Dodaj do ulubionych

ciasno i miski pod szyję

20.12.07, 17:23
Doszły wreszcie Freye z Figleaves.
60G pierwsze. Ciasne, ale dobre. Pheobe jest ok, Rio niby też, chociaż... Góra
miseczki lekko odstaje. Jak naprawdę mocno ściągnę ramiona do tyłu, to jest
ok, ale wystarczy się pochylić odrobinkę... Poza tym drobiazgiem miska się nie
marszczy, więc wychodziłoby, że rozmiar ok. ylko nie jestem pewna, bo mi te
miski tak wysoko się kończą. Wyłażą spod bluzki, której dekolt wcale nie jest
nieprzyzwoicie głęboki :( Zastanawiam się, czy próbować zamieniać na mniejszy,
czy może oddać... Nie wiem...
Obserwuj wątek
    • maheda No właśnie o tym pisałam 20.12.07, 20:10

• maheda Było o tym w wątku o pancerniakach ;) 20.12.07, 20:11
      A nie są te piersi wyżej, niż były w starszych stanikach?
      • prawie_jak_artystka Re: Było o tym w wątku o pancerniakach ;) 20.12.07, 21:47
        Są wyżej i kształt super, ale w Millie 30FF i Phoebe 28G są na tym samym
        poziomie co w Rio, a tylko ten mi bezczelnie spod bluzki wyłązi (te dwa to tylko
        czasem środek widać w mocno wyciętej, ale w kopertowych bluzkach i sukienkach to
        nawet uroczo wygląda).
        A to, co pisałaś o "pancerniakach", to już zauważyłam, ale nie pisałam chyba
        nigdzie, że wszystkie są bardziej zabudowane niz "zasłaniacze". :)
        • maheda Re: Było o tym w wątku o pancerniakach ;) 20.12.07, 21:55
          Rozumiem.
          Z tego, co widziałam, Rio jest "do zadań specjalnych" ze względu na zabudowanie
          - jest niezła jako codziennik, a także do kształtowania biustu w pierwszym etapie.
          Nie wiem, czy dekooolty są zaliczane do codzienników? ;)
          • prawie_jak_artystka Re: Było o tym w wątku o pancerniakach ;) 20.12.07, 22:02
            > Nie wiem, czy dekooolty są zaliczane do codzienników? ;)
            >

Cóż, kwestia względna ;) Odkąd a sprawą Trinny i Susannie odkryłam, że
            dopasowane z dekoltem w szpic jest lepsze od workowatego pod szyję i dzięki
            forum wiem, gdzie kupić stanik, żeby utrzymać biust "na odpowiednim poziomie",
            zrobiłam rewolucję w szafie i niedługo będę mieć problem ze znalezieniem w
            swoich zasobach bluzki bez dekoltu ;)
            • maheda Re: Było o tym w wątku o pancerniakach ;) 20.12.07, 22:16
              :D
              No tak.
              Ale jednakowoż trzeba znać proporcjum, mocium panie :)
              Coś jest w tych dekoltach, co tu mówić...
            • maith Dekolty :) 20.12.07, 22:58
              Nie wszystkie codzienniki muszą być pod golfy, na szczęście :)

Moim ulubionym codziennikiem jest Fantasie Lilly.
              Świetnie sprawdza się pod większością normalnych dekoltów.
              Z bardzo głębokimi sobie nie radzi, bo to nie jest plunge, ale jak na stanik
              GG-plusowy jest zabudowany stosunkowo lekko.
              Wprawdzie Lilly jest już niedostępne, ale na warszawskiej giełdzie wyszukałyśmy
              2 modele Fantasie prawdopodobnie trzymające te same normy :)

Z drugiej strony byłam bardzo zdziwiona, spod jak wysoko zabudowanej bluzki
              potrafi wystawać taka Fiesta. I jeszcze jej dołożyli falbankę, żeby było wyżej.
              • heliamphora Lament na plunge'owej pustyni :( 01.01.08, 21:08
                Maith pisała właśnie o mojej Fieście wystającej spod bluzki tak, że Panache powinno mi płacić za reklamę ;)

A wczoraj przed sylwestrem zostałam zmuszona przez siostrę do nałożenia przymałej Arabelli, bo zdaniem siostry inne staniki wystawały mi spod bluzki. Większej Arabelli plunge już nie robią, chyba że kupię 80G i zwężę (ale jak tu przerabiać taką delikatną siateczkę?)

W innym wątku Maith opisuje superplunge Gossard Superboost Satin, prawie już zdążyłam się na niego napalić, ale wyszukałam, że nawet rozmiaru G nie robią, a co dopiero H :(

Poczciwe Panache robi Tango plunge w moim rozmiarze, ale niestety ten model układa się na mnie paskudnie. I wychodzi na to, że nie mam nic do wyciętych dekoltów na karnawał...
                • charm Re: Lament na plunge'owej pustyni :( 01.01.08, 22:07
                  Też dołożę kilka kropelek łez.... proszę... jakiekolwiek coś do dekoltów 60J...
                  ;-( (ewentualnie duże 60HH)

;-(
                • maheda Re: Lament na plunge'owej pustyni :( 01.01.08, 22:35
                  Przynajmniej szyje się coś na Twój biust.
                  Mimo, że się układa paskudnie ;)
                  Na mój nie szyje się absolutnie niczego :P
                  Dołączam - JA CHCĘ PLUNGE na HH i lepiej!
                  • heliamphora Maheda, przecież my mamy takie same biusty... 01.01.08, 23:12
                    86/120... Nie mów że nic nie ma, bo się załamię :(
                    • maheda Re: Maheda, przecież my mamy takie same biusty... 01.01.08, 23:15
                      na mnie 75H Tango plunge miało za małe miseczki.
                      Poza tym nie ma absolutnie niczego. NADA. NIENTE.
                      Ja już od jakiegoś czasu jestem załamana.
                      Próbowałam kupić sobie brązową Flirtelkę 75H Minx z brastopu, ale zaginęła w
                      drodze... a tego koloru więcej nie robią, więc nie wiem, czy okazałaby się
                      dobra, czy nie :(
                      Chyba jest jeszcze biała, czy czarna.. ale ja nie mam ani białych ani czarnych
                      wydekoltowanych ciuchów, więc nie chcę żadnego z tych kolorów :(
                      Tak więc... sama rozumiesz.
                      • heliamphora Re: Maheda, przecież my mamy takie same biusty... 01.01.08, 23:18
                        Mnie też to Tango bułkowało (poza tym że leżało fatalnie), ale myślałam, że jest jeszcze HH itd.

Kiepska sprawa w takim razie. To może jednak zwężę Arabellę 80G...
                        • maheda Re: Maheda, przecież my mamy takie same biusty... 01.01.08, 23:22
                          Aktualnie najbardziej wydekoltowanym moim stanikiem i najbardziej zbliżającym do
                          siebie piersi oraz wpychającym biust do przodu jest stanik średniozabudowany
                          Silver Lilly, 80H:
                          www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=silverlilly&
                          , w który to stanik biust mi jako-tako wchodzi, a obwód jest cholernie ciasny,
                          ciaśniejszy, niż niejedna 75tka, czy też niż 70tka z Millie. Polecam.
                          • heliamphora Re: Maheda, przecież my mamy takie same biusty... 01.01.08, 23:24
                            Dzięki, lecę jutro do Avocado testować!
                            • maheda Pochwal się potem, 01.01.08, 23:33
                              jak na Tobie to leży.
                              Może by wystarczyło nawet 85G, czy coś? Musiałabyś sprawdzić.
                              Aha - dwie uwagi:
                              1) obwód prawie wcale się nie rozciąga (stanik mam od prawie roku)
                              2) jeśli będą Cię gniotły fiszbiny, ... zapnij się ciaśniej, albo weź węższy
                              obwód. Jak ważyłam 7 kg mniej, te 3 miesiące temu, to gniótł mnie ów stanik
                              niemiłosiernie. Teraz, jak jestem właśnie tęższa, leży idealnie.
                              No i pilnuj kroju - pytaj o ten z symbolem "A" na końcu.
                              Mam do Ciebie prośbę, skoro już będziesz... jeśli będzie stanik 80H z modelu "G"
                              - mogłabyś go przymierzyć i powiedzieć, co robi z biustem? Czy miseczka w 80H ma
                              taką samą wielkość, jak w modelu A?
                              Zastanawiam się, czy go nie zamówić...
                              • heliamphora Jasne, popytam o wszystko... 01.01.08, 23:36
                                ...i jak się da, to nawet zdjęcia zrobię :)
                                • maheda Super :D Będę czekała na relację! n/t 01.01.08, 23:52

• maheda No i jak ??? n/t 02.01.08, 23:57

• heliamphora Dopiero dziś dotarłam do Avocado - oto relacja: 09.01.08, 16:47
                                      Stanik 80H w modelu "g" jest niezwykle ścisliwy, czego nie można powiedzieć o modelu "e" (wersji "a" w ogóle nie było, ale skoro piszesz że ściśliwa, to pewnie "g" jest pod tym względem podobne własnie do "a").

Co model "g" robi z biustem? Nie miałam możliwości zrobienia zdjęć, ale na mnie zachowuje się bardzo podobnie jak Freya Lucille (jestem w niej w galerii), czyli:

-niby wszystko dobrze i rozmiar to standardowe "H"
                                      -biust jest przyzwoicie podtrzymany i dośc zebrany do środka
                                      -ta część stanika, która niby ma być ukośna na biuście, jest u mnie dośc poziomo (i chyba podobnie będzie u każdej z nisko położonym biustem)
                                      -linia piersi, patrząc z boku, nie jest jednolita, tylko jakby "załamuje się" tam, gdzie jeden materiał przechodzi w inny

A z modelu "e" była tylko miska 80G, więc sobie za bardzo mnie obejrzałam, bo strasznie bułkowała i od razu zdjęłam...

• maheda Re: Dopiero dziś dotarłam do Avocado - oto relacj 09.01.08, 16:55
                                        Czyli podstawkowiec, szkoda :(
                                        Dziękuję Ci, Heliamphoro.
                                        • heliamphora podstawkowiec... 09.01.08, 17:55
                                          Nigdy nie słyszałam tego okreslenia :) Ale coś w nim jest. Ja chyba mimo wszystko lubie podstawkowce (czy Fantasie Lily nim jest?), ale to Avocado Silver Lily mnie nie zachwyciło.

Czemu nie chcesz podstawkowca?
                • yaga7 Re: Lament na plunge'owej pustyni :( 02.01.08, 08:55
                  Superboost Satin jest do G, bo sama taki miałam ;)
                  • hke Re: Lament na plunge'owej pustyni :( 02.01.08, 09:53
                    tyle, że to G to takie maławe chiba...

H., co to właśnie musi odesłać FF, bo się z niego wylewa z każdej strony ;)
                    • yaga7 Re: Lament na plunge'owej pustyni :( 02.01.08, 10:06
                      a to się zgodzę - ja swojego też już nie mam, bo był za mały.

Ale dla porządku wolałam napisać, że ten stanik w takim rozmiarze występuje -
                      komuś ta wiedza może się przydać :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka