dominika.r23 13.09.07, 21:02 wysłalam zdjecia na biusciaste@gmail.pl, mam prosbe zebys umiesciła je w galerii, zeby dziewczyny ocenily czy stanik jest za mały czy nie... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
limonka_01 Re: prosba o ocene- do ansil 13.09.07, 22:39 Opisz, jak jest pod pachą. Dokąd sięga fiszbina. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: prosba o ocene- do ansil 13.09.07, 23:13 Mnie się te miski wydają ciut za małe. Tak o pół literki. Spróbowałabym przymierzyć jednak 60ff. nie wiem jak z tym rozmiarem w innych sklepach wiec podaje linka do intimo gdzie na pewno ten rozmiar maja na stanie: www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=434&categor y_id=&option=com_phpshop&Itemid=26 Przyjdzie w dwa dni. Przymierzysz sobie i najwyżej odeślesz, a przynajmniej będziesz wiedział ze 60ff jest za duże (bądź jest super). Ja jak pierwszy raz założyłam moją arabellke 60G to te miski wydawały mi się gigantyczne, dużo za duże, ale jak porządnie podciągnęłam ramiączka (ta sprzączkę do regulacji mam prawie na czubku ramienia, przy 1,7m wzrostu) i dobrze poukładałam sobie biust w miskach to one zrobiły się w sam raz. Nie ma szans na wbijanie. Odpowiedz Link
ewosko Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 08:46 Tak patrzę i patrze na te Twoje zdjęcia i szkoda, że nie pokazałaś, dokąd sięgają fiszbiny... No bo z drugiej strony ramiączka są właśnie po to, żeby regulować nimi róznicę wielkości piersi. Myslę, ze nie zawsze trzeba je podciągać na maxa. No, ale to takie moje prywatne zdanie, bo ja ekspertką nie jestem :DD Ja mam prawą pierś dużo większą od lewej,więc doskonale cię rozumiem. Możesz sprobować z większa miseczką, ale nie wiem, czy wtedy koronka przy tej mniejszej piersi nie będzie sobie fruwać... Mam jeszcze pytanie, czy Avocado w W-wie czarną arabelkę posiada? Odpowiedz Link
anias0401 Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 09:16 Ta tasiemka na brzegu miski jest zupełnie nie rozciagliwa i często stanowi problem. Staniczek wydaje się w porzadku, Chyba rzeczywiście dobrym rozwiazanien jest asymetryczna regulacja ramiączek. W większym- pwenie jedna miska będzie za duża- a tego niczym nie wyregulujesz. Ale dla pewności- spróbuj miskę o rozmiar większą. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 09:46 U mnie nawet w za dużych miskach może pojawić się taki rowek. Dlatego nie traktuje tego jako jedyny wyznacznik za małości miseczki. Jeżeli towarzyszy temu fiszbina zachodząca z boku na tkankę biustu (w modelach wąskofiszbinowych) oraz piersi w dekolcie zaczynają kształtem przypominać pośladki (nie dotyczy to puszapów) to miska niechybnie jest za mała. Prawdopodobnie jednak miseczka jest "na styk", jeszcze dobra ale tuż, tuż może być za mała. Zgadzam sie z dziewczynami, że warto sprawdzić rozmiar wiekszą. I obejrzyj sobie tą fiszbinę z boku, sprawdź gdzie sięga. Odpowiedz Link
maheda Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 10:31 Wg mnie miseczki na styk - większa może być już ciut za duża. Ale warto spróbować, przymierzyć. Zwłaszcza, że we wreszcie dobrze dobranym staniku biust się zaokrągla i przez to lekko powiększa. Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 10:44 dziekuje za odzew. Odpowiedzi na zadane pytania 1. nie maja jeszcze w avocado czarnych arabelek, maja byc dopiero za miesiac ale brazowe 2. z boku fiszbina nie zachodzi na piers, linia piersi konczy sie dokladnie tam gdzie jest fiszbina. Jak zdejmę stanik to jest czerwonawy slad po fiszbinie dokladnie dookola piersi, to wyglada tak obrysowanie piersi czerwono-rózowa kredka. 3. jak nie podciagne tak ramiaczek to mam wrazenie ze te miseczki cigna mi piersi do dolu, nie jest to chyba wina za malego obwodu, bo ciasno mi w nim jak cholera. i nie sa tak zaokraglone tylko takie stozki sie robia. 4. czy ktos wie od której jest czynny avocado, bo próbuje sie tam dodzwonic ale jest wyłaczony telefon. heh... kurde to moj pierwszy stanik i nie jestem zadowolona... Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 10:47 acha i nie mam tego efektu powiekszenia tylko raszej pomniejszenia i jeszcze o nie ladnym ksztalcie... Odpowiedz Link
ansil Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 11:18 dominika.r23 napisała: > heh... kurde to moj pierwszy stanik i nie jestem zadowolona... ;) dominika.. ja jestem "uswiadomiona" od dobrych kilku lat i dalej czesto przy zakupach jestem niezadowolona ;)) ale jak jesyem niezadowolona, to stanik leci spowrotem do sklepu.. jeszcze wiele stanikow uplynie... Odpowiedz Link
kasica_k Re: prosba o ocene- do ansil 14.09.07, 16:04 dominika.r23 napisała: > Jak zdejmę stanik to jest czerwonawy slad po fiszbinie > dokladnie dookola piersi, to wyglada tak obrysowanie piersi > czerwono-rózowa kredka. Arabelka ma na Ciebie za wąskie U fiszbin, dokładnie tak samo, jak na mnie (ten model ma naprawdę wyjątkowo wąskie fiszbiny). Poradziłam sobie z tym problemem rozginając fiszbiny. Wtedy i obwód się trochę powiększy. Jeśli podoba Ci się ten stanik i nie masz ochoty/możliwości go zwracać, spróbuj go tak potraktować. Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 19:23 heh.. bylam w avocado niestety powiedziano mi ze tego modelu nie produkuja w rozmiarze 60FF. Czy to prawda? Przymierzyłam 65F ( czyli miseczka powinna byc taka jak w 60FF?), obwód byl za nieco za luzny, tasiemka juz nie wpijala sie w piers, ale byla tak jakby za wysoka- ta gumka miedzy koncem fiszbiny a koncem ramiaczka wpijala sie w pache. Wiec zostałam przy tym rozmiaerze 60F. dzieki za wypowiedzi... Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 19:55 No właśnie arabellki w rozmairze 60FF i 60G chyba nie sa jeszcze w regularnej sprzedazy. Dlatego wstawiałam link do intimo gdzie napewno mają na stanie 60FF i 60G z arabellki oyster. w innych kolorach podobno maja być w grudniu. Nigdzie wiecej nie widziałm arabellkli w tym rozmairze.65F bardziej odpowiada (obwodem w biuscie) rozmiarowi 60G. Ale przy za szerokim obwodzie to cieżko rozmair miski ocenić bo sie zawsze zle układa. Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 20:28 no tak ale ja kupowałam w avocado w warszawie. Co prawda metek nie odrywałam ale watpie czy z intimo chcieli by mi zamienic nie kupiony u nich stanik... własnie sie tak zastanawiam oderwac czy nie? nie wiem czy powinnam w nim chodzic z taka bylka..? a z metkami jest wiecej watr... Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 21:01 Myślałam ze możesz jeszcze zwrócić do avocado i dostac pieniądze. Nie wiem co Ci poradzić :/ 60FF z kolei moze okazać się troche przyduze. A jak założysz jakaś w miare obcisła bluzkę? widać wtedy tą bułke? Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 21:10 widać, szczególnie jak się bardzo wyprostuję... myslisz ze powinnam przedzwonic do avocado? Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 21:45 Nie wiem czy zgodzą się przyjać z powrotem. Ale ja bym spróbowała. Nie za dobrze jak widać ta bułe przez bluzke, bo powinnaś chodzic raczej prosto:). Odpowiedz Link
dominika.r23 Re: prosba o ocene- do ansil 16.09.07, 21:54 :):) to napewno... :) jutro do nich przedzwonie... Odpowiedz Link