kwiatek04 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 30.07.08, 20:03 Doszlo dzisiaj do mnie bikini Grace balconetka w rozmiarze 75G i jestem zalamana. Obwod przyjemnie scisly, ale przez te fiszbiny biust mi bulkuje, tzn. jedna piers, ta wieksza :( Nie mam ochoty po raz kolejny odsylac kostiumu, bo konczy sie lipiec, a ja jeszcze ani razu nie bylam na plazy :( A zaznaczyc musze, ze mieszkam na pieknej Greckiej wyspie, z biura widok na morze, na plaze mam 10 minut pieszo, a upal niemilosierny :( No i sie wlasnie zastanawialam, czy moze by tych fiszbin nie wygiac troche? Albo wymienic z bulkujacej juz Pollyanny? Bo gdyby te fiszbiny byly troche wezsze, to stanik bylby idealny. HELP!!! Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 31.07.08, 09:55 wygiąć - ok. ale wymienić na węższe? jakoś sobie tego nie wyobrażam bo przecież fiżbiny są dopasowywane do stanika (czy też odwrotnie) i te węższe mogą po prostu nie pasować. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 31.07.08, 20:17 Troche juz wygielam :] i jest juz troche lepiej :)) Te fiszbiny sa strasznie elastyczne, mozna je wyginac na wszystkie mozliwe strony ;) Jeszcze troche nad nimi popracuje i mam nadzieje, ze bedzie super Odpowiedz Link
iza-bel Re: rozmiarowe odpowiedniki RIO 70G? 31.07.08, 10:03 mam pytanie do dziewczyn noszących Rio 32G , jakie inne staniki są na was dobre? bo jak dotąd Rio w tym rozmiarze to mój jedyny rozmiarowo idealny stanik wpadam między wymiary 32G a 32GG najwyraźniej nie zawsze mnie stac na kupowanie podwójnych rozmiarów do przymierzania i trudno w cos trafić:( jakie inne staniki mogą na mnie pasowac, to pytanie do zadowolonych z RIO 32G:) co sądzicie o 32G maisie, lottie freyowych? ponoć też mają duże miski, będą dobre? a 32GG które? z tych mniej pancernych może? mój rozmiar to 77/103 a biust mało jędrny wiem, że nikt mi nie powie, że jakiś stanik będzie dobry na 100%,ale przynajmniej mam nadzieję zminimalizowac liczbę odesłań:) Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: rozmiarowe odpowiedniki RIO 70G? 31.07.08, 10:32 z moich doświadczeń: Freya madison - 32G leciuteńko mała, nie wiem czy 32GG nie byłaby za duża. lottie - w miarę ok. antoinette masquerade - 32G arabella 30H Odpowiedz Link
iksantia Tango Pure 70G idealny,ale te fiszbiny na mostku:( 31.07.08, 11:20 Fiszbiny na mostku maja jakies 9cm i normalnie tna mi piersi. Mam piersi blisko siebie, nie ma tu miejsca na nic wiecej, chyba nie dla mnie tak wysoko zabudowane mostki;( Bo stanik rozmiarowo idealny i wygodny. Moze macie jakis sposob, zeby cos z tym zrobic? Pozdrawiam ;] Odpowiedz Link
irjakrk Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 01.08.08, 15:49 Dziewczyny, ratujcie, nie mogę nic zupełnie na siebie znaleźć :( Jakoś ostatnio. Arabelle mają już po 170 cm w obwodzie, Ultimo obwodowo leci na łeb na szyję... Noszę głównie 30G, chociaż już powinnam coś większego w misce i mniejszego w obwodzie (mam 69 cm :( ). A tak mi się marzy jakaś maskarada :( Poradźcie mi coś, błagam, jestem w UK i chce mi się wyć a nie mam co na cyce wsadzić :( Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 01.08.08, 16:19 a może odwiedzisz stacjonarne Bravissimo? ps. która arabella ma 170 cm w obwodzie? Odpowiedz Link
irjakrk Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 01.08.08, 20:02 Jestem daleeeeeeko od Londka, z kasą krucho, a jak byłam w Londku to była taaaka koleja w Bravissimo i panie jakoś tak średnio chętne do pomagania mi - może mam jakąś złą aparycję, bo kobietom które były w większej potrzebie (75B) to pomagały... ehhh. Pewnie już mi się nie uda, z resztą ja wolę zakupy netowe. Odpowiedz Link
didulina Bezramiączkowy 01.08.08, 23:43 Się okazało nagle, że potrzebuję biustonosza bez ramiączek. Myślałam, że mam przerwę w zakupach zaopatrzywszy się w trzy biustniki - i czekałam na migrację... A tu o! Nigdy w życiu nie zgłębiałam tematu straplessów! Zaraz pędzę czytać wszelkie wątki jednocześnie przeglądając sklepy. Ale może ktoś uprzejmie podpowie mi co jest dostępnego w sklepach na moje wymiary 72/95 ? I czy straplessy dobiera się jak inne biustonosze czy brać mniejszy obwód??? Help! Odpowiedz Link
plica Re: Bezramiączkowy 01.08.08, 23:46 z tego co sprawdzalam - nie trzeba brac ciasniejszego obwodu, bo straplessy sa z natury ciasniejsze. sama nie dobralam na się a cudo szykuje mi effuniak :) a jaki rozmiar nosisz przy tych wymiarach? Odpowiedz Link
didulina Re: Bezramiączkowy 03.08.08, 10:29 Dopasowane mam Fantasie Gabrielle 30G(konsultowane w Galerii), Panache Daisy 30G (miseczki falowały na górze, podszyłam na mostku) i Rubie Pink 30GG. Nie mogę czekać do jesieni na cuda Effuniak, chociaż mierzyłam na zlocie w Warszawie jej straplessa dla draki - dobry był ale nie pamiętam jaki miał rozmiar??? czy cały pokazywany zestaw miał 30G? A można u Effuniak już zamawiać? Odpowiedz Link
uartig_varulv Pollyanna -- rozne kolory roznie sie ukladaja =( 02.08.08, 21:19 Mam wymiary okolo 71/91 mierzone wg. wszystkich wskazowek. Jak na razie mam niewiele dobrych stanikow [a zero takich do ktorych nie mialabym zadnych zastrzezen...] Jakis czas temu kupilam Pollyanne 30F karmelowa. Stanik super - stwierdzilam - wiec zamowilam jeszcze 2 Pollyanny 30F: biala i czarna. Ta karmelowa, choc troche uwiera [o to sie spytam pozniej], na biuscie uklada sie idealnie. Natomiast biala i czarna juz nie =( Po pierwszym zalozeniu stwierdzilam, ze miski sa wyraznie za male. Te ukosne szwy laczace czesc materialowa i koronkowa przecinaly piers tak, ze w czesci koronkowej robila sie wyrazna bula. Ale... teraz juz takie buly robia sie juz tylko w bialym staniku. Warum??? Nie jestem pewna co sie z tym czarnym stanikiem stalo, nie jestem tez pewna czy uklada sie dobrze. Jednak bul jakie powodowal jeszcze niedawno z pewnoscia nie ma. Mozliwe, ze rozciagnal sie troche , ale az tak? tzn. czy 3 przymiarki mogly radykalnie zmienic sposob ukladania sie miski? Czy ktos moze mi wytlumaczyc o co chodzi? Jeszcze w sprawie cisniecia: po kupieniu karmelowej Pollyanny nosilam ja przez kilka dni pod rzad. Zaczela mnie uwierac w obwodzie z bokow Odpowiedz Link
uartig_varulv HELP! HELP! HELP! 07.08.08, 23:37 Nie dostalam zadnych podpowiedzi co zrobic, a musze te za male Pollyanny wymienic, ale nie wiem na co. Mam jeszcze troche czasu na wymiane, ale jak na razie nie mam pomyslu na co wymienic. Przede wszystkim nie jestem w stanie stwierdzic, czy 30F u Pollyanny karmelowej to standardowe 30F, a pozostale dwa sa nie wiedziec czemu mniejsze, czy moze wlasnie karmelowy stanik jest wiekszy niz 30F byc powinien. Odpowiedz Link
luliluli Re: HELP! HELP! HELP! 08.08.08, 08:22 Nie pomogę w stu procentach, ale może się przydam:) mam pare pytan i próśb: - w tej karmelowej zapnij sie ciasniej i wygarnij dokłaaaadnie wszystko spod pach, pleców i innych - sprawdz, czy nie wyskoczyły buły:) jesli tak, to całe pytanie skwituję: wymień na większy rozmiar;) - co do białej Poly - ona jest po pierwsze nieco ciaśniejsza od nowości - potem jej to przechodzi i w moim przypadku okazała się też mniejszomiseczkowa niż karmelowa wersja - szew ciął pierś na dwie części - brać większy rozmiar to jedyne, co mogę powiedzieć:) - czarnej niestety na żywo nigdy nie widziałam:/ Na Twoim miejscu (jeśli masz czas) wysłałabym zdjęcia we wszystkich trzech do galerii (z dokładnie ułożonym i wygarniętym zewsząd biustem i z dopieskiem, że to pilne). Jeśli czasu nie masz, zaryzykuj większe miski, może nawet ciaśniejsze obwody (jeśli uznasz, że te podjeżdżają), pamiętając o przeliczeniu miseczek Odpowiedz Link
uartig_varulv Re: HELP! HELP! HELP! 09.08.08, 15:28 zgodnie z rada przyjrzalam sie jeszcze raz mojemu karmelowemu stanikowi i okazuje sie, po zgarnieciu wszystkiego i po wyprostowaniu... male bulki robia mi sie nawet gdy zapne na srodkowa haftke =( jakos nie pociesza mnie fakt, ze te bulki sie rzadko uwidaczniaja, poniewaz na ogol nie jestem w pelni wyprostowana... karmelowego stanika wymienic nie moge. wymienie za to czarny i bialy na na 30FF. mam nadzieje, ze bedzie dobre. DZIEKUJE! Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 - Ophelia :( 04.08.08, 17:57 Witam serdecznie i jednocześnie bardzo proszę o pomoc. Dziś przyszedł do mnie biustonosz Ophelia Panache w pięknym niebieskim kolorze - mój wymarzony. Moje wymiary to 75/94. Stanik jest w rozmiarze 65FF. I mam następujący problem: obówd ok, fiszbina obejmuje całą pierś, od dołu ok, ale na górze miski mam jakby "pusto". Materiał marszczy się i jest nie wypełniony. Czy to znaczy że rozmiar jest źle dobrany czy poprostu ten model nie nadaje się do moich piersi :( już sama nie wiem jak to powinno być. Może któraś z Was będzie umiała mi pomóc? Czy mam ten, który kupiłam wystawiać na Allegro i szukać mniejszego (jaki rozmiar?) czy też dać sobie z tym modelem spokój..... Z góry dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź, Małgosia Odpowiedz Link
agba78 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 - Ophelia :( 05.08.08, 08:54 Nie należę do zbyt doświadczonych tutaj, bo dopiero od jakiegoś miesiąca chodzę w dobrym (oby) rozmiarze, ale jak miałam "pusto" na górze miseczki, to wystarczyło, że podciągnęłam ramiączka i lepiej ułożyłam piersi w staniku. Zadziałało. Nie wiem, czy to dobry sposób, ale nie przestawiło mi się nic przez cały dzień noszenia. Odpowiedz Link
lenuuusia jak powinien leżeć inferno? 04.08.08, 20:34 zakupiłam... i jestem zdezorientowana... miski na dole marszczą się chyba ze podciągnę do góry, kreseczki nie robi, jak wezmę rozmiar większy to mi te cycki w nim już w ogole utoną...:( jak wygarnę tak na maksa spod pach to wtedy lekkie buły ale własnie w tym miejscu koszmarnie spłaszcza i przez to ściska i bułkuje... może wyśle niedługo fotke do galerii i mam nadzieje uzyskam pomoc bo kompletnie nie wiem jak on ma się ułożyć, na zdjęciach katalogowych zawsze wygląda inaczej:) Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: jak powinien leżeć inferno? 05.08.08, 09:56 Inferno jest stanikiem kapryśnym i jak dowodzą wypowiedzi wielu osób tutaj na lobby - z wieloma biustami, mimo dobrego rozmiaru, jest po prostu niekompatybilny. Niestety Wyslij fotki do galerii - będzie wiadomo na pewno, ale z tego co piszesz jesteś chyba przykładem niekompatybilności. ps. jak obwód? może tutaj jest problem? Odpowiedz Link
lenuuusia Re: jak powinien leżeć inferno? 05.08.08, 10:36 mam 65ff 60 musiałaby być 60GG a nie ma... obwód ok. mam pod 70 w biuscie 95 z tego co widze jak on sie układa to nawet większy 65g chyba nie bedzie najlepszy, ponosze troche ten i zobacze jak sie bede czuła, moze sie ułoży:) jak dorwe aparat wysyłam do galerii:) Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: jak powinien leżeć inferno? 05.08.08, 13:23 a na którą hafktę się zapinasz? Odpowiedz Link
lenuuusia Re: jak powinien leżeć inferno? 05.08.08, 15:59 moge na każdą i dorze sie czuje, zrobiłam zdjecie niestety telefonem bo nie mam aparatu, na zdjęciu mam na najluźniejsz a haftke i tak jest "akurat". jak zaglądam w miske to u góry od strony pach pierś jest jakby "zgięta" tak jak w moich starych stanikach 70e w misce robi się kreska na zgięciu jakby pierś zginała się na boki... Odpowiedz Link
pitupitu10 szukam strony 05.08.08, 10:32 Szukam linka do 2 stron. Jedna to były fotografie "zwykłych" kobiet, czarno-białe, podajże na Manhattanie; druga to "normal breats gallery" czy coś takiego" - same biusty, bez ciała. Pragnę również zawiadomić moderatorki, że w spisie treści jest zalinkowany STARY wątek ratunkowy. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: szukam strony 05.08.08, 11:06 Ok, to drugie już mam. Pomóżcie mi z pierwszym. Wiem, że był kiedyś wątek o polecanych stronach czy czymś takim, ale nie mogę znaleźć. Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok panache harmony 30 HH 05.08.08, 15:59 Mam 80/106 i generalnie rozmiar wydaje sie być OK (kompresowalna jestem:). Jedno mnie nieco niepokoi: fiszbiny celują dokładnie w plecy, prawie że widać to jak stoję prosto z opuszczonymi rękami. I wydaje mi się, że w dół miski łapie się troszkę tłuszczyku z boczku - pod cienkim materiałem można to dostrzec, widać podstawę biustu i poniżej wałeczek. Może to dlatego, że te fiszbiny sa takie wielkie? Czy to jest OK? Odpowiedz Link
narcyza5 Re: panache harmony 30 HH 05.08.08, 19:01 chinski.nowy.rok napisała: > Mam 80/106 i generalnie rozmiar wydaje sie być OK (kompresowalna jestem:). Jedn > o mnie nieco niepokoi: fiszbiny celują dokładnie w plecy, prawie że widać to j > ak stoję prosto z opuszczonymi rękami. w przypadku tego modelu fiszbiny celujące w plecy to wręcz znak firmowy:( >I wydaje mi się, że w dół miski łapie si > ę troszkę tłuszczyku z boczku - pod cienkim materiałem można to dostrzec, wida > ć podstawę biustu i poniżej wałeczek. > Czy to jest OK? a czy dobrze skróciłaś ramiączka? I/lub - podciągnęłaś stanik do góry za fiszbiny (tak, by była tuż pod krawędzią piersi - bo wiele kobiet zakłada staniki za nisko, mają sporą przerwę między nasadą piersi a fiszbinem) - i zwykle po podciągnięciu trzeba jeszcze trochę skrócić ramiączka. Najlepiej byłoby, gdybyś mogła wysłać zdjęcia do galerii - po samym opisie ciężko wywnioskować, czy to jest niekompatybilość z modelem (zwłaszcza co do szerokości fiszbinów), może za duża miseczka, a może po prostu 'urok' tego modelu, dość kapryśnego sądząc po doświadczeniach forumek. Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok Re: panache harmony 30 HH 05.08.08, 21:04 No coz, rzeczywiscie fiszbiny nie obejmuja dolu piersi tylko lecą po brzuchu... Podciągnąc nie mogę, bo mi sie nie mieści pod pachami, i tak się marszczy i wbija w ciało. Poza tym moje piersi sa bliziutko siebie wiec mocno sie miedzy nie wciska i rozpycha od siebie. I jeszcze jest dość brzydki i bardzo zabudowany :) No ale byłabym w stanie znieść te niedogodości ponieważ nie gryzie, nie robi kaczych dziobów i rozmiar pasuje idealnie (zmierzyłam już dziesiątki staników, jestem mistrzynią odsyłania ;) i nabyłam 1 (jeden) dobry stanik,z którego już wyrosłam i jeden z ciut za małymi miskami więc jestem zdesperowana). Pytanie brzmi: czy takie coś nie będzie mi deformować biustu? czy będzie sie on ładnie kształtował, czy pozytywna migracja będzie postepować mimo tych wad? Pomocy, proszę! Odpowiedz Link
narcyza5 Re: panache harmony 30 HH 06.08.08, 20:26 niestety przy 30HH ciężko szaleć;( bravissimo wyrzuca 22 modele, z czego jeszcze należy wyrzucić karmniki i bezfiszbinowce www.bravissimo.com/products/lingerie?back=30&cup=hh Zależy jak bardzo jesteś zdesperowana;) i jakie modele mierzyłaś. Jeśli bardzo, to zostaw to harmony (coś musisz nosić) - krzywdy, jeśli Ci rozmiar i wygląd biustu w nim ogólnie pasuje, robić nie powinno, przeszkadzać w migracji też nie. Odpowiedz Link
chinski.nowy.rok Re: panache harmony 30 HH 08.08.08, 08:31 odesłałam jednak :) z tych na bravissiomo mierzyłam już 80 % ale nie poddaję się. Teraz czekam na natural charm :) Odpowiedz Link
hermenegilda_k pomoc dla teściowej :) 05.08.08, 18:10 Witam, pisałam już w wątku rozmiarowym o teściowej (wymiary ma prawdopodobnie 98/130, ale nie da się porządnie zmierzyć bo się wstydzi i trochę ostatnio schudła, więc może mniej) zamówiłam wg wskazówek 40H i 40HH Curvy Kate Princess, dzisiaj przyszły i są za duże: - w obwodzie spokojnie mogłoby być mniej o 5 cm, w 90 zapina się spokojnie na ostatnią haftkę, co prawda narzeka, że ciaśniejszego nosić nie może, ale nie zauważyła przepięcia z pierwszej na ostatnią haftkę - poza tym piersi wiszą jej na ramiączkach, a ramiączka są stanowczo zbyt szeroko rozstawione - miski w 40H za duże, na pewno jest rozmiar luzu, w maksymalnie ściągniętych ramiączkach takoż, spod pach wszystko było wygarnięte i teraz moja ogromna prośba - nie wiem, na jaki rozmiar tę Curvy Kate wymienić, doradźcie mi jakieś dwa sąsiednie rozmiary Myślałam też o Panache Harmony, ale tutaj już kompletnie nie wiem, jaki rozmiar... Ewentualnie Simply Me? Co sądzicie? Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: pomoc dla teściowej :) 06.08.08, 11:34 czy nikt mi nie pomoże :(( doradźcie coś, błagam muszę zwrócić tamte złe staniki i kompletnie nie wiem, na co wymienić... Odpowiedz Link
luliluli Re: pomoc dla teściowej :) 06.08.08, 12:04 myślę, że nikt Cie nie zje, jak założysz wątek "pilna prośba o pomoc i wymiary teściowej" oraz link do tego postu:) szybciej znajdzie się jakaś pomocna dłoń, a w osobny wątek się wywali:) ja bardzo bym chciała pomóc, ale zupełnie nie mój koniec tabeli te wymiary:/ Odpowiedz Link
kasia.winna POUR MOI Destiny 30E 05.08.08, 22:22 Przyszlo z brastopu i nie jestem w stanie sie w tym zapiac samodzielnie. Miski sa dobre, ale troche splaszczaja biust. Co zrobic? 1) Zamienic na 32DD? Czy nie splaszczy mnie jeszcze bardziej? 2) Nosic przedluzke? 3) Zamienic na jakas Freye? Przy moich 75/91 wiekszosc stanikow mam na 65 cm w obwodzie. Siedemdziesiatkowy Madison i Kalyani Laizy Daisy, zapiete najciasniej, pojezdzaja pod brode. Destiny skusilo mnie cena, no i brak mi codziennego biustonosza w kolorze neutralnym. Aha, Destiny mozna wpisac na liste zdecydowanych scisliwcow Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: POUR MOI Destiny 30E 06.08.08, 11:44 spróbuj z przedłużką. wtedy będziesz wiedziała czy to za mały obwód spłaszcza ci piersi (bo jak się próbujesz dopiąć a nie masz obwodu to innej drogi nie ma) czy też większy obwód + większa miska powinny być. Odpowiedz Link
madzioreck Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 06.08.08, 20:38 Kurczę mam problem, nie jestem pewna czy to w tym wątku powinnam pisać, ale chyba tak. Chodzi o to, że potrzebuję do ślubu Fantasy Smoothing 4530. Dwa miesiące temu, kiedy kupowałam Arabellę 32HH, przymierzałam w Intimo Smoothing 36G. Obwód był jak ulał, bo to ściśliwiec, ale miseczki były za duże, poza tym nie mieli białego. Teraz jestem w trakcie migracji, Arabella była troszkę za duża w miseczce, teraz jednak jest za mała, a teraz się zmierzyłam i pod biustem mam nie 81, tylko 79. Teoretycznie ta miska G powinna być teraz dobra, ale nie wiem, czy obwód nie powinnam wziąć mniejszy? Problem zaczyna być palący, bo niedługo przymiarki do kiecki ślubnej... Odpowiedz Link
didulina Panache Special Occasions 06.08.08, 21:59 Podbijam własny wątek - może dostanę odpowiedź precyzując nieco potrzeby ; ) Potrzebuję biustonosza bez ramiączek - na przykład Panache Special Occasions Moje wymiary 72/95 Jaki rozmiar powinnam celować? Dopasowane mam Fantasie Gabrielle 30G(konsultowane w Galerii), Panache Daisy 30G (miseczki falowały na górze, podszyłam na mostku) i Rubie Pink 30GG. Please! Zamówić powinnam już żeby zdążyć przed imprezą!!! Odpowiedz Link
didulina Re: Panache Porcelain 07.08.08, 23:06 No dobra - przekopałam się przez pokrewne wątki i zamówiłam Panache Porcelain w dwóch rozmiarach 30FF i 30G. Obaczym co z tego wyjdzie! . Odpowiedz Link
skarabeusz_81 inferno navy 07.08.08, 14:32 kupilam w brastopie arabelle i inferno, oba 32G pierwszy ciut odstaje(sama ta koronkowa falbanka) na wiekszej piersi,ale zapinam go na najciasniejsze zapiecie; jesli chodzi o inferno- totalne nieporozumienie :/ czy wymienic oba- jesli tak na jaki rozmiar zmienic arabelke? ewentualnie z panche harmony jaki rozmiar wybrac? albo ruby pink imogen? 79/98-100 Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: inferno navy 08.08.08, 11:58 arabellę na pewno mniejszy obwód. to znany powszechnie rozciągliwiec. co do inferno - jest to stanik kapryśny i z wieloma biustami po prostu niekompatybilny. uważaj więc na niego. Odpowiedz Link
agba78 Re: inferno navy 08.08.08, 12:02 Ja kupiłam polyannę 32G, a inferno ten sam rozmiar przymierzałam i w obwodzie za luźny, w miseczce za mały. Więc rozmiarówka nieco dziwna w tym modelu. Odpowiedz Link
skarabeusz_81 Re: inferno navy 08.08.08, 13:24 wiec z 32 na 30 a miseczka z g na gg czy raczej h? Odpowiedz Link
skarabeusz_81 Re: inferno navy 08.08.08, 14:44 dzieki :) chodzilo mi o arabelke, pisalas ze to rozciagliwiec inferno odsylam, bez prawa powrotu ;) Odpowiedz Link
agba78 Re: inferno white 08.08.08, 20:29 Jestem niesamowicie zdziwiona po dzisiejszych zakupach. Otóż, jak pisałam w poprzednim poście, inferno koralowe, które przymierzałam (32G) zupełnie mi nie leżało. Za mała mieseczka, za duży obwód. Dzisiaj stałam się posiadaczką inferno białego w tymże właśnie rozmiarze. Zupełnie tego nie rozumiem, czy źle przymierzałam poprzedni stanik, czy, jak zasugerowała to pani w sklepie, różne kolory materiału mogą powodować, że inaczej się materiał układa. Nie wiem. Dość na tym, że biały leży całkiem ładnie. Ciekawa jestem jakie przygody miały inne użytkowniczki tego modelu... Odpowiedz Link
beauty-gosiek Pomocy!! 07.08.08, 14:58 Kupiłam stanik i mam problem. Czy fiszbina ma celować w środek pachy kiedy ręce są luźno opuszczone czy kiedy uniesione w górę?? Moja celuje w środek pachy kiedy mam ręce w górze. Odrobinę (ale naprawdę odrobinę) stanik marszczy się na górze miski. Niby bułki w tym staniku poznikały (zostały przysłonięte), obwód mógłby być ciaśniejszy ale martwią mnie te fiszbiny bo trochę uwierają tuż za tymi bułkami podpachowymi.. Czyli co jest nie tak? za wąskie fiszbiny, za mała miska czy co innego? Proszę o pomoc Odpowiedz Link
didulina Re: Pomocy!! 07.08.08, 22:54 Witam! hmmm... > Odrobinę (ale naprawdę odrobinę) stanik marszczy się na górze miski. Miski się wypełniają/układają w miarę noszenia; dziewczyny pisały też, że po praniu małe "usterki" zanikają. > Czy fiszbina ma celować w środek pachy kiedy ręce są luźno opuszczone czy kiedy > uniesione w górę?? > Moja celuje w środek pachy kiedy mam ręce w górze. martwią mnie te fiszbiny bo trochę uwierają tuż za tymi bułkami po > dpachowymi.. hmmm? jak to tuż za bułkami podpachowymi? coś blisko masz tą fiszbinę... ze mnie to średnia specjalistka - może wyślij zdjęcie do galerii - dziewczyny cię obejrzą i odpowiedzą na forum? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79525208 Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Pomocy!! 07.08.08, 23:25 didulina napisała: > martwią mnie te fiszbiny bo trochę uwierają tuż za tymi bułkami podpachowymi.. > hmmm? jak to tuż za bułkami podpachowymi? coś blisko masz tą fiszbinę... > ze mnie to średnia specjalistka - może wyślij zdjęcie do galerii - > dziewczyny cię obejrzą i odpowiedzą na forum? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79525208 no te fiszbiny są tuż za tymi wałeczkami przed pachą.. blisko tzn. że jednak za wąskie tak? a jak wyślę to zdjęcie w staniku to ono koniecznie musi się ukazać w galerii czy tylko wtedy kiedy sobie tego życzę? Odpowiedz Link
didulina Re: Pomocy!! 07.08.08, 23:30 a jak wyślę to zdjęcie w staniku to ono koniecznie musi się ukazać w galerii cz > y tylko wtedy kiedy sobie tego życzę? Żeby ktoś skomentował twoje zdjęcie to musi być do wglądu... tak mi się wydaje, ale zapytaj w mailu wysyłając zdjęcia (albo przed wysłaniem). Zdjęcia robimy bez głowy - widać biustonosz, ramiona, ewentualnie brodę. Odpowiedz Link
zuzia_8 Masquerade Casablanca 07.08.08, 22:27 brastop przez pomyłkę przysłał mi 36G zamiast 34G. 34G już nie ma więc szanse na wymianę - żadne. i teraz pytanie - czy jeżeli zamówię 36F i pokombinuję z obwodem to będzie to grało? Odpowiedz Link
sineira Gossard - rozmiary 08.08.08, 07:30 Szlag, trzeci raz ten sam post... Kupiłam Superboost Satin Plunge 32FF, jest masakrycznie za mały w michach - o dwa rozmiary (sic!), obwód od biedy mógłby być (bardzo od biedy), ale wolałabym luźniejszy. Cholernik robi mi jednopierś (w pewnych kręgach zwaną seksowną kreską, hahaha) i buły wszędzie - na plecach, pod pachami, nad michą - za to w dole miski jest wolne miejsce. Koleżance, która zwykle odkupuje ode mnie za małe staniki, też jest za mały, choć już bez tak spektakularnych efektów. I, mimo że ma mniej pod biustem, też narzeka na ciasnotę. Chcę wymienić, tylko nie wiem, na jaki. Moje wymiary: 78/100 - co brać? 34F? 34FF? 32G? 32GG nie produkują, więc chyba najlepszy będzie 34FF, jak myślicie? Odpowiedz Link
luliluli Re: Gossard - rozmiary 11.08.08, 09:42 sineira, a ile masz pod biustem? Ja bym wzięła 34FF - te gossardy raczej się niezbyt rozciągają (ja mam Lace i pod 3 miesiącach nie rozciągnął się ani o centymetr:) albo najwyżej podszyjesz:) Odpowiedz Link
sineira Re: Gossard - rozmiary 12.08.08, 09:59 No właśnie w piątek zamówiłam 34FF, pod mam 78 twarde i nietłuste. Teraz muszę komuś odsprzedać te nieszczęsne 32FF, co wygląda mi na 32E. Odpowiedz Link
iv-o Dla mamy 11.08.08, 13:17 Lat 50, piersi deformowane przez lata, w skrócie uszy pluto czy spaniela, rozmasowane pod pachy. Wymierzone 80/98, celowałam wg zaleceń w 34 E. Kupiłam 34E Rio, moja wina bo dużomiseczkowiec, ale zapomniałam totalnie jak zobaczyłam ogłoszenie. Za duży w misce, obwód luźny, ale nie przemieszcza się, po prostu nie czuć ścisku. Po przymiarce moich najlepiej wyglądał 30F Rio, obwód za ciasny, bo zrobił się straszny baleron, ale miska fajnie sie wypełniła, wiadomo, pod pacha za płotko. Jeden mankament, że nie trzyma ich pod pachą, jakby wyciekają po bokach i za Chiny ludowe ciężko je utrzymać, co tu zrobić? Czy to efekt za dużej miski, czy zły fason. Sama kupiła Trumph 75E, model podobny do mille i jest nieźle, ale nie jest tak zabudowany jak rio czy polly. Polećcie model, który jakoś zbierze piersi po bokach i nie da im odpływać. Ciężko ja przekonać, bo 80C wyrzuciła w kąt po tych przymiarkach, stary jest przykrywka i nic nie trzyma jak leżały tak leżą na brzuchu, ale przynajmniej tę różnice zauważyła. Odpowiedz Link
boziaj bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :((( 11.08.08, 15:09 pragne dolinki a nawet kreseczki ;) niestety na razie same porażki: o miekkich (niby) plungach Frei nawet szkoda gadać, efekt nawet nie jest zblizony do pożądanego sztywniaki, w których pokładałam nadzieję: panache inferno: robił śliczną kreseczkę kosztem zmiażdzenia piersi i totalnego spłaszczenia (z profilu wyglądałam jak owinieta bandazem) masquerade polka i capri: koszmarne rakieto - dzioby, freya retro: kształt całkiem niezły, ale zero dolinki, podobny a moze lepszy efekt mam w miekkich stanikach no i moja ostatnia rozwiana nadzieja: masquerade polka (chyba ostatnia zyjąca black/mink w moim rozmiarze). Znowu zero dolinki, reszta juz w sumie nieistotna no i co teraz? czy istnieje cos posredniego miedzy inferno i retro? bo dla mnie byłoby chyba tym czego szukam... naprawdę potrzebuje przynajmniej jednego takiego stanika :((( Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 11.08.08, 20:52 to została Ci jeszcze Coquette Masquerade... we wszystkich wymienionych stanikach mam kreseczkę, oprócz miękkich Freyi, może mam biust plunge'owy? a jaki masz rozmiar? bo jestem tą Polką zainteresowana :)) Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 11.08.08, 20:53 tak mi jeszcze przyszło do głowy - może spróbuj mniejszego obwodu? Odpowiedz Link
boziaj Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 11.08.08, 21:22 a ten ostatni to własnie coquette (namieszalam z tą polką) normalnie mam 30, jak zanize to wypadam z rozmiarowki poza capri i inferno capri 28 mierzylam na zlocie (porazka) w sumie to sie juz nie zalamuje, tylko tak przez chwilke smutno mi było, bo bardzo liczylam na ta kokietkę w koncu co sezon przybywa nowych modeli ;) Odpowiedz Link
luliluli Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 12.08.08, 10:19 popieram sineire - gossard:) ja ze swoim 72/94 mam Lace w rozmiarze 30G i jest za mały, mysle ze byłby dobry na kogos, kto normalnie nosi 30F Odpowiedz Link
yaga7 Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 12.08.08, 10:38 A ja nie popieram. Miałam chyba wszystkie plandże. Generalnie z Retro, kokietki jestem zadowolona najbardziej, ciut mniej z inferno. Gossarda miałam i nie był dobry - rozstawiał piersi na boki i żadnej dolinki nie robił. Odpowiedz Link
luliluli Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 12.08.08, 11:32 bo to wlasnie kwestia biustu:D mi Gossard robił za czasów swojej "dobrości" fajną dolinkę, teraz robi mi buło-krechę, bo jest za mały. Retro robi mi cos podobnego do dolinki, ale o wiele mniej spektakularnego Odpowiedz Link
sineira Re: bezskutecznie szukam dolinkującego plunga :(( 12.08.08, 09:57 Gossard może? Tylko uważaj, miseczki są skandalicznie zaniżone, kupiłam 32FF a dobry jest raczej na 32E. Odpowiedz Link
justinehh Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 11.08.08, 19:57 Dostałam dziś Antoinette w rozmiarze 30h, założyłam, zgarnęłam wszystko do misek, wyprostowałam się i zrobiły mi się małe wałki nad brzegami. Wziąć większą miskę czy w ogóle zapomnieć? Odpowiedz Link
turzyca justinehh 11.08.08, 20:10 czy ja dobrze czytam? "kupilam stanik, zalozylam poprawnie, piers mi sie nie miesci w miseczce, czy mam wziac wiekszy?" Naprawde zadalas takie pytanie? Czy jest jakikolwiek logiczny powod, dla ktorego nie mialabys wziac rozmiaru 30HH? Czy po prostu potrzebujesz kopa na rozped, zeby zrobic to o czym wiesz ze powinnas zrobic? :) Odpowiedz Link
toska84 Gossard Satin-porażka:( 12.08.08, 14:22 Szukałam stanika do dekoltów, najlepiej z odpinanymi ramiączkami. Poczytałam na Lobby, że Gossardy są małomiseczkowe więc wzięłam 30G przy wymiarach 74/93. Normalnie noszę 30F(Shannon)lub 30FF(Pollyanna), biust mało jędrny, kompresowalny. No i Gossard, który przyszedł jest dużo za duży:(Obwód ścisły, natomiast miseczki są puste w środku i mocno odstają, pod piersiami bardzo się marszczą, za to wrzynają się w pachę. Stanik muszę sprzedać, ale nadal potrzebuję czegoś do dekoltów. Podobno Gossardy Lace nie są takie zabudowane jak Satin-tylko jaki rozmiar mam brać, żeby znowu nie był za duży?!HELP:( Odpowiedz Link
kotwtrampkach 77/103-105 -moje wymiary aktualne.. 13.08.08, 22:03 mam TANGO II PLUNGE apricot - zwęziłam obwód (duużo) i byłby ok, ale bułkuje już. FANTASIE RIMINI balkonik 32g za małe miseczki (nie dochodza do mostka, płytkie), nie uwiera i nie podnosi się, ale spokojnie zapięłabym się w ciaśniejszym. Mierzyłam rimini 32h fullcup -dużo za duza miseczka (luzy w górnej części spore) no i kupiłam kostium kąpielowy panache GRACE jednoczęściowy 30J.. Za duza miska, za długie fiszbiny, obwód ok.. nie wiem co teraz.. Czy jednoczęściowy ma się inaczej niz tankini czy stanik od kostiumu.. :-| No i w jaki rozmiar biustonosza celować.. Może przez to moje rozciąganie (podszywanie, skracanie) obwodu w tango zmalała miseczka i powinnam inaczej przeliczać? może fullcup-y są nie dla mnie.. Chciałabym kupić tango II, ale nie wiem jaki, myślałam o pollyannie, ale jak znów będę tyle wymieniać :-( Miałam kiedyś rio na chwilę, ale odcinał mi ramiona - myslę, że teraz już mi się bułki polepszyły i wytrzymałabym. ale bardziej kształt poly mi sie podoba Ale długie to wyszło.. Ale może ktoś znajdzie czas na czytanie i pomoże? ;-) Odpowiedz Link
kotwtrampkach przekleiłam z ratunkowego nr2 13.08.08, 22:05 stary ratunkowy jest podlinkowany na pierwszej stronie :-| Odpowiedz Link
joankb Eleonor różne kolory, pytanie o miski 14.08.08, 12:02 Zapytałam w watku freyowym, ale mam pilną wymianę,zapytam też tu. Moje wymiary 71/92-93. W tej chwili jedyny w miarę dobry stanik jaki mi został to biała Zetka 65F. Jest maława, ale w niej chodzę. Inne 30F są za małe. Na spotkaniu pierwszego czerwca w Krakowie (wtedy Zetka była całkiem dobra) przymierzałam białą Eleanor w tym samym rozmiarze co Zeta - 65F. Różnica w wielkości misek wydawała mi się minimalna, kupiłabym, ale drugi prawie taki sam stanik był mi niepotrzebny. Zamawiając z listków oliwkową wzięłam 30FF, licząc się z tym, że na razie będzie nieco za duża. Jest niestety sporo za duża i chcę ją wymienić. Widzę w galerii, że bathilda ma ją w rozmiarze mniejszym niż regularny. Jak to jest? Czy ktoś ma porównanie misek w białej i oliwkowej? Nie wiem - wymieniać na 30F czy na 30E? Biała 30E byłaby na bank za mała. Pomóżcie, chcę uniknąć wielokrotnej wymiany, a Eleonorka to jeden z niewielu modeli, który ma szansę na mnie dobrze leżeć. Odpowiedz Link
smallfemme Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 15.08.08, 00:21 Mam kłopot ;) Kupiłam sobie używany stanik Panache Fiesta 30G. Na pewno Panache chyba Fiesta, bo akurat w żadnym sklepiej internetowym takiego koloru nie widzialam-zielony w fioletowa kratkę. No i chyba jest za mały ;) Fiszbuny choć wąskie, nie dotykają mostka tylko rozpychają piersi na boki, a gdy zrobię przeprost mogę zauważyć delikatne bułki. Nie wiem jednak jakiego rozmiaru szukać, bo boję się, że Tango II jako dużomiseczkowiec może być na mnie dobre, a możę być ciut za małe. Ach, jeszcze ważne-mam wrażenei, że pierś pcha się na fiszbinę pod pachą i się cofa :/ strasznie głęboko się zaczyna w tym moemncie, gdy zaczynałam nosić mniejszy obwód+większa miska nie miałam aż tyle tłuszczyku pod pachą.... Co robić? :/ Odpowiedz Link
zuzia_8 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 15.08.08, 09:37 dobrze by było, żebyś jeszcze wymiary wpisała. Odpowiedz Link
agata272 Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 15.08.08, 11:08 > Ach, jeszcze ważne-mam wrażenei, że pierś pcha się na fiszbinę pod p > achą i się cofa :/ strasznie głęboko się zaczyna w tym moemncie, gdy zaczynałam > nosić mniejszy obwód+większa miska nie miałam aż tyle tłuszczyku pod pachą.... A tutaj opisałaś prawdopodobnie przykład niekompatybilności z fiszbiną - zbyt szeroka fiszbina rozpłaszcza ci biust i spycha go pod pachy - przeczytaj notkę Kasicy na Stanikomanii i powiedz, czy to ten problem :). O ile rozmiar jest dobry (podaj koniecznie wymiary!) i ten efekt nie jest spowodowany za małą miską. Odpowiedz Link
smallfemme Re: WĄTEK RATUNKOWY - 3 16.08.08, 09:38 Z mierzeniem muszę poczekać jeszcze 2-3 dni ze względu na dzień cyklu... Przed nie zdążyłam się pomierzyć, ale już wcześniej miałam ten efekt.. Odpowiedz Link
smallfemme uzupełnienie 16.08.08, 21:56 obecnie 73-75 / 104. Różnice pod spowodowane najprawdopodobniej lekkim puchnięciem w tym upale. Ale nie sądziłam, że mam tyle w... ;) 3 tygodnie temu było poniżej 100... i najprawdopodobniej jestem średnio albo i wąskofiżbinowcem :( Odpowiedz Link