antosia.mama Korzystasz z MS Outlook? Linkuj lobby w podpisie. 19.07.08, 21:25 Ja korzystam i polecam. Mam tu na myśli korzystanie w zaciszu domowym, bo namiot w brudnym beżu w korespondencji służbowej może wywrzeć mikre wrażenie na pracodawcach;) Pocztę mam na Wirtualnej, ale skonfigurowaną z Outlookiem, bo inaczej sobie nie wyobrażam - baner linkujący lobby mam wstawiony w podpis. Maili wysyłam dużo, nałogowo korzystam z allegro, kupuję różne rzeczy (również od sprzedawców bielizny), ze sprzedającymi kontaktuję się mailowo - a nuż link trafi tam gdzie trzeba? Odpowiedz Link
ja_joanna Ogólniej: jeśli możesz ustawić sygnaturę/podpis... 19.07.08, 23:00 Ustawianie sygnatury czy podpisu to nie jest tylko opcja Outlooka. Można to robić we wszystkich chyba programach mailowych, a także w większości - jak sądzę - interface'ach webowych do sprawdzania maili (na pewno na gmailu/gazeta.pl). I to jest oczywiście super pomysł, chociaż ja nie wstawiałabym tej sygnaturki standardowo, lecz tylko do wybranych osób (w wielu programach można mieć listę sygnatur do wyboru), dlatego, że nie wszystkim mam ochotę opowiadać o moich stanikach (np. moim profesorom na uczelni). Odpowiedz Link
sineira Re: Załatwiamy sobie ŚLICZNE TANIE staniki czyli. 19.07.08, 22:01 Uświadamiaj kolegów. Są bardziej otwarci na stanikową wiedzę, a naoczny przykład w postaci Twojego biustu przekona ich, że warto nawrócić swoją niewiastę. W dodatku zareklamują Cię jako eksperta!;) Metoda dla wkurzonych - w sklepie nie pozwalaj się zbyć hasłem "nie ma" - zamiast tego zaszokuj panie, podnosząc bluzkę i prezentując im stanik, który przecież jak najbardziej istnieje. Takie coś bardziej zapada w pamięć niż słowa. Odpowiedz Link
end.of.world11 NK złoty środek 19.07.08, 23:23 założyłam konto na NK- nasza-klasa.pl/profile/15872380 Dobrze Dobrany Stanik www.biusciaste.prv.pl tylko nie wiem dlaczego nie mogę go znaleźć w wyszukiwarce :( wysłałam zaproszenia TYLKO do tych dziewczyn, do których wiem, że mogę (3 osoby :)). Do części wysłałam komentarz do profilu- z moim podpisem, żeby wiedziały z kim utożsamiać wpis. Do reszty dziewczyn po prostu weszłam na profil- jeśli nie zmieniły ustawień, pokaże im, że taka a taka osoba oglądała ich profil. i generalnie zasada będzie taka- komentarze do profili tylko u osób, do których wiemy, że możemy wysyłać. Głównie wchodzenie na profile kobiet i liczenie na to, że zobaczą DDS w ostatnio odwiedzanych :) ah, gdyby któraś chciała się zapisać i nie będzie mogła znaleźć profilu (mi się w wyszukiwarce nie wiem czemu nie pojawia) to zapraszam, mam w swoich znajomych- Jolanta Podsiodło i jeszcze info- gdyby któraś chciała dostęp do konta to proszę pisać na dobrzedobranystanik@gmail.com ps. tak się nad tym napracowałam, że zaraz głowa mi pęknie :) Odpowiedz Link
inez69 Re: a pytałaś Butters o zgodę? -n/t 20.07.08, 00:47 i po co pytałaś nas o zdanie na ten temat, skoro go w ogóle nie wzięłas pod rozwagę. Myślę, że lepiej, żeby postrzegano forum jako bogatą skarbnice wiedzy i miejsce, w którym kazda kobieta może otrzymac pomoć, a nie jakiś żart:/ Odpowiedz Link
limonka_01 Re: a pytałaś Butters o zgodę? 20.07.08, 10:08 Ponadto takie konta, o ile mi wiadomo, są niezgodne z regulaminem NK. A Lobby nie łamie regulaminów i nie lobbuje nieetycznie. To, że inni tak robią nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Zresztą takie rzeczy są nieco irytujące dla wielu użytkowników NK, a nie chcemy aby Lobby irytowało kogokolwiek i było postrzegane jako źródło spamu. Odpowiedz Link
ja_joanna Re: a pytałaś Butters o zgodę? 20.07.08, 10:59 O ile się nie mylę, to te konta już nie są niezgodne z regulaminem, bo regulamin dostosowano do rzeczywistości i wprowadzono podział na konta rzeczywiste (czyli istniejące osoby) oraz fikcyjne (Fankluby itp.) i tam nie trzeba podawać danych istniejących. Także jeśli o to chodzi to nie ma problemu. Ale ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona (jak już wyżej wspomniałam) do takich kont jako właśnie spam. Co można zrobić? (pomysł nie mój, ale opiszę, może autorka sama się ujawni) Można wrzucić Piersiówkę do _swojej_ Galerii w profilu. I to już na pewno nie jest spam, prawda? Odpowiedz Link
aadrianka Re: a pytałaś Butters o zgodę? 20.07.08, 12:10 > Co można zrobić? (pomysł nie mój, ale opiszę, może autorka sama się > ujawni) Można wrzucić Piersiówkę do _swojej_ Galerii w profilu. I to > już na pewno nie jest spam, prawda? Prawdopodobnie chodzi Ci o moją galerię, więc czuję się wywołana do odpowiedzi:) Jeśli chodzi o ścisłość, pomysł dodania Piersiówki do mojej galerii zdjęć w n-k nie jest mój - kiedyś już na forum toczyła się ożywiona dyskusja na temat zakładania "klasy biuściastych", kont lobbowych itp. Stanęło na tym, że kont lepiej nie zakładać. A dodanie Piersiówki do własnej galerii moim zdaniem nie różni się niczym od wykładania w gabinecie u lekarza czy w szatni klubu fitness. Szczególnie, że nie jest to główne zdjęcie w moim profilu:) Odpowiedz Link
inez69 Re: a pytałaś Butters o zgodę? 20.07.08, 13:12 Ja i jeszcze jedna zaprzyjaźniona forumka tez zrobiłyśmy to już dawno:) Czujemy misję:D Odpowiedz Link
end.of.world11 zawsze mozna zlikwidowac 20.07.08, 17:14 nie mogę się w tym momencie zgodzić, ponieważ nie padła jednoznaczna odpowiedź, zdania były podzielone. Były osoby popierające pomysł. i jak już pisałam, wysłałam zaproszenia jedynie do tych znajomych, do których wiedziałam, że mogę to zrobić, czyli do całych 3 osób. Do większości wchodziłam na profil, jeśli nie zmieniły ustawień, wyświetli im się, że byłam, więc nie widzę w tym żadnego spamu. Jeśli jednak zdecydowanie stwierdzicie, że konto Wam przeszkadza, w każdej chwili przecież mogę je zlikwidować. Zajmuje to dosłownie minutę (z zalogowaniem się). Odpowiedz Link
butters77 Nie przepadam za kontami "zbiorowymi" na NK 21.07.08, 19:57 End.of.world11, doceniam Twoją inicjatywę, ale również jestem sceptyczna wobec "propagandy" na NK. Po pierwsze dlatego, że do wszystkich kont "zbiorowych" jestem nastawiona negatywnie jako do spamu, po drugie - ponieważ (jak zauważyła Lukrecjabo) to konto wygląda jak reklama. Sama raczej nie potraktowałabym poważnie takiej inicjatywy. Zasadniczo podpisuję się pod słowami ja_joanny i innych forumek - jeśli chodzi o aktywność na naszej-klasie, najlepszym pomysłem wydaje mi się wrzucenie Piersiówki do galerii. Pozdrawiam! P.S. Przepraszam, że odzywam się tak późno, ale ostatnio mam urwanie głowy... Odpowiedz Link
nelly.86 Re: zawsze mozna zlikwidowac 17.09.08, 21:46 Myślę, że konto to powinno zostać zlikwidowane. Nie rozumiem czemu wogóle jeszcze istnieje, skoro zdecydowana większość forumek, jeśli nie wszystkie, które komentowały ten pomysł, była przeciwna. Zdecydowanie łącznie ze mną. Takie profile na nk są niepoważne i 'nasz' w tej chwili jest na równi z "wielbiciele cyckow" czy takie tam, jak juz ktoś wyżej wspominał. A to powoduje, że staje się niewiarygodny. Szczerze mówiąc uważam, że wszystkie profile fikcyjne na nk to idiotyzm i nie chciałabym być z takowym kojarzona lobbując i nawracając, a staram się to robić aktywnie. Odpowiedz Link
bathilda I Kasicę_K też? 20.07.08, 11:53 Nie wiemy czy jest chętna na linkowanie Stanikomanii w takich celach. Odpowiedz Link
kasica_k Jestem przeciwna 21.07.08, 13:25 Nie bardzo podoba mi się ten pomysł i nie chciałabym, żeby Stanikomania była tam linkowana. Odpowiedz Link
lukrecjabo Konto wygląda jak reklama 20.07.08, 10:29 Moim zdaniem konto na NK nie jest dobrym pomysłem. Wygląda jak reklama poszczególnych firm i nic nie wnosi, jeśli chodzi o stanikową wiedzę. Innym słowem - jeśli ktoś nie jest uświadomiony i o Lobby nie słyszał, konto Biuściastych na NK nic mu nie powie. Poza tym już widzę komentarze wystawiane przez określone typy ludzkie na temat samego biustu, a nie stanika... Ale to tylko moje skromne zdanie Odpowiedz Link
malina08 Nos dumnie piekne staniki w dobrym rozmiarze. 20.07.08, 08:59 Chodz przy tym wyprostowana i pokazuj swiatu, ze nie musisz nic poprawiac i niech im daja do myslenia Twoje piersi dumnie i niewzruszenie tkwiace na odpowiedniej wysokosci. Paraduj w szatniach, przebieralniach, na basenach w pieknych, dobrze dobranych staniczkach, niech to intryguje a moze stanie sie poczatkiem uswiadomienia, kiedy jakas znajoma zapyta, skad masz taki stanik? Odpowiedz Link
roza_am NIE uzasadniaj statystycznie 20.07.08, 12:45 Czyli nie kupuj staników w łatwo dostępnych "prawie dobrych" rozmiarach. Bo np. mają cudowny kolor, są tanie, a ty znowu rozczarowałaś się zakupem przez internet. Odeślij lub odsprzedaj nietrafiony zakup, wygadaj się na forum i dalej szukaj WŁAŚCIWEGO rozmiaru i fasonu. Pamiętaj, że kupując "prawie dobre" staniki uzasadniasz (popierasz) produkcję ograniczonej rozmiarówki i nie motywujesz producentów do jej rozszerzania. Odpowiedz Link
roza_am Wychowuj świadome konsumentki 20.07.08, 12:53 Czyli ucz swoje córki zasad prawidłowego doboru bielizny. Dobierz córce pierwszy stanik z prawdziwego zdarzenia. Niech jej piersi nigdy nie zaznają bólu wbijających się fiszbin, a ramiona będą wolne od rowków. Niech nasze bolesne doświadczenia stanikowe będą dla niej opowieścią science-fiction. Patrząc ekonomicznie - zwiększysz w ten sposób procent świadomych i wymagających konsumentek. A może córka uświadomi swoje koleżanki... Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Załatwiamy sobie ŚLICZNE TANIE staniki czyli. 20.07.08, 13:45 To ja może opowiem o moim lobbingu z innej dziedziny. Nie mam doświadczenia w lobbowaniu za bielizną, ale ostatnio byłam zmuszona przeprowadzić jednoosobowy lobbing za biletami. Po zmianie cen i rodzajów biletów w Warszawie okazało się, że nigdzie nie można kupić 20-mintuowych. Najpierw obeszłam wszystkie kioski w okolicy, pytając, czy są. Zadzwoniłam na skargę do Zakładu Transportu Miejskiego, że nie ma. Kilka dni później obeszłam znów kioski, pytając, kiedy będą. Na poczcie pouczyłam pana w okienku, że powinny być :) Napisałam mejla do Zakładu Transportu Miejskiego. Obskoczyłam kioski, pytając, czy już może mają... Po jakimś tygodniu jeden kiosk i jedna poczta sprowadziły bilety minutowe. Zapewne po to, żeby się mnie pozbyć... Jednak te dwa punkty to 5% miejsc sprzedających bilety, a pozostałe olały mój lobbying całkowicie. :( No cóż, przynajmniej mam bilety. Odpowiedz Link
antosia.mama Pytanie do Szanownych Modów 20.07.08, 17:15 A właściwie Modek - pytanie tu, mam nadzieję, że nie offtopuję. Czy stoi coś na przeszkodzie temu, abym w ramach szeroko zakrojonej propagandy linkowała Lobby i Stanikomanię na swoich aukcjach w allegro? Mam tu na myśli oczywiście aukcje z własną zakupioną a nietrafioną bielizną, bo tej będzie jeszcze zapewne multum, ew. perfumami, bo to jeszcze może dotrzeć do adresata, a nie z sukienkami po córce. Dla spokojności wolę uprzednio spytać. Odpowiedz Link
charm Re: Pytanie do Szanownych Modów 20.07.08, 20:19 Nie jestem modką, i nie mam uprawnień do odpowiedzi na to pytanie, ale IMHO pomysł bardzo dobry, spora szansa aby dotrzeć do szerszego grona... Ale trzeba poczekać na odpowiedź uprawnionych.... Odpowiedz Link
kasica_k Jeśli chodzi o Stanikomanię 21.07.08, 03:42 nie mam nic przeciwko, pod warunkiem, że będzie jasne, że to nie moja (=autorki Stanikomanii) aukcja :) Odpowiedz Link
swinka-morska pokaż się w fitnessowej szatni itp. 21.07.08, 09:32 Pokaż swój stanik w szatni w klubie fitness albo na basenie. Oglądaj się w dopasowanym staniku przed dużym lustrem z uśmiechem na ustach :))) To zwraca uwagę. Szkoda tylko, że metki stanikowe są takie małe. Gdyby miały rozmiar wypisany czcionką widoczną z 3 metrów... Odpowiedz Link
swinka-morska Katalog drukowany w widocznych miejscach 21.07.08, 09:37 Przez przypadek wrzuciłam katalog Bravissimo do kieszeni za fotelem w samochodzie mojego męża. Po jakimś czasie mąż doniósł mi, że każdy kto z nim jedzie na tylnej kanapie wyciąga go i ogląda staniki! Mój wyedukowany TZ dodawał od siebie komentarz a propos złych rozmiarów, słabej oferty w polskich sklepach itd. Bariera językowa jest tu pewną przeszkodą, ale w ten mimowolny sposób kilkanastu osobom zasiano stanikową myśl w głowach :) Odpowiedz Link
semele2 Re: Katalog drukowany w widocznych miejscach 07.08.08, 22:22 Właśnie - katalog. Ja jestem studentka, któregoś dnia po prostu zabrałam katalog z Bravissimo na ćwiczenia. Cała babska część grupy obejrzała. Może coś z tego z czasem będzie. I rada - nie mówić wtedy o złych rozmiarach. Lepiej powiedzieć, że Brytyjczycy mają inną rozmiarówkę niż tutejsza i że zanim się coś kupi, trzeba się porządnie zmierzyć i przeliczyć rozmiar. To brzmi dużo lepiej, niż tłumaczenie koleżance, że chodzi w czymś nie w swoim rozmiarze, a efekt przecież ten sam - dostanie coś dobrze dobranego i jest szansa, że będzie tego samego szukać w stacjonarnych sklepach. Odpowiedz Link
butters77 Turzyco, REWELACYJNY wątek! 21.07.08, 20:03 Turzyco, dziękuję za założenie tak przydatnego wątku - i za wypisanie na początek tak wielu pomysłów! Jestem pewna, że nie tylko dla mnie okażą się inspirujące:) Odpowiedz Link
diuszesa Wizytówki/karteczki w książkach 07.08.08, 21:42 Ponieważ często sprzedaję lub wypożyczam książki, zawsze wkładam do nich wizytówkę z adresem forum, niby przypadkiem zagubioną wśród kartek. A nuż ktoś skorzysta? Odpowiedz Link
polta komunikatory 17.09.08, 20:03 Łańcuszki są paskudne, ale można by ustawić w opisach w komunikatorach adres lobby lub jakiejś strony, która by zachęciła do odwiedzenia forum. Natrętne to nie jest, klika kto chce. Jedyny minus to brak anonimowości. Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: Załatwiamy sobie ŚLICZNE TANIE staniki czyli. 17.09.08, 23:02 najlepiej wychodzi lobbing mimowolny forumki, od których cos kupowałam, gł. allegrowiczki, wiedzą, że prosze o przesyłke na adres słuzbowy. Pracuje tam sporo kobiet, wiec kazda przesyłka do mnie wywołuje komentarz "Co, znowu stanik?" i panie se ogladają (fakt, bez przekonania na razie- tutaj anegdotka: Pani, która odbiera pocztę i widzi kolejny stanik pyta, co za rozmiar, na co ja e brytyjskie G lub GG, czyli okolice polskiego J- wielkie oczy , tekst "Ja mam C (taaaa, ceee ;-)", na co ja "Ale moja siostra ma J, czyli jakieś polskie O" i widzę spojrzenie, którego się nie da opisać. Na co moja druga koleżanka, która siostrę widziała, stwierdza trzeźwo coś w stylu "No ma dziewczyna biust, ale to nie jest tak, że tylko to widać i na nic innego się nie zwraca uwagi" Ale inne dziewczyny ostatnio mnie mecza na gg o staniki ("jaki mam sobie rozmiar kupić?") Co do naszej-klasy, to mam mieszane uczucia- zbyt wiele syfu tam jest po prostu. Choć ostatnio z siostrą wruciłysmy sobie po stanikowym rebusie, jako zdjęciu A w sklepach sprzedawcy są po prostu niereformowalni - w momencie, gdy ktos na brytyjskie 30GG-H/32G/GG proponuje mi polskie 75E, to ja juz na nic nie mam siły Jednego nie rozumiem- Chińczycy produkują WSZYSTKO, na co jest zbyt- czemu jakiś sprytny handlowiec, widzac zapotrzebowanie na "inną" rozmiarówkę nie wpadnie na zamówienie w Chinach. Skoro mozna uszyć 90D i 105C i sprzedawać za 10-15 zł, to i 70J by poszło nawet za dwa razy tyle. I może wtedy te, które nie wydadza wiecej, niż 20 zł na stanik by zaczęły chodzis w swoich rozmiarach- a jak juz by pochodziły w byle jakich i sie przyzwyczaiły, to by kupiły lepsze, czytaj markowe. Odpowiedz Link
madeleine.eve Inne fora- link w podpisie 18.09.08, 00:11 A co powiecie na taki pomysł? Nie w sensie reklamy, tylko zachęty do innego spojrzenia na własny biust- link ukryty pod jakimś chwytliwym hasłem wiążącym się z Lobby. Ja osobiście jestem na wielu różnych forach o przeróżnej tematyce- kilka z nich prowadzę osobiście, więc myślę, że przez niewinny link umieszczony w podpisie można uświadomić wiele kobiet i młodych dziewczyn. Ale zanim umieszczę jakiekolwiek linki związane z Lobby w podpisie, wole upewnić się, że nikt nie ma nic przeciwko. Odpowiedz Link
maith Wiele z nas ma takie linki :) 18.09.08, 00:44 Tylko zachęcające do wejścia podpisy mamy różne. Odpowiedz Link
madeleine.eve Re: Inne fora- artykuł 19.09.08, 14:59 Zostałam poproszona przez admina jednego z for (o tematyce erotycznej) o przedstawienie sposobów na pielęgnację biustu. Chcę to zrobić w takiej formie, żeby wymienić i opisać kilka sposobów na "domowe" ujędrnianie oraz rzecz jasna przy okazji dorzucić coś niecoś o prawidłowo dobranym staniczku. W tym artykule chciałabym powołać się właśnie na Lobby oraz wykorzystać dostępne u nas materiały (Stanikomanię, piersiówkę, tabelki). Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Inne fora- artykuł 19.09.08, 17:20 Można korzystać z materiałów zamieszczonych na Stanikomanii pod warunkiem podania linka do źródła, czyli do Stanikomanii. W przypadku zdjęć z "Biustu na żywo" konieczna jest jednak zgoda modelki - można poprosić mnie mailem o próbę uzyskania takiej zgody. Właścicielką "Piersiówki" jest butters77 i ją należy o zgodę pytać. A poza tym popieramy tu wszelkie próby szerzenia biuściastej edukacji :) O ile są prowadzone rzetelnie, rzecz jasna. Jeśli chodzi o powoływanie się na Lobby, decyzja w tej sprawie należy butters77, sugeruje do niej napisać. Odpowiedz Link
madeleine.eve Re: Inne fora- artykuł 20.09.08, 18:04 Miałam na myśli jedynie podanie linków do Piersiówki i Stanikomanii, a nie kopiowanie artykułów/materiałów. Zależy mi na ściągnięciu tym kobiet na Lobby i Stanikomanię, bo jak wejdą i zobaczą, to bardziej do nich przemówi, niż "sucha" informacja skopiowana z dopisanym źródłem. Odpowiedz Link
butters77 Re: Inne fora- artykuł 22.09.08, 11:23 Śmiało podsuń czytelnikom "Piersiówkę" - dodaj tylko kilka słów, że materiał pochodzi z forum "Lobby Biuściastych", które zajmuje się tematyką starannego doboru biustunosza. Życzę powodzenia w propagowaniu wiedzy!:) Odpowiedz Link
nesene Re: Załatwiamy sobie ŚLICZNE TANIE staniki czyli. 18.09.08, 05:46 Ja lobbuje na kilka sposobów. Pierwszy: Mogę dac ci marchewką albo przylozyc kijem Jako zem znana z niewyparzonego języka zawsze sugeruje kolezankom ze im cycki "nieznacznie" skaczą :P I tutaj albo się ktoś obraza ("jak chcesz to twoje cycki") albo robi się czerwona i tłumaczy ze staniki złe blabla ("wtedy opowiadam o krainie cudownych stanikow") ewentualnie mowi ze tak juz musi byc ("wporządku, bo mi nie skaczą"). Wypinam biust. Mina: priceless ;) Drugi: na marchewkę "zobacz, mam nowy, sliczny, cudowny, wygodny stanik za niecałe 100zl" Trzeci: Na wyrwaną marchewkę "łaaaa. neska! jaki masz SLICZNY STANIK" Czwarty: żryj marchewkę albo przyloze ci kijem -Wiesz, mam tutaj taki stanik do oddania - moze zmierzysz? -A jaki rozmiar? -Nie pamietam... -(opis jak lezy, najczesciej - ze za mały) -A to trzeba wiekszą miseczkę. A masz na sobie G... -GIIIIIEEEEEEEEEEEEEEE?!?!?!?!?!?!?! Piąty: Kijem i dusić marchewką "Masz zły stanik" Szósty: o wyzszosci smaki marchewki nad smakiem kija "Dziewczeta! Co ja widzialam. Laskę z takim cycem! TAAKIIIMM! I tak jej skakał!!! Jak mozna w dziesiejszych czasach zle dobierac stanik? PRAWDA DZIEWCZETA?" :P Odpowiedz Link
kokosanka0891 Re: Załatwiamy sobie ŚLICZNE TANIE staniki czyli. 20.06.13, 09:55 Idealnie by było gdyby producenci bielizny mieli na swoich stronach link do forum,a sklepy stacjonarne wizytówki. Odpowiedz Link