visell 13.09.08, 23:13 Jestem ciekawa, która z Was, czytając to forum, znalazła swój idealny rozmiar? Bo jakoś nie mogę się doszukać... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.arta.m Re: Kto znalazł swój romiar? 13.09.08, 23:20 sądząc po liście obecności- ponad 1300 osób. Zakładam, że część się tam wpisała zaraz po pierwszym wejściu tutaj, po czym zrezygnowała, w związku z czym obstawiam kilka setek kobiet chodzących w dobrych rozmiarach... Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Kto znalazł swój romiar? 13.09.08, 23:44 Raczej kilka do kilkunastu tysięcy. Standard na forach dyskusyjnych jest taki, że pisze dużo mniej niż połowa czytających, a do wątków "powitalnych" wpisuje się pewnie co trzecia (albo i nie). Odpowiedz Link
effka454 OT 14.09.08, 00:47 Na filetowoszarych łąkach niebo rozpina płynność arkad Pejzaż w powieki miękko wsiąka, zakrzepła sól na nagich wargach Przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać :) Uwielbiam Baczyńskiego, a ten "kawałek" w szczególności :) A rozmiar znalazłam, jeśli można to tak nazwać ;) Odpowiedz Link
kasiamat00 [OT] ciag dalszy 14.09.08, 14:32 Czas na zmianę sygnaturki... Tylko zupełnie nie wiem na co tym razem. Na razie kolejny Turnau ("Znów wędrujemy..." znam jako piosenkę Turnaua, dopiero potem się dowiedziałam, że to wiersz Baczyńskiego), ale trzeba znaleźć coś lepszego. -- "Ja wcale nie chcę walczyć z czasem wspomnieniami, bo w przemijaniu drzemie cały życia smak." Odpowiedz Link
ucayali Re: Kto znalazł swój romiar? 13.09.08, 23:26 Rozmiar idealny nie istnieje ;) jest za to rozmiar najczęściej kupowany ;) Odpowiedz Link
ucayali Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 00:27 Może jednak doprecyzuję swoją odpowiedź, aby uniknąć błędnych interpretacji i zbędnych polemik: w zależności od stanika ten "rozmiar idealny" może być zupełnie innym rozmiarem. Z tego względu twierdzę, że coś takiego jak rozmiar idealny nie istnieje - wystarczy zobaczyć, ile razy pojawiają się na lobby takie sformułowania jak choćby "małomiseczkowiec" albo "rozciągliwiec". Dlatego też piszę o rozmiarze najczęściej kupowanym ;) Często natomiast na problemy rozmiarowe nakładają się problemy z kompatybilnością, po prostu stanik nawet w dobrym rozmiarze nie pasuje, bo ma trochę nieodpowiedni kształt, rozstaw, fiszbiny, itp. Wtedy trudno obiektywnie ocenić prawidłowy dobór rozmiaru. Może to po prostu o to chodzi? Odpowiedz Link
turzyca Re: Kto znalazł swój romiar? 13.09.08, 23:45 Ja moj znajduje raz na jakis czas. A potem chudne albo tyje albo co innego i przestaje sie lubic z dotychczas ulubionym stanikiem. Ale spokojnie siegam wtedy we wlasciwa strone, bo wiem, ze i rozmiar idealny istnieje i wygodne staniki tez, wiec to tylko kwestia cierpliwosci, az bede miala wolna gotowke, sklep zrealizuje zamowienie i poczta je doniesie. Mam nadzieje, ze na wiosne ustabilizuje sie w jednym rozmiarze (bo teraz na zime wybralam sobie ciekawe cwiczenia i sporo sie jeszcze moze zmienic, lacznie z obwodem podbiustowym) i wtedy moze zaloze oddzielna szuflade na staniki, polujac na nie na gieldzie, e-bayu i po sklepach. Teraz mam atrakcyjny program minimum, ktory miesci sie w ogolnej szufladzie bieliznianej. Odpowiedz Link
skrzynka3 Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 00:23 zalezy co rozumiesz przez idealny rozmiar dzieki forum mam obecie 8 stanikow w rozmiarach od 60FF(Eleanor), 60G (Avocado) przez 65E (Inferno-raczej obecnie juz malawe), 65F (Pollyanna, Tango plunge, Aragon- ten ostatni obecnie na styk)po 65FF (Gossard). Wszystko zalezy jak stanik rozciagliwy i czy malo czy duzomiseczkowiec. Ale po pol roku wiem juz w jakich modelach czuje sie dobrze i mniej wiecej jaki rozmiar w zaleznosci od konkretnego stanika bedzie pasowal. Dzieki forum zamowilam Gossarda Superboost Satine z wyprzedazy FF a nie F jak chcialam i jest idealny-F z pewnosacia musialby poleciec na Wyspy. Odpowiedz Link
polta Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 10:49 Idealnego rozmiaru nie znalazłam, bo co firma to troszkę inna rozmiarówka. Jednak dzięki forum znalazłam zbliżony rozmiar i już nie wciskam się w D, co 5 minut poprawiając stanik i nienawidząc swoich piersi. Odpowiedz Link
malen.ka Re: Kto znalazł swój rozmiar? 14.09.08, 12:05 ja znalazlam...brytyjskie 65F (zwłaszcza u Masquerade). To jednak wszystko zależy od firmy...ale mogę powiedzieć, że znam dobrze swój rozmiar. Odpowiedz Link
gorzkie_migdaly Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 12:11 Proszę, tu są wypowiedzi osób, które znalazły swój właściwy rozmiar. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=75213023&v=2&s=0 Odpowiedz Link
piccolo_principe Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 12:11 Tak jak dziewczyny wyżej już napisały, nie ma czegoś takiego jak rozmiar idealny. Natomiast to, co znalazłam (czy raczej - nabyłam) na tym forum, to umiejętność dobrania sobie najwłaściwszego dla mnie rozmiaru w zależności od modelu biustonosza, jego rozciągliwości, wielkości miseczek itd. I wiem już, że kobiecie nie "przysługuje" jeden słuszny rozmiar, bo co firma, to inne materiały, inna wielkość etc. Może to wydawać się męczące, kiedy chcąc kupić jakiś stanik wertuję najpierw wątki dotyczące modelu, po to tylko, by wybrać najbardziej odpowiedni dla mnie rozmiar - ale za to jaką mam satysfakcję, kiedy już staniczek do mnie przyfrunie i leży idealnie!! Do tej pory (całe 4 razy) nie pomylilam się nigdy :)) Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 12:33 ja sobie znalazłam cztery kanały RSS na allegro- 30GG, 30H, 32G i 32GG i przegladam, i się zastanawiam, wchodzę na LB i czytam, porównuję, pytam, się zastanawiam, waham, kupuję, oddaje, wymieniam.... i liczę na to, że jutro poczta przyniesie mi stanik w dobrym rozmiarze, bo jak nie, o zaczynam diete tuczącą...ale może jednak? Odpowiedz Link
nathd Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 12:59 Chyba większość czytających z odrobiną uwagi znalazła to czego szukała :) np. ja :) Mam śliczne nowe staniczki, nowy rozmiar (z 70D przesiadłam się na 65H) nowe hobby i nowe koleżanki :) Odpowiedz Link
joankb Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 21:50 Ja też. I mam w tej chwili prawie tylko takie, w "tym" rozmiarze. Wiem, że taki jest najlepszy - nie kupuję rozciągliwców, małomiskowców. Albo z danego fasonu jest dobre 30F/FF, albo ten fason sobie odpuszczam. Nie leży na mnie dobrze ani "przeliczona" 28-ka, ani ciasna 32-ka. Odpowiedz Link
butters77 Re: Kto znalazł swój romiar? 14.09.08, 23:19 nathd napisała: > Chyba większość czytających z odrobiną uwagi znalazła to czego szukała :) Otóż to:) Czasem trzeba się uzbroić w cierpliwość, ale zwykle sukces nadchodzi:) Odpowiedz Link
nesene Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 03:30 I ja znalazłam. Wydaje mi się ze czytajac uwaznie lobby trudno sobie z rozmiarem nie poradzić :) To taka stanikowa wikipedia :> Odpowiedz Link
luliluli Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 08:41 znalazłam dla siebie, mamy, sióstr i kilku koleżanek:) idealne staniki, bo z rozmiarem trzeba powalczyć:D Odpowiedz Link
fiorelka.b Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 08:52 i ja i ja:) co prawda nie jest to tylko jeden rozmiar bo noszę 65ff i 65g - zależy od małych (niestety) wahań mojej wagi, dnia cyklu itp., ale ogólnie trafienie na Lobby, to był strzał w 10 Odpowiedz Link
kura17 Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 10:25 ja znalazlam swoj rozmiar, ale nie z forumowej tabelki i watku rozmiarowego... pierwsze zakupy wg nich byly fatalne - miski duuuuzo za duze... potem wyczytalam o kims z prawie moimi wymiarami i pasujacym rio i taki rozmiar zakupilam... wreszcie trafilam... choc miski byly 3 rozmiary mniejsze, niz te proponowane przez przelicznik Mariski i watek rozmiarowy. a w ostatni piatek mialam niesamowite szczescie i na wyjezdzie sluzbowym do cambrige udalam sie na "profesjonalny fitting" do bravissimo :)) tam "potwierdzil sie" rozmiar rio :) no i namierzylam sie multum stanikow, dobralam szerokosc fiszbin i marke dla siebie (oraz marki, ktorych musze unikac :) tak wiec reasumujac: znalazlam swoj rozmiar DZIEKI forum, ale nie wylacznie dzieki LB i nie "klasycznie" (czyli nie wg watku rozmiarowego i tableki Mariski) Odpowiedz Link
butters77 :) 15.09.08, 12:44 kura17 napisała: > tak wiec reasumujac: znalazlam swoj rozmiar DZIEKI forum, ale nie wylacznie dzieki LB i nie "klasycznie" (czyli nie wg watku rozmiarowego i tableki Mariski) Kuro, to muszę Ci powiedzieć, że znalazłaś swój rozmiar właśnie "klasycznie" - jeśli ktoś zamawia stanik tylko według sugestii z rozmiarowego i kalkulatora, to gratuluję mu odwagi:) Jak napisała kiedyś Kasica w Stanikomanii - "Bądź swoją brafitterką!" - i tego się trzymamy na Lobby, a nie - czysto wirtualnego dobierania! Zawsze zachęcamy: sama szukaj, przymierzaj, oczywiście słuchaj porad, ale i porównuj, czytaj... I to "czytaj" absolutnie nie odnosi się do PRZECZYTANIA WYNIKÓW rozmiarowego i kalkulatora;) Przypominam więc tylko (z myślą zwłaszcza o świeżych forumkach:), że "klasyka" to nie tylko wątek rozmiarowy, ale cały spis treści (serdecznie polecam FAQ:) Ja sama znalazłam swój idealny rozmiar, kiedy jeszcze nie istniał żaden wątek rozmiarowy - na podstawie obserwacji "błędnych objawów" u siebie, czytania opinii o różnych modelach, szukania itp. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kura17 Re: :) 15.09.08, 12:55 nie no, jasne, trzeba poprobowac... ale jesli nie ma sie mozliwosci przymierzyc (ja nie mialam na poczatku), to od czegos trzeba zaczac, prawda? i Wy same zapraszacie wszystkie nowe forumki na poczatek do watku rozmiarowego, prawda?... ... a dla mnie wynik z watku rozmiarowego, jesli chodzi o miseczki, byl o TRZY rozmiary za duzy! (obwod ok). wiec trudno sie dziwic, ze pierwsze zamowione staniki (mniej wiecej w tym samym czasie) byly obrzydliwie za duze... dopiero wlasnie przypadkowe trafienie na wpis kogos o podobnych rozmiarach sprawil, ze nabylam rio i arabele w dobrych rozmiarach :) ... no i zupelnie slepy traf zeslal mnie na herbate do kafejki w cambrige, pierwszego z 3 dni tam pobytu, z ktorej widok byl na uroczy szyld "bravissimo"... :))) nie moglam uwierzyc w swoje szczescie... co sie namierzylam u nich, to moje ;) opisuje wlasnie wrazenie w roznych watkach producenckich. Odpowiedz Link
the_mariska Re: :) 15.09.08, 13:16 Ale kalkulator wylicza tylko rozmiar orientacyjny, tabelkowy, który i tak trzeba zweryfikować w realu. Każda z nas przy pomocy własnego rozumu powinna wychodząc od tego tabelkowego rozmiaru dojść do takiego, który będzie naprawdę pasował. Sama noszę obwód luźniejszy o jedno oczko niż wychodzi mi z kalkulatora (w Effuniakach nawet o 2 oczka), a miskę o rozmiar mniejszą (w niektórych stanikach, m.in. Rio i Arabelce nawet o 2 rozmiary mniejszą). Znam dziewczynę o identycznych wymiarach, która nosi miski o 3 rozmiary większe niż ja. I inną, też o identycznych wymiarach, która nosi dokładnie taki rozmiar jaki wychodzi jej z kalkulatora. Pod którą z nas powinnam napisać ten kalkulator, co? ;) Odpowiedz Link
szarsz Re: :) 15.09.08, 13:23 the_mariska napisała: > Pod którą z nas powinnam napisać ten kalkulator, co? ;) No, a może być jeszcze weselej. Jestem ja i jest Nat.alka. Zupełnie inne wymiary pokazuje centymetr. I na którymś ze spotkań mierzyłyśmy: Rio 65H - jej za duże, mi ok. Polly 65H - mi dobre i jej dobre. Jej fason nie do końca pasował Tango plunge 65H - mi i-de-al-ne. Jej za małe. Cud? ;) Odpowiedz Link
kura17 Re: :) 15.09.08, 13:24 the_mariska napisała: > Ale kalkulator wylicza tylko rozmiar orientacyjny, tabelkowy, który > i tak trzeba zweryfikować w realu. no dokladnie - ja wlasnie opisalam, jak zweryfikowalam swoj ;) troche sie "tlumaczylam", bo najpierw wszystkie "nowe" zaprasza sie do watku rozmiarowego itp, a potem nagle czytam, ze, tak naprawde, nie trzeba sie kierowac watkiem rozmiarowym i tableka ;) moze i nie trzeba, ale od czegos trzeba zaczac. nie mozna "samemu dobrac stanika", jesli sie 32H nigdy na oczy wczesniej nie widzialo ;) jak sie juz "cos" zobaczy, to potem jest latwiej... Odpowiedz Link
szarsz Re: :) 15.09.08, 13:27 kura17 napisała: > troche sie "tlumaczylam", bo najpierw wszystkie "nowe" zaprasza > sie do watku rozmiarowego itp, a potem nagle czytam, ze, tak > naprawde, nie trzeba sie kierowac watkiem rozmiarowym i tableka ;) Eeeee, Kura, potem to trzeba _zweryfikować_ rozmiar zasugerowany w rozmiarowym na własnym prywatnym biuście. A nie nie czytać. Rozmiarowy to podpowiedź, od czego zacząć, właśnie dla takich, bo bryt. 32H na oczy nie widziały. Odpowiedz Link
butters77 Re: :) 15.09.08, 13:42 Kuro, piszesz dokładnie to samo, co ja:) > i Wy same zapraszacie wszystkie nowe forumki na poczatek do watku rozmiarowego, prawda?.. Otóż to - NA POCZĄTEK:) > bo najpierw wszystkie "nowe" zaprasza sie do watku rozmiarowego itp Oczywiście - NAJPIERW - bo to jest PUNKT WYJŚCIA do poszukiwań stanika. Pierwszy krok, początek, startowy etap:) > a potem nagle czytam, ze, tak naprawde, nie trzeba sie kierowac watkiem rozmiarowym i tableka ;) Doprawdy, Kuro, mam dość demagogii - powiedz mi proszę, gdzie dokładnie to przeczytałaś albo nie przedstawiaj fałszywych sądów. Napisałam wprost - że korzystanie TYLKO z sugestii rozmiarowego i kalkulatora jest ryzykowne. Każdy, kto jest chwilę na forum (a Ty jesteś już dość długo) nie ma wątpliwości, jakie jest moje zdanie na temat: zawsze SERDECZNIE ZACHĘCAM do skorzystania z pomocy w rozmiarowym, a NASTĘPNIE do starannych, samodzielnych poszukiwań i przejrzenia różnych wątków tematycznych. Możesz się z moim zdaniem zgadzać albo nie - ale nie wmawiaj mi, że ono jest inne. Odpowiedz Link
joankb Re: :) 15.09.08, 13:59 Zapraszamy dziewczyny do rozmiarowego - bo niby gdzie miałybyśmy je zapraszać? Wróżką nikt nie jest. A, że potem trzeba szukać, przymierzać, myśleć, radzić się - nic dziwnego. Miałam już ubrania 34 i 40, rajstopy 1 i 3-ki. Moja córka jest 3 cm ode mnie wyższa, wszystkie wymiary ma podobne (biust większy), a nie możemy nosić swoich ciuchów, w tym samym modelu pasują na nas różne rozmiary. Czym Ty jesteś taka zdziwiona? Odpowiedz Link
kura17 Re: :) 15.09.08, 15:33 joankb napisała: > Czym Ty jesteś taka zdziwiona? glownie zlym zrozumieniem mojej wypowiedzi... ... musze pocwiczyc, bo najwyrazniej talentu mi brak... ;) Odpowiedz Link
kura17 do Butters :) 15.09.08, 15:17 butters77 napisała: > > a potem nagle czytam, ze, tak naprawde, nie trzeba sie > kierowac watkiem rozmiarowym i tableka ;) > > Doprawdy, Kuro, mam dość demagogii - powiedz mi proszę, gdzie > dokładnie to przeczytałaś albo nie przedstawiaj fałszywych sądów. > Napisałam wprost - że korzystanie TYLKO z sugestii rozmiarowego i > kalkulatora jest ryzykowne. ok, moze nastapilo nieporozumienie. napisalas dokladnie tak (cytyt): "jeśli ktoś zamawia stanik tylko według sugestii z rozmiarowego i kalkulatora, to gratuluję mu odwagi:)" ja to zrozumialam tak, ze kupujac (nawet) swoj pierwszy stanik nie korzystamy z rozmiarowego i tabelki, tylko (mam wrazenie) z czegos do konca nie zidentyfikowanego (inaczej jestesmy odwazne). jesli zle zrozumialam, to chyba nie ma dyskusji. mi sie (od poczatku pobytu na LB) wydawalo, ze watek rozmiarowy i kalkulator to baza do kupna pierwszego stanika, a potem juz jego dopasowanie i rozmiar nastepnego szacuje sie po PRZYMIARCE tego pierwszego. ale po tym stwierdzeniu zacytowanym powyzej doszlam do wniosku, ze, bedac taka wlasnie odwazna, ktora kupila PIERWSZY stanik wg sugesti z watku rozmiarowego i kalkulatora, zrobilam cos "nagannego" i w dodatku jestem za to ganiona... ... niech i tak bedzie, tylko ja (dla siebie!) nie widze innej alternatywy - nie mam gdzie przymierzyc na miejscu, to sugeruje sie rozmiarowym, a potem dopiero, po przymierzeniu stanika, koryguje rozmiar, czasem wiecej, niz 1 raz. > Każdy, kto jest chwilę na forum (a Ty jesteś już dość długo) nie ma > wątpliwości, jakie jest moje zdanie na temat: zawsze SERDECZNIE > ZACHĘCAM do skorzystania z pomocy w rozmiarowym, a NASTĘPNIE do > starannych, samodzielnych poszukiwań i przejrzenia różnych wątków > tematycznych. > Możesz się z moim zdaniem zgadzać albo nie - ale nie wmawiaj mi, że > ono jest inne. z Twoim zdaniem opisanym powyzej zgadzam sie jak najbardziej - chyba moje posty o tym wlasnie swiadcza. ale Twoje zdanie, z tego watku, cytowane przeze mnie powyzej, sprawilo na mnie zupelnie inne wrazenie (ze jestem "odwazna", cokolwiek to naprawde nie znaczy, ze swoj pierwszy stanik kupilam wg watku rozmiarowego i tabelki; owszem w cytacie nie ma slowa "pierwszy", ale tez zdanie to, wg mnie, nie wyklucza pierwszego stanika). juz pisalam - moze nastapilo nieporozumienie - bo mam wrazenie, ze mamy podobne opinie. jesli Twoje zdanie oznaczalo to, ze nie mozna sie spodziewac, ze stanik dobrany wg watku rozmiarowego bedzie tym od razu pasujacym, to podpisuje sie pod tym i jest to oczywiste. cale to dlugasnie wyjasnienie pisze, bo zostalam (mam wrazenie) oskarzona o demagogie, a to ani mile, ani prawdziwe nie jest (tzn zadna demagogia nie byla moim celem). mam szczera nadzieje, ze to EOT :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: do Butters :) 15.09.08, 18:21 kura17 napisała: > ja to zrozumialam tak, ze kupujac (nawet) swoj pierwszy stanik nie korzystamy z > rozmiarowego i tabelki, tylko (mam wrazenie) z czegos do konca nie > zidentyfikowanego (inaczej jestesmy odwazne). A watki producenckie? A rozciagliwce i scisliwce, a duzo i malo miseczkowce? A lektura spisu tresci? Tak, jezeli ktos kupuje stanik tylko na podstawie rozmiarowego, np taka arabelke (ta arabelka nie jest bezaposrednio do Ciebie, tylko taki przyklad), i potem jest zdziwiony ze misezki zle i jeszcze obwod za duzy, to ja gratuluje odwagi :) Odpowiedz Link
kura17 Re: do Butters :) 15.09.08, 18:41 ja akurat w rozmiarowym spytalam o konkretny model ;) a tak powaznie, to oczywiscie najpierw poczytalam o konkretnych modelach na forum. ale to wydaje mi sie naturalne. a u mnie roznica miedzy wyliczonym i prawdziwym rozmiarem, dla, ponoc "klasycznej" polly, to roznica 3 misek - 32hh i 32g... duzo ;) ale to nic, polly 32g duuuuzo mniej zabudowana za to :) Odpowiedz Link
butters77 Co do kalkulatora... 15.09.08, 13:51 ...to dodam jeszcze, że nawet jeśli ktoś zajrzy wyłącznie tam, znajdzie jasną informację: "Pamiętaj, że rozmiar wyliczony przez ten kalkulator nie jest stuprocentowymwyznacznikiem . Każda z nas się różni i jest sporo indywidualnych cech, z powodu których niektóre z nas potrzebują trochę większej/mniejszej miseczki, lub trochę węższego/luźniejszego obwodu. Rozmiar, który znajdziesz tutaj będzie jednak dobrym punktem wyjścia do dalszych stanikowych poszukiwań." (a obok linki do Stanikomanii, krótki przewodnik doboru biustonosza itp.) Słowem - niezmiennie polecam CZYTAĆ i SZUKAĆ:) A na ile uda się nam, aktywnym lobbystkom, pomóc naszymi radami - na tyle robimy to z przyjemnością:) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: :) 15.09.08, 14:35 kura17 napisała: > troche sie "tlumaczylam", bo najpierw wszystkie "nowe" zaprasza sie do watku > rozmiarowego itp, a potem nagle czytam, ze, tak naprawde, nie trzeba sie > kierowac watkiem rozmiarowym i tableka ;) Wątek rozmiarowy i tabelka to jedyny sensowny początek poszukiwań, zwłaszcza, jeśli nie ma się pod ręką stacjonarnego sklepu i brafiterki. Natomiast zawsze piszemy, że rozmiar wyliczony z tabelki wcale nie musi być dobry i że każdy stanik trzeba mierzyć i oceniać na własną rękę. Odpowiedz Link
kura17 oswiecilo mnie 15.09.08, 18:56 oswiecil mnie dopiero post Agrafki... o tym watku producenckim itp... kurcze, dla mnie jest oczywiste, ze zanim cos kupie "w ciemno", bez mierzenia, to zbieram maksimum informacji... rowniez o stanikach, w watku producenckim wlasnie... i dopiero wg tego dopasowuje mniej-wiecej rozmiar z kalkulatora/watku rozmiarowego SAM watek nie wystarczy... ... ale dla mnie bylo jasne od poczatku - dokladnie to, co mowila Butters i inne ;) ... ja chyba durna jestem, ze teraz to do mnie dotarlo... po prostu za duzo rzeczy wzielam za "normalne" ;) sorry za nieporozumienia Odpowiedz Link
marcelowypotwor Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 16:58 czesciej dowiaduje sie jaki rozmiar jest dla mnie zly (mnostwo nietrafionych zakupow) ale to tez jakas wiedza poza tym dzieki forum mam staniki o niebo lepsze niz wczesniej, nawet jezeli nie sa idealne, no i wiem jak szukac tych idealnych Odpowiedz Link
martulka_s Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 18:16 Ja znalazłam sobie, matce, siostrze i kilku(nastu) koleżankom ; ) Odpowiedz Link
matylda07 Re: Kto znalazł swój romiar? 15.09.08, 19:05 Znalazłam, dzięki poradom w wątku rozmiarowym, dzięki lekturze wątków producenta. Cały czas biust mi się zmienia, ponieważ niedawno dowiedziałam się o ty, ze noszę niewłaściwy rozmiar, migracja jest w toku. Odpowiedz Link