jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 17:47 Dzwoniłam dzisiaj w kilka miejsc i propozycja jest taka: Klub Zenit (to jest jakiś klub osiedlowy, spokrewniony z Domem Kultury Zachęta) ul. Mieszka 16 Białystok sala 6x6 (podobno mieści się w niej maksymalnie 30 osób) pytałam wstępnie o 25.10 w godzinach 12-15 zaplecze kuchenne (także napoje gorące można będzie zrobić), stoliki i krzesła na miejscu, napoje zimne i co tam chcemy możemy przynieść ze sobą :) cena 35 netto/godzinę Nie mam tam żadnych znajomości, więc cena jest dla człowieka "z ulicy". Nie wiem tylko czy są tam jakieś warunki do mierzenia itp. :) Kiedy powiedziałam, że chodzi o bieliznę, to pani zapytała mnie, czy to aby nie jest jakieś NIEPRZYZWOITE spotkanie :))) Proszę o opinię co o tym myślicie? (w razie konieczności mogę pojechać i zrobić kilka zdjęć sali) Odpowiedz Link
alex_k :-DDDD 17.10.08, 18:05 Jolina, należało pani powiedzieć, że okrutnie nieprzyzwoite ;-), że bedziemy się wszystkie wzajemnie półnago oglądać a nawe macać ;-)... i że jak pani chce, to może dołączyć :-D Myślę, ze to dobry pomysł zrzucić się po parę złotych na jakieś lokum, co do mierzenia, to myślę, że wszędzie można ewentualnie jakiś prowizoryczny parawanik zmajstrować. Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 18:21 A może jakiś dom kultury? Nie powinni zaskoczyć cenami. Szczerze mówiąc to przydałaby się nam sala z lustrami. W niektórych domach są do lekcji tańca, a jeśli nie to chyba te lustra ze soba przytargać trzeba będzie , bo wyskoki na korytarz do toalety i w poszukiwaniu zwierciadeł mogą jednak wprowadzić personel w konsternację. Odpowiedz Link
daslicht Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 18:30 O, widzę, że profesjonalne podejście do tematu i moge się schowac ze swoimi 16 m2 ;) Wyżej wymienione miejsce tez dobre, jest jeszcze niedaleko mnie Fama (czy jak im tam, Legionowa 5)... też w razie czego można, co nie? Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 19:15 Alex, naprawdę bałam się żartować, bo Pani się lekko spłoszyła po usłyszeniu, że nie jestem z żadnej firmy tylko jestem osobą prywatną :)) Generalnie na nieśmiałość nie grzeszę, w końcu handlowcem jestem :P, ale w tym temacie, chyba ze względu na wieloletnie kompleksy, jakoś tak się trochę "zacięłam". Mam nadzieję, że po pierwszym spotkaniu będzie już z górki :) Daslicht - jak najbardziej Twoja propozycja jest super! Mieszkanie prywatne gwarantuje większy komfort i dyskrecję podczas mierzenia, ale jak ktoś już w tym wątku napisał w końcu jesteśmy obcymi ludźmi (jak na razie oczywiście). Co do klubów sportowych, itp., pomysł jest ok, ale podejrzewam, że one są oblegane również w soboty... Ale może zadzwonię do Salsy na Hetmańskiej. Kiedyś tam chodziłam, więc mogę zapytać. Z drugiej jednak strony tam będzie więcej problemów z krzesłami, stołami, parawanami, itp. Zaraz postaram się zadzwonić do Famy, dam znać co i jak. Gdyby któraś z Was gdzieś dzwoniła, to napiszcie, głupio będzie jak będziemy wszystkie dzwonić w to samo miejsce :) Odpowiedz Link
daslicht Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 19:27 Ano sprostowac muszę... moje mieszkanie nie jest prywatne, to jest dom publiczny ;) 16 m2, 3. pietro, łazienki na korytarzu, brak kubków na herbatę, lustra w łazience na korytarzu... no ale jak żadna Bstoczanka z tych chętnych strasznie na początku nie udostępni faktycznie prywatnego mieszkania, to prosze bardzo! W Gdańsku było sporo osób u Mai na spotkaniu i NIC się nie stało, było bardzo fajnie :) Jeśli chcesz konkretną salę, to mogę Ci pomóc, choć dowalili nam w tym roku równo... gazetowy mail aktywny, kwestia chęci :P Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 19:42 No to ja się na razie nie wyrywam. Jak zwykle moja niecierpliwość zwyciężyła :)Dla mnie wszędzie będzie dobrze. Cichutko w kąciku poczekam na opinie innych. A generalnie to chyba jednak ja jakaś skrzywiona jestem, jeżeli chodzi o mieszkanie i zapraszanie do niego :) Tylko ja tak straszliwie bym chciała, żeby to spotkanie się w ogóle odbyło... I oczywiście jak trzeba, to mogę pomóc :) Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 20:16 No teraz to już musi się odbyć, ja jadę do was 250 km, moja siostra 700, jeśli nie znajdziemy sali w żadnej instytucji, to ostatecznie skorzystamy z zaproszenia do 16m kw daslicht, myślę, że i tak będzie sympatycznie, szklanki i jakieś łakocie do kawy można przecież ze sobą przytargać :-) Odpowiedz Link
iv-o Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 17.10.08, 21:47 Ach, może i mi uda się z wami spotkać :) Jestem z okolic. Czekam na info. Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 18.10.08, 12:02 Iwonka, ja myślę, że kto jak kto, ale ty będziesz :-))) Odpowiedz Link
bera68 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 18.10.08, 10:03 widze że temat sali został juz ugryziony, pora odliczać dziewczyny i ewentualna składkę pozdrawiam bera Odpowiedz Link
malakasia_pl a moze zmiana terminu ze względu na Effuniak? 18.10.08, 10:31 Effuniak nie może w naszym terminie, to może byśmy termin zmieniły, gdyby miała możliwości i ochotę nas zaszczycić swoją obecnością? :) Np na termin listopadowy. Bo to jednak byłoby dla nas baaardzo dużo. Co o tym myślicie? Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 20.10.08, 17:00 Jestem za tym żeby terminu nie zmieniać, po pierwszym zlocie będziemy już bardziej dośwaidczone w organizacji i zawsze możemy zrobic drugi zjazd. w Listopadzie na 100 procent nie będę niestety, za daleko teraz mieszkam:) Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 20.10.08, 17:02 Przepraszam za literówki:) Odpowiedz Link
ellena Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 20.10.08, 19:05 Ja się piszę na zlot, wezmę to co mam do przymierzenia :) Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 22.10.08, 08:51 Hej, jest czwartek. Może po prostu ktoś mianuje się szefem zamozwańcem zlotu i ustali ostatecznie miejsce i godzinę, do której reszta potulnie się dostosuje ;-). Ja nie moge, mieszkam daleko i nie znam Białegostoku. Mam tylko prośbę o godziny popołudniowe, bo muszę zdążyć dojechać. Mam też propozycję, żeby obojętnie gdzie odbędzie sie spotkanie, każdy zadeklarował jakieś łakocie, kawę, herbatę itp. Odpowiedz Link
malgos_rj Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 08:59 Ponieważ tyle już zrobiłyśmy w kierunku spotkania proponuję żeby ostatecznie ustalić godzinę i miejsce. Widać nie jest nas dużo, ale Zdaje się to pierwszy zlot więc na następnym będzie nas na pewno więcej. Proponuję zważywszy na to że już środa u Ciebie daslicht co ty na to:)? Podaj proszę tylko godzinę i co poza stanikami, kawą, ciachami i lustrami przytargać ze sobą. Może jakieś sfrustrowane wyglądem przyjaciółki, żeby się nam grono na przyszłość powiększyło:) Dziewczyny piszcie bo jutro wyjeżdżam i nie wiem czy mam pakować te wszystkie moje skarby 60f 60ff (no i 70d samanty niestety też jeszcze posiadam, ale nie używam:)) Odpowiedz Link
nimrodella Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 10:26 Kurcze - i tak to sie konczy wyrywkowe cyztanie bo dopierom wpadła na ten watek. W sumie świeza taka nie jestem - tylko bardziej podczytujaca a nie piszaca. Zlot to jest swietna sprawa i mysle ze od was bardziej doswiadcoznych wiele moglabym sie nauczyc i nareszcie ktos by looknal fachowym i obiektywnym okiem na mój biuścik. Ale niestety - w ten weekend jadę do Warszawy. Ale na następny pisze się na 100%. I będę ten wątek śledziła bardzo uwaznie. Ze swojej strony mam jednak inną propozycję. Ponieważ ostatnio zakupiłam duuuużą partię staników (gdzieś z 15) bo uświadamiałam mamę a trochę kupiłam dla siebie. Staników na ebay zawsze kupuję dużo - żeby na przesyłce zaoszczędzić i żeby sobie nerwów zaoszczędzić równiez. Wybieram to co mi pasuje i się podoba. A restze wystawiam na allegro. No i tej partii (znaczy tego co zostało) jeszcze nie wystawiłam. Mam też kilka staników po migracji. Wieczorem mogę wklepać wam pełna listę z wymiarami (wiekszosc w okolicach 28G-30FF oraz mojej mamy 32G-34FF). No i moja propozycja jest taka, że mogę którejś z Was - które będa obecne tą torbę podrzucić. I jesli którejś będzie pasować i któraś chciałaby zakupić to proszę bardzo. A jeśli nie dojdzie do zakupu to przynajmniej byście sobie pomierzyły zobaczyły co wam pasuje i co sobie ewentualnie pozniej zamawiać a czgeo ewidentnie nie. Jeśli chodzi o cenę to będzie to cena taka jaką zapłaciłam na ebayu + koszty przesylki podzielone na ilość staników. Oczywiście bez żadnej presji i stresu - nie chcę wam nic wciskać. Jeśli ktoś zechce to prosze bardzo. Jeśli nie to nie ma bólu. A przynajmniej pomierzyć będzie można. Bo tak sobie myślę, że na tej naszej pustyni to nawt samo mierzenie to też ważna sprawa. Zawsze to się bardziej trochę obraz klaruje. Odpowiedz Link
alex_k Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 11:03 Podrzuć koniecznie torbę. Ja lawiruję w kierunku 60G,a 34FF ma moja mama, jestem bardzo zainteresowana pooglądaniem i zakupem oczywiście. Odpowiedz Link
nimrodella Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 11:28 No dobra - to wieczorem wrzucę listę. A Tobie wyślę maila i jakoś skontaktujemy się na komórkę, ok? Odpowiedz Link
alex_k Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 11:43 Gazetowy rzadko sprawdzam, pisz na matialex@wp.pl Odpowiedz Link
nimrodella Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 11:58 Och zapomniała - moj mail na wszelki wypadek o uditrych@wp.pl Tego gazetowego to w sumie nawet nie wiem jak sprawdzić. Odpowiedz Link
nimrodella Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 17:35 Ok - podaję listę staników; wszystko nowe z metkami: PANACHE 1. Tango II 28GG hot pink 2. Tango II plunge 30FF hot pink 3. Harmony 30FF cornflower 4. Sienna 34FF Mint 5. Tango pure 34FF biały 6. Lilly 34FF white/geen 7. Tango II plunge 36F hot pink 8. Chantilly 36FF ivory/peach CURVY KATE 9. Emily 28G cream/blue (do tego mam tez szorty w rozmiarze 10) 10. Princes 28G black FREYA 11. Arabella 30FF nutmeg 12. Arabella 30FF oyster 13. Myrtle 34FF olive I jakby kogoś inetresował stój kąpielowy 14. Freya Mango bellini haltenreck 30F i dół S Odpowiedz Link
daslicht Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 19:11 Dobra, może być i u mnie, bo własnolokalowe nigdy się nie odezwą ^^ Uprzedzam: 16 m2 (4x4), bedziecie sobie siedziec na głowach i chodzić siku na korytarz, ale się przynajmniej spotkamy :P Może byc i po południu, bo chciałam na Closterkellera iść w piątek. Lokal: DS1 AM - przy pałacu, 3 piętro chyba ze... wynajmę salę gimnastyczną na 1. piętrze - można :) zaraz się przejdę i sprawdzę warunki ^^ Odpowiedz Link
daslicht Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 19:14 Dobra, z salą dupa blada, bo tylko od poniedziałku do soboty i tylko w nocy, żadnych imprez. No to w moim pokoiku - prosze bardzo :P Fajnie by było, gdyby ktoś przyniósł Piersiówkę lub inne materiały propagandowe (nie mam drukarki) - można by odbić na ksero i gdzieś porozwieszać :) Odpowiedz Link
siamese67 Re: w sobotę u daslicht hmmm??? 22.10.08, 22:03 Sorry, odzywałam się już wcześniej, że u mnie można i że sobota 24 pasuje. Jak najbardziej. Tyle, że mnie nie było przy komputerze ostatnio. Mój własny lokal jest ociupinkę większy (jakieś 30 metrów z sypialnią ;-), siku we własnej łazience. Środek miasta - ulica Konopnickiej. Dysponuję poza tym 20 kubkami i filiżankami różnej maści na herbatę. Serwuję Yunan. Pozostałe rzeczy do herbaty przynoszą goście. Jedyny mankament - brak luster. Jeśli podane warunki wam odpowiadają, proszę o kontakt na maila siamese3@op.pl Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie? 23.10.08, 00:18 Nie będzie nas chyba dużo, ale zawsze to wiecej przestrzeni. Lustra się znajdzie:) Podajcie jakąś godzinę :) Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie? 23.10.08, 00:23 ale w sobotę jest 25, nie 24 czy to Ci pasuje na pewno? Odpowiedz Link
siamese67 Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie 23.10.08, 08:32 Tak, rzeczywiście to jest 25 października. Zaćmiło ;-) Ale i tak sobota pasuje. Proponuję godzinę 16 - nie za wcześnie, nie za późno. Jeśli ktoś ma inną propozycję, to piszcie. Po dokładny adres zgłaszać się na maila. siamese3@op.pl Odpowiedz Link
jolina3 Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie 23.10.08, 11:37 Ja też wysłałam mail'a. Pozdrawiam. :)) Odpowiedz Link
naila Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie 23.10.08, 14:12 No i super :) Widzę na liście Nimrodelli moje rozmiary, więc tym bardziej :))) Wysyłam maila do Siamese67. Odpowiedz Link
lakie Re: Siamese67 w takim razie może jednak u Ciebie 23.10.08, 15:06 hej hej, wieki nie zaglądałam, nie wiedziałam że są realne plany spotkaniowe. W każdym razie jeszcze mam chore dziecko, sama się lekko rozkładam, ale jakbym dała radę kogoś zmusić do posiedzenia z moja córką i sama sie nie rozłożę dokumentnie to chętnie dołączę. Dziś przyszło do mnei rożowe Tango 75HH, akurat testuje. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 22.10.08, 13:00 Eh, kusi mnie, żeby się z Wami spotkać i poprzymierzać :) Bo wiedziałabym wtedy nad czym się zastanawiać przy następnych zakupach.. Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 22.10.08, 17:20 O, to się dłużej nie zastanawiaj tylko dołącz:), ja mam teraz kupę kilometrów w rodzime strony i robię wszystko żeby być:). Odpowiedz Link
siamese67 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 18:41 No, kochane moje białostockie Biuściaste! Nimrodella przyniosła mi właśnie całą reklamówę nowiuteńkich staników. Cuda!!! Zwłaszcza jedna Freya... Szkoda, że nie mój rozmiar :-(( Ale może Wam się nadadzą. Czekam niecierpliwie soboty. Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 19:05 Zaklepałam u Nimrodelli wstepnie obie Kaśki, więc rezerwuję pierwszeństwo mierzenia ;-) Odpowiedz Link
siamese67 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 19:13 Byłaś pierwsza - należy Ci się ;-) Staniki leżą bezpiecznie w szafie i czekają na mierzenie. Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 21:56 Ale kusicie... ech.. a właśnie chciałabym przymierzyć jakąś Frey'ę.. do tej pory mierzyłam same Panache.. Siamese67, dotarł do Ciebie mail ode mnie?? Odpowiedz Link
siamese67 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 22:04 Nie, Twój mail nie dotarł - od Ciebie jedynej chyba. Spróbuj na gazetowy siamese67@gazeta.pl albo siamese3@op.pl, albo jeszcze na kronopiozielone@op.pl Jakie masz wymiary? Bo na jakieś 34G-32H coś się mojego z Freyi znajdzie, a nimrodella zostawiła nam 34FF i 30FF Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.10.08, 22:31 Wysłałam jeszcze raz, ale nie z gazetowego, a z onet'u. na op.pl :) Mam rozmiar 34FF, więc może się załapię, a nawet jeśli nie, to przynajmniej popatrzę i będę wiedziała na co polować :D Odpowiedz Link
nimrodella Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 09:38 Hej - im was dłużej czytam tym bardziej żałuję, że nie będę mogła być. No ale jak się nieuważnie czyta to własnie tak jest. Zwłaszcza jak pewnych planów nie da się zmienić. Następnym razem jedna wpisujcie mnie w ciemno. Bo z tego co czytałam coś ma się rozstrzygać w listopadzie i Effuniak ma być? To ja będę żeby nie wiem co. Jesli chodzi o torbe stanikową to listę macie. Tak jak Alex pisze - zarezerwowała sobie pierwszeństwo mierzenia (oraz gdyby jej pasowało pierwokupu) obydwu Curvy Kate oraz Sienny i Lilly. Zostawiłam Siamese też cennik. Ceny są dokładnie takie za jakie kupiłam (a ponieważ było to jakoś z miesiąc temu to jeszcze po korzystnymkursie) + koszty wysyłki podzielone przez ilość staników. W praktyce te koszty wysyłki na kazdy stanik wychodzą po około 2,5 zł. I gdyby którakolwiek zdecydowała się na zakup to nie wiem. Możecie zostawić pieniązki Siamese (oczywiście jeśli się zgodzi). Tylko z cudzą kasą to zawsze jest tak dziwnie - więc bez żadnego stresu i nacisku. Ale wydaje mi się, że prościej będzie jak byście wysłały pieniążki na konto. Tylko napiszcie po prostu przy modelu, który wzięłyście swój nick z LB to się potem poznajdujemy. A konto podeślę wam na maila. Ale oczywiście zakupy nie są obowiązkowe - mam nadzieję, że pomierzenie da wam jakąś wartosć edukacyjną - nawet jak coś nie będzie pasować to już bardziej zawsze wiadomo czy celować wyżej czy niżej. No i mam nadzieję, że będzie to pomocne. Uff - doczytałam jeszcze, że wstępnie w listopadzie coś palnujecie i że moze Effuniak będzie? To ja się na to piszę koniecznie. 4-10 listopada jadę do UK więc jeśli trafię na jakieś cuda po przecenie albo w przystępnej cenie to nie omieszkam kupić. I jak się uda będę miała na tym listopadowym zlocie. Odpowiedz Link
lakie Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 12:02 Tak sobie czytam, szczególnie jeśli chdozi o rozmiary jakie sie pojawią w sobote i niestety dla mnie nic :( Jestem chyba jedyna z moim rozmiarem. Dla mnie 75 HH to dolna granica rozmiarówki :( A widzę że tu raczej wszystkie białostockie biusciaste mają wąskie obwody i mniejsze miseczki :( Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 12:55 Lakie, ale czy to przeszkoda, żeby pogadać o stanikach i poprzymierzać co niektóre?? A może akurat Twój rozmiar stanika odkryje któraś z nas u siebie?? Mam nadzieję, że Siamese zajrzy tu jeszcze przed spotkaniem i się do mnie odezwie z adresem i godziną.. Przyniosłabym kilka staników do obmacania, chociaż ja na początku dobrej drogi i w ogóle to niewiele jeszcze mam :( Odpowiedz Link
lakie Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 15:04 ja nie wiem nawet jeszcze czy się pojawię na pewno, już pisałam na maila, że sama jestem totalnie zasmarkana, jak mi goraczka nie dojdzie to sie zwloke, najgorzej ze dziecko mam chore i nie bardzo amm z kim zostawić. A apropos drogi i ilości staników, to ja mam 2, jeden na sobie, drugi w praniu plus góra od kostiumu, który byłam zmuszona traktowac jak stanik dopóki nie kupiłam tego drugiego. Więc nie mam co przynieśc do przymierzania, ale jak będę to przynajmniej w teorii sie podszkole może. Odpowiedz Link
bera68 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 13:05 wiesz, zawsze można się spotkać i wymienic doświadczenia... ja przyniose swojego 75 G M&S , który to na pewno ani nie ma tyle w obwodzie a tym bardziej w biuście....może się komuś nada:))) moim zdaniem warto się spotkać..i wymiec doświadczenia lepiej przyjść i żałować niż nie przyjść i żałować:)))) Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 13:27 Będą Comeximy :-), z tego zo wiem, wczoraj dotarła do mamy nowa partia, rozmiary raczej powyżej 70cm i spore miseczki Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.10.08, 14:58 Przyjdę z moją dobrą koleżanką (moooogę???), ona z tych mniejszych rozmiarów, więc jak coś będziecie miały mniejszego to też weźcie.. ale się nakręciłam na to spotkanie :)))) Odpowiedz Link
malakasia_pl maile nie dochodza do siamese3 ?? 24.10.08, 18:18 Piszę na op.pl i nic. A chciałbym jakiś adres albo tel :( Odpowiedz Link
alex_k Re: maile nie dochodza do siamese3 ?? 24.10.08, 18:27 Napisz do mnie na matialex@wp.pl, podeślę Ci namiary Odpowiedz Link
ellena Re: maile nie dochodza do siamese3 ?? 24.10.08, 20:21 Ja również nie dostałam odpowiedzi, czy mogłabym prosić o namiary na gazetowego maila? Czy jest ustalona godzina spotkania? Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i Comexim i in. 24.10.08, 18:46 Wrzucam modele Comeximów które będą do mierzenia: Julia biała 60HH, 65HH, 80HH Julia szampan 70HH Julia Cappuchino 70G, 70H Julia czarna: 70 G, H, HH 75 F, G, H, HH 80 G, H, HH Mariposa czarno- czerwona: 65 F, G, H Nicole: 65 G, 70 H, 75 HH Fresia czarno- srebrna : 70 H, 75 HH Harriet: 75 G, H Lisa 80J Fioletowo-czarny 60D Może być też Panache Harmony niebieski 70H, beż 75H, FF, HH, biały 70FF, 80H, G, czarny 65F Odpowiedz Link
siamese67 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 25.10.08, 01:45 Witam wszystkie zainteresowane naszym zlotem. Nie było mnie po prostu przy komputerze do tej pory - dlatego nie mogłam odpowiedzieć. Do tych dziewczyn, które do mnie napisały, wysłałam teraz maile z dokładnym adresem i moim numerem telefonu. Upoważniam też te biuściaste, które już znają moje namiary, do przekazania ich dalej - w razie potrzeby. Czekam niecierpliwie na spotkanie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 25.10.08, 10:51 To do zobaczenia o 16 u Siamese :) Odpowiedz Link
ellena Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 25.10.08, 21:24 Dziewczyny opiszcie wrażenia ze spotkania, ja niestety nie dotarłam - pojawili się u mnie niespodziewani goście :( Odpowiedz Link
naila Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 00:27 Ellena, żałuj, że nie byłaś.. było to bardzo energetyczne i niezwykle owocne spotkanie. Dziewczyny, dziękuję Wam, naprawdę bardzo się cieszę, że miałam okazję Was wszystkie poznać :) Dla mnie zaczęło się w sumie już w moim domu, gdy zwykle nieinteresujący się moimi wyjściami TŻ, po usłyszeniu gdzie i w jakim celu idę, nagle zapałał ogromną chęcią podążenia tamże, razem ze mną.. gdy wybiłam mu to z głowy krzyczał za mną wychodzącą już, żebym chociaż aparat fotograficzny ze sobą zabrała ... ;) Na miejsce dotarłam bez większych problemów, a że z emocji pomyliłam drogę, to przybyłam jak już dziewczyny były na miejscu. W mieszkaniu Siamese67, która wraz z cudnym kotem nas przygarnęła, było wystarczająco miejsca, aby rozłożyć się z ciastami, herbatą, nami i oczywiście pięknymi stanikami. Dziewczyny (alex_k i malgos_rj) przyniosły dwa duże lustra, był cały stół staników od nimrodelli, z których akurat dla mnie była Panache Sienna 34FF i Freya Myrtle Olive 34FF. Sienna miała dobre miseczki, ale obwód miałam zapięty najciaśniej i ciasno nie było.. szkoda, bo miętowa wersja tej panaszki bardzo mi się spodobała :) Natomiast Freya Mirtle robiła kacze dziobki u mnie. U innych również. Szkoda, bo zgniła zieleń z fuksją to bardzo ciekawe połączenie. W ferworze zaczęłyśmy przymierzać co komu w oko wpadło, swoje rozmary, zbliżone i zupełnie inne.. ogólnie w pewnym momencie było dużo samych biustów ubranych lub nie w najróżniejsze staniki :)) Dużą pomocą była pani Danuta, która przyniosła całą walizkę Comeximów, Panache Harmony i kilka innych cudów, wśród nich przecudne fioletowe koronkowe marzenie, do którego uśmiechały się wszystkie oczy, ale pasował na jedną szczęśliwą, która ma przykaz nosić go za nas wszystkie :) Pani Danuta ma miarkę w oku i fachowym okiem oceniała co tak a co nie, pomagała w doborze i delikatnie acz stanowczo układała to, co miało się w miseczkach znaleźć. Dzielnie pomagały jej alex_k i malgos_rj. Oceniały wszystkie dziewczyny i tym to sposobem mam teraz dwa śliczne staniki z Comexim'u: czarno-złotą Harriet w rozmiarze 75G oraz czarno-białą Nicole w rozmiarze, uwaga! 70H !!! Już wiem, że nie ma się co obawiać mniejszych rozmiarów :) Wiem też, że z Freyi jest na mnie dobre 70G Iony, a z Curvy Kate Emily 32GG. Pokaz układania biustu jednej z sióstr też rozjaśnił mi co nieco w głowie :] Daslicht natomiast przyniosła swoje gorsety, a jaki jeden czerwono-czarny to pewnie będzie mi się śnił dzisiejszej nocy :) Niesamowicie się cieszę, że z Wami byłam, dostałam tyle pozytywnej energii, że powinno wystarczyć mi na długo :) I już niecierpliwie czekam na następny zlot. Jak zaszłam do mamy pochwalić się miłym spotkaniem mama zapytała z naganą "A dlaczego mnie nie wzięłaś ze sobą?!?". Odpowiedz Link
bera68 pospotkaniowe..refleksje:) 26.10.08, 09:32 Dzięki serdeczne Siamese za przygarniecie nas i nic bardziej nie odzwierciedła tego spotkania niż to napisała Naila.. bardzo energetycznie i superowo po prostu! a te co nie były naprawde mają czego żalować:P ja niestety nie poszłam dalej z dziewczynami, ale obiecuje że to był ostani raz:)))) a teraz do rzeczy... ja uświadomione mądre 75g :))), które wcześniej chodziło w 75F.....zostałam na spotkaniu obmierzona przez Daslicht i zostałam 70JJ!!!! Byłam w szoku, jeszcze w nocy i od razu na allegro "wyhaczyłam" 70JJ Panache - trzymajcie kciuki! Miałam okazję podotykać wszyskie "cudka", które do tej pory były tylko obrazkami i poprzymierzać za małą arabelke, którą "i tak sobie kupie!!!!" bo mam "fisia" na jej punkcie:) Mam nadzieję, że nastepne spotkanie odbędzie się juz wkrótce.... jesteście cudne pozdrawiam Bera Odpowiedz Link
alex_k Re: pospotkaniowe..refleksje:) 26.10.08, 18:23 Bera, zapomniałaś napisać jak stanik zgubiłaś ;-)))) Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 18:29 Rzeczywiście spotkanie było niezwykle owocne :-)Fajnie było móc pomacać staniki widziane wcześniej tylko na fotkach, no i zobaczyć je na prawdziwych, a nie fotoszopowych biustach. Do tego jeszcze wróciłam do domu z pięknym kostiumem Freya Mango od nimrodelli (Dzięki!) Przyłączam się też do podziękowań dla Magdy za udostępnienie swojego ślicznego mieszkanka Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 00:57 Dziewczyny, dziękuję bardzo za spotkanie. Było naprawdę energetycznie, jak napisała naila :) Mam nadzieję, że następne wspólnie skończymy na mieście, tak jak to się dzisiaj zapowiadało. Byłyście? Z niecierpliwością czekam na następne! Odpowiedz Link
lakie Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 07:43 Niestety :( Jak zwykle nie miałam z kim zostawić mojej latorosli, w dotaku na atybiotyku :( A nie chciałam Was raczyć chorą marudną czterolatką. Z reszta ze mną tak zawsze, ciotek do pilnowania brak (jestem jedynaczką), babcia też nie zawsze się może wpasować, nie pamietam żebym gdzieś była towarzysko przez ostatnie 3-4 lata.Zazdroszcze, tym bardziej że dowiedzialam sie tu kilka postów wcześniej że jednak coś tam dla mnie by się znalazło, jesli jakieś mniej wiecej 34HH/J jeszcze się gdzieś chowa to ja jestem chętna na spotkanie na osobności ;) Kasia Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 11:49 Ja żałuję bardzo, że nie dotarłam, ale dopadł mnie... żołądek :( Nie chciałam Was uraczać swoją smutną miną i szansą na ewentualne zarażenie wirusówką. Smutno mi strasznie, ale mam nadzieję, że następnym razem uda się! Odpowiedz Link
malakasia_pl sklep 26.10.08, 11:51 aaaa! czy do Jednabnego można się przejechać - do sklepu? :) to chyba niedaleko? :) Odpowiedz Link
alex_k Re:namiar na sklep 26.10.08, 18:22 Można, ale na zlocie mama z kimś się umawiała że przyjedzie niedługo znów, poza ty dość często bywa w Białymstoku, więc pewno nie będzie problemu z umówieniem się na przymiarki Comeximów. Co do sklepu, to nie jest właściwie sklep z bielizną, ale odzieżowy, gdzie mama postanowiła włączyć do oferty szerszą rozmiarówkę biustonoszy i dopiero właściwie wystartowała z Comeximami. Podaję mail do mamy: danuta.walendzik@wp.pl Odpowiedz Link
lakie Re:namiar na sklep 26.10.08, 18:51 A jednak się przeliczyłam. nie miałam do czynienia z comeximami i dopiero teraz załapałam że rozmiarówka jest inna i ja się nie mieszcze. Tabelka mnie nie zmieściła. Max wymiar w biuscie przy obwodzie 75 to 111 cm i jest to miseczka K, ja mam 116-118 :( Kupuje angielskie 34 HH/J. Odpowiedz Link
wredulka Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 26.10.08, 13:26 Bardzo żałuję, że nie mogłam do was dołączyć w sobotę, ale nie było mnie w weekend w Białymstoku. Proponuję porozmawiać z Effuniakiem i ustalić z nią jakiś termin na spotkanie. Już teraz coś na listopad / grudzień. Wtedy już na pewno nie odpuszczę i będę. Odpowiedz Link
lakie Alfa? 26.10.08, 12:19 A tak odchodząc od tematu spotkaniowego, bo chyba nie tylko od tego jest wątek... moze ktoraś z Was zwiedzała już dokładnie Alfe i może wynalazła przypadkiem jakiś sklep gdzie zupelnie niespodziewanie są większe rozmiary/znane nam firmy? Ja jak zwykle nie mam czasau, patrząc z mojej strony miasta to Alfa jest na drugim końcu, zanim tak dojade mija kupa czasu, nie jestem zmotoryzowana, a ciągnąć córki razem też nie bardzo mi się chce i łazić z marudą. Wybieram się i wybieram i wybrać sie nie mogę. Odpowiedz Link
daslicht Re: Alfa? 26.10.08, 12:47 Jest sklep w Alfie, wysoko chyba 2. piętro, od strony "zewnątrz od wewnątrz", korytarz jednostronny, naprzeciwko nie ma nic, czarny wystrój, są tam rozmiary typu 60D, 65F - nowe Kostary czy cóś A w Sekrecie widziałam białe Polyanny - rozmiarówka okrojona, jednak do G coś się znajdzie W trzecim bieliźnianym (kawałek przed Sekretem) mierzą obwód na sweter i kurtkę plus torbę, jednak jesli ktoś nosi 75G, to może iść :) Odpowiedz Link
lakie Re: Alfa? 26.10.08, 13:07 daslicht napisała: > (...)mierzą obwód na > sweter i kurtkę plus torbę, jednak jesli ktoś nosi 75G, to może > iść :) Tym to mnie zastrzeliłaś :D:D:D Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :) Więc ja odpadam w przedbiegach! Patrząc po postach, białostockie dziewczyny mają większy problem z wąskimi obwodami niż z miskami, u mnie odwrotnie, bo 75 ale HH najniżej. Rozmiarówka do G mnie wybitnie nie zadowala :( Czekam na kolejną galerie handlową ech... Odpowiedz Link
malakasia_pl do Effuniak? 26.10.08, 13:27 dziewczyny, mam taką propozycję - Uzgodnić z Effuniak termin i zrobić ponowny zlot :) Albo pojechać razem do Łodzi? cena biletu to max 100zł w 1 stronę - zniżka za weekend lub za to, że jedziemy grupowo. Obrócić można w 1 dzień - wyjazd z Białego ok 5 rano, w sobotę, a powrót ok 15-17 z Łodzi :) czyli na wieczór w Białymstoku :) Stuknięta jestem, wiem... mnie pasuje sobota - póki co prawie każda :) jest ktoś chętny na 1 albo drugą opcję? Jak tak, to uderzamy do Ewy :) Odpowiedz Link
siamese67 Re: do Effuniak? 26.10.08, 13:33 Mnie bardziej odpowiadałaby ta pierwsza opcja - tylko tym razem należy się konkretnie zebrać, ustalić ile nas jest, ściągnąć koleżanki, siostry, kuzynki, mamy, ciotki i inne psiapsiółki. W przypadku większej liczby osób, wynająć jednak jakąś salę, bo moje mieszkanie pomieści góra 20 osób - chociaż bardzo chętnie udostępnię je ponownie. No i najważniejsze - dogadać się z sekretariatem Effuniak, kiedy to Ewa ma wolne terminy. Odpowiedz Link
jolina3 Re: do Effuniak? 26.10.08, 14:33 Termin listopadowo-grudniowy jak najbardziej tak!!! Im wcześniej będzie znany, tym więcej osób będzie mogło dopasować swoje plany. I uderzamy! (do Ewy oczywiście:) ) Odpowiedz Link
malakasia_pl kto pisze do Effuniak? 26.10.08, 19:11 ustalamy jakiś Białostocki sekretariat? :) Odpowiedz Link
siamese67 Re: kto pisze do Effuniak? 26.10.08, 19:23 No możemy ustalić. Ja bardzo chętnie się dołaczę do prac zespołu, jeśli taki powstanie. Chata u mnie też wolna, jakby co ;-) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: kto pisze do Effuniak? 26.10.08, 22:11 ja tez sie pisze na spotkanie z effuniakiem:)) u mnie moze byc ciezko ze znalezieniem wolnego dnia..dlatego tak jak ktostam nizej tez bym proponowala ustalic to duzo wczesniej i nazbierac Nas jak najwiecej:) pozdrawiam biusciaki:D Odpowiedz Link
ellena Re: mogę pomóc w organizacji+mam do sprzedania :) 27.10.08, 19:38 Dziewczyny, ja bardzo bardzo chętnie spotkam się następnym razem. Mogę pomóc w organizacji spotkania - pracuję w domu więc mam czas na np. załatwienie czegoś w środku dnia itd. Acha, no i mam do sprzedania dwa nietrafione rozmiarowo staniki: polkę masquerade 34ff i ruby pink imogen bra 32g, jakby ktoś reflektował to chętnie dam do zmierzenia i sprzedam :) Odpowiedz Link
bera68 Małakasia-zlot 27.10.08, 05:30 mnie tez odpowiada bardziej pierwsza obcja pt effuniak w Białym i może Ty bys Małakasiu została naszym sekretariatem i dyretorem naczelnym , bo ktoś dowodzic musi.... jak bedzie nas wiecej, to cos ustalimy i wymyslimy.... pierwsze spotkanie było zajefajne...wiec czas na drugie!!! Ps. Aleks ja nie zgubiłam stanika, ja znalazlam......jeden na sobie, a drugi w ręku:))))...taki sam Tango II czarne hi hi hi ps.2 Wasza mam jest rewelacyjna...pozdrówka całe spotkanie...było Odpowiedz Link
naila Re: Małakasia-zlot 27.10.08, 07:55 Ja jestem za spotkaniem w Białym :) Mam już 3 osoby chętne dodatkowo. Alex, to ja zgubiłam stanik ;) ale na jakiś czas tylko, bo podczas mierzenia tych śliczności gdzieś mi przewędrował, ale skruszony wrócił :))) Odpowiedz Link
bera68 Re: Małakasia-zlot 27.10.08, 08:34 sorki, był na mnie...a drugi miałam w reku, alex świadkiem:PPPP Odpowiedz Link
nimrodella Re: Małakasia-zlot 27.10.08, 08:55 Kurcze juz sobie wyobrazam te fontanny staników w których tonęłyście i sie gubilyscie :) strasznie zaluje, ze mnie nie bylo - no ale bylam obecna duchem i stanikami. Następnym razem będę również ciałem i biustem. Chetnie pisze sie na spotkanie z Effuniak jesli wyjdzie. Tylko jesli to mozliwe i nikomu nie przeszkodzi po 10 listopada. Bo jestem u siostry w UK... Odpowiedz Link
alex_k Re: Małakasia-zlot 27.10.08, 09:06 Dziewczyny, oparskalam monitor :-DDD Naila, gdyby Bera nie odkryła, że siedzi na własnym staniku, nie zorientowałaby się, że ma na sobie Twój, identyczne Tango :-) Co do ilości staników, rzeczywiscie ledwie było nas spod nich widać :-)Nie mogę się doczekać następnego zlotu... Odpowiedz Link
daslicht UWAGA! Zaginęła miarka! 26.10.08, 19:05 Dziewczyny, nie zgarneła któraś z Was wraz ze stanikami zielonej miarki, którą mierzyłam co niektóre? Magda jej nie znalazła w trakcie sprzątania. A przydałaby się, zawsze może trafić się okazja do przeprowadzania pomiarów... :) Odpowiedz Link
lakie INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 27.10.08, 18:01 daslicht napisała mi tu troche wyżej o Pollyannie w Sekrecie. Chciałam poinformować że dziś byłam w Afie i w Sekrecie (2 piętro) Pollyanna biała jest przeceniona ze 199 na 79 zł. Kupiłam sobie 75J, wiec jak widać rozmiary nie tylko do G, trzeba zapytać :-) Nie wiem w jakim zakresie reszta rozmiarówki bo nie miałam czasu pogrzebać. Zgarnęłam swój rozmiar i poleciałam. W kazdym razie jakby któraś z Was była zainteresowana to info jest bardzo świerze. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
daslicht Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 27.10.08, 19:17 No ja zawsze pytam :) Cieszymy się, że coś upolowałaś :) Widocznie tylko <70 jest do G, albo coś doszło. A pozostałe modele to tylko skorupki do D. Tylko jeden model jest z tych dziwnych... w każdym razie tak byłow zeszły czwartek. Ale uwaga! Jak dumnie poinformowała mnie pani w Esotiq, mają rozmiary aż do E! :) Ja tam w XL wchodzę, albo i nie... więc jak któraś z tych naprawdę mniejszych, to zapraszam. Pani sprzedawczyni na pytanie co by było gdyby przyszła naprawdę grubsza babka odpowiedziała, że oni mają głównie bieliznę (mierzyłam szlafrok)... i staniki AŻ do E (jak już wyżej wspomniałam). Zaśmiałam się a babka, że "yyyy... ja tu dopiero zaczełam... ja się nie znaaam". Brawo! :/ Jak się komuś podobała moja ciemnoróżowa koszulka, to jeszcze tydzien temu była tam promocja na wszystko -50%. 22 złote wychodzi... ale uprzedzam, że rozmiarówka AŻ do XL. Odpowiedz Link
lakie Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 27.10.08, 19:24 a ja sie tak zastanawiam czy oni nie przywieźli tych staników z Białej, bo jesli wcześniej nie było rozmiarów, teraz są, a do tego są na wyprzedazy to chyba coś dziwnego się dzieje, może wyszlo z założenia że w Alfie szybciej pójdą. Apropos koszulek to ja się w nie zaopatruje głownie w ciuchlandach, bo często muszę brać góre 46 żeby mi się biust zmieścił, a czy ktoś słyszał o rozmiarze XXXXXXXL w wyżej wymienionym sklepie i tym podobnych, bo wg rozmiarówki tychże sklepów to normalne 46 wychodzi mniej wiecej XXXXXXXL. A może ja sie czepiam hmm.... Odpowiedz Link
siamese67 Re: dobra - stukam do Effuniak z prośbą o spotkan 27.10.08, 22:25 A jakie ustalenia już poczyniłyśmy? Co od Effuniak chcemy oprócz odwiedzenia naszego pięknego miasta? Czy Twoje plany założenia sklepu z probiuściastą bielizną mają już bardziej realny wymiar? Chcemy jakiegoś profesjonalnego bra-fittingu? Akcji uświadamiającej? Wiemy, ile nas będzie, choćby w przybliżeniu? Bo ja liczyłam wszystkie dziewczyny, które deklarowały się na sobotę i zjawiło sie około 70% towarzystwa. A jak doliczyć te, które jeszcze wcześniej się pisały na imprezę, to nawet połowy chętnych nie było... Czy oprócz Effuniak mamy zamiar zaprosić któreś z matek-założycielek Forum? Odpowiedz Link
jolina3 Re: dobra - stukam do Effuniak z prośbą o spotkan 28.10.08, 13:41 Myślę, że kluczowym elementem jest ustalenie daty (wyznacznikiem będzie "dostępność" Effuniak. Zaraz po ustaleniu terminu możemy tworzyć listę obecności (z przybliżonymi rozmiarami) - od ilości osób uzależnione będzie miejsce spotkania. Ja bym bardzo chętnie widziała jakiś "pokaz" bra-fittingu (???). Czyli naoczne zasady mierzenia, nakładania, pokazanie na przykładach jak wygląda dobrze dobrany stanik, jak wygląda nie do końca idealnie dobrany stanik (wiem, ze to jest troche krepujace, i nie wiadomo czy znajdą się chętne modelki, ale pamiętając nasze spotkanie to trudny jest tylko początek :)) Nie wspominam o rzeczy oczywistej jak oglądanie i mierzenie staników Effuniak. Co o tym myślicie? Zbyt proste i podstawowe? A może lepiej iść na żywioł i mierzyć wszystko co wpadnie w ręce??? Odpowiedz Link
siamese67 Re: dobra - stukam do Effuniak z prośbą o spotkan 28.10.08, 15:02 Wydaje mi się, że właśnie powinnyśmy zacząć od maila do Effuniak - kiedy jest dostępna w listopadzie/grudniu. Raczej druga połowa listopada lub początek grudnia, bo i przedtem, i potem są różne święta. Albo w ogóle w styczniu, juz na spokojnie. Czy malakasia już coś wysłała? Daj znać, dobrze? Ile nas jest chętnych na to spotkanie? Jakieś 20 osób, czy raczej około 50? A może więcej się znajdzie? Jak już będziemy miały jakiś bardziej konkretny termin od Ewy, to szukamy lokum i bra-fitterek. Nie zapominajmy przy tym, że w niedawnych postach na Forum dziewczyny zauważały, ze Ewa jest przepracowana i wymęczona, może nie mieć czasu, bo szyje i konstruuje kolejne staniki, itp. Zdecydowanie odradzam pójście na żywioł - to robiłyśmy w sobotę, było zabawnie, fajnie, ale na razie wystarczy. Odpowiedz Link
nimrodella Re: dobra - stukam do Effuniak z prośbą o spotkan 29.10.08, 10:42 Jja się pisze na spotkanie z Effuniak. Druga polowa listopada i pierwsza grudnia jak najbardziej. Styczńe tez może byc. Będe na bank. Chce też pokaz brafitingu - moge byc modelka ze źle dobranym stanikiem. Nie mam oporów przed staniem przed publicznością i mam lekkie zapędy exibicjonistyczne :P Nie wiem tylko czy mój rozmiar 28G-GG będzie odpowiedni... Nie no ale kazdy biust może być źle lub dobrze ubrany. Mogę przynieść swoje stare staniki - w celu - jak nie ubierac biustu. Mogę pomóc w organizacji i załatwianiu. Wsyztsko mogę :) i chcę. Odpowiedz Link
beakarp Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 29.10.08, 11:16 potwierdzam, dziś stałam się szczęśliwą posiadaczką polyanny 32G za 79zł. Były jeszcze inne 70tki, i 75tki, FF i pokrewne. Jaką nitką podszywacie obwód? bo do tej pory nosiłam 65tkę. Dziewczyny w sklepie obiecały niedługo dostawę panache, i ogólnie stwierdziły że sklep nastawia się w najbliższej przyszłości na większe biusty:))) Na białostockim bezrybiu...;))) Odpowiedz Link
bera68 Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 29.10.08, 11:29 to dziwne, ja wczoraj usłyszłam po południu ze NIE będzie JJ, H,....a ty że nastawia się na większe rozmiary.....tzn jakie.....duże A???? rozmawiałam z Panem właścicielem... coś tu nie gra... Odpowiedz Link
jolina3 Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 29.10.08, 11:38 Hmmm, podejrzewam, że po tych wszystkich dotychczasowych "wielkich A", większe rozmiary to miseczki do G :) Dzisiaj tam jadę i zdam relację jak było. Odpowiedz Link
nimrodella Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 29.10.08, 13:17 O ja tez pojadę barzo chętnie - mi się polyanna podoba. Ale na moje 28G-GG to raczej nic nie znajde. No i czemu biała??? Odpowiedz Link
nimrodella Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 29.10.08, 21:55 Bylam w Galerii Alfa. STanikow 60 nie ma. 65 tez nie ma. Nie mam o czym dalej z nimie rozmawiać. Odpowiedz Link
bera68 Nalot:) 30.10.08, 07:24 po koleji się tam zjawiamy, dziewczyny nas pamietają:)) ale moim zdaniem to nic nie da...dopóki bedziemy kupować 75-85- 90...C duże...to takie staniki będą się sprzedawać.....bo po co zmieniać....skoro idą jak woda:))) zaszłam do jeszcze innego sklepu..najmniejszy rozmiar to 75...no to ja przepraszam.... dno i wodorosty:)) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: INFO ;) Biała Pollyanna Alfa Sekret 79 zł 30.10.08, 12:05 jestem w szoku ze znalazlyscie tam polly! ja zajrzalam raz( bo obokk pracuje) i wyszlam od razu patrzac na te malenstwa wokoł:( ktos napisal ze 60 i 65 nie maja... no coż ciesze sie ze chociaz kilku innym biusciastym sie udalo kupic..;) ciezki moj zywot:P Odpowiedz Link
bera68 NIE polecam SEKRET - galeria alfa 28.10.08, 17:32 Byłam dziś w " Sekrecie' rozmawiałam z właścicielem i mam błogosławieństwo na to co powiem, czyli "anty reklamę" ]:> Pan właściciel, na moje pytanie czy bedzie zamawiał np . 70JJ, czy h lub HH, odpowiedział NIE, bo to się nie sprzedaję, lub sprzedaję sie jedna na tysiąć.... byłam świadkiem kupowania przez moim zdaniem drobną kobietę 85C...wiec się zapytałam czy ta kobieta jest grubsza ode mnie, i czy ma przynajmniej 90 pod biustem...bez komentarza!! wiec ja się pytam jak można sprzedać dobry stanik w dobrym wymiarze, jak go nie ma i nie bedzie miało:) Dziewczyny w sklepie przemiłe, i bardzo uczynne..... Moja noga tam nie postanie, bo mój niesitniejący obwód został dziś ostanikowany (wielki byziak dla Kasi) Elizą w ślicznym czerwonym kolorze... Odpowiedz Link
bera68 Do Jolina3 - prywata!! 29.10.08, 08:17 Wysłałam Ci maila na gazetowy. jesli możesz to odpowiedz bera Odpowiedz Link
jolina3 Re: Do Jolina3 - prywata!! 29.10.08, 09:57 Bera, ale ja nie mam mail'a gazetowego. Możesz swojego mail'a wysłać na jotten@poczta.onet.pl? :)) Odpowiedz Link
malakasia_pl napisalłam maila do Effuniak 29.10.08, 19:17 czekam na odpowiedź Póki co cisza. Mam nadzieję, że da znać czy tak czy nie ;) Ja marzę o spotkaniu... choruję na Effuniaki :( Odpowiedz Link
bera68 Re: napisalłam maila do Effuniak 30.10.08, 07:20 czekamy, czekamy...a Ty Małakaiu trzymaj rekę na pulsie:) pozdrawiam Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 30.10.08, 11:26 Ja też byłam wczoraj. Totalna porażka! Zobaczyłam te wszystkie maleństwa na wieszaczkach, ogarnęła mnie stara, jakże dobrze znajoma panika i.... uciekłam. Wiem mea culpa :( Przed następną próbą muszę się bardziej przygotować psychicznie <zawstydzony> Odpowiedz Link
siamese67 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 30.10.08, 16:05 To chodź - pójdźmy tam we 2-3 sztuki, albo i więcej, i zróbmy im bydło. Niech to oni się wstydzą, że są beznadziejnym sklepem - my nie mamy czego, matka natura nas po prostu dobrze obdarzyła ;-) Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 30.10.08, 16:40 Masz rację Siamese - w kupie siła! :)))) Chyba trzeba się będzie umówić na wspólne lobbowanie. Zawsze to raźniej :) Odpowiedz Link
bera68 Nalot..cd 30.10.08, 20:54 Jako, że ja 2x w tyg jestem zmuszona czekać na dziecko, bywam tam regularnie... dziś w Eqzotic.... poogladałam se koszulki za ok 50zeta, ale sorki, ciut drogo:)) tych w promocji niestety juz nie ma.. pani pyta mnie : w czym pomóc... odp. w niczym niestety bo nie ma... pani; a co pani szuka ja: 32JJ pani; NIE ROZUMIEM ja; 70JJ pani; nie ma ja z usmiechem nr "finfnaście"....no właśnie wiem ]:> i wyszłam zadowolona jakby mi ktoś w kieszeń napluł:))) ale pani, była naparwdę do mnie wrogo nastawiona...i ja nie wiem czemu....]:> póxniej se pomysłam, że one się załamią, jak ja 2x w tyg będę się pytać o 32JJ lub 70JJ:)))))))))))))))) to nie my mamy się wstydzić naszych "maluśkich" biustów, tylko butiki je sprowadzać:))) ale miałam radość do końca dnia:))) hi hi...nie ma i nie bedzie:))) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Nalot..cd 30.10.08, 21:02 nalot i mnie się podoba :) chciałabym coś w 65DD/E kupić :) a ni ma :( Odpowiedz Link
siamese67 Re: Nalot..cd 30.10.08, 23:52 no to co? robimy nalot? po niedzieli? ja pierwsza chętna do pyskowania ;-) Odpowiedz Link
daslicht Re: Nalot..cd 31.10.08, 02:56 Nalot, nalot! Pewnie! Po niedzieli będę już w powrotem w Białymstoku! (tak, zgadza się, teraz nadaję z Trójmiasta) :) Odpowiedz Link
bera68 Re: Nalot..cd 31.10.08, 07:26 pamietacie dowcip o niedźwiedziu i zajączku:) czy jest marchewka.... czy jest marchewka.... czy jest marchewka.. . . a po co Ci tyle marchewek:)))) a tak serio, niestety, po co sprowadzać coś o co nikt nie pyta???? no powiedzcie szczerze... po co komu inne rozmiary jak kupujemy to co jest.... choć nadaję sie na procę....w dodatku exluzywną...za 2stówki... Odpowiedz Link
alex_k Re: Nalot..cd 31.10.08, 08:20 Naleciałabym chętnie z wami, ale ma trochę za daleko :-( Na pociechę mama obiecała że wpadnie do Biełegostoku w tygodniu i zapyta w w/w sklepie o 60F, 60FF i 60G dla swoich 3 córek :-), no moze jeszcze o 65E dla synowej..., na prezenty gwiazdkowe :-) Odpowiedz Link
lakie Re: Nalot..cd 31.10.08, 10:31 Dziewczyny w sklepie się załamią ;) one to by moze nawet zrozumiały, nie wiem z jaką miałyście do czy nienia, ja akurat wpadłam na taką młodą, mocno szczupłą z nierówno wymalowanymi na czerwono poznokciami, jak mi zdejmowała kase z karty to jej się ręce trzesły bo terminal nie chciał się połączyć, chyba jeszcze początkująca. Podjrzewam, że gorzej ze zrozumieniem ze strony tego właściwiela i tu moze być problem. Odpowiedz Link
bera68 Re: Nalot..cd 31.10.08, 10:37 wiem że są młode i zależy im na pracy i są bardzo miłe... ale może powinny robić staystykę ze nie "jedna na tysiąć"...a już co najmniej 10 na tysiąc:)) ja obiecałam włascicielowi, "że powiem to dziewczynom"...ale nie spodziewałam się "Waszej złosliwośi", bo Wy zamiast buzia w ciup i nie zachodzić....to Wy tam specjalnie chodzicie lobbować:))))) ale jak to powiedziałyscie 'w kupie siła..kupy nikt nie ruszy":))) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Nalot..cd 31.10.08, 20:29 ja dziś zaszłam do Auchan i w Triumphie pytam: czy 65HH dla siostry dostane? Nieee... nie mamy... eh, 70F mamy. A ja na to: no ale za mały będzie! A ona: No to 75 mamy. A ja na to: nie będzie biustu trzymać! A potem pytam: to może pani ma cos dla mnie: z tych staników... już nie 65, bo PAni nie ma, chociaż 70D? A ona na to: mamy 70A i B!!!! No to już nie wytrzymałam zrobiłam obrażoną minę i wyszłam z Mężem :) bomba :) Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Nalot..cd 01.11.08, 17:08 Ha...ha.. podoba mi się pomysł:)) Niestety nie dołączę bo wróciłam w nierodzinne strony i mogłam się w końcu zalogować. Dziękuję wszystkim dziewczynom za spotkanie , było bardzo miło i coś w tym jest, że te uświadomione kobietki są miłe i otwarte:) Kasiu dziękuję za radę w sprawie hasła, już je mam:). Żałuję że nie będę mogła być na kolejnym spotkaniu, ale teraz chyba coraz łatwiej będzie wam się organizować pierwsze koty... :))) Pozdrawiam Was serdecznie wszystkie:) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Nalot..cd 01.11.08, 20:17 to jak tak to ja ide w srode po poludniu do sekretu i pewnie jeszcze kilku innych z pytaniem o 30g lub 28h.. pewnie bedzie sie dzialo a ze pracuje tak blisko ze blizej byc nie moze to zaleznie od humoru zamierzam nagabywac ich co jakis czas:D hihi:) Odpowiedz Link
nimrodella Re: Nalot..cd 02.11.08, 23:28 Boze daj cierpliowsc. A może to jednak jest kwestia problemów ze słuchem co? Że one tak wszystkie niedosłyszą... Odpowiedz Link
mareda33 BUUUUUUU 05.11.08, 13:37 Nie miałam ostatnio czasu, gdyż byłam skrajnie zarobiona!!!!! I przeczytałam o zlocie po fakcie!! Okrutnie żałuję!! Odpowiedz Link
siamese67 Re: BUUUUUUU 05.11.08, 14:01 Się nie martw się - zrobimy nowy za parę tygodni. Tylko czytaj uważnie Forum ;-) Odpowiedz Link
malakasia_pl EFFUNIAK W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!!!!! :) 05.11.08, 19:18 Effuniak Przyjeżdża. Rezerwujcie 29-30 listopada. W zależności od tego ile nas będzie trzeba zorganizować dziewczynom nocleg lub nie. Jesli mało nas, to od 12 do 18 starczy jej czasu. Jeśli więcej, to nocleg :) Więcej szczegółów wkrótce. Odpowiedz Link
daslicht Re: EFFUNIAK W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!!!!! :) 05.11.08, 19:50 Łaaa! Swietnie! Może tym razem coś w końcu przymierzę - ostatnim razem w Trójmieście zabrakło ~75GG i mierzyłam "orientacyjnie" jakiś babcino-brązowy 85E (!). A może i wywalacz jakiś się znajdzie? ^^ Odpowiedz Link
malakasia_pl ROZMIARY NA SPOTKANIE 05.11.08, 20:55 wysyłajcie do mnie na gazetowego maila malakasia_pl(at)gazeta.pl wiadomości dot. waszych wymiarów, bo przecież musimy dać Ewie znać czego potrzebujemy, nie? czyli wymiary pod i w biuście + model i rozmiar stanika jaki Wam pasuje + swoje nicki. Następnie zbiorę całośc i podeślę w 1 mailu Ewie. Pasuje? Ja strasznie się cieszę na spotkanko :) Odpowiedz Link
bera68 Re: ROZMIARY NA SPOTKANIE 06.11.08, 07:45 łauuuuuuuuuuuuuuuuu!!! już piszę maila z (wp) Odpowiedz Link
naila Re: ROZMIARY NA SPOTKANIE 06.11.08, 15:07 Ja napiszę maila ze swoimi, ale jeszcze mam chętne: moją mamę i dwie koleżanki, które dokładnie wypytam o rozmiary i wtedy wyślę wszystko w jednym mailu, ok?? Tym 3 osobom to trzeba będzie trochę pomóc, więc podam tylko wymiary... Odpowiedz Link
malagracja Chetnie przyjde na spotkanie + sprzedam Effuniaka! 07.11.08, 16:36 Piszecie cos tu o noclegu :) Moze dalabym rade cos zalatwic, ile nas bedzie? I jakby co, to gdzie sie spotykamy? Jesli nie mamy miejscówy, to ja mam propozycje :) Odpowiedz Link
malagracja MIEJSCOWA ;) 07.11.08, 16:50 Ja mam chate dosc duza (mysle, ze bylo by ok) ale gdyby bylo trzeba cos wiekszego to mysle, ze moglabym znalezc u kogos znajomego wieksza chate - ale potrzebuje wstepnej liczby uczestniczek. :) Odpowiedz Link
siamese67 Re: EFFUNIAK W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!!!!! :) 10.11.08, 16:32 przypominam - chętnae niech się zgłaszają, żeby potem nie było, że ciasno... Odpowiedz Link
nimrodella Re: EFFUNIAK W BIAŁYMSTOKU!!!!!!!!!!! :) 12.11.08, 12:24 Ja chetna i sie zglaszam!!!! Mam nadzieje, ze nie za pozno. Maila z wymiarami podesłałam do MałejKasi. Niestety nie moge pomoc w sprawie lokalu :( Odpowiedz Link
jolina3 Rozmiary na spotkanie. 06.11.08, 00:45 Aaaaaaaaa! Fantastycznie! Też piszę maila i bardzo, bardzo sie ciesze! Do zobaczenia :) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Rozmiary na spotkanie. 06.11.08, 22:30 fajnie, piszcie, jak będzie tego sporo to dam znać od kogo przyjęłam zamówienia :) a póki co cieszę sie jak dziecko. A! Gdzie będziemy organizować spotkanie? Pomocy! Bo nie mam pojęcia! Ważne, ze Effuniak i nocleg dla nich załatwione ;) Odpowiedz Link
siamese67 Re: Rozmiary na spotkanie. 07.11.08, 14:30 Kasia, odezwij się do mnie na priv - w sprawie lokalu!!!! siamese3@op.pl Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Rozmiary na spotkanie. 07.11.08, 16:45 odezwałam się :) Przepraszam za opóźnienie, ale cierpiałam na niedobór czasu. Piątek wieczór mi to wynagradza :) odpisałam na prawie wszystkie maile :) bo z 1 mam problem: dziewczyny! Która napisała do mnie maila o treści: "71/94 rozmiar 30G poszukuje aktaulnie 28H. jestem waskofiszbinowa" Bo nie mogę odesłać odpowiedzi, bo wraca :( Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: MalaKasiu dostalas ode mnie e-mail? n/t 08.11.08, 10:41 dostałam, odpisałam dziś na gg Odpowiedz Link
naila Re: MalaKasiu dostalas ode mnie e-mail? n/t 10.11.08, 18:51 Napisałam maila z rozmiarami 5 osób (ja i jeszcze 4 osoby). Wszystkie bardzo chętne na spotkanie i się nie możemy doczekać. MalaKasiu_pl daj znać, gdy mail dotrze do Ciebie :) Odpowiedz Link
malakasia_pl LOKAL POSZUKIWANY :) 11.11.08, 17:31 dostałam maila :) Teraz mamy problem z miejscem. U Siamese się nie zmieścimy. Bo jest nas około 20 osób. LOKAL poszukiwany - Białystok i okolice :) Odpowiedz Link
naila Re: LOKAL POSZUKIWANY :) 11.11.08, 23:19 A u Malagracja?? Napisała wyżej, że przygarnie :) Odpowiedz Link
bera68 a ja byłam we Wrocławiu na Ruskiej... 12.11.08, 08:24 tralala:P jestem ostanikowana...tralala... szczegóły w wątku madziaost:) ts.nie mogłam się powstrzymać przed pochwaleniem się Odpowiedz Link
alex_k Re: a ja byłam we Wrocławiu na Ruskiej... 12.11.08, 08:26 A ja już wiem, że byłaś :-) ... i że świat jest straszliwie malutki :-))) Odpowiedz Link
nimrodella Re: a ja byłam we Wrocławiu na Ruskiej... 12.11.08, 12:22 A ja wrocilam z Londonu. Bylam w bravissimo na Oxford street. Mialam brafitting. Mam mieszane uczucia. Zaopatrzylam sie w jeden stanik chyba z rozpaczy. Przynajmniej wiem, ze dobrze dobrany. Profesjonalistak doradzala... W rozmiarze 28GG maja 6 stanikow. Jesuuu ale na sklepei miay prawie same biale, czarne i bezowe. Jak tam nie znalazlam to juz nigdzie nie znajde. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: a ja byłam we Wrocławiu na Ruskiej... 12.11.08, 21:07 nimrodella - znajdziesz :) Odpowiedz Link
malakasia_pl Do końca weekendu w spr Effuniaków 13.11.08, 16:48 Do końca weekendu jeszcze zbieram Wasze wymiary i będę przekazywać je Ewie. Jakby coś pojedynczego jeszcze było do dodania to proszę o wiadomość. Odpowiedz Link
malakasia_pl 23 osoby na zlot 15.11.08, 16:47 Tyle nas się wstępnie zebrało. Teraz pozostaje sprawa godziny. Effuniak przyjedzie ok 12, trzeba zjeść jakiś obiadek i pewnie od 13 będzie można się schodzić. Jeśli zlot będzie u mnie (taką opcję przewiduję), to do 20 powinnyśmy skończyć, bo tak mniej więcej mój mąż wraca z sobotniej szkoły :) Jeśli wyrobimy się z obmierzaniem do 18 (w zależności od liczby osób), to Ewa nie będzie zostawać na niedzielę, tylko wraz z Ulą pojadą z powrotem do domku. I powstaje teraz pytanie - w jakich godzinach planujecie przychodzić, bo rozumiem, że niektóre z jakiś względów mogą być zajęte w sobotę w różnych godzinach. Odpowiedz Link
bera68 spotkanie 16.11.08, 07:43 czyli sobota 29 listopada 13:00-18:00 czy tak? myslę że powinnismy sie dostosować:) mi w kazdym razie jak najbardziej pasuje od 13:) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: spotkanie 16.11.08, 11:13 Dokładnie tak Bera :) Myślę, że każdy przyjdzie w godzinach mu pasujących :) I wtedy spokojnie powinnyśmy sie pomieścić w mieszkaniu. Powiem, że sporo nas się zebrało no i fajnie :) coraz więcej jest uświadomionych :) Odpowiedz Link
naila Re: 23 osoby na zlot 16.11.08, 21:59 Ja raczej później, może tak 14:30-15, bo w ten dzień robię małą imprezę w domu, jak goście przyjdą, dam im tort i niech się sobie tam bawią, a ja wtedy lecę do Was :) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: 23 osoby na zlot 18.11.08, 16:32 wysłałam dziś zamówienie do Ewy :) niech szyje :) Odpowiedz Link
bera68 Re: 23 osoby na zlot 19.11.08, 11:30 to super już za tydzień się widzimy...nie zapomnij podać nam mailowo miejsca spotkania:) juz się cięsze na zlocik:) Odpowiedz Link
jolina3 Zlocik :) 19.11.08, 11:53 Dziewczyny, nawet nie wiecie jak się cieszę, że znowu Was zobaczę. Kiedy przypominam sobie nasz szał przymierzania i latania w samym staniku to aż mi się buźka śmieje! Odpowiedz Link
malakasia_pl ORGANIZACYJNIE 19.11.08, 18:53 Dziewczyny - rozesłałam maile do Was z adresem spotkania (u siamese - tak jak ostatnio)oraz innymi informacjami. Nasza wspaniała gospodyni zapewnia kawę, herbatę i lokal :) do tego dorzuca murzynek(!) Ja zajmę się lustrem, kanapkami i zrobię jakieś ciasteczka/babeczki – na jednorazowy wrzut w razie ataku głodu :) Czy któraś z Was chciałaby uraczyć nas jakimś ciastem, rogalikami czy innym kaloriozabójczym przysmakiem? Jeśli tak, to proszę o wiadomość – żeby pyszności się nie pokrywały. Tak, więc 29 listopada 2008 pakujemy swoje staniki i przychodzimy, przyjeżdżamy, przylatujemy, czy cokolwiek innego planujemy. Jeśli któraś nie dostała maila - dajcie znać. UWAGA! Emalia wysłałaś do mnie anonimowego maila i nie moge Ci odpisać! Odezwij się! Odpowiedz Link
bera68 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 08:04 ja se myślę, niech każda cosik przydżwiga...coś do picia i coś do zjedzenia...jak się powtórzy porównamy czyje lepsze ]:> mnie się też już mordeczka śmieje na spotkanie pozdrówka Odpowiedz Link
mareda33 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 08:41 Helo!!!! Ja dopiero przeczytałam!!! I ja i ja chcę, gdzie mam napisać, jakie dane podać, co przynieść????? Słoniocy!!!!! Odpowiedz Link
alex_k Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 09:29 Dziewczyny, mam propozycję, żeby każda ometkowała staniki które przyniesie z domu, na metce nick i ewentualnie cena, jeśli stanik jest na sprzedaż. Na ostatnim spotkaniu było znacznie mniej osób, a wszystko nam się totalnie wymieszało. Co do ciasta, mogę przynieść to, które miałam ostatnio, bo chyba smakowało,i raczej się nie powtórzy, bo zrobione wg tajemnego rodzinnego przepisu ;-) Odpowiedz Link
siamese67 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 09:58 Ciasto - koniecznie i obowiązkowo. Było pyszne :-)))) Metki - znakomity pomysł. Odpowiedz Link
jolina3 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 11:15 Ometkowanie staników jak najbardziej tak. Mogę wypożyczyć z firmy identyfikatory, na którym każda napisze swój nick. Pożyczać??? Odpowiedz Link
jolina3 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 11:16 Ach! I jako, że ja leniwa jestem i nie piekę, to wezmę standardowo ptasie mleczko wedlowskie :))) Odpowiedz Link
bera68 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 11:46 Jolina..identyfikatory się przydadzą a oznaczyć trzeba koniecznie...to bardzo "chodliwy" towar ]:> aż szkoda że to nie jutro, a dopiero za tydzień:( Odpowiedz Link
alex_k ORGANIZACYJNIE metkujemy własne staniki 20.11.08, 12:57 Skoro pomysł się spodobał, wklejam go w tytuł, żeby nikt nie przegapił. Jola z identyfikatorami świetny pomysł (nick i imię moze?). Ostatnio było nas mniej, a ja Nailę chyba 4 razy pytalam, jak ma na imię ;- P ... to chyba przez to, że na spotkaniu w większosci były Jole :-) Odpowiedz Link
naila Re: ORGANIZACYJNIE metkujemy własne staniki 20.11.08, 20:11 O widzisz :) Ale zapamiętałaś :)))) Można do staników poprzyczepiać nitką kartoniki z imieniem/nickiem, to nam się nie pomylą... i łatwiej je będzie szukać ;) Odpowiedz Link
jolina3 Re: ORGANIZACYJNIE metkujemy własne staniki 20.11.08, 20:31 Nitką, albo gumką recepturką :)) O identyfikatorach pomyślałam, bo też kilka razy pytałam dziewczyny o imiona i nicki :)) i trochę mi było głupio. Oj wiemy, wiemy, że staniki lubią "znikać" i nagle i niespodziewanie pojawiać się w/na takich różnych dziwnych miejscach :))) Odpowiedz Link
nimrodella Re: ORGANIZACYJNIE metkujemy własne staniki 21.11.08, 11:36 Kartoniki to super sprawa. Ja juz swoje posprzedawalam w wiekszosci. Ale mam takie dwa konkretnie watpliwe i nei wiem czy sa dobre. Kurcze - chyba wszystkie sowje przyniese i mi powiecie fachowym okiem czy jest dobrze czy niedobrze. To sobie ometkuje te stniki. I przyniose muffinki dietetyczne bo ja jetsem na diecie non stop i sie odchudzam (jeszce waham sie jakie smaki) I juz doczekac sie nie moge Odpowiedz Link
nimrodella Re: ORGANIZACYJNIE metkujemy własne staniki 21.11.08, 11:38 I jeszcze jedno pytanie. Bo jak rozumiem od Effuniaka bedzie mozna zakupic staniki. To ile kasy powinnam wziac ze soba? Po prostu chce sie kwotowo przygotowac. A jakby ktoras miala jakies 28G do sprzedania (w szczegolnosci interesuje mnie niebieskie harmony) to bardzo chetnie zakupie! Odpowiedz Link
emalia1231 Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 11:49 czulam siodmym zmyslem co cos chyba nabroiłam;) co prawda ja nie jestem pewna czy bede na stowke z powodu gluopiego zebrania rodzinnego ale bardzo sie postaram :):) moj adres to emalia@onet.eu dzieki za wiadomosc :) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 17:13 Alex_k – już słyszałam o Twoim cieście – przynieś koniecznie, ale błagam podziel się przepisem ;) Pomysł na metkowanie świetny – też o tym myślałam. Zastanawiam się tylko jak to zrealizować. Mareda 33 – zapisujesz się u mnie pod adresem: malakasia_pl (małpa) gazeta.pl Brykanty – czy jedno lustro wystarczy? Nie wiem, ale nie mam skąd przytachać drugie :) Jolina – identyfikatory tez rewelacja pomysł Myślałam o takiej prostej formie – kartka + agrafka, ale identyfikatory do wypożyczenia to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie Emalia – już do Ciebie piszę :) Wygląda na to, że wszystkie jesteśmy optymistycznie nastrojone na spotkanie! Odpowiedz Link
brykanty Re: ORGANIZACYJNIE 20.11.08, 18:21 A co tam, przywiozę jedno frusterko ze stolycy. Format najwyżej A5, coby się za bardzo nie frustrować. (Żeby plecki oglądać, ale szczegółami się nie załamywać, bo ich za dokładnie nie zobaczę) Odpowiedz Link
malagracja Identyfikatory. 21.11.08, 18:43 A moze jedna osoba by zrobila indentyfikatory - trzeba tylko zrobic liste Imie+Nick lub Imie(beda osoby tez spoza forum) :) Odpowiedz Link
jolina3 Re: Identyfikatory. 21.11.08, 19:17 Dzisiaj w tej sprawie napisałam maila do Malakasia (Malejkasi?). Mam trzydzieści kilka identyfikatorów, chciałabym wydrukować karteczki z "nick + imię", oczywiście wezmę też czyste kartki i flamaster :)) W sumie jeżeli macie ochotę to możecie też pisać na mego maila gazetowego (nick i imię) a ja jakoś to pozbieram do gromadki :) Zawsze można będzie coś dopisać na miejscu. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Identyfikatory. 21.11.08, 19:23 Nimrodella – staniki sa chyba po 100zł Jolina - lecę do maila :) Odpowiedz Link
jolina3 Re: Identyfikatory. 21.11.08, 20:21 Dziewczyny, nie mam jeszcze imion: Mama alex_k EMALIA Malagracja Mama naili Madziula Nimrodella Czekam :)) Ale bez stresu, zawsze będzie można dopisać ręcznie. Pozdrawiam tupiąc z niecierpliwości (oczekiwania na spotkanie) :) Odpowiedz Link
malagracja Re: Identyfikatory. 21.11.08, 20:54 Malagracja- Paulina Moja mama - Iwona :D Odpowiedz Link
jolina3 Re: Identyfikatory. 21.11.08, 21:35 Czyli, że na plakietkach jako nicki mają pojawić się: "mama Alex_k" i "mama Malagracji"??? Żartuję!!! :))) Odpowiedz Link
malagracja Re: Identyfikatory. 21.11.08, 21:45 Poprosze "DuzaGracja" To oczywiscie, tez zart ;p Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Identyfikatory. 21.11.08, 21:55 Zazdroszczę baaardzo, nie będę niestety, na szczęście siostra i mama dotrą więc relację z pierwszej ręki otrzymam (hoć to chyba jeszcze gorzej.... ) Będę za to duchem a i zadzwonic jak się bawicie, nie omieszkam. Pozdrawiam z dalekiej ziemi lubuskiej:), ciekawe czy tu są jakieś biuściaste.. Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Identyfikatory. 21.11.08, 21:56 skasowałam niechcący "c" w "choć":))))))))))))) Pozdrawiam i bawcie się dobrze... Odpowiedz Link
jolina3 Re: Identyfikatory. 21.11.08, 21:57 Rety, jakoś nie skojarzyło mi się, że Malagracja = Mała Gracja! :))))) Ale ja generalnie czasami mam taki zapłon! Odpowiedz Link
daslicht Koleżankę przyprowadzę 24.11.08, 22:57 Mam nadzieję, że się nie wywinie :P Ona z tych małobiuściastych, ~60DD, nazywa się Ania :) Odpowiedz Link
alex_k Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 23.11.08, 22:38 Dziewczyny, mam 2 za małe na mnie Milenki do odesłania, Baroque 60G, czyli brytyjskie ok 60F i Sylwestrine 60H, czyli bryt. 60FF. Termin odsyłki mija mi w sobotę, ale jeśli któraś byłaby zainteresowana "odkupieniem", mogę napisać do sklepu prośbę o 2- dniowe odroczenie zwrotu, może się zgodzą?. Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.11.08, 06:52 przyjdzie sporo babek niezaglądających na forum, kilka jest niepomierzonych, więc może spróbuj przeciągnąc odsyłkę, bo nie wiadomo - może na kogoś będzie pasować. Odpowiedz Link
effuniak Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 24.11.08, 09:03 tak nieśmiało spytam , czy jakąś listę rozmiarów to dostanę ? :)) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Ewo, nie dostalas? Malakasia dawno juz wysyla 24.11.08, 21:50 wysłałam jakiś tydzień temu - podeslę jeszcze raz :) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Ewo, nie dostalas? Malakasia dawno juz wysyla 24.11.08, 21:57 dokładnie 6 dni temu wysłałam i Ula potwierdziła odbiór. Właśnie wysłałam powiększoną listę. Odpowiedz Link
effuniak Re: Ewo, nie dostalas? Malakasia dawno juz wysyla 25.11.08, 09:00 Z pewnością Ula mi przesłała , z tym, że w ferworze walki zagubiłam ją , ale już wróciła na łono mej skrzynki (znaczy ta lista ) Przepraszam za zamieszanie Chyba te śniegowe pogody mnie z lekka rozstroiły :)))) Wybaczycie starszej pani w średnim wieku ?????????? Odpowiedz Link
naila Re: Ewo, nie dostalas? Malakasia dawno juz wysyla 25.11.08, 18:56 Jej, nie ma co wybaczać! My się tu nie możemy Ciebie doczekać :))) Odpowiedz Link
naila Re: Ewo, nie dostalas? Malakasia dawno juz wysyla 25.11.08, 18:57 Przepraszam, WAS się nie możemy doczekać! :) Odpowiedz Link
malakasia_pl kto nie ma adresu niech sie odzywa na maila 26.11.08, 06:25 Dziewczyny, jeśli którąś przeoczyłam to proszę o wiadomość. Wydaje mi się, że wszystkie macie adresy, że wszystko jest uzgodnione i takie tam :) Odpowiedz Link
nimrodella Re: Juz tylko 2 dni! :D :D :D 28.11.08, 14:22 juz jutro. Troche sie jednak stresuje... Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 28.11.08, 20:35 Dziewczyny, jak tam? Staniki przygotowane? :))) Siamese, uprzedziłaś kota, że znowu będziesz miała najazd trochę szalonych i na wpół nagich babeczek? :P Nie ma co się stresować! Dobrze będzie! :)) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 29.11.08, 07:33 hehe kot od pewnego czasu pewnie zajety przeglądaniem się w lustrze :) To już dziś! :) Odpowiedz Link
malgos_rj Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 29.11.08, 10:51 Dziewczyny przynieście jeśli macie jakieś 70f albo rozciągnięte 65ff, potrzebuję coś dla swojej teściowej na początek na 73/94 jeśli dobrze pamiętam. Nie będę co prawda, ale moje siostra alex_sk zakupi dla mnie jeśli cos macie. Pozdrawiam i zazdroszczę:))) Odpowiedz Link
malakasia_pl PODSUMOWANIE :) 29.11.08, 18:46 Byłam zaskoczona jak fajnie wypadło spotkanie! Strasznie mi się podobało, a Effuniak to przemiła kobietka :) I mam 2 Effuniaki!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
malgos_j Re: PODSUMOWANIE :) 29.11.08, 20:37 A ja nie byłam zaskoczona, wiedziałam że będzie super po pierwszym spotkaniu i tym bardziej mi żal. Super że Wam się udało tak zorganizować:) Nie mogłam być, ale siostra i mama będą miały bezpośrednie wieści, dzwoniłam i dzwoniłam ale zbywały mnie szybko bo mierzyły i mierzyły... Na domiar złego felerny dzień , komputer padł dlatego nie mogłam się zalogować w żaden sposób pod swoim nickiem. Dziewczyny bede teraz pod nickiem malgos_j zamiast malgos_rj,(tamten nick pewnie sobie spokojnie wygaśnie, bo za nic nie pamiętam co tam znów wpisałam w hasło i w pytanie pomocnicze,teraz zapisałam:). Bera, ja wiem że jesteśmy podobne z siostrą ponoć, ale to ja cię na bank spotkałam we Wrocławiu, moja siostra alex organizowała wtedy swój mini zlot olsztyński:))))))))) Jej... może na tej ziemi lubuskiej też się jakieś biuściaste znajdą, bo daleko mam teraz:) Dobra piszcie jak było... Odpowiedz Link
bera68 Było superzaście... 30.11.08, 18:00 kobity pierwsza klasa....przymierzały dobierały, dyskutowały i śmiały się....żyć nie umierać.... niestety nic nie zakupiłam, ale nacieszyłam oko effuniakami... alex i małgoś...no cóż......muszę wam wierzyć hi hi:) pozdrawiam seredecznie wszystkie laski ze zlotu...znowu naładowłam sie pozytywnie na długie miesiące... to kiedy nastepny zlocik....styczeń..luty??? Odpowiedz Link
siamese67 Re: Było superzaście... 30.11.08, 18:11 Podobno następne spotkanie w lutym. Jakby co - mogę znowu się udostępnić z chatą. Nie ma żadnego problemu, poza tym, żeby ustalić ile tych ciast i ciastek ma być. Bo zostało dużo.... Odpowiedz Link
nimrodella Re: Było superzaście... 01.12.08, 11:26 Ja tez jestem bardzo szczesliwa ze bylam na zlocie i jzu zadnego nie opuszcze. I tez mam effuniaka :) na sobie!!!! Jak ja sie ciesze normalnie. Tyle pozytywnej energii, tyle pieknych stanikow i w ogole super. I jak duzo sie nauczylam! Zawsze to inaczej jak sie naocznie zobaczy, bo w glowie to czlowiek sobie inaczej wyobraza. No i profesjonalna brafitterka z bravissimo zle mi jednak arabelke dobrala. Cholera. Juz czlowiek nei wie komu wierzyc. I chce wiecej effuniakow. To zdecydowanie najlepszy stanik jaki mam aktualnie. Odpowiedz Link
nimrodella Re: Było superzaście... 01.12.08, 13:56 I jeszcze jedno - wchodze sobie standardowo na strone brastopu i bravissimo i mi sie te staniki jakos mniej podobaja. Ja bym chciala miec tylko effuniaki teraz... Odpowiedz Link
siamese67 Re: Było superzaście... 01.12.08, 14:05 Hihi - po naocznym obmacaniu wszystkich, jako totalna sroka, miłośniczka świecidełek, haftów, koronek i ciekawych tkanin, też jestem jakoś rozczarowana ich ofertą. Te bravissimowo-brastopowe to takie pospolite teraz... A "effuniaki" to dziełka sztuki... Ale się nam w łebkach poprzewracało, co? Odpowiedz Link
malagracja :D :D :D 29.11.08, 20:47 I ja mam Effuniaka :D Bylo bardzo fajnie, poza tym pragne przepisu na dietetyczne babeczki i te okrągłe kruche ciasteczka z maki kukurydzianej (?) ;] Odpowiedz Link
wredulka która nie była, niech żałuje ;) 29.11.08, 21:01 No bo było extra :) dużo śmiechu i choć wyszłam bez Effuniaka, to nie płaczę, bo... 1. ciasta i ciasteczka skutecznie poprawiały humor 2. będę miała Effuniaka w poniedziałek :) i to takiego... Z PUSZKIEM :) hihi Odpowiedz Link
effuniak A ja już w domku 29.11.08, 23:23 : )) Było super :) Dziękuje Wam wszystkim za fantastyczną atmosferę i Przemiłe przyjęcie Siamese- pycha obiadek i "murzynek" Alex- masz świetną mamę przepraszam, że tak lakonicznie ale padam :))) Aha Dziekuje za naszyjnik - jest śliczny Dobranoc Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: A ja już w domku 30.11.08, 12:36 Ewo podobno Effuniak został po zlocie :) dostaniesz go w poniedziałek :) Odpowiedz Link
wredulka Effuniak, zostawiłaś Effuniaka 30.11.08, 14:36 nie podobno, na pewno :) został jeden Effuniak. Zaplątał się wśród innych. Siamese do mnie dzwoniła. Teraz masz podwójny powód żeby spotkać się ze mną na dworcu ;) Odpowiedz Link
siamese67 Re: Effuniak, zostawiłaś Effuniaka 30.11.08, 17:40 Effuniak dzwoniła wczoraj późnym wieczorem. Wszystko ustalone - moja siostra zabrała stanik do Warszawy i odda Ewie osobiście. Odpowiedz Link
alex_k Re: A ja już w domku 30.11.08, 20:35 A ja do swojego dotarłam dopiero przed chwilą... Ewa, dziękuję w imieniu mamy. Za jakiś czas z pewnością przypomnę się o tego różowego megasłodziaka w rozmiarze 65FF Zlot byl super, no i ja też wybylam z wlasnym Effuniakiem :-) Odpowiedz Link
malagracja Alex_k : 03.12.08, 15:26 Twoj Effuniak ma przepiękne kolory! :) Ze tez go znalazłaś prawie na koniec spotkania :) :) Odpowiedz Link
wredulka Re: Ja tez chce puszka!!! :( 30.11.08, 19:17 jeśli to w jakimkolwiek stopniu może poprawić Ci humor, to powiem Ci, że mój puszek nie będzie miał puszka :) Odpowiedz Link
wredulka Re: Ja tez chce puszka!!! :( 30.11.08, 22:00 bo puszek jest tylko jeden... :( trzeba by było uciąć ogonek dla drugiego króliczka, a ja nie lubię maltretować zwierząt ;) Odpowiedz Link
malagracja Re: Ja tez chce puszka!!! :( 02.12.08, 15:41 Po co dla króliczka? Tobie możemy odciąć kite z głowy ;p Odpowiedz Link
effuniak Madziula 02.12.08, 20:53 napisałaś do mnie z takiego konta , że nie mogę Ci odpoiedzieć :( Odpowiedz Link
alex_k Re: Ja tez chce puszka!!! :( 30.11.08, 20:37 Dla niewtajemniczonych i dla tych, którzy wyszli wcześniej: Puszek w finale wylądował u mojej mamy :-))) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: Ja tez chce puszka!!! :( 30.11.08, 21:37 hehe puszek zrobił furrorę. Dziewczyny, taka prośba ode mnie - możecie podesłać fotki swoich pieknych cycków ubranych w Effuniaki do galerii małej i dużej? Ja swoje podeślę pod koniec tyg, bo nie będzie mnie przez parę dni. Ale kocham mojego effuniaka :) tylko ciekawa jestem nazwy :) Odpowiedz Link
brykanty ciasteczka kokosowe 30.11.08, 23:39 Bardzo proszę, oto przepis: 1 paczka kleiku ryżowego 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 kostka margaryny wiórki kokosowe - w oryginalnym przepisie były 3 łyżeczki, ale ja dodaję co najmniej 3 solidne łyżki kilka łyżek kaszki kukurydzianej - ja sypnęłam przynajmniej 1 garść wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy łapką (jajka bez skorupek) do uzyskania mniej więcej jednolitej konsystencji, potem robimy kulki wielkości kasztanów i w każdej wgniatamy paluszkiem dołek (kulki pozostawione bez dołka mogą się w środku nie upiec). Wstawia się do nagrzanego piekarnika i piecze do zrumienienia. Smacznego! A na zlocie było super, Freya Saskia jest śliczna, a do Arabelki przekonałam się dopiero wtedy, kiedy zobaczyłam ją na własnym biuście. Odpowiedz Link
bera68 a przepis na tajne ciasto alex???? 01.12.08, 09:36 może by je tak odtajnić hi hi:) a juz babeczki sobie drukuję:) Odpowiedz Link
alex_k Odtajniony :-) 01.12.08, 11:29 Spód zrobić z jakiegokolwiek kruchego ciasta, lub po prostu z gotowego rulonu ciasta francuskiego, zapiec. Na zapieczony spód wyłożyć pokrojone brzoskwinie. 1l śmietany 30% zagotować z 1 szkl. cukru i cukrem waniliowym, dodać 2 białe budynie wymieszane w szklance mleka. Gorącą masę wyłożyć na brzoskiwinie,a na masę pianę ubitą z 4 białek i 3/4 szkl. cukru. Posypać wiórkami, piec ok. 30min ... i uszsz :-) Kroić mocno schłodzone. Odpowiedz Link
naila Re: Odtajniony :-) 01.12.08, 14:41 O właśnie do tego cista ciągnęło mnie najbardziej :) Dzięki dziewczyny za spotkanko :) -- 82/103-104 = 70G, 75FF Biżuteria Naili Odpowiedz Link
nimrodella Re: :D :D :D 01.12.08, 11:20 Przepis na dietetyczne babeczki domyslam sie ze moje :) A zatem podaje przepis: Muffiny z gruszką i rozmarynem Suche 2 szklanki mąki 1850 pszennej 1 plaska lyzeczka proszku do pieczenia 1 plaska lyzeczka sody oczyszczonej troche wiecej niz pol szklanki fruktozy lyzka suszonego posiekanego rozmarynu (ja akurat dalam tu swiezy siekany - mozna wymiennie) Mokre 1 szklanka kefiru lub maslanki (i troche mleka jesli okaze sie, że ciasto jest za geste) Suche mieszamy oddzielnie, dodajemy mokre (w tym wypadku tylko kefir). Na koniec 2-3 (Zalezy od wielkosci) pokrojone w drobna kostke gruszki. Do foremek (ja akurat robie w silikonowych, wiec papierowe papilotki sa niepotrzebne, ale jesli ktos robi w teflonowych to papilotki sa potrzebne, bo inaczej babeczki z formy sie nei dadza wyciagnac) Do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na okolo 20 minut. Odpowiedz Link
malgos_j Re: :D :D :D 01.12.08, 23:29 :)powoli robi się forum kulinarne:), przynajmniej tyle mojego zysku ze zlotu... Odpowiedz Link
siamese67 talerzyk 01.12.08, 14:00 Właścicielka niech się zgłosi do mnie... Któraś dziewczyna zostawiła talerzyk od ciasta - plastikowy, ciemnoniebieski, z białym wzorkiem. Chyba to jest część od piętrowej patery, bo ma w środku otworek. Odpowiedz Link
bera68 Re: talerzyk 01.12.08, 20:31 to mój..wrzóć do kosza...on jest zdekompletowany:))) kurczaki...jak w banku nic nie zginie:)))))))) Odpowiedz Link
malakasia_pl Re: talerzyk 03.12.08, 13:20 ehe nie wrzucaj - będzie na następny zlot :) W tym mieszkaniu jest jakas magia :) tak super tam było :) mam nadzieję, że powrócimy w lutym jeśli właścicielka się zgodzi :))))))))) A ja kocham mojego Effuniaka :) drugiego też :) Jest suuuuper i nie chcę już innych staników! Odpowiedz Link
siamese67 Re: talerzyk 03.12.08, 15:06 Ano, niestety - chociaż nie wyrzuciłam, to już nie bardzo się nadaje na spotkanie, bo dałam na nim Brysiu chrupki do chrupania. Ale i tak mamy jeszcze całkiem duży zapas wspólnych talerzyków tekturowych, moje własne zielone i kilka półmisków. Bardzo się ciesze, że moje skromne progi nadały się. W lutym nadal bardzo chętnie się ponownie udostępnię. Kot jakoś to przeżyje ;-) A ja już w piątek będę mieć swojego zielonego effuniaka. Tylko kiedy do mnie dotrze z Warszawy, to nie wiem.... Odpowiedz Link
wredulka Re: talerzyk 07.12.08, 20:53 kurcze, ja dziś przez wawę jechałam, to żebym wiedziała, to bym Ci przy okazji przywiozła ;) Odpowiedz Link
siamese67 Re: talerzyk 08.12.08, 00:04 Ech, w tak zwanym międzyczasie się pozmieniało i chyba dopiero jutro swojego effuniaka dostanę. Ale jest szansa, że przjedzie on do mnie razem z koleżanką w najbliższy weekend :-))) Odpowiedz Link
daslicht Re: talerzyk 08.12.08, 00:07 Jako, że my podobne rozmiarowo... dasz przymierzyć? :) Odpowiedz Link
siamese67 Re: talerzyk 08.12.08, 01:23 no pewnie, że dam - tylko Ewa mnie jakoś tak dziwnie obmierzyła... jakby miała zupełnie inną miarkę niż wszyscy, zobaczymy, jak to będzie Odpowiedz Link
magda.madziula Pomocy - dziękuję :) 02.01.09, 21:19 pierwszy raz piszę na tym forum więc nie krzyczcie jak coś będzie źle. Ja spóźnione podsumowanie i prośba i wołanie o pomoc :) Na spotkaniu było super - i oby więcej takich!! Kupiłam Effuniaka takiego czarnego w krateczkę ecru. No i wszystko pięknie ładnie by było gdyby nie to że fiszbiny tak mi się w mostek wbijają że tracę oddech - dosłownie, dostaje jakichś bezdechów. Odginanie ich na moje laickie oko (bo nie wiem jak je odginać)nic nie daje - więc tak naprawdę od naszego spotkania byłam w staniku tylko pół dnia a w pracy myślałam że zejde ... pomóżcie co zrobić?? pozdrawiam madziula Odpowiedz Link
jolina3 Re: Biuściaste BIAŁOSTOCKIE i te z OKOLIC! 31.12.08, 17:22 Nie wiem czy to nie offtop, ale byłam dzisiaj w Fatałaszku na Zwycięstwa i wypatrzyłam całe kosze nowych majtek i stringów (w większości) Panache w cenie 5 PLN/szt. Rozmiary od 10 brytyjskiej (ale jest tego mnóstwo, także mniejsze może też gdzieś się plączą), między innymi daisy i tango w różnych kolorach i rozmiarach. Staniki w ilościach bardzo ograniczonych i dziwne rozmiary: 36D na przykład :P - widziałam jakieś inferno. Może któraś z Was skorzysta :) Odpowiedz Link