wielebnna tempo dostawy - :) 21.05.09, 15:19 15 zrobiłam zamówienie - 19 odebrałam paczkę fajnie (różowa bibułka) spakowane + dwie torebki z mocnej folii Odpowiedz Link
magda-fl inny adres wysyłki, inny płatności - problem 22.05.09, 22:16 Chciałam złożyć zamówienie, ale mam problem, bo moja płatność nie została uwzględniona jak podałam inny adres do wysyłki a inny do płatności. Odrzuciło mi kartę. Chciałam spróbować PayPalem, zalogowałam się, wybrałam adres do wysyłki, a na stronie płatności tenże adres zaczytało jako adres płatności, więc też nawet nie klikałam dalej. Miał ktoś podobny problem? A może ja coś źle robię? W innych sklepach płacę tak samo i jest ok, na ebayu tak samo, więc nie wiem co tu jest grane??? Odpowiedz Link
yaga7 Re: inny adres wysyłki, inny płatności - problem 22.05.09, 22:22 Niektóre sklepy wysyłają tylko i wyłącznie na adres płatności, nie można wybrać innego adresu. Nie przeskoczysz tego, tak mi się wydaje. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: inny adres wysyłki, inny płatności - problem 22.05.09, 22:30 Napisz do Angeli, że chciałabyś wysyłkę na inny adres, może da się to jakoś załatwić ;) Odpowiedz Link
urkye Re: CURVYLICIOUS 03.06.09, 10:24 Pierwsze zakupy za mną:) Zamawiałam w środę (przesyłka Signed For), w czwartek dostałam informację o wysyłce, w poniedziałek paczka była już u mnie. Co ciekawe szła porównywalnie długo co normalna przesyłka z Figleaves. Bardzo ładnie zapakowane w dwa szare worki-nie ma opcji przypadkowego zajrzenia do środka:) Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: CURVYLICIOUS 03.06.09, 10:56 Mnie się wprawdzie nie udało złożyć zamówienia w sposób tradycyjny ze względu na jakieś tajemnicze problemy techniczne zarówno w Firefoxie jak i IE, ale załatwiłam wszystko z Angelą (odpowiadając na maila o nieudanej próbie złożenia zamówienia), przytrzymała mi dwa zamawiane staniki, które były i czekałam kilka dni na właściwy rozmiar trzeciego, który dotarł w międzyczasie :) Angela wystawiła mi prośbę zapłaty Paypalem, zapłaciłam, paczkę wysłała jeszcze tego samego dnia i trzy dni później staniki były u mnie. Zapakowane w podwójny foliowy worek, każdy w osobnym woreczku i wszystko zawinięte w kolorową folię. Podziękowanie za zakupy u nich. Mam nadzieję, że następnym razem uda mi się normalnie złożyć zamówienie i nie przeszkodzą mi żadne tajemnicze siły techniczne ;) Odpowiedz Link
agastrusia Zwrot pieniędzy 20.06.09, 12:35 Jak długa trwa u nich zwrot pieniędzy na konto, bo 15.06. dostałam od nich maila, że otrzymali zwrot i oddadzą mi pieniądze na konto - tymczasem jest już 20 a na koncie zima :/ Odpowiedz Link
imp18 Re: Zwrot pieniędzy 20.06.09, 16:22 nie wiem ile u nich trwa, ale w pl sklepach mają na to 14 dni :) wiec 5 dni oczekiwania to nie jest jakoś bardzo dużo :P Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: Zwrot pieniędzy 12.07.09, 11:10 Kiedy czekalam dlugo na zwrot pieniedzy z Listkow (przez Pay Pal) - na infolini Pay Pala poinformowano mnie ze w obrocie miedzynarodowymgotowka zaksiegowanie na moje konto ma prawo trwac do 2 tyg a srednio zajmuje tydzien. Odpowiedz Link
ptasia Re: CURVYLICIOUS 23.06.09, 10:26 polecam. wysyłka signed for - nadana w czwartek lub w środę, doszła wczoraj, dwa szare worki ;) Odpowiedz Link
anetaw2 Re: CURVYLICIOUS 24.06.09, 09:07 Polecam jak najbardziej, zamówienie 10 czerwca (środa), maile na bieżąco o statusie zamówienia z polskimi dopiskami :-), we wtorek (16) już było u mnie w skrzynce na listy, przesyłka standard a doszła bez problemu. Chyba mam uczciwych listonoszy w sowim rejonie :-) Odpowiedz Link
nathd Re: CURVYLICIOUS 10.07.09, 10:55 Znowu jestem mega zadowolona! Zamawiam, następnego dnia wysłali (to był piątek), w poniedziałek już było u mnie:) Jedyny minus - nie mają jakiś kodów rabatowych. Robiłam zamówienie za 50GBP (nie pierwsze u nich), miłoby było mieć darmowa wysyłkę lub coś :) Odpowiedz Link
blondie-b1 Zgrzyt :/ 11.07.09, 20:11 Kilka razy już zamawiałm w Curvyliciuos i zawsze było konkretnie, szybko i profesjonalnie :) Ostatnio zamawiałm dwie sztuki bielizny, niestety obie nietrafione rozmiarowo :( Chciałam zwrócić, ale po czasie okazało się, że albo jakimś cudem zgubiłam dowód zakupu albo w ogóle go nie otrzymałam... Pisałam DWA razy do sklepu z opisem sytuacji i prośbą o pomoc, ale cisza... Nikt nawet nie raczył odpowiedzieć... :/ Zraziałm się, a nieudane zakupy przez długi czas próbowałam sprzedać i odzyskać zamrożone pieniądze - na szczęście w końcu się udało :) Odpowiedz Link
alitea Re: Zgrzyt :/ 12.07.09, 14:20 Dowód zakupu musiałaś dostać, bo jest przyklejony do koperty w foliówce i jest złożony w taki sposób, że widać tylko adres, na który ma być wysłana przesyłka. Odpowiedz Link
blondie-b1 Re: Zgrzyt :/ 12.07.09, 18:24 W takim razie musiałam go omyłkowo wyrzucić, co nie zmienia faktu, że powinni mnie wyprowadzić z błędu i odpowiedzieć czy mogę dokonać zwrotu... Odpowiedz Link
mentha Re: CURVYLICIOUS 13.07.09, 10:29 Jestem w szoku. Czytałam większość pozytywnych opinii, ale mimo wszystko... :) Złożyłam zamówienie, chciałam coś wyjaśnić, napisałam maila. Odpowiedź od Angeli przyszła po 5 minutach (!!!). A w niej - oprócz wyjaśnienia moich wątpliwości - informacja, że paczka zostanie wysłana dzisiaj. Zbieram szczękę z podłogi. Zobaczymy co będzie dalej, ale już lubię ten sklep :) Odpowiedz Link
xclone Re: CURVYLICIOUS 15.07.09, 20:05 aghr.. no szlag..! coś jest nie tak z płatnościami u nich ? dodałem 2 rzeczy do koszyka, wpisałem swoje dane, zaznaczyłem PAYPAL, dałem dalej, wyskoczyła strona PROTX z komunikatem, że coś nie poszło, bo "3035 : The VendorTxCode format is invalid." oczywiscie, napisałem z tymże problemem do sklepu, ale jakoś żadnej lasce się odpisywać chyba nie chciało.. :/ coś robię nie tak, czy ki diabeł.. ? konta u nich założyć nie można (przynajmniej nie widzę takiej opcji..) Odpowiedz Link
irenka65f mój ulubiony sklep 25.08.09, 19:49 Dopiero dwa razy tam kupowałam, ale jestem zachwycona - obsługa na szóstkę. Za pierwszym razem wiedziałam co chcę, zamówiłam, zapłaciłam, szybko przyszło. OK. Drugi raz był inny. Zamówiłam stroje kąpielowe. Różne rozmiary i fasony bo nie wiedziałam co będzie leżeć. Przyszła odpowiedź, że jutro wyślą, a więc fajnie (do wyjazdu 2 tygodnie). Niestety następnego dnia informacja, że nie mają jednego z biustonoszy, więc wyślą jak dostaną za ok. 2-3 dni. Ok, jeszcze mogę czekać. Minął tydzień, zaczęłam się niepokoić. Piszę więc maila, żeby przysłali mi to co jest bo już nie mam czasu czekać i po pięciu minutach dostaję odpowiedź, że ponieważ wczoraj nie było jeszcze tej dostawy z Freyi i pomyśleli że może potrzebuję tych strojów na wakacje to wysłali mi (wczoraj!) zamówienie bez tego jednego artykułu!!! Paczka przyszła po kilku dniach. Wybrałam co pasowało. Ten, którego nie było i tak byłby (jak się okazało) za mały. Odesłałam co nie pasowało. Pojechałam na wakacje. A po powrocie (po dwóch tygodniach) odbieram maila sprzed kilku dni, że paczka dotarła i zwracają mi pieniądze na konto karty kredytowej. Jeszcze nie minął okres spłaty karty, więc nawet nie blokowałam pieniędzy. Jestem zachwycona tym sklepem i taką obsługą! Odpowiedz Link
ciociazlarada A mój stanik nie dotarł! 08.09.09, 16:14 Po tylu ochach i achach na forum, zdecydowałam się tam zamówić swój pierwszy stanik, mam nadzieję w dobrym rozmiarze. Na razie czekam od 27 sierpnia... W międzyczasie powymieniałam się już mailami, pani Angela przeprosiła, mieli bank holidays, ok, super, jestem wyrozumiała, w Holandii też mamy co drugi weekend długi:) Paczka ostatecznie wysłana pierwszego września i ślad po niej zaginął. Kupuję w zasadzie wszystko z UK, bo taniej niż w Holandii, i nigdy nie czekałam na paczkę dłużej niż 4 dni. Nie biorę "signed for" z zasady, bo tu nic nie ginie, a poczta jest czynna do 17.30 (ja pracuję do 18): muszę potem czekać do najbliższej soboty, żeby podpisać i odebrać swoje wyczekiwane paczuszki. Jakoś nie mogę uwierzyć, że się listonosz (znamy się doskonale) albo jedna z sąsiadek (starsze panie 85+) połakomili na Freye Matildę! Odpowiedz Link
irenka65f polecam 02.10.09, 12:49 Znów łatwo szybko i przyjemnie. Trochę się obawiałam, jak przeczytałam o strajku brytyjskiej poczty, ale moja przesyłka dotarła po niespełna tygodniu. Odpowiedz Link
black_halo Re: CURVYLICIOUS 02.10.09, 16:11 Jestem nimi zachwycona - po pierwsze ceny maja fantastyczne. Moge powiedziec, ze mieszkajac w Belgii mam wybor pomiedzy sieciowkami jak H&M i C&A, plus moze Galeria INNO (szokujace ceny Triumpja - od 19.99 euro) i Hunkemoller (najtansze bez wyprzedazy to 23 euro, siegaja 39) no i pieronsko drogie sklepy z biustonoszami blizej "naszych rozmiarow" ale nie stac mni jeszcze, zeby przepuscic 70-80 euro na najprostszy stanik. Kupilam pierwszy raz stanik za duzy wiec musialam odeslac. Troche mnie martwia koszty przesylki rejestrowanej do nich. Wypelnilam formularz, nowy stanik byl o 1 funciaka tanszy niz poprzedni co mi zwrocili. No i jakze milo z ich strony, ze nie licza za druga przesylke ani grosza. Ogolnie duzy plus. Mam pytanie, jesli cos nie dojdzie to wysylaja drugi stanik czy zwracaja kase? Odpowiedz Link
epior polecam gorąco! 26.10.09, 12:09 jak dotąd robiłam zakupy tylko w polskich sklepach i Bravissimo. Gdy weszłam przypadkowo na Curvylicious to byłam mile zaskoczona ich cenami. Zakupiłam sobie Panache Cleo George i Brooke po 12,99 i Harmony za 15,99. Majtki do kompletu mają nawet od 4Ł. Płaciłam kartą a paczka przyszła za dwa dni. Mają naprawdę spory wybór. Oprócz Cleo są także Fantasie w dobrych cenach oraz Eleonorki i Arabelki. Polecam Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: CURVYLICIOUS 14.05.10, 23:17 Mam mały problem. Przyszła paczka, jednak przyszedł inny stanik niż zamawiałam (i który jest na fakturze). Pisałam do sklepu w tej sprawie, zależało mi przynajmniej na "zaklepaniu" zamówionego stanika, ale nie dostałam odpowiedzi. Rozumiem, że wyślą, jak dojdzie zwrot, ale liczyłam, że przynajmniej odpiszą. Czy miałyście taką sytuację? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: CURVYLICIOUS 15.05.10, 09:10 Szczerze to nigdy nie miałam sytuacji, żeby mi nie odpisali. Piszę zawsze przez formularz kontaktowy ze strony i Angela odpowiada tego samego lub następnego dnia. Może dla pewności wyślij jeszcze raz maila przez ich stronę? Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: CURVYLICIOUS-świetna obsługa klienta! 15.06.10, 16:28 Muszę pochwalić ten sklep, za świetną obsługę klienta. Miałam problem przy check outcie, wywalił mi się internet, zamówienie widniało w moim profilu, ale nie poszła płatność. Napisałam maila, Angela z obsługi klienta skoordynowała ze mną czas, żeby skasować moje zamówienie i wrzucić towar z powrotem na stronę, tak, żebym mogła złożyć nowe zamówienie, ale nikt inny nie wykupił. Dodatkowo następnego dnia dostałam zamównie z innej strony i zorientowałam się, że muszę zmienić rozmiary w curvylicious, napisałam, właśnie wysyłali moją paczkę, wstrzymali, sprawdzili stock, zmienili rozmiar jednego modelu, drugiego nie mieli, wybrałam inny, droższy. Nie mam paypala, płaciłam kartą, więc był problem z różnicą i znów Angela zasugerowała złożenie nowego, zamowienia, natychmiast skorygowała stare i natychmiast odesłała nadwyżkę i koszty przesyłki na moje konto, tego samego dnia wysłała moją paczkę i jeszcze upredziła, że przyjdą dwa komunikaty z systemu o wysyłkach, ale że zamówienia idą razem i tylko raz obciążają mnie za paczkę. Ostatecznie okazało się, że jeden model był ok, drugi za duży, na stronie nie mieli rozmiaru na wymianę, ale postanowiłam zapytać. Dostałam odpowiedź, że sprawdziła z producentem, zamówiła, w poniedziałek będzie mieć dostawę i jak tylko dotrze mój zwrot wysyła, dziś dostałam info, że dostali mój zwrot i wysyłają paczkę! Czemu tak nie może być wszędzie? Jestem bardzo pozytywnie zaskoczona i żałuję, że ten sklep ma tak niewielki wybór. Odpowiedz Link
jud.yta Rewelacyjny sklep :) 05.07.10, 11:33 To już moje kolejne zamówienie z tego sklepu. Teraz zamówiłam sobie piękną Masquerade Estepone :), zamówienie złożone 1.07 (czwartek), tego samego dnia wysłali i dzisiaj 5.07. (poniedziałek) już mam zamówienie w domku :). Przesyłka Signed for w opcjach jest bez łaski :), chociaz nie muszę się denerwowac, że zginie. Odpowiedz Link
kakunia.k Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 13:11 7 czerwca złożyłam u nich zamówienie, opłacone paypalem. git. przyszedł mail od sagepay z potwierdzeniem płatności, z systemu curvylicious nie dostałam nic, ani o wysyłce, ani w ogóle, potwierdzenie zamówienia, nic. dobra tam, olałam. minął miesiąc a przesyłki dalej nie ma. na maile - wysyłane przez formularz kontaktowy - nie ma odpowiedzi. czy ktoś miał taką sytuację? dodam, że wielokrotnie robiłam zakupy w uk i zawsze wszystko dochodziło, przesyłkami nierejestrowanymi (brastop regularnie, bravissimo i figleaves dość często, undercoverexperience sporadycznie) - tak, że i tutaj wzięłam nierejestrowaną. pewnie to był błąd...? Odpowiedz Link
psuj-ka Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 13:22 Bardzo mnie dziwi, że nie dostałaś potwierdzenia zamówienia. Może coś się dzieje z ich stroną? zawsze dostawałam potwierdzenie zamówienia chwilę po potwierdzeniu płatności, a także potwierdzenie wysyłki. nie wiem, jak się czujesz z angielskim - na stronie jest podany nr telefonu do nich. nie masz jakichś maili w spamie? :> Odpowiedz Link
kakunia.k Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 13:46 dzięki za podpowiedź - odpowiedź od Angeli rzeczywiście była w spamie. ale potwierdzenia i inne - niestety, nie. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 13:53 a kasę Ci ściągnęło z konta? tak wygląda, jakby to zamówienie nie przeszło przez ich system do końca. pisz do Angeli do skutku, na pewno się dogadacie :) Odpowiedz Link
alitea Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 13:59 Jeżeli zrobiłaś to zamówienie miesiąc temu i potwierdzenia wylądowały w spamie, to po prostu zostały usunięte. Nie wiem, gdzie masz konto, ale np. na gmailu wiadomości w spamie leżą 30 dni, później są usuwane. Odpowiedz Link
kakunia.k Re: CURVYLICIOUS 10.07.10, 20:39 gmail, ale na dysk ściągany, ten akurat, razem ze spamem, bo sporo rzeczy tam lądowało. nic to. z Angelą już dzisiaj maile zdążyłam wymienić, odpisałam jej. cofam wszystko, co pomyślałam o curvylicious. szacun. :) Odpowiedz Link