.
                  A obawiam się, że jedyną opcją (a chcę kupić koniecznie jednoczęściowy strój, ze
                  względu na niezdatność dolnej połowy tułowia do publicznego eksponowania) jest
                  jednoczęściowy z miseczką około GG/H.
                  Jeśli założę, że nie chcę Panache'a (bo Panache ma dla mnie za szerokie
                  fiszbiny), a zamówiona Fantasie nie będzie na mnie pasowała, to w ogóle nie będę
                  miała stroju, i to mnie wkurza.
                  • suziliu Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 10:56
                    Maheda,

Chyba nie czas się poddawać...
                    www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=ASW-7709&mci=&size=34h&colour=&image=r393142-p393144-front

Fantasie Aphrodite - niestety tylko do G
                    www.brastop.com/acatalog/Fantasie_Aphrodite_Swimsuit_Jade_atod.html
                    Nastepny Freya - tylko że nie pamiętam twojego obwodu pod biustem: 32GG, 36 G,
                    36GG

Tu oferta z bellissimy

www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1354&kategoria=ag

Szkoda, że Panache Tobie nie leżą, bo mają więcej propozycji, z tego co
                    zauważyłam
                    www.brastop.com/acatalog/Freya_Drew_Swimsuit_Olive_atod.html
                    • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 11:15
                      Figleaves nie sprawdziłam - dzięki! Sprawdzę jeszcze tylko, czy Anita ma taką
                      samą rozmiarówkę, jak Freya :)
                      Z Bellissimy ten kostium właśnie zamówiłam, zobaczymy, co będzie...
                      A na brastopie jak szukałam, to mojego rozmiaru (36GG) nie było, a teraz jest -
                      hurra :) Dzięki, jesteś KO-CHA-NA :-)
                      • suziliu Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 11:42
                        maheda - polecam się na przyszłość :)
            • suziliu Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 09:41
              Zazulla,

Jako że też poszukuje stroju kapielowego, powklejam pare linków z miseczkami do
              J. Pewnie już widziałaś , ale może komuś sie przyda
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS23&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

z tej freyi - tylko 32 HH
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FW16&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FW32&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB
              Panache - 30 J
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS14&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

jednoczęściowe Panache 30, 32 J

www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS11&cid=Swimwear_Swimsuits&language=en-GB

wyprzedaże
              1. Panache 30, 32 J - bikini
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS03&cid=Swimwear_Bikinis&sl=1&language=en-GB

2. Free - dwuczęściowe 32 HH
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE65&cid=Swimwear_Bikinis&sl=1&language=en-GB

To tak

Tu tylko 30, 32 HH
              www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=FE96&cid=Swimwear_Bikinis&language=en-GB

• zazulla Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:05
                U mnie Panache odpada, zreszta sadze ze Freya i Fantasie tez, bo stroje maja
                kroj ala Lilly czy Phoebe a mi nie pasuja. Jedynie skusilabym sie na tantini,
                ale te stroje i tak sa drogie. Ale zaswiecilo mi sie swiatelko w tunelu i moze w
                ciagu miesiaca uda mi sie zdobyc stroj, ale cicho sza...nie zapeszam.
                • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 20.04.07, 12:46
                  Zamierzasz naciągnąć Melissę na uczycie kostiumu? ;>
    • yaga7 Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 17:35
      A w temacie kostiumów, to chciałam tylko powiedzieć, ze czasem Wam zazdroszczę -
      tym, które lubią wzorzyste jasne, kolorowe, radosne kostiumy kąpielowe. Jedyne
      co musicie dopasować to fason i kolor (co oczywiście też czasem bywa trudne.)

Ja natomiast uznaję praktycznie tylko czerń/czerwień/fiolet, więc jeżeli te
      kolory akurat nie są modne, to cóż, mogę się obejść smakiem ;)
      • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 21:22
        a ja powracam, zeby zdac relacje z wycieczki do skl;epu na Dlugiej :-)
        rzeczywiscie, dziwne uczucie, wejsc wreszcie do sklepu w ktorym od mojego rozmiaru staniki sie
        zaczynaja a nie koncza... Pani, ktora mnie obslugiwala byla bardzo mila, dobrze doradzila, rozmiar
        okazal sie strzalem w dziesiatke - szczerze mowiac, stanik lezy tak dobrze, ze mam go na sobie caly
        czas, a noszenie gory od bikini w kwietniu zakrawa lekko na zaburzenia psychiczne, wiec jak tylko
        znowu mnie bedzie stac, to wroce tam po stanik-stanik ;-)
        a kostium kupilam Frei, taki jasny, w kwiatowy wzorek zielono-pomaranczowy - jestem teraz
        zachwycona moim przodem :-)
        pozdrawiam i polecam Dluga
        • yaga7 Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:08
          No to super, że jesteś zadowolona :D

(niestety zielono-pomarańczowe wzorki nie dla mnie, ale może się przejdę - a nuż
          będą coś mieli w moich kolorkach :) )
          • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:23
            rozsiewajac ostatnie watpliwosci: na metce od stanika odnalazlam nastepujace informacje: EU75 FR90 UK
            34E - niewiele mi to mowi, bo w dwa dni przeczytalam cale forum i mam od tego kwadratowa glowe ;-)
            niemniej jednak bede sie tymi wytyczymi kierowala przy poszukiwaniach, tym razem ladnej bielizny
            stanik zostal komisyjnie obejrzany, przy okazji odrobine wygnieciony przez zgromadzenie kolezanek - i
            ostateczny werdykt brzmi: cudo :-)
            • kaitik Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:34
              a znacie modele jednoczesiowe z zapieciem na plecach? Pare lat temu znalazlam
              taki ale niestety jest mozno sfatygowany. A ja bez zapiecia na plecach ani rusz.
              • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:52
                Tak, Panache taki ma w swojej ofercie.
                Wygląda to z tyłu tak:
                www.bravissimo.com/bravissimo/images/BackProductImage/ps11aub_bp.jpg
                A z przodu tak:
                www.bravissimo.com/bravissimo/images/MediumProductImage/ps11aua_mp.jpg
                Może być?
                • kaitik Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 20.04.07, 08:59
                  maheda ten kostium wyglada na fajny, zapiecie super, tylko jak sparwdzić czy ma
                  wbudowane fiszbiny? moj ang jest slaby i nie po trafie wyczytać tego z opisu.
                  • maheda Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 20.04.07, 12:42
                    W opisie jest słowo "Underwired" - gdziekolwiek takie słowo znajdziesz - oznacza
                    to, że biust jest "podkablowany" ;) czyli, że ma fiszbiny.

Do kupienia tutaj:
                    www.bravissimo.com/bravissimo/ProductDetails.aspx?pid=PS11&cid=Swimwear_Swimsuits&language=en-GB
                    Widzę, że pojawił się nowy kolor - oberżyna.
                    Cena 54 GPB plus przesyłka 5.5 GBP.

Aha - Bellissima ma też ten strój w swojej ofercie:
                    bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1337&kategoria=ag
                    Grace Swimsuit - SW0186 (miseczka J), cena 269 plus przesyłka.
            • kasica_k Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 20.04.07, 01:16
              consoles_felizes napisała:

> rozsiewajac ostatnie watpliwosci: na metce od stanika odnalazlam nastepujace in
              > formacje: EU75 FR90 UK34E - niewiele mi to mowi

obwod (na nasze) 75, miska - brytyjskie E.
        • maith Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:11
          My tu się nadyskutowałyśmy, a Ty nam nawet nie napisałaś, jaki rozmiar tej Freyi
          Ci pasował ;) Prosimy się natychmiast poprawić :)
          I super, że masz tak dobrze pasujący stanik i że jest taki sklep :)
          A sprawdziłaś, na jakim rozmiarze staniki się tam kończą?
      • zazulla Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:08
        Ja sama moze i lubie wzory czy kolory ale nie we wszystkim dobrze wygladam. Mam
        bardzo jasna cere, trudno mi sie opala. Mam rude/czerwone wlosy, ktore dodatkowo
        poteguje bladosc. Nie ubralabym sie w storj w kolorach razacych typu cytrynowy.
        Czern prezej, fiolet, turkus, butelkowa zielen bardzo. Czerwien juz nie, bo
        mialabym 3 czerwone glowy :)
        • consoles_felizes Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 19.04.07, 22:28
          nie sprawdzalam, na jakim rozmiarze sie konczy numeracja, piekno nigdy sie nie konczy...
          ale po spokojnej minie pani sprzedawczyni na moj widok mniemam, ze jeszcze pare rozmiarow wiekszych
          by sie znalazlo
          co do cery - ja jestem blada jak sciana z jasnymi wlosami, w zyciu nie wpadlabym na taki szalony pomysl,
          zeby sie opalic, ale tak sie sklada, ze wyjezdzam na rok do Portugalii i trzeba sie pogodzicf z mysla, ze
          wystawie wreszcie cos wiecej niz oblicze na dzialanie promieni slonecznych
      • maith Fiolet, czerń i czerwień 19.04.07, 22:21
        Czerni akurat widzę sporo i w propozycjach Bellissimy i Bravissimo i Brastopu.
        Czerwień również jest dość dostępna. A jeśli za czerwień uznajesz też krateczki
        i groszki czerwono-białe, to to w ogóle najnowszy krzyk mody.
        Zainteresował mnie fiolet, bo myślałam, że jest nie do zdobycia. Ale nie, też jest:
        tinyurl.com/2eju92
        tinyurl.com/2a6a2z
        Wygląda na to, że te kolory akurat są wystarczająco modne :)
        • yaga7 Re: Fiolet, czerń i czerwień 19.04.07, 22:29
          maith napisała:

> Czerni akurat widzę sporo i w propozycjach Bellissimy i Bravissimo i Brastopu.

z propozycji 3B czekam na razie na Grace Plunge Panache.
          Poza tym modelem nic nie znalazłam niestety...

> Czerwień również jest dość dostępna. A jeśli za czerwień uznajesz też krateczki
          > i groszki czerwono-białe, to to w ogóle najnowszy krzyk mody.

o nie, żadnych wzorków!!
          A na pewno nie kratki ani groszki - brrr.

> Zainteresował mnie fiolet, bo myślałam, że jest nie do zdobycia. Ale nie, też j
          > est:
          > tinyurl.com/2eju92
          > tinyurl.com/2a6a2z
          > Wygląda na to, że te kolory akurat są wystarczająco modne :)

Co do fioletu - ten dwucześciowy z bravissimo chciałam kupić :) Ale o ile w 34E
          to się wcisnę od biedy, to w majtki 10 (czyli S) nie wcisnę się za skarby
          świata. WIęc niestety.
          A jednoczęściowe stroje uznaję tylko na basen ;) Przez prawie 20 lat swojego
          życia chodziłam w jednoczęściowych, uważając że jestem wieloryb. Potem mi
          przeszło i nie mam zamiaru wracac do jednoczęściowych - no chyba, że przekroczę
          wagę 80 kg, to może wtedy ;)

Moim marzeniem jest jednolity dwuczęściowy strój kąpielowy czarny (cały!), bez
          kokardek, marszczeń, falbanek itp., najlepiej w wersji wiązanej na szyję :)
          • maith Re: Fiolet, czerń i czerwień 19.04.07, 22:51
            Szkoda, bo ten fioletowy dwuczęściowy jest naprawdę piękny.
            Majtki są też w 12, a wersja bardziej wycięta (ale tej pewnie nie chcesz) jest
            nawet do 16.

A Twój ideał to jedna z dawniejszych opcji Freyi Soda (9663)
            Tu go możesz zobaczyć, ale szukać rozmiaru trzebaby gdzieindziej.
            tinyurl.com/2jlany
            • yaga7 Re: Fiolet, czerń i czerwień 20.04.07, 06:08
              Tak, ten fioletowy jest super, to fakt :)
              Majteczki wycięte niestety nie dla mnie - teraz to jednak najlepiej wyglądam w
              tradycyjnych albo w szortach.

A co do Sody (bo już ją odkryłam wcześniej) - ma jedną wadę - miękkie miseczki
              bez fiszbin, a to na moim biuście nie będzie dobrze wyglądać, niestety....
              Ale może gdyby się gdzieś trafiła w przyzwoitej cenie, to może kupię.
              Na razie czekam na przesyłkę z bravissimo i zobaczymy :)
          • besame.mucho Re: Fiolet, czerń i czerwień 20.04.07, 12:36
            > Moim marzeniem jest jednolity dwuczęściowy strój kąpielowy czarny (cały!), >bez
            > kokardek, marszczeń, falbanek itp., najlepiej w wersji wiązanej na szyję :)

Dokładnie jak i moim :).
            Ja jeszcze dokładam, że powinien być Freyi, bo mój biust najbardziej lubi freyowskie fiszbiny,
            Najbliższe temu były do tej pory te cztery:

www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FBF-9744
            www.undercoverexperience.co.uk/fre9332.htm
            www.undercoverexperience.co.uk/foo9229.htm
            www.undercoverexperience.co.uk/foo9204.htm
            Najlepiej chyba czwarty, bo trzy pierwsze mają wąskie ramiączko na szyję i mogłoby uwierać. Ale żadnego z nich nie znalazłam w moim rozmiarze.
            • besame.mucho Poprawka 20.04.07, 12:37
              Wklejałam linki w innej kolejności niż kopiowałam ;). Miałam na myśli, że najlepszy byłby pierwszy.
            • yaga7 Re: Fiolet, czerń i czerwień 20.04.07, 13:19
              Widziałam już te kostiumy na stronkach :)
              Ten z listków figowych ma jak dla mnie zbyt szerokie ramiączko ;) Te, które ja
              mam, mają ramiączko o pośredniej szerokości między tym a tymi z cienkimi - i
              czegoś takiego szukam. Może znajdę ;)

A poza tym własnie przekopałam się przez undercover i zamówiłam jakieś łączone
              opcje - znaczy wszystkie Freyi, ale z różnych modeli. Hmm, ciekawe co mi z tego
              wyjdzie. Najwyżej będę wszystko oddawać, a co tam ;)
              • yaga7 przyszły zakupy 05.05.07, 22:23
                yaga7 napisała:

> A poza tym własnie przekopałam się przez undercover i zamówiłam jakieś łączone
                > opcje - znaczy wszystkie Freyi, ale z różnych modeli. Hmm, ciekawe co mi z tego
                > wyjdzie. Najwyżej będę wszystko oddawać, a co tam ;)

No i z zamówień z undercover nici - jednego kompletu w ogole nie było, przysłali
                tylko jeden, a ten na dodatek za mały w misce i w obwodzie (Footprints Naomi 75E
                nawet nie mogę się zapiąc w obwodzie, bo się rozpina - znaczy: za mały....).
                Czyli poszukiwań ciag dalszy...
                • maheda Pierwsze koty za płoty ;) n/t 06.05.07, 00:44

• mada.d.n kupiłam!! 25.04.07, 22:48
      freya vodka martini, model zbliżony do bikini -zakładany na szyję
      stanik leży prawie idealnie, tylko pionowe zaszewki są przesunięte o 1cm na
      zewnątrz od "punktów kulminacyjnych" :))))) ale narzeczony po szczegółowych
      oględzinach stwierdził, że wymyślam hehe
      "na oko" pomniejsza trochę piersi
      do tego mam figi (w szortach wyglądałam niezbyt), ale niestety są szyte na
      osoby przynjamniej 15 cm wyższe -są jakby za długie albo mam za mało obwisłe
      pośladki ;p byłam u krawcowej, skrócić się nie da (trzeba by przerabiać całe, a
      i tak stracą fason) a mniejszy rozmiar za bardzo mi się wpijał w moje
      schabiki ;p

59 dni :)
      Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
      jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
    • dadaczka hura hura 02.05.07, 15:58
      Mam kostium, nowy dobrze leżący, a nawet dwa

Jaka radość - po tych wszystkich latach koniecznych kompromisów pomiędzy dużą
      górą a małym dołem (tzn. z konieczności: dużym dołem :-/), kostiumów
      jednoczęściowych spłaszczających biust, kostiumu czarno-rożowego (nie lubię
      różu co do zasady), wydawania kasy (wcale niemałej biorąc pod uwagę warszawskie
      sklepy) na coś, co niezbyt mi się podobało, ale mieściło biust i innych takich
      tam wreszcie mam!

athenę czarną (szkoda, że tylko ten kolor, wolałabym niebieski np.)
      i cudo moje martini vodka z miseczką typu bardotka. Jeszcze wprawdzie wymiana
      jednego z biustonoszy przede mną (bo z tej radości postanowiłam mieć dwa w
      różnych rozmiarach! - co jest o tyle uzasadnione, ze jak trochę przytyję, to
      biust mi rośnie natychmiast), ale jeden komplet juz mam.

No i wreszcie się nie będę czuła jak własna babcia na plaży ;-)
      • maheda gratulacje! Szczęściara 02.05.07, 16:09
        Ja na swoje jeszcze czekam i czekam... przesyłka z brastopu idzie już ponad
        tydzień i dojść nie może... :/
    • miotlica Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 02.05.07, 17:20
      To teraz szukam kostiumu kąpielowego, po raz pierwszy w dobrym rozmiarze.
      Chciałabym coś kolorowego, dziewczęcego, wakacyjnego. Wiem, gdzie szukać, tutaj
      postanowiłam nie oszczędzać (biustonoszy zwykłych szukam na razie w niższych
      przedziałach cenowych) - ale problem jest taki: jestem naprawdę szczupła,
      drobnej budowy i nie wiem, które kostiumy wybierać, jaką firmę i kształt. Może
      są tu szczupłe dziewczyny, które noszą 65-70 obwód i wiedzą, w krótych
      kostiumach takie drobne kobietki wyglądają ładnie?? Pomóżcie.
    • beakarp Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 06.05.07, 11:00
      tez dopisuję się do wątku:/
      Jestem niska i z rozmiarem 65G, a figi S lub M. Gdzie kupic / internetowo/ coś w
      czym nie będę pancernie wyglądac? Czy któraś z was ma strój z Coeximu?
      Proszę, wklejajcie linki jak się na coś natkniecie!
      • suziliu Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 06.05.07, 11:49
        proszę bardzo: oto oferta z Brastop jednoczęciowy, zdecydowanie nie pancerny strój w twoim
        rozmiarze:
        www.brastop.com/acatalog/Freya_Onyx_Halter_Swimsuit_Hot_Pink_atod.html#a202243011000Z
        a tu trzy bikini z curves&lace
        www.curvesandlace.com/SwimwearListing.aspx?Band=30&Cup=G&CurrentPage=1
        tu mozliwości z figleaves - w tym cudownie wycięte bikini Panache Grace
        www.figleaves.com/uk/nsf/qwiseranswered.asp?searchhandle=DADBDCDHDADADDDGDJGCDEDGDJGDGEDBCNGGGBDCDGCNDEGBDADACNDIDBGBDBC
        NDDDDDCGDGGDJDFGDDIDIDFDBDADADADBDCDADADADIHDHHGJGNHHGFGBHCDADADCDGDADADC
        DCDADADBDIEEEDEDEEEEEGEEEGEEEIEDEEEEEGEEEGEEEHDADADADBDFDADADADBDADADADADADADA
        DADADADADADBDADADADADIHDHHGJGNHHGFGBHCDADADADBDB&answerhandle=DCCDDCDCDECDD
        BDADA&answerhandleback=DCCDDCDCDECDDBDEDG&originalquery=Swimwear&answer=DCCDDCDC
        DECDDBDADA&answer=1&answer=1&answer=1&answer=1&answer=1&answer=1

uppps - ten link w całosci nie przejdzie

Takźe możliwosci sporo
        • beakarp Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 07.05.07, 09:53
          Znalazłam Vodka Martini w Intimo4You za przyzwoitą cenę 168zł komplet. Mam
          nadzieję ze 70F będzie dobre na moje 65G:)
          www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=400&category_id=18&option=com_phpshop&Itemid=26
          • kasica_k Re: poszukiwania kostiumu kapielowego 07.05.07, 10:11
            Rozumiem, ze drozej, ale 65G jest tu:

www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=399&option=com_phpshop&Itemid=26
            - moze lepiej sie skusic? :)
    • chocochoco Ja szukam zielonego:-) 07.05.07, 23:28
      I nie mogę znaleźc:-(. Chodzi mi o taki zielony jak świerza trawka, ewentualnie
      w jakieś wzory, bo w takim kolorze mi wyjątkowo do twarz:-). Rozmiar 65G,
      majtki M/L. Jakby ktoś gdzieś przypadkiem zobaczył to będę wdzięczna!!:-)
      • maheda Na przykład coś takiego? 07.05.07, 23:47
        tinyurl.com/yrlwfs

:-)
        • chocochoco Ładny, ale to nie to... 08.05.07, 18:29
          To ma byc taki mocniejszy zieleń, ten jest troszke blady, a poza tym te żółte
          wstawki jakoś mi nie pasują. Ale bądź co bądź dzięki, bo jak na razie ten jest
          i tak najbliższy temu którego szukam :-).
      • maith Re: Ja szukam zielonego:-) 08.05.07, 03:09
        Ja też, ja też! Tylko w 75G. Najbardziej wymarzony byłby w kropeczki albo
        krateczkę, ale taki jak pokazała Maheda też mógłby być - jakby tylko był w moim
        rozmiarze, a tu... sold out :(
        • clakier Re: Ja szukam zielonego:-) 08.05.07, 08:57
          Ja mam nieco odwrotny problem. Pomijając biust spory (osttanimi czasy z G powiększa sie do H) nigdy nie należałam do najszczuplejszych...
          Teraz jestem w ciąży i brzuszek rosnie.. a według prosucentów kostiumów kobieta cieżarna składa sie wyłącznie z brzucha - biustu nie ma wcale :( Pomożecie? Gdzie można kupić kostium jednoczęściowy na spory już brzuszek (a latem będzie duuużo większy :) )i biust na dzień dzisiejszy 90H?
          • beakarp majtki czyli rozmiarówka 08.05.07, 09:09
            a jak to jest z angielską rozmiarówką fig/ szortów od kostiumu? Jeśli noszę 36
            wg naszych standartów to powinnam brac S czy XS?
            • suziliu Re: majtki czyli rozmiarówka 08.05.07, 09:40
              Beakarp - bierz xs. Ja nosze ostatnio 38 a czasem nawet więcej - 40 i m
              angielskie lepel było mi za duże
              • kasiamat00 Re: majtki czyli rozmiarówka 08.05.07, 17:33
                Ja noszę 38/40 i dobre jest na mnie angielskie (=Freya) S... Tzn. M też ujdzie,
                ale jest luźne. Oni mają bardzo dużą rozmiarówkę :(
          • suziliu clakier 08.05.07, 09:39
            Na figleaves jest kategoria strojów kapielowych maternity - dla kobiet w ciązy.
            Jest spory wybór.

Przeklejam link, pewnie znów nie wejdzie.
            tinylink.com/?O3vzbcra0u
            • clakier Re: clakier 08.05.07, 15:48
              Dziękuję suziliu. Niektóre faktycznie super, ale niestety poza rozmiarówką ogólną dużą na duży biust nic nie ma :(
              Boję sie że sam rozmiar 18 albo i 20 to za malo przy moim biuście.. :(
      • maith A ten wiosenno-zielony? Nikt nic nie widział? Bu 08.05.07, 18:24
        A tak mi się marzy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka