Dodaj do ulubionych

Chantelle jak widać ma duże finanse na reklamę :/

09.04.08, 09:57
www.groszki.pl/groszki/1,80232,5088195,Letnia_kolekcja_Chantelle.html
Obserwuj wątek
    • adra_19 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 09.04.08, 10:42
      Chyba chcą się zrobić rozpoznawani jak Samanta. Szkoda, że nie bardzo mają się czym chwalić. Ani rozmiarówką, ani nawet wzory nie robią wrażenia przy tych cenach:/
      • turzyca Ale teraz warunki gry sa nieco inne niz przy S... 09.04.08, 10:53
        Jak Samanta wchodzila do gry to stanikologia byla jeszcze w powijakach, a lobby
        byla grupka fascynatek. Teraz jest nieco inaczej i spokojnie mozemy pod kazdym
        artykulem promujacym te firme zostawic odpowiedni komentarz, psujacy im
        lansowany wizerunek. W ZT tez mozemy sie pojawic.
        Calej akcji im nie popsujemy, ale pewna czesc z cala pewnoscia. :]
        • aadrianka złoooo! 09.04.08, 11:08
          Demon Zniszczenia i Chaosu mi się zainstalował:D Błagam,
          zorganizujmy jakąś akcję* w Złotych Tarasach! Ja się niestety ze
          względu na ślub koleżanki nie zjawię, ale naprawdę gotowa byłabym
          przyjechać do Wawy:)
          *przez akcję rozumiem pojawienie się w ZT dużej ilości Biuściastych
          w dobrych stanikach, wydziwiających nad rozmiarówką Chantelle.
          • abere8 Re: złoooo! 09.04.08, 11:50
            Ja sie dolaczam do tej prosby, plus o sprawozdanie z placu boju. Mnie do Polski
            niestety jest duuuzo za daleko, ale tez bym sie chetnie wybrala, gdybym mogla.
            Super by bylo tak "mimochodem" sie zjawic w ZT, a potem z wielkim zdziwieniem
            pytac "No jak to? Naprawe panstwo nie macie obwodow ponizej 70? I miseczki
            wiekszej niz F tez nie? Ale naprawde? E, to ja skocze tu obok* poprzymierzac
            Freye i Panache w moich rozmiarach" :-)))

* Podobno tam gdzies jest sklep w tych ZT, ktory je sprzedaje. Ja tam nigdy nie
            bylam, wiec nie wiem.
            • wild_orchid Re: złoooo! 09.04.08, 11:54
              A tak,
              jest z ZT sklep BUduar chyba. Poszlam tam w zeszlym tygodniu bedac w
              Warszawie na szkoleniu. NIC dla mnie nie mieli. Nawet do
              przymierzenia. A mam "typowy rozmiar" 75GG lub H
              • the_mariska Re: złoooo! 09.04.08, 12:05
                Taaak, mi kiedyś w buduarze powiedzieli, że nie sprowadzają podwójnych literek,
                bo im się nie opłaca (?!?). I w ogóle przegadałam ekspedientkę tłumacząc jej, że
                w Arabelli i Rio 65G jeszcze mam szansę się zmieścić, bo mają duże miseczki ale
                za to w inne modele Freyi już niekoniecznie. Ale za to Arabella ma zbyt
                rozciągliwy obwód. Sprzedawczyni wyglądała na lekko przerażoną tym faktem. ;)

Ale to i tak duużo lepiej niż Chantele, które jedyne co może mi zaproponować, to
                ichnie 70H (czyli brytyjskie 70FF), które będzie mi latać, fruwać i podwiewać. I
                oczywiście pójdę ich powkurzać moim ładnie ostanikowanym 65GG.

Cholera, to już sie robi trzeci wątek o Wielkim Przymierzaniu... Jakbyśmy nie
                miały ciekawszych tematów ;]
                • heliamphora Re: złoooo! 09.04.08, 13:20
                  Hehehe :) Jak nie sprowadzają mojego 75 HH bo ma podwójną literkę, to czemu nie mają 75 J? Beznadziejni są i niekompeteneni, a nie że podwójne literki ;)
                • natashka87 Re: złoooo! 09.04.08, 16:56
                  Dobre z tymi podwójnymi literkami:P
                  Mnie zaskoczyła Pani w tym sklepie, bo jak powiedziałam, że Arabelka
                  ma za wąskie fiszbiny, to mi kazała wziąć mniejszy rozmiar:P,
                  ciekawe skąd ta logika?
                • bruxelka11 Re: złoooo! 10.04.08, 08:19
                  Potwierdzam, że Buduary są do niczego! :) Chodzę tam regularnie ze
                  złośliwości, bo juz 2 miesiące temu miała być nowa dostawa... Brak
                  60 i podwójnych numerków typu FF. To, że nie ma 60 jakoś jeszcze
                  zrozumiem bo praktycznie nigdzie nie ma, ale to, że poszłam z mamą o
                  obwodzie 80! i nic nie udało się kupić bo podwójne nr to dla Buduaru
                  podobnie jak 60 dziwactwo - to już szczyt!
                  Nie bede polecać tego sklepu!
    • ptysiowa_7 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 09.04.08, 13:04
      Ech, szkoda, że nie mam jakiegoś bardziej spektakularnego rozmiaru
      (tzn. takiego, że od razu widać, że wypada z rozmiarówki Chantelle),
      a tylko 60FF. Wcisnęliby mi pewnie 70D i na pierwszy rzut oka byłoby
      ok, nic by się nie wylewało, tylko po jakimś czasie obwód by zaczął
      podjeżdżać, a fiszbiny wskakiwałyby na biust.
      A w Buduarze to jednak głównie Chantelle jest, wydaje mi się, że
      Freya to tak mimochodem - w każdym razie kiepski wybór jest (Zeta,
      Arabella Black i Sorbet, Madison czarny i różowy, biała Pollyanna,
      chyba jeszcze Antoinette i czarne Rio) a z nowszych modeli to tylko
      Pollyanna karmelowa. Nie mówiąc już o tym, że mojego rozmiaru tam w
      ogóle nie ma i nigdy nie było, i ceny są z kosmosu...
      • velika Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 09.04.08, 13:42
        charm powinna iść:D ona by ich tam zakasowała :D Zresztą ja z moim 65 G też bym
        się nadała, ale niestety z Poznania jestem. Mam nadzieje że jakieś dziewczyny
        które będą mogły, się przejda. I złożą nam piękną, pełną jadu relację:D
    • schnee_wittchen z chantelle robi sie drugi triumph 09.04.08, 16:28
      jesli chodzi o mit jakosci i luksusu.

Ostatnio totalnie zalamala mnie kolezanka, z wypiekami na twarzy wyznając, ze
      kupila sobie taaaaki drogi (nie wątpię :P ) i piękny biustonosz ekskluzywnej
      marki, ze tylko na specjalne okazje. Jakis czerwony taki Chantelle, widziałam w
      sklepie, koronka niebrzydka nawet. Co z tego tylko, jeśli na wieszaczkach wisza
      rozmiary z kosmosu (oni takie robią czy tylko takie zamawiają sklepy? Szerokasne
      pod biustem i stosunkowo małe miski?

Rzeczona koleżanka (standardowo 75C, i tak zly rozmiar), wzięła 80B, bo mowi ze
      to to samo prawie, a na moj komentarz ze nie trzyma to chyba w ogole biustu,
      odparła, ze TAAKIE (w domyśle: piękne, zwiewne, DROGIE) staniki, to nie sa do
      podtrzymywania, tylko do wyglądania!

Swietnie to 80B musi na niej wygladac, swoja droga...
      • ariadna007 Re: z chantelle robi sie drugi triumph 09.04.08, 18:28
        gorzej będzie gdy zanim w tym oszałamiającym i DROGIM staniku
        dojdzie na tą randkę to jedną pierś zgubi gdzieś po drodze a druga
        zamajta w okolicach pępka
        wtedy faktycznie będzie sexi ;)

to jednak potwierdza to, że kobiety dla własnego samopoczucia są w
        stanie wydać duże pieniądze szkoda, że większsość producentów tego
        nie widzi, bo po takim nieudanym zakupie i zbieraniu piersi zusammen
        do kupy minie mnóstwo czasu zanim znów się zdecyduje kupić coś tej
        firmy a z takim podejściem będzie tego po pewnym czasie żałować :(
        • schnee_wittchen Re: z chantelle robi sie drugi triumph 09.04.08, 22:30
          wlasnie niestety nie.

Po jakims czasie kupi sobie drugi 'randkowy' stanik.

Z rozmow, ktore swojego czasu przeprowadzalam, wiem ze wiekszosc kobiet widzi do
          tak (ja zreszta dlugo tez tak sadzilam): albo stanik jest duzy jednokolorowy i
          'roboczy', albo jest malutkim koronkowym cudenkiem. Cudenko sluzy tylko do
          wygladania, z tej racji, ze uzyto w nim koronek i miekkich, delikatnych
          materialow, ktore NIE MOGA dobrze podtrzymac biustu. Wiec albo ladny, albo
          wygodny. Wiadomo, ze taki malutki push up troche sie przesuwa i jest niewygodny,
          ale za to jak wyglada! Tak to juz ma byc, podobnie jak z butami i innymi
          czesciami garderoby, my, biedne kobietki musimy cierpiec dla pieknosci ;)

straszne bzdury, i strasznie popularne co gorsza.
          • maith Re: z chantelle robi sie drugi triumph 09.04.08, 22:37
            Biedne dziewczyny. Nigdy nie widziały takich cudeniek, jak Masquerade
            Antoinette, czy skutecznych przezroczystości, jak Panache Salsa, czy Freya Arabella.
          • pierwszalitera Podtrzymuje 09.04.08, 23:36
            schnee_wittchen napisała:

> wlasnie niestety nie.
            >
            > Po jakims czasie kupi sobie drugi 'randkowy' stanik.
            >
            > Z rozmow, ktore swojego czasu przeprowadzalam, wiem ze wiekszosc kobiet widzi d
            > o
            > tak (ja zreszta dlugo tez tak sadzilam): albo stanik jest duzy jednokolorowy i
            > 'roboczy', albo jest malutkim koronkowym cudenkiem. Cudenko sluzy tylko do
            > wygladania, z tej racji, ze uzyto w nim koronek i miekkich, delikatnych
            > materialow, ktore NIE MOGA dobrze podtrzymac biustu. Wiec albo ladny, albo
            > wygodny.

Ja, jako wieczna obrończyni Chantelle ;-) w zasadzie chciałam się w tym wątku nie odzywać, ale muszę dodać tu ku prawdzie, że staniki Chantelle podtrzymują. Jak włoży się je we właściwym rozmiarze i miało się szansę w ogóle wejść w rozmiarówkę, to nie musi to być stanik tylko do wyglądania. Od 2 tygodni noszę Meli Melo w rozmiarze 70F i robi mi po prostu nieziemsko okrągły biust. Jeszcze nigdy nie miałam stanika, który by tak dobrze zbierał biust z boków i unosił do góry bez cienia bułkowania. Zachowuje się prawie jak push up, a jest tylko z cieniutkiego, miękkiego tiulu. W innym, w modelu Afrika, jako jedynej na kursie tańca nie skacze mi biust przy rozgrzewce, a w Couture, taka bardotka w stylu empire, to mogę biegać za uciekającym autobusem bez troski o wypadający biust. Dlatego na jakość Chantelle nie dam powiedzieć złego słowa. Strasznie mi szkoda, że mają tak słabą rozmiarówkę, bo wtedy więcej kobiet mogłoby się przekonać, że to wcale niezłe staniki. One naprawdę fenomenalnie leżą i podtrzymują. Warunkiem jest dobry rozmiar naturalnie. :-)
            • swierszczowa1 Re: Podtrzymuje 09.04.08, 23:48
              Oczywiście ze w dobrym rozmiarze podtrzyma. W dobrym rozmiarze
              podtrzyma biust prawie każdy stanik (Za wyjątkiem jakichś
              ewidentnych pomyłek konstruktorów), tylko ze mało kto kupuje dobrze
              dopasowane Chantelle, niestety:(.
            • staro Re: Podtrzymuje 09.04.08, 23:49
              pierwszalitera napisała:

> ale muszę dodać tu ku prawdzie, że staniki Chantelle podtrzymują.
              > Jak włoży się je we właściwym rozmiarze i miało się szansę w
              ogóle wejść w rozmiarówkę

Wiesz, i o to chodzi. Ta marka niestety nie zadaje sobie większego
              trudu, żeby sprostać wymaganiom naprawdę dużej rzeszy potencjalnych
              klientek. I dlatego choćby te staniki utrzymały na klatce piersiowej
              anwet rodzinę słoni i były przy tym ze złotej koronki - odpadają.
              Nie jest to probiuściasta firma, a fakt, że za wszelką cenę pragnie
              za taką uchodzić, sprawia, że mamy takie właśnie o niej mniemanie ;)
            • magdalaena1977 Re: Podtrzymuje 10.04.08, 00:10
              pierwszalitera napisała:

> Ja, jako wieczna obrończyni Chantelle ;-) w zasadzie chciałam się w tym wątku n
              > ie odzywać, ale muszę dodać tu ku prawdzie, że staniki Chantelle podtrzymują.
              Ale my naprawdę nie mamy nic do Chantelle jako do producenta staników w
              ograniczonej rozmiarówce. Jak Hoffland szył ciuchy do 40, to po prostu tam nie
              wchodziłam.
              Ale ta akcja Biust do przodu jest koszmarna, a ponieważ cięgle pojawiają się
              nowe artykuły, to nasza niechęć do firmy Chantelle i jej oszukańczej akcji
              marketingowej rośnie.
              • swierszczowa1 Re: Podtrzymuje 10.04.08, 00:24
                Różnica jest taka że Hoffland, sam o sobie nie twierdził ze szyja na
                każda nawet najtrudniejszą figurę. Zresztą takie zwabione podstępem
                klientki i tak by nic nie kupiły, ciężko wcisnąć za małe spodnie.
                Natomiast za mały stanik łatwo. Hasła o szyciu na każdy biust
                sugeruje zamiar wciskania wielu osobom zle dopasowanych staników.
                Czego bardzo nie lubimy. Chodzi mi o samą formę reklamy, bo staniki
                same w sobie na oko wyglądają mi na fajnie skrojone i mające duże
                szanse na kompatybilność z moim biustem (gdyby mieli 60J:))
            • agata272 Re: Podtrzymuje 14.04.08, 02:53
              A ja też coś powiem o Chantelle. Mam z niego ten model
              www.herroom.com/Chantelle-Couture-Demi-Bra,Cha001-2995,4.html w rozmiarze
              ichnim 80D [o zgrozo], kupiony w czasach, które aktualnie oceniam na 75E/F [w
              rozmiarze brytyjskim, to było jeszcze przed migracją tłuszczu okołoobwodowego] i
              wiecie co? Przez pierwsze pół roku był tak cholernie CIASNY, że nie było mowy o
              żadnych bułach plecowych, podjeżdżaniu obwodu itp. Do tej pory tęsknię za
              kształtem biustu, który w nim miałam :). Teraz, po półtora jest oczywiście już
              porozciągany i dramatycznie za mały w biuście, ale przez pierwsze półrocze był
              klasą samą w sobie, jak na tamte warunki. Co nie zmienia faktu, że te staniki są
              za drogie jak na tak mały wybór rozmiarów i jakość tylko dobrą [po roku mojemu
              zmechaciły się gumki obwodu i zapięcie].
              • pierwszalitera Re: Podtrzymuje 14.04.08, 11:42
                agata272 napisała:

> A ja też coś powiem o Chantelle. Mam z niego ten model
                > www.herroom.com/Chantelle-Couture-Demi-Bra,Cha001-2995,4.html
                w rozmiarze
                > ichnim 80D [o zgrozo], kupiony w czasach, które aktualnie oceniam na 75E/F [w
                > rozmiarze brytyjskim, to było jeszcze przed migracją tłuszczu okołoobwodowego]
                > i

Mam ten sam 70E w kolorze kremowym. :-) Jest naprawdę śliczny i wdzięczna jestem Chantelle, że ten model dostanę też jeszcze w razie potrzeby w 70F. Może spróbujesz w 75F? Moim zdaniem miseczki F w miękkich stanikach od Chantelle są całkiem spore. Na mnie w każdym razie 70F jest jeszcze za duże przy obwodzie średnio 95cm. W usztywnianych znowu raczej standartowo kontynentalne. A ten modelle Couture ma na dodatek dosyć szeroką fiszbinę (dla mnie cudownie) i sporo się w nim mieści. To był mój pierwszy stanik w dobrym rozmiarze (jedyny w sklepie) i też czułam się w nim bardzo ciasno. Kupiony jesienią i ciągle na ostatniej haftce. Tylko, że nie noszę go aż tak często, może dlatego. A moim zdaniem to jeszcze nawet nie ten najciaśniejszy model od Chantelle. Chociaż przyznam, że trafiłam też na jednego rozciągliwca. W każdym razie mit o rozciągliwych stanikach Chantelle to tylko mit. :-) A co do cen, to w Niemczech Chantelle kosztuje tylko trochę więcej od Triumpha, a to porównanie jakości jak ziemia i niebo. A rok noszenia dla stanika to jednak dosyć sporo. Nigdy moich tak długo nie nosiłam. W tym czasie to może się nawet rozmiar zmienić. :-)
                • agata272 Re: Podtrzymuje 14.04.08, 16:09
                  > Mam ten sam 70E w kolorze kremowym. :-) Jest naprawdę śliczny i wdzięczna jeste
                  > m Chantelle, że ten model dostanę też jeszcze w razie potrzeby w 70F. Może spró
                  > bujesz w 75F? Moim zdaniem miseczki F w miękkich stanikach od Chantelle są całk
                  > iem spore.

No właśnie mi już tłuszcz przemigrował, więc kwalifikuję się wyłącznie na 75G. A
                  odkąd odkryłam, że mieszczę się w niektóre 65-tki, na nic powyżej 70 w obwodzie
                  nie spoglądam, nawet jeśli jest ścisłe :).

> A rok no
                  > szenia dla stanika to jednak dosyć sporo. Nigdy moich tak długo nie nosiłam. W
                  > tym czasie to może się nawet rozmiar zmienić. :-)

A ja noszę, od zawsze mam min. 3 staniki i noszę na zmianę, więc to nie problem
                  w częstotliwości noszenia. Po prostu uważam, że za polską cenę Chantelle
                  powinien wytrzymać bez rozciągania nie rok nawet, a trzy ;).
                  • pierwszalitera Re: Podtrzymuje 14.04.08, 20:03
                    agata272 napisała:

A ja noszę, od zawsze mam min. 3 staniki i noszę na zmianę, więc to
                    nie problem
                    > w częstotliwości noszenia. Po prostu uważam, że za polską cenę
                    Chantelle
                    > powinien wytrzymać bez rozciągania nie rok nawet, a trzy ;).

No słuchaj. ;-))) Ty masz napędzać konjunkturę, a nie jeden stanik
                    na trzy lata kupować. ;-) Nie wiesz jak funkcjonuje kapitalizm?
                    Uzależniony konsument zapłaci każdą cenę. ;-) Zresztą nowe samochody
                    w Polsce też nie są tańsze i nikt nie wymaga, by trzymały trzy razy
                    dłużej. ;-)))
                    • agata272 Re: Podtrzymuje 15.04.08, 08:58
                      No tak, o ja naiwna :). To nie wiem, co w takim układzie robi Eveden, chyba
                      straszną głupotę ;).
                      • pierwszalitera Eveden 15.04.08, 11:28
                        agata272 napisała:

> No tak, o ja naiwna :). To nie wiem, co w takim układzie robi Eveden, chyba
                        > straszną głupotę ;).

Robi dokładnie to samo co Chantelle. A, że wiele dróg prowadzi do Rzymu, to tylko w trochę inny sposób. Eveden nie robi wielkiej reklamy, dlatego ceny są jak na warunki europejskie raczej niskie. No to kobiety zamawiają więcej i Eveden też zarabia. I koncentruje się na pewną niszę rynkową, tzn. kobiety poszukujące "innych" rozmiarów. Wyczuli popyt i zamiast 75B szyją 65FF. Na razie w nie tak ogromnych ilościach. Bo nie oszukujmy się, większość kobiet napędza jeszcze statystykę i nawet Eveden zdaje sobie z tego sprawę. Gdybyby było to masowe zjawisko, to można by było te brytyjskie staniki z łatwością dostać wszędzie. A tak Eveden jest w reszcie Europy marką niezbyt popularną. Na przykład w Niemczech, to ogromny rynek zbytu jakby nie było, znalazłam tylko jeden jedyny sklep stacjonarny z tą bielizną. Trochę mało. :-( I nigdy wcześniej przed trafieniem na forum o firmie nie słyszałam, nie wpadł mi w ręce żaden ich katalog, żadna reklama, albo ogłoszenie. Moim zdaniem cieńko jeżeli chodzi o service i informację dla klienta poza Wyspami. Dlatego mój zachwyt jest umiarkowany. Przypuszczam, że oni nawet sami są zaskoczeni jak dobrze wypalili w Polsce i całkiem możliwe, że robią już plany podboju świata. ;-)))
                        • maith Re: Eveden a Chantelle 15.04.08, 13:04
                          Pierwszalitero, myślisz, jak dział marketingu Chantelle

Kiedyś napisałam Ci, jak wiele kobiet Chantelle zwyczajnie olewa.
                          To nie jest kwestia nietypowych rozmiarów, tylko możliwości dopasowania stanika
                          na rzeczywisty rozmiar biustu.

Ile znasz osób, które NAPRAWDĘ powinny nosić 75B?
                          To prawie nieistniejąca grupa.
                          A wiesz, ile na LMB jest dziewczyn, które kiedyś to 75B nosiły? I teraz nie mogą
                          w to uwierzyć? Jak mogły sobie robić taką krzywdę.

To co jest niefajne w Chantelle, to że udają, że robią to, co np. Eveden,
                          chociaż nie mają do tego możliwości.
                          • maith Problem z Chantelle 15.04.08, 13:05
                            Chantelle marnuje kasę na reklamy mydlące kobietom oczy, zamiast wydać ją na
                            zapewnienie tego, co udaje że ma.
                          • pierwszalitera Re: Eveden a Chantelle 15.04.08, 14:21
                            maith napisała:

> Pierwszalitero, myślisz, jak dział marketingu Chantelle
                            >

Bardzo dziękuję. :-) To znaczy, że znam się na tym, co robię, chociaż z Chantelle nie mam nic wspólnego. Ale w końcu marketing funkcjonuje wszędzie podobnie. ;-)
                            W moim poście nie pisałam jednak o Chantelle, tylko o firmie Eveden, bo forumka przede mną wyraźnie ją nazwała. Zdaję sobie sprawę z ograniczeń Chantelle, też już nie raz to na forum przyznawałam. Niedługo to idiotyczne 75B zacznie mi się śnić jak Freddy Krueger. ;-) Też nie podoba mi się ten polski slogan z ostanikowaniem każdej kobiety. Napisałam kiedyś, że wymyślił to ktoś, kto się zupełnie nie zna na prawach działania rynku. Żenada dla Chantelle. Zaufali chyba polskim specjalistom, bo w innych krajach takich błędów nie robią. :-/ I chętnie korzystam z alternatywy, bo nawet dla mnie z moim 70E-F wybór u Chantelle kiedyś się kończy. Eveden nie jest jednak aż tak wspaniałe jak tu często się pisze. Po pierwsze trudno osiągalne. Nie wchodząc na forum nie miałabym nawet żadnej możliwości dowiedzenia się o egzystencji firmy. Na fitting poza granicami Wysp Brytyjskich liczyć też nie mogę. Nie mieszkam ani tam, ani w Polsce. Czytając też na forum o przeróżnych problemach ze stanikami dochodzę do wniosku, że trudno nawet tam dopasować model. I dlatego chętnie rozglądam się na boki i mierzę też inne staniki. Bo mnie obojętnie co na metce, najważniejsze, żeby dobrze pasowało i było komfortowe. A jak jest to Chantelle i mnie na nią stać, to czemu nie? :-) Ciągłe powtarzanie jednak, że u Chantelle dostanie się tylko 75-80B to moim zdaniem niezorientowanie i ignorancja. W kontynentalnym przedziale 70-85D-G znajduje się całkiem spora liczba kobiet i znajdzie ona z łatwością coś u firmy. Nie będę przecież zwalczać tej marki i rezygnować z potencjalnej możliwości zakupu, tylko dlatego, że nie produkują staników dla wszystkich i zrobili głupi błąd marketingowy. Matką Teresą zostać nie mam ambicji. :-)
    • claudia38 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 08:29
      Jeśli moge sie troszke wtrącić. Uważam, że sama firma nie jest
      najgorsza. Swoje staniczki mają ładne, dobrze wykonane, dobry
      materiał. Niestety z tą rozmiarówką... ja mam 85F i nieznajde tam
      nic na sibie. Zgadzam sie z dziewczynami, które porównały je do
      triumph'a. Najlepiej nosić 80B i nic większego. Nie wspominając już
      o cenie! Patrząc na metke i widząc te cyferki w głowie mi się kręci
      i pomimo tego, że dużo kobiet wydałoby te koszmarne sumy to i tak
      nie znajdzie niczego dla siebie. Chyba, że moja mamcia :) Ona nie ma
      z tym takiego problemu i spokojnie mogłaby należeć do siostrzanego
      Lobby :) A My kobiety z biustem nadal musimy szukać w Internecie. A
      możeby tak zostać producentem własnej marki? Wtedy niebyłoby
      problemu ani z 60F ani 85J. Marzenia...
      Sumując moje wywody: marka Chantelle powinna trafić to osób z Lobby
      Małobiuściastych :)
      • agafka88 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 12:25
        claudia38 napisała:

> Sumując moje wywody: marka Chantelle powinna trafić to osób z Lobby
        > Małobiuściastych :)

Rzecz w tym, że nie trafi, bo Chantelle nie szyje obwodów 65 i 60, a takich najczęściej potrzebuję małobiuściaste.
      • turzyca Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 12:25
        Nie. Bo malobiusciaste nosza czesciej 60F czy 65D niz 75B. Dokladnie rzecz
        biorac jest tam jedna forumowiczka noszaca ten rozmiar.
        I naprawde po ulicach biegaja tlumy dziewczyn, ktore powinny nosic wlasnie
        60/65C-G, a jakies zupelnie nieliczne jednostki, ktore powinny nosic 80B.
        Naprawde kobiet, ktore pod biustem maja 90 cm, a w biuscie 94, nie ma az tyle.
        • agafka88 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 12:28
          turzyca napisała:
          > Naprawde kobiet, ktore pod biustem maja 90 cm, a w biuscie 94, nie ma az tyle.

Nom, myślę, że więcej facetów niż kobiet potrzebowałoby takiego rozmiaru
          • ptysiowa_7 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 12:50
            Na przykład mój;) (ale tylko w ściśliwcach, w rozciągliwcach 75D).
            Chyba będę musiała go zabrać na tę imprezę Chantelle, na pewno mu
            coś dopasują;)
            • agafka88 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 12:56
              chantelle - dobra marka dla każdego transwestyty... ;) Bo dla każdej biuściastej to już nie ;p
              • nunia01 Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 14.04.08, 22:28
                Obawiam się, że i transwestyta zadowolony nie będzie - ob by pewnie wolał coś z
                większą miseczką coby sobie tam czegoś nawpychać.
                Chyba będzie musiało wystarczyć zwykłe - chantelle - najlepsze dla mężczyzny...
                i to nie do zdejmowania z kobiety - niestety
      • maith Re: Chantelle jak widać ma duże finanse na reklam 15.04.08, 13:09
        claudia38 napisała:

> A My kobiety z biustem nadal musimy szukać w Internecie.
        > Sumując moje wywody: marka Chantelle powinna trafić to osób z Lobby
        > Małobiuściastych :)

I tu wyraźnie widać BŁĄD Twojego rozumowania.
        Bo na LMB są kobiety z biustem.
        To nosząc takie rozmiary, jakie proponuje im Chantelle wyglądałyby na bez
        biustu. Tylko po co mają tak wyglądać? Skoro mają biusty i wystarczy, że będą
        nosić właściwe rozmiary, oferowane przez przyzwoite firmy.
        Reasumując- nie podrzucaj dziewczynom zepsutego jajka.
    • agafka88 strzelam focha na agorę ;) 15.04.08, 17:21
      pffff, wchodzę sobie na lobby, a tu na samym dole straszy mnie reklama chantelle :/
      • kasiamat00 Re: strzelam focha na agorę ;) 15.04.08, 19:51
        No co, lepszego sposobu na zapewnienie sobie wielu (negatywnych) komentarzy pod
        artykułem nie mieli. Już pani na głównym zdjęciu ma buły :P
    • olusimama majowa Claudia - tu tez płacą :-/ 15.04.08, 18:33
      w majowym numerze Claudii reklama Chantelle na kilka stron z udziałem, kogóż,
      ach kogóż? Ha, Rogalskiej i Wellman ;-)
      Poprzebierane i umalowane, pięknie oświetlone, wyglądają faktycznie super. Co
      tam jakaś bułeczka gdzieniegdzie, albo obwodzik podjeżdżający. Grunt, że reklama
      Chantelle poszła w świat. Ceny mnie zabiły.

tiny.pl/4z17
      • kasiamat00 Re: majowa Claudia - tu tez płacą :-/ 15.04.08, 20:02
        Ta, szczególnie ta pani na tym zdjęciu wygląda super:
        cms.claudia.kobieta.pl/_gAllery/24/02/24026/CL_0805_BIELIZNA_16_pozycjonowany_recznie.jpg

A tutaj wcale a wcale się nie garbi:
        cms.claudia.kobieta.pl/_gAllery/24/02/24024/CL_0805_BIELIZNA_14_pozycjonowany_recznie.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka