zazulla 10.07.09, 19:55 Opinie o sklepie www.swiatzmyslow.com/. Wlascicielka - vinnica.pl. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja_sara Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 20:26 Błędy ortograficzne, liczne literówki, i to już na pierwszych stronach sklepu, jakoś zniechęcają mnie do dalszych "zmysłowych" poszukiwań i zakupów :-( Odpowiedz Link
normalna_ja Vinnica, małe spostrzeżenie :) 10.07.09, 20:28 czy można zmienić 'codzień' na 'co dzień'? pytam, ponieważ to wyrażenie piszemy oddzielnie :) nie chcę urazić i jeśli to uczyniłam - przepraszam, ale chyba lepiej będzie wyglądało bez błędu :)). pozdrawiam i życzę sukcesów! sklep bardzo ładnie się prezentuje Odpowiedz Link
milstar Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 21:31 Klikam w nazwę sklepu - pojawia się nic nie mówiące intro, które w połączeniu z nazwą sklepu może sugerować stronę z rozebranymi panienkami. OK, pomijam intro. Klikam dalej - na pierwszym planie rozebrana pani w pozie "weź mnie" - skojarzenia j.w. Klikam na Panache: na pierwszym planie oprócz w/w pani widzę... broszkę, a niżej katalogi. Klikam w bieliznę codzienną i co widzę? Katalogi Odechciewa mi się dalszego szukania Odpowiedz Link
milstar Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 21:34 I nie podoba mi się to, że w kategorii "Naklejki na sutki" jest modelka w Antoinette. Masz zgodę autorów czy Frei na wykorzystanie tego zdjęcia? Odpowiedz Link
indigo-rose Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 22:25 Nie tylko w tej, 4 inne kategorie ("Woreczki do prania" itd.) to Antoinette, komplet w wersji czarno-białej, taki jak tu: www.intimo4you.com/_,k16/Biustonosz_Antoinette_Porcelain,t9.html nawet łokieć tak samo zasłania :) Odpowiedz Link
jul-kaa Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 22:49 "Transparentna taśma klejącadwustronna do odzieży !!! Spadają ramiączka ? Luźny dekolt w sukience ?Przemieszczająca się bluzka ? Już nie !!! Pomoże Tobie dwustronna taśma klejącado odzieży firmy Soyelleiw końcu poczujesz ulgę długość taśmy to ok.10 metrów" pisownia oryginalna. jeszcze raz oferuję pomoc w zredagowaniu treści opisów. Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 10.07.09, 23:10 Szczerze - nic bym nie kupiła.. ba, po minucie wyszłabym z tej strony i starała się o niej zapomnieć. Na stronie znaleźć można liczne błędy ortograficzne, interpunkcyjne, stylistyczne - mój młodszy brat zrobiłby ją lepiej. Vinnico, nie chcę Cię urazić ale poproś kogoś o korekty opisów, błędy walą po oczach. Zdecyduj się, czy używasz polskich znaków czy nie. Nie wygląda to najlepiej, gdy w zdaniu jeden wyraz ma "ogonki" a drugi nie. Odpowiedz Link
cavova Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 00:20 po pierwsze - brak wyszukiwania po rozmiarze. totalnie zniechęca do zapoznania się z ofertą sklepu. nie chce mi się za każdym razem sprawdzać, czy dany biustonosz jest w moim rozmiarze, wyszukanie tylko tych które są ułatwia sprawę. w ogóle wyszukiwarka jak na razie słaba. po drugie - wygląd strony, a konkretnie ta grafika u góry strony. jest koszmarna. "seksi laska" wyginająca się na krześle i odbijająca się w paskudnie kiczowatym lustrze. szkoda, bo poza tym strona mogłaby się podobać, pasuje mi ten róż do sklepu z bielizną. po trzecie - fatalnie zredagowane opisy produktów - niezbyt zgrabne stylistycznie, niechlujnie napisane, brak spacji po znakach interpunkcyjnych, gubienie tychże znaków oraz ogonków. w dziale "o sklepie" niekończące się wielokropki w co drugim zdaniu. (wielokropek powinien mieć 3 kropki). o ile słaba wyszukiwarka, wygląd, różne niedociągnięcia są zrozumiałe, bo strona dopiero startuje, to warstwę tekstową można było zrobić w miarę porządną od razu. po czwarte - wykorzystanie zdjęć bielizny freyi, której nie ma ofercie sklepu w katalogu. poza tym widzę też plusy - dużo akcesoriów, dodatków do bielizny, środki do prania bielizny etc. bieliźniane foremki do ciasta mnie rozwaliły, nie wiedziałam, że coś takiego jest :) jak na razie jest tylko bielizna panache. jakich innych firm można się spodziewać? Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 15:23 cavova napisała: > "seksi laska" wyginająca się na krześle i odbijająca się > w paskudnie kiczowatym lustrze. W dodatku ona się nie odbija jak należy. Coś jest nie tak z kątami padania i odbicia. Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 13:43 Vinnica przedstawiła nam swój sklep na początku czerwca. Dziewczyny już wtedy zwróciły uwagę na błędy, słabą wyszukiwarkę, nadmierne używanie wielokropków. W ciągu miesiąca nic się nie zmieniło - właścicielce chyba nie za bardzo zależy na naszych uwagach. Mnie ciekawi jedno, czy na stronie sklepu nie powinny być jakieś podstawowe informacje o sklepie typu adres, telefon, REGON ? Odpowiedz Link
agafka88 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 14:12 agus2412 napisała: > > Mnie ciekawi jedno, czy na stronie sklepu nie powinny być jakieś podstawowe > informacje o sklepie typu adres, telefon, REGON ? O tym już pisałam kilka raz w poprzednim wątku. Osobiście na razie odradzam kupowania w tym sklepie dopóki nie pojawią się podstawowe dane. W razie jakichkolwiek kłopotów - szukaj wiatru w polu... Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 14:40 agafka88 napisała: > O tym już pisałam kilka raz w poprzednim wątku. Osobiście na razie odradzam > kupowania w tym sklepie dopóki nie pojawią się podstawowe dane. > W razie jakichkolwiek kłopotów - szukaj wiatru w polu... "Na podstawie Ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (art. 2 ust. 1), istnieje możliwość dokonania zwrotu zakupionego towaru w terminie 10 dni zgodnie z art.10 ww. ustawy. Jednocześnie informujemy, że w celu dokonania zwrotu niezbędne jest skontaktowanie się z naszym działem obsługi klienta pod adresem www.swiatzmyslow.com" To nie jest żaden adres. A brak możliwości po prostu odesłania produktu brzmi niepoważnie. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 14:50 -brak podstawowych danych firmy, w dziale zakupy w okolicach Siedlec jest podana mozliwosc umowienia sie na telefon (sa nawet podane godziny w ktorych mozna sie kontaktowac) tylko, ze brak numeru tego telefonu! -nawet w wyszukiwaniu zaawansownym nie ma szukania po rozmiarach-z zalozenia nie szukam niczego w takich sklepach, nie mam czasu na mozolne wchodzenie w kazdy model stanika i sprawdzanie czy jest w moim rozmiarze -nie ma podanych kosztow wysylki! -zasady zwrotow sa sformuowane niejasno, nie ma slowa o wymianach i ich zasadach, o tym czy jest dolaczony formularz zwrotu lub wymiany do przesylki -to sa zakupy przez siec i trzeba sie nastawic, ze sila rzeczy zwroty i wymiany beda chlebem powszednim sklepu -o literowkach, bledach ortograficznych, naduzywaniu wielokropkow juz bylo, ja tylko dodam -w prywatnej korespondencji i na forach mam slabosc do naduzywania emotikonow -moje prawo ;), ale w sluzbowej korespondencji ich nie uzywam, te wielokropki naprawde utrudniaja czytanie i odbior :(. Vinnico nie gniewaj sie ale to nie ma byc Twoj blog a komercyjny sklep. Jesli zalezy Ci na klientach jak najszybciej popros kogos o korekte wpisanych tekstow. Uwaga calkiem subiektywna nie podoba mi sie jezyk jakim sa opisane modele -przydaloby sie mniej ozdobnikow typu "Propozycja na długie szalone wieczory, których w czasie karnawału nie powinno zabraknąć. Ekskluzywna propozycja, Masqerade jesien /zima 2009" a wiecej konkretow o danym modelu. No i na sam koniec-troche glupio brzmi zaproszenie do zakupow gdy tymczasem...nic jeszcze nie mozna u Ciebie kupic. Owszem w innych sklepach zdarza sie, ze jest wyraznie wyodrebniony dzial zapowiedzi i podana informacja o mozliwosci skladania zamowien z wyprzedzeniem ale nie dotyczy to 100% asortymentu sklepu. :( Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 14:59 "Miękki biustonosz typu plunge, z kolekcji Cleo... do głębokich dekoltów, w modnym świezym i młodzierzowym kolorze daj sie poniesc wariacji tego lata. Olśnij wszystkich i poczuj ze młodość i zabawa idą w parze." Pisałam wyżej - zdecyduj się, czy używasz polskich znaków czy nie. Słownik ortograficzny do ręki albo zmykaj na so.pwn.pl/ Co to za wyraz "młodzierzowy"? Vinnico, bierz się w garść i poprawiaj, poprawiaj.. Odpowiedz Link
agafka88 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 15:31 Ja chciałam zapytać, jakie staniki są dostępne JUŻ w tym sklepie? Bo jak na razie trafiałam tylko na takie z dostępnością w sierpniu lub październiku. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 16:14 Moje uwagi odnośnie literówek, wyglądu strony, itd opisałam tutaj: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,87436656,97704715,Re_bledy_bledy_i_bledy_.html Teraz jeszcze kilka komentarzy: Znalazłam model (jeden ze, zdaje się, bardzo nielicznych) dostępny w 24h. Ok, klikam i sprawdzam. Wada pierwsza: Mam okienko "dostępne w 24H" i tam trzy rozmiary. Wybieram jeden z nich. Po co w takim razie pod spodem dwa kolejne okienka ("rozmiar miseczki" i "rozmiar pod biustem") skoro rozmiar wybrałam wyżej? Ale w porządku, przyjmijmy że po to, że w pierwszym okienku mam sobie tylko obejrzeć co jest w magazynie, a nie wybierać cokolwiek (w takim wypadku sugerowałabym wypisać dostępne rozmiary w inny sposób, rozwijany suwak sugeruje, że w tym okienku masz wybrać to, co kupujesz, a nie tylko sobie obejrzeć). Ustawiam jeszcze raz ten sam rozmiar i idę dalej. Oho, kolejny problem. Przed chwilą wybrałam ten rozmiar jako jeden z dostępnych od ręki. Teraz w koszyku widzę: "Sasha*** - dostępne w 24 h 70F" A pod spodem: "Produktów zaznaczonych sybolem *** nie ma aktualnie na magazynie w wystarczającej ilości. Możesz wykupić te które mamy, a brakującą ilość wyślemy najszybciej jak to tylko możliwe." Ta "wystarczająca ilość" to jeden, bo tyle sztuk zaznaczyłam. Więc jak w końcu - jest stanik, czy go nie ma? Pomijając błędy (W magazynie, a nie NA nim, wyślecie BIELIZNĘ, a nie jej ilość) - w interesach nie mówi się "najszybciej jak to możliwe". Podaje się termin! Rozumiem, że nie jesteś w stanie powiedzieć kiedy dokładnie wyślesz brakujące produkty - wtedy umieszcza się formułkę typu "Brakujące produkty wyślemy najszybciej, jak to możliwe, nie później niż po upływie czternastu dni od daty zamówienia" czy cokolwiek takiego. Bo takie "najszybciej jak możliwe" bez określenia żadnego terminu może równie dobrze oznaczać, że mam czekać na stanik siedem lat, bo w końcu nikt nie mówił, że możliwe będzie to wcześniej. Nie wiem jak z możliwymi błędami przy dalszym robieniu zakupów, jak dla mnie bezpieczeństwo sklepu przedstawia się bardzo wątpliwie, a następny krok wymaga już rejestracji, czyli podawania swoich danych, dlatego nie sprawdzałam dalej, usunęłam stanik z mojego koszyka i już. Szczerze mówiąc sklep robi na mnie coraz gorsze wrażenie. Literówki, błędy, itd - to może być wyraz pośpiechu czy niedoświadczenia (wolę taką interpretację niż uznanie, że to wyraz braku szacunku dla klientek). Ale sklep, w którym można założyć konto i przelać pieniądze za bieliznę, a nie można dostać stanika, ani poznać danych osoby, z którą zawiera się transakcję, ani nijak się z nią skontaktować - to dla mnie po prostu niebezpieczne, nie zaryzykowałabym zakupów w takim miejscu. Vinnico, nie piszę tego po to, żeby Cię oczerniać czy podejrzewać, po prostu przedstawiam jak z punktu widzenia klientki wyglądają zakupy w takim sklepie - po prostu niebezpiecznie. Nie wątpię, że wprowadzisz poprawki, które pozwolą potencjalnym klientkom ufać, że podawanie swoich danych w Twoim sklepie i przelewanie pieniędzy za bieliznę nie jest niebezpieczne. Odpowiedz Link
limonka_01 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 11.07.09, 18:03 Strona z polityką bezpieczeństwa jest nie uzupełniona. Sklep nie określił do czego się zobowiązuje w ramach zapewnienia bezpieczeństwa transakcjom oraz danym osobowym klientów. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 11.07.09, 18:31 Nie ja sama robiłam sklep zleciłam to komuś, zapłaciłam grubą kase i sumie nie dam rady tego poprawić. Wyszukiwarki nie zrobiłam przepraszam, mój bład nie bedzie jej gdyż nie jestem specem od pisania autorskich sklepów. Czytam wszystkie opinie i nie obrażam sie na nikogo choć zdecydowanie, bardzo załuje, że napisałam, że kończe prace i oddaje sklep w takim stanie i wiele z was niepozostawiło na mnie suchej nitki ,mój błąd i niepotrzebnie wogule sie teraz z tego też tłumacze. Ciesze sie choć z kliku pozytywów. Ucze sie na bierząco poprawiać to co jest do poprawiania. Nie ze wszystkim jestem w stanie sobie poradzic przez miesiąc byłam chora i mimo tego pracowałam nad tym sklepem i nadal nad nim pracuje, nie odpowiadam jak to niektóre z was sugerowały tylko dlatego że nie mam na to czasu. Wybaczcie ze tak powiem ale jesli nie checie kupować w sklepie to nie musicie, nikogo nie zmuszam. Nie podoba sie, to macie inne, lepsze , bardziej wam odpowiadaja.Nie macie do tamtych zastrzeżen ok ja sie nie obraże. Jak ktoś bedzie chciał u mnie kupić to kupi mimo tego co tu napisano. Macie dużo innych alternatyw ja po za tym nie zakładałam tego wątku bo uważam, że nie jest on potrzebny . Jak bym chciała to bym sama go założyła. Ktoś inny to zrobił. Cóż na wiele spraw nie mam wpływu. Jak znam życie to nawet za to co teraz napisałam w/w też pewnie dostane po głowie. Cóż łatwo jest myśle sadzić człowieka po błądach ortograficznych i na tym sie skupić. Moim bładem było, że niesprawdziłam tego wszystkiego pod wzgledem ortograficznym ale jak ktoś wie co to jest dyslekcja napewno nie jest to ignoranctwo klientów. Ok poprawiam to co sie da... to co nie jestem w stanie nie poprawie.... i wybaczcie.......... Odpowiedz Link
limonka_01 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 11.07.09, 19:01 Vinnico, to nie jest kwestia podobania się czy nie podobania. Dostałaś tutaj dużo informacji, co trzeba poprawić, aby było lepiej. Chyba, że nie zależy Ci na tym i zaliczanie Twojego sklepu do kategorii lepszych lub kiepskich jest dla Ciebie bez znaczenia. Rady i opinie z forum masz za darmo, podane w dobrej wierze, w celu podniesienia jakości Twojego biznesu. A, i jeszcze jedna rzecz - pomysł na oprawę graficzną sklepu jest wg mnie rewelacyjny. Odpowiedz Link
kk345 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 11.07.09, 19:03 Wiesz co? Podejście, pt. "jesli nie checie kupować w > sklepie to nie musicie, nikogo nie zmuszam" jest tak masakrycznie nieprofesjonalne, że aż mnie zatkało. Dziewczyny próbują Ci wskazać, co powinnaś poprawić, by stać się właścicielką dobrze zorganizowanego, mającego szansę na sukces sklepu, a Ty wyjeżdżasz z takim tekstem? Rynek bezlitośnie weryfikuje nieprofesjonalnych sprzedawców, z takim nastawieniem nie wróżę Ci raczej powodzenia w biznesie. Jeśli zleciłaś komuś pracę, a on wykonał ją byle jak - co widać- to chyba powinnaś zareklamować usługę i żądać poprawienia błędów? Klienta nie interesuje, kto tak sfuszerował robotę, tylko po prostu trzaska wirtualnymi drzwiami i wychodzi z Twojego sklepu. Stać Cię na utratę klientek z tak głupiego powodu? Wyszukiwarka rozmiarów jest NIEZBĘDNA, nie wymagamy, byś pisała ją sama, są ludzie, którzy to zrobią za niewielką opłatą. Bez niej sklep jest dla mnie i dla wielu z nas bezużyteczny. Wątek o Twoim sklepie pojawił się na forum z tego samego powodu, z jakiego opisane są tu wszystkie nowe sklepy, potencjalnie sprzedające naszą rozmiarówkę - nie masz na to wpływu, to forum decyduje, co omawiamy. Bardziej niepokoiłoby mnie na Twoim miejscu, że jak na razie wszystkie opinie o Twoim sklepie są negatywne, lub, w najlepszym razie neutralne. I znów zapytam: stać Cię na taki negatywny PR? Czy nie powinnaś raczej stawać na głowie, by zatrzeć pierwsze fatalne wrażenia i spróbować przekonać do siebie potencjalne klientki? Tak przynajmniej robi się w prawdziwym biznesie... Masz tu darmową reklamę, dlaczego z niej nie korzystasz, tylko się obrażasz na forum? A na marginesie: po mnóstwie uwag o błędach ortograficznych, jakie ronisz, w Twoim najnowszym poście aż się od nich roi. Czy nie możesz pisać postów choćby w Wordzie, sprawdzić automatem pisownię i dopiero potem je tu przeklejać? Odpowiedz Link
landora Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 11.07.09, 21:41 Dysleksja nie jest wymówką - jest możliwość sprawdzenia pisowni w Wordzie, jest taka możliwość także w Firefoxie. Nie kupiłabym nic w sklepie, w którym opisy produktów są pełne błędów. Rozumiem to jako lekceważenie klienta. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 11.07.09, 22:00 > Czytam wszystkie opinie i nie obrażam > sie na nikogo choć zdecydowanie, bardzo załuje, że napisałam, że > kończe prace i oddaje sklep w takim stanie i wiele z was > niepozostawiło na mnie suchej nitki Vinnico, dlaczego odbierasz wszystko jako atak personalny? Ja (a myślę, że inne dziewczyny też!) nie pisałam moich postów po to, żeby "dać Ci po głowie". Próbujemy Ci wskazać co zrobić, żeby Twój sklep stał się naprawdę fajny i żebyśmy chciały w nim robić zakupy. To nie jest dawanie po głowie, tylko praktyczne rady. Oczywiście jeśli nie chcesz naszej pomocy, to nie zmusimy Cię do jej przyjęcia, ale może lepiej nie odbierać wszystkiego jako ataku, tylko postarać się wykorzystać to, żeby rozwinąć sklep? Włożyłaś w niego na pewno dużo pracy, chyba warto doprowadzić to do końca tak, żeby sprawiał naprawdę dobre wrażenie. Odpowiedz Link
butters77 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 12.07.09, 00:24 besame.mucho napisała: > Vinnico, dlaczego odbierasz wszystko jako atak personalny? Ja (a > myślę, że inne dziewczyny też!) nie pisałam moich postów po to, żeby > "dać Ci po głowie". Próbujemy Ci wskazać co zrobić, żeby Twój sklep > stał się naprawdę fajny i żebyśmy chciały w nim robić zakupy. To nie > jest dawanie po głowie, tylko praktyczne rady.(...) Włożyłaś w niego na pewno dużo > pracy, chyba warto doprowadzić to do końca tak, żeby sprawiał > naprawdę dobre wrażenie. Podpisuję się pod tym obiema rękami:) Odpowiedz Link
grenlandia33 Droga Vinnico :) 12.07.09, 11:05 Absolutnie nie mialam zamiaru dac Ci po glowie. Zwroc uwage, ze poswiecilam (podobnie jak inne dziewczyny)swoj prywatny czas zeby pochodzic po sklepie, poczytac rozne zakladki i dac Ci rzetelna informacje co jest nie tak-sama o to prosilas w poprzednim watku. W sumie latwiej i szybciej byloby wzruszyc ramionami i nigdy wiecej na strone Twojego sklepu nie zajrzec. Ale sprawiasz wrazenie osoby pelnej zapalu, ktora sie zaangazowala i ktorej warto pomoc. W takim stanie jak teraz NIKT w Twoim sklepie nic nie kupi (pal szesc te literowki,ale brak danych firmy: adresu, regonu numeru telefonu, jasnych zasad zwrotow i wymian, kosztow przesylki- na razie uniemozliwia rejestracje i proby zakupu) i bedziesz sie dziwic dlaczego zostalas z towarem i zamrozona (nie mala przeciez)kasa. Odpowiedz sobie sama jesli robisz zakupy bielizny w necie czy zrobilabys je w takim sklepie jak Twoj??? Przelalabyc pieniadze calkowicie anonimowej osobie, z ktora jedyny kontakt jest przez formularz??? Nie wiedzac czy mozesz zwrocic (i na jaki adres) niepasujacy stanik?? Osoba, ktora robila strone zwyczajnie Cie oszukala-odwalajac potworna fuche. Nie jest za pozno. Bierz za leb tego "speca" i niech poprawia co skopal. A Lobby naprawde moze dac Ci darmowa reklame o duzym i stale powiekszajacym sie zasiegu- skorzystaj a wszyscy zyskaja:) Trzymaj sie i dobrego dnia:) PS mnie sie akurat grafika i intro podobaja-sa inne niz w duzej czesci sklepow. Juz sa sam brak rozu masz u mnie wieelkiego plusa :) Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Droga potencjalne klientki :) 12.07.09, 22:56 Witajcie!!!! Dziękuje za wszelkie sugestie dotyczące strony Świat Zmysłów. Faktycznie nie zawsze umiem zauważyć coś, co źle funkcjonuje i dziękuję za wszelkie uwagi dotyczące mankamentów, które są zauważone przez większość z was.;) Staram się sie na bieżąco robić poprawki. Pojawiło się kilka nowych rzeczy. Np. polityka poufności i poprawiony regulamin. W obydwu rzeczach pojawił się sie adres do korespondencji tak jak większość z was prosiła. Jestem w trakcie rozmów z koderem na temat wyszukiwarki oraz poprawiałam narazie pewnie nie znacznie, ale jednak błedy w stanikach na codzień. Postaram się sie, aby wszelkie dane dotyczące sklepu też znalazły sie na stronie narazie jednak nie wiem jak i gdzie to umieścić. Niedługo wszystko będzie mam nadzieje dobrze i sklep zacznie pełną parą funkcjonować. Narazie tyle. Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuję ;-D Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Droga potencjalne klientki :) 12.07.09, 23:36 vinnica.pl napisała: > Dziękuje za wszelkie sugestie dotyczące strony Świat Zmysłów. Nie ma sprawy. I miło, że wyeliminowałaś wielokropki. > Pojawiło się kilka nowych rzeczy. > Np. polityka poufności i poprawiony regulamin. > W obydwu rzeczach pojawił się sie adres do > korespondencji tak jak większość z was prosiła. Ale nam chodziło nie tylko o adres, ale też o określenie sprzedawcy. Samo "Świat Zmysłów" nie wystarczy - powinno być np.: Anna Kowalska prowadząca działalność gospodarczą jako / pod firmą Świat Zmysłów albo Świat Zmysłów sp. z o. o. w Siedlcach albo Świat Zmysłów Zakład Budżetowy m. st. Warszawy ;-) I chyba najsensowniej byłoby wpisać to do działu kontakt. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Drogie potencjalne klientki :) 12.07.09, 23:47 Witam!!!! Wszystko w swoim czasie...... pozdawiam i miłej nocki zycze..... Odpowiedz Link
anka-ania Re: Droga potencjalne klientki :) 13.07.09, 10:00 vinnica.pl napisała: > Postaram się sie, aby wszelkie dane dotyczące sklepu też znalazły > sie na stronie narazie jednak nie wiem jak i gdzie to umieścić. Najprościej sprawdzić, jak poradziła sobie z tym konkurencja. ;) PS Twój post czytało się tym razem niemal bez bólu i nie trzeba było domyślać się "co autor miał na myśli". ;) Odpowiedz Link
zazulla Re: Droga potencjalne klientki :) 13.07.09, 10:26 anka-ania napisała: > PS Twój post czytało się tym razem niemal bez bólu i nie trzeba było domyślać się "co autor miał na myśli". ;) Tez o tym pomyslalam :) Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Droga potencjalne klientki :) 15.07.09, 22:20 Witam!!! Na stronie pojawiło się trochę zmian zgodnie oczekiwaniami waszymi pojawiła się obszerny kontakt wraz danymi. Będzie za tydzień już wyszukiwarka, co ucieszy myślę wielu. Poprawiłam już jak wspomniałam we wcześniejszym poście błędy, literówki itd. Dodałam dział dostępne 24 godziny, który teraz będę chciała uzupełnić. Więc myśle, że za tydzień po porawkach zapraszam na zakupy... cały czas jednak pracuje nad sklepem i prosze o wyrozumiałość... Odpowiedz Link
milstar Re: Droga potencjalne klientki :) 16.07.09, 17:27 Zauważyłam dane do kontaktu. Popraw jeszcze średnik po REGONIE na dwukropek i będzie idealnie Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Drogie potencjalne klientki :) 20.07.09, 19:39 Witam!!!!! Właśnie uaktualniłam ofertę dostepną 24H zapraszam na zakupy??? Przeglądarka niestety jest narazie jeszcze niedostepna jak tylko bedzie dam znać ... Pozdrawiam.... Odpowiedz Link
chromole Re: Drogie potencjalne klientki :) 21.07.09, 00:33 Ma Pani szczególny sposób pisania. Nie chcę niepotrzebnie krytykować, ale obowiązują nas jakieś zasady interpunkcji i koszmarnie irytująca jest liczba wykrzykników...czuję się jakby ktoś na mnie krzyczał ;/ ale najwyraźniej tak ma być znaki zapytania też są w ilości heh ;) Ale jednej rzeczy chyba nie zrozumiem...skąd u Pani tyle wielokropków? Czy ktoś kiedyś powiedział Pani, że tak ma być? Że tak jest lepiej? Niech mnie ktoś skarci jeżeli przesadzam, ale dla mnie to z lekka dziwne jest. Gdyby dostała maila gdzie w odp. zdania się kończą ... to odpuściłabym sobie zakupy, dlaczego? Bo miałabym wrażenie, że piszę z 16 letnią dziewczyną a może nawet przesadziłam 13 byłaby lepsza. Ale vinnica.pl napisała, że przecież moge kupować w innych sklepach ;) Odpowiedz Link
fairuza Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 22.07.09, 19:48 Dysleksja (a nie dyslekcja) - rozumiana jako trudności w czytaniu, przejawiające się zaburzeniami tempa i techniki czytania, jak i stopnia rozumienia treści. Używanie terminu "dysleksja" do określenia kłopotów z czytaniem zwiększa bałagan w terminologii, jednak tak się niezbyt szczęśliwie przyjęło. Pisanie z błędami ortograficznymi to dysortografia, więc uważam że Pani vinnica kiepsko się tłumaczy :( i jest to jednak ignorancja w stosunku do klienta skoro Pani nie odróżnia dysleksji od dysortografii. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 10:16 Jesli chodzi wszukiwarkę to nalezy wejść w zaawansowane wyszukiwanie, potem odnaleść parametry i wpisywać 70,G,czarny wtedy napewno coś wyszuka ja tak wpisałam i nie było problemu, prepraszam inaczej tego sie nie da zrobić tak to działa. Juz o tym wspominałam to sklep autorski i niektórych rzeczy nie da się tak poprostu wprowadzić... trzeba zrobić tak jak jest to opisane . Za utrudnienie przeraszamy Odpowiedz Link
chromole Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 10:38 Vinnico skoro ktoś robił Ci autorski sklep i nie jest w stanie wprowadzić wyszukiwarki najprostszej i najbardziej funkcjonalnej dostępnej wszędzie to temu komus sie nie chce albo nie chce pomyslec jak to zrobić! Każdy powtarzam każdy ceniony programista jest to w stanie zrobić, skąd to wiem? Prowadze od dwóch lat sklep internetowy i wg mnie Twoj sklep poza grafika nie dorasta do piet rozwiazaniom pudelkowym darmowym, przykro mi, ale taka jest prawda. Napisalas kiedys ze sklep słono kosztował ja wiem ze to boli ale obawiam sie ze przeplacilas. vinnica.pl napisała: > Jesli chodzi wszukiwarkę to nalezy wejść w zaawansowane > wyszukiwanie, potem odnaleść parametry i wpisywać 70,G,czarny wtedy > napewno coś wyszuka ja tak wpisałam i nie było problemu, prepraszam > inaczej tego sie nie da zrobić tak to działa. > > Juz o tym wspominałam to sklep autorski i niektórych rzeczy nie da > się tak poprostu wprowadzić... trzeba zrobić tak jak jest to > opisane . > > Za utrudnienie przeraszamy Odpowiedz Link
kk345 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 22:55 Pisałam Ci to już wcześniej, ale mi nie odpowiedziałaś...więc powtórzę: jako klientka nie mam zamiaru kombinować z dziwaczna wyszukiwarką, skoro w całej masie innych sklepów mam łatwe w obsłudze, przyjazne wyszukiwarki po rozmiarze. Tak więc automatycznie skreślam taki sklep i mam niemiłe wrażenie, że zrobią to także inne zainteresowane. Z góry zastrzegam, że nie ma to nic wspólnego z tym, czy Cię lubię i czy się na Ciebie uwzięłam. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 10:20 fairuza prosze nie czepiaj się drobiazgów. Dyslekscja to ogólnie przyjęte określenie pewnych niedomagań.Poświeciłam temu ok 2 lata mojego życia. Wiem co to jest i prosze się nie czepiać.... Odpowiedz Link
fairuza Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 10:31 Nie czepiam się droga Vinnico tylko stwierdzam fakt, że nie rozróżniasz pojęć, którymi się posługujesz. Ciekawe, że ostatnio jest wręcz wysyp osób z dysleksją/dysortografią i to potwierdzoną świadectwem lekarskim, które są wydawane szczodrze przez lekarzy (bez sprawdzenia np. czy dana osoba zna zasady ortografii, naprościej powołać się na chorobę - pisze tutaj o tych osobach a nie o Pani oczywiście). Odpowiedz Link
jul-kaa Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW - życze miłego dnia.......... 23.07.09, 10:34 vinnica.pl napisała: > Wiem co to jest i prosze się nie czepiać.... > Skoro wiesz, to to pewnie też wiesz, że między innymi dla takich jak Ty, są rozmaite automatyczne poprawiacze tekstu. Jak ja napisze "dyslekscja", to mi się podkreśli na czerwono. Szacunek do czytelnika (a w Twoim przypadku potencjalnego klienta) każe mi to poprawić. Jeśli chodzi o mnie, to spaliłaś się już całkowicie. Nie tylko jesteś niekompetentna, ale i niereformowalna. I jeszcze nieuprzejma. Ale chyba w ogóle Lobby się całym sobą uwzięło na Ciebie i na brafittera, na którego imprezie będziesz promować swój biznes. Złe, niedobre Lobby! Odpowiedz Link
butters77 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 12.07.09, 00:19 Moim zdaniem intro fajne, ale też nie widzę związku między nim a asortymentem sklepu;) Londyn, bo "brytyjczyki"?;) Co do błędów, to nie będę powtarzać wypowiedzi dziewczyn - podkreślę tylko, że profesjonalna korekta to rzecz bardzo pomocna:) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 12.07.09, 08:49 Wchodzę na pierwszy z brzegu stanik - Panache Eliza. Jest zdjęcie tylko fioletowego (oberżyna ;)), w opisie jest o tym kolorze, tymczasem w wyborze kolorów mamy: - ivory - ivory (podwójnie :O) - black - oberżyna Co dziwne, rozmiary dostępne w 24h nie zmieniają się w zależności od wybranego koloru, czyli mogę dodać do koszyka Elizę z jesiennej kolekcji i z dostępnością 24h. Oczywiście, gdy już przejdę do strony koszyka, spotyka mnie to samo, co besame: trzy gwiazdki, że towar jest niedostępny. Uważam, że osoba, której zleciłaś stworzenie tego sklepu nawaliła totalnie i powinnaś reklamować tę usługę. I tu już nie chodzi o stylistykę czy błędy, chodzi o działanie sklepu. Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 08:33 Oczywiście na spisanie treści "Bezpieczeństwo" z innego sklepu uzyskałaś zgodę? Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 13:23 Asortyment lepszy, opisy faktycznie poprawione, proszę poprawić jeszcze "Antionette", bo daje po oczach ;) Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 13:29 To fakt, z dnia na dzień sklep robi się coraz bardziej przyjazny dla klientow! Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 13:29 Ten opis woła o pomstę gdziekolwiek :P swiatzmyslow.com/product_info.php?cPath=53_154&products_id=335 Nigdy bym nie kupiła czegoś opisanego w ten sposób. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 13:47 Pomijając permanentny brak spacji i histeryczny styl: "Wystarczy tylko przykleić taśmę do odzieżypotem do skóry ". Czyli mam się spocić i taśma klei się do potu, tak? Gdzie sens, gdzie logika? Też bym nie kupiła. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 13:49 Nie, chodzi o to, żeby najpierw przykleić do odzieży, a następnie (czyli potem) do skóry ^^ Ależ ten opis jest niejasny :P Odpowiedz Link
ko_kartka Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 21.07.09, 14:03 Nie, no ja wiem, ale w ogóle dosłowny sens zdania jest taki, że "taśma do odzieży" to nazwa produktu, który ma na sobie pot, którym (tymże "potem") następnie należy ów produkt do skóry przylepić ;) Zwariować można z tymi instrukcjami obsługi - a tak się kiedyś zastanawiałam, kto to pisze, to teraz już wiem... Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 22.07.09, 17:32 Witam!!! Poprawiam cały czas, ale już moge powiedzieć, że wyszukiwarka po rozmiarze jest czynna, niestety jedyny problem jest taki, że trzeba wejść w opcje zaawansowane i wpisując kolor i rozmiar miseczki trzeba je oddzielić przecinkiem. miłego szukania i znalezienia. pozdrawiam Odpowiedz Link
kk345 wyszukiwarka 22.07.09, 18:46 Nie wiem, jaki informatyk to wymyślił, ale taka wersja jest do kitu. Widzę okno "wyszukaj", wpisuję 70G, nie znajduje mi nic. Nawet, jeśli starczy mi cierpliwości na to, by wejść w zaawansowane, to wpisując znów 70G niczego nie znajduję- w tym momencie stwierdzam, że nic dla mnie nie masz i wychodzę do innego sklepu; na pewno nie wpadnę na to, by wpisać kolorPRZECINEKrozmiar - szkoda mi czasu. Nie kombinuj, zrób zwyczajną wyszukiwarkę po rozmiarach, taką, jak w innych sklepach, nie zniechęcaj potencjalnej klientki. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: wyszukiwarka 22.07.09, 18:54 Wyszukiwarka szuka po rozmiarze, ale trzeba wejść w opcje zaawansowane.... Odpowiedz Link
kk345 Re: wyszukiwarka 22.07.09, 19:13 Tak sądzisz? OK, zrób to, co ja: wejdź w zaawansowane, wpisz w okienko "parametry" 70G i naciśnij enter. Coś znalazłaś? Odpowiedz Link
kk345 Klient 22.07.09, 19:25 vinnico, jako handlowiec z 15 letnim stażem, a jednocześnie klient, mogę Ci coś podpowiedzieć: od początku robisz zasadniczy błąd w myśleniu o swoim sklepie- zakładasz, ze wszyscy klienci będą nim tak samo zainteresowani i zachwyceni jak Ty i Twoje otoczenie. Nic bardziej błędnego: klienta interesuje, by sklep był przejrzysty, czytelny, łatwy w obsłudze. Jeśli taki nie jest, to klient wychodzi i już. Nie zmieni tego fakt, że sklep jest ładny a właścicielka miła- przy takiej konkurencji na rynku, sklep, który sprawia już na wejściu problemy z obsługą, opisy są niegramatyczne i zawierają błędy ortograficzne a wyszukiwarka jest dostępna wyłącznie dla wtajemniczonych absolutnie nie przetrwa! Taka jest brutalna prawda. Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Klient 26.07.09, 21:44 Ano, dokładnie tak. Wyszukiwarka powinna być idiotoodporna, a nie, że ja muszę się domyślić, żeby wejść w zaawansowane, a potem wpisać KOLOR!!! NIGDY, PRZENIGDY!!! nie szukam po kolorze, JEDYNIE po rozmiarze, a to z tego prostego powodu, że w moim rozmiarze i tak mam mały wybór w każdym sklepie, więc nie będę się trudzić, żeby szukać najpierw jednego białego, potem jednego czarnego i, jak dobry duch pozwoli, jednego beżowego. Zdecydowanie wolę wpisać po prostu rozmiar w okienko i żeby mi wyskoczyły od razu te wszystkie trzy w moim rozmiarze. Poza tym pomijasz w ten sposób klientów niezdecydowanych, którzy nie wiedzą, czego chcą - a mogą ze sklepu wyjść z jednym stanikiem żółtym, a drugim śliwkowym, bo im się akurat spodobały. A takich, wbrew pozorom, jest wielu, zwłaszcza pozalobbowych. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Klient 27.07.09, 00:00 ko_kartka napisała: > Ano, dokładnie tak. Wyszukiwarka powinna być idiotoodporna, a nie, że ja muszę > się domyślić, żeby wejść w zaawansowane, a potem wpisać KOLOR!!! zwłaszcza, że wpisać kolor to nie jest prosta sprawa "biały" czy "biel" "turkusowy" czy "chabrowy" Mnie też nie udało się nic wyszukać po rozmiarze. Powinnaś też uwzględnić , że Panache ma rozmiarówkę brytyjską - wiele z nas będzie szukać rozmiaru w ich systemie np. 34GG a nie 75GG W dodatku powinnaś mieć tabelkę rozmiarów Panasza, żeby te spoza Lobby wiedziały, że ich zwykłe 75G Triumpha to nie to samo co 75G Panache. I jeszcze dostępność. Dla wielu z nas biustonosz, którego nie można dostać do domu w ciągu 3 - 5 dni nie jest w ogóle interesujący. I coraz bardziej przeszkadza mi ten obrazek z samochodem na początku. Odpowiedz Link
mahda_88 Re: Klient 27.07.09, 12:27 Wyszukiwarka po kolorze, może mieć według mnie sens jeśli jest to po prostu oddzielne wyszukiwanie koloru, nie zintegrowane w żaden sposób z rozmiarem. (tak ma np. dopasowana, która dla mnie osobiście jest nr 1 nie tylko pod względem wyszukiwania. Nie pisze tego jednak w celach jakiejś kryptoreklamy czy żeby dokuczyć, ale po prostu aby pokazać konkretny przykład dobrego rozwiązania) Odpowiedz Link
ko_kartka Re: Klient 27.07.09, 12:57 Zgadzam się, wyszukiwarka na dopasowanej to ideał - prosta, a jakże efektywna! A wyszukiwanie po kolorze - na osobności to jak najbardziej, nawet powinno być, ale integrowanie tego z rozmiarem jest już niemalże samobójstwem biznesowym. Odpowiedz Link
vinnica.pl Promocja w Świecie Zmysłów.... 29.07.09, 13:18 Witam!!! Od dnia dzisiejszego do 5 sierpnia wyłącznie obowiązuje promocja na stanik Eliza Ivory. Mam w magazynie 3 szt. o obwodach i miseczkach 30HH, 30G, 30GG, takich staników. Jeśli chcecie znaleść ten stanik w moim sklepie przez wyszukiwarke to prosze wpisać jego numer katalogowy czyli 4151.. Ps: Co tydzień promocja na 7 dni wybranego produktu. Zapraszam na zakupy.... Odpowiedz Link
vinnica.pl Promocja w Świecie Zmysłów.... 10.08.09, 21:48 Promocja od dzis do 14 sierpnia promocja 30% taniej na 3 modele staników z oferty 24 godziny oraz dodatkowo 50% taniej na wybrany 2 model z dostepnej oferty 24h... Kup jeden za 30% a drugi otrzymasz za połowę ceny.... zapraszam.... Odpowiedz Link
agus2412 Re: Promocja w Świecie Zmysłów.... 10.08.09, 22:14 Na stronie nie widzę żadnego info o tej promocji. Poza tym nadal nie działa wyszukiwarka (nie, po kolorze szukać nie chcę - mam wpisywać wszystkie?) Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Promocja w Świecie Zmysłów.... 11.08.09, 12:27 Promocja jest zrobie info trzeba szukac po numerach katalogowych podaje.... Ariza - 5051 Eliza - 4151 Brooke - 5141 Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Promocja w Świecie Zmysłów.... 11.08.09, 13:24 Juz zapraszam do zakładki bielizna na co dzień w katalog PROMOCJA!!! Odpowiedz Link
aksanti zdjęcia 24.07.09, 11:00 Plusem jest to, że te powiększenia są faktycznie powiększające, gdzieniegdzie trzeba oczy wsadzć w monitor, żeby szczegóły zobaczyć. A czy myślałaś o tym, żeby dodać zdjęcia samodzielnie zrobione? Nie na modelce, tylko np. bielizna na ładnym materiale. Wielu klientów by to zachęciło do zakupu, bo nie ufają zdjęciom producenta. Odpowiedz Link
mahda_88 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 27.07.09, 12:12 Mnie osobiście irytuje troszkę, taki drzewkowy układ wybierania, najpierw panache, potem bielizna, czy na co dzień, potem dopiero biustonosze żeby cokolwiek zobaczyć. Ogólnie szata graficzna mi się podoba ( z wyjątkiem górnego obrazka, przepraszam ale jak dla mnie zbyt kiczowaty, ten błysk na włosach, piesek i cała reszta). Kontakt ze sprzedawcą, trzeba przyznać, że po wielu sugestiach bardzo się poprawił, teraz można rzec, że jest wzorowy. Zwróciłabym też uwagę, na to że opisy biustonoszy urywają się w pół słowa, dalszy ciąg można zobaczyć dopiero po rozwinięciu danego produktu. Nie jest to raczej jakaś wielka wada, ale dziwnie wygląda taki opis "Biustonosz plunge z wielostronnym wiązaniem w pięk" (przez sekundę zastanowiłam się co to jest "wiązanie w pięk"). Osobiście zamiast ekscytujących opisów w stylu "daj się oczarować", wolę kiedy pojawiają się informacje np. o tym czy obwód jest ścisły czy rozciągliwy itp. Wygląd strony i funkcjonowanie naprawdę są bardzo ważne i nie pomoże dobry asortyment jeśli strona nie będzie przystępna. Ja np. zawsze przechodzę przez gehennę kiedy szukam noclegu na wakacje. Zawsze przeglądam setki stron i nadziwić się nie mogę, że ludzie nie umieszczają takich podstawowych rzeczy jak cennik czy zdjęcie pokoju. Taką stronę zamykam od razu. Tak samo zrobię z "opornym" sklepem. PS. Akurat kiedy ja zajrzałam do sklepu, wiele rażących błędów już nie zobaczyłam, ale widziałam cytaty wklejane wcześniej. Tłumaczenie się dysleksją w takim przypadku nie ma żadnego sensu. Przecież klient nie wie czy masz dysleksję, widzi za to błędy (nie wspominając już o tym, że dysleksja nie ma nic wspólnego z robieniem błędów ortograficznych czy interpunkcyjnych, a nawet gdyby miała to w obliczy dzisiejszej techniki nie jest to żadnym wytłumaczeniem) Odpowiedz Link
victoria08 vinnico 29.07.09, 18:39 Ten sklep nie jest autorski, autor nieźle Ci nagiął rzeczywistość. Zajmuje się pisaniem sklepów autorskich od 8 lat i tu widać od razu iż owszem grafika jest wg mnie świetna, Pani mi się podoba, piesek itp. również. Autorska jest zapewne tylko grafika. Jednocześnie wyraźnie widać, bo nie wszystko zostało w kodzie i nagłówkach zmienione iż jest to sklep z szablonu. W dodatku szablonu, niezbyt elastycznego i z wieloma sztywnymi zasadami i błędami. Dlatego takie problemy z wyszukiwarką itp. oficjalnie nie napiszę jaki to szablon, mogę na prywatny email jeśli sobie tego Pani życzy. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: vinnico 29.07.09, 21:13 Zapraszam..... oto email: admin@swiatzmyslow.com czekam..... Odpowiedz Link
ania.kar kolejna nieudana próba zakupów 12.08.09, 16:06 Zaglądam ponownie do sklepu po ponad miesiącu. Chcę przejrzeć ofertę sklepu. Wybieram produkty firmy Panache w wyszukiwarce producentów po lewej stronie. Pojawia mi się 17 stron z produktami, które są teoretycznie już dostępne, a także z takimi, które pojawią się w sklepie dopiero w późniejszym czasie. Wchodzę w wyszukiwanie zaawansowane, bo powinnam znaleźć tam możliwość posortowania produktów z dostępnością 24h. Niestety nic takiego nie ma. Szukam więc biustonosza po nazwie. Wpisuję „Tango” - nic się nie pokazuje, wpisuję „Ariza” również nic, „Elizy” też nie znajduje, chociaż widziałam te biustonosze na jednej z tych siedemnastu stron. Postanawiam w takim razie poszukać czegoś dla siebie po rozmiarze. Wpisuję więc „czarny, 65G” (chociaż łączenie tych parametrów jest dla mnie zupełnie niezrozumiałe) i pokazują mi się: - 4 produkty pod nazwą „biustonosz samonośny” w rozmiarach A, B, C i D, - biustonosz Harmony z kolekcji jesień/zima 2009 dostępny pod koniec września, - obniżacz zapięcia i ściągacz ramiączek, - biustonosz Tango, który po dodaniu do koszyka w szukanym przeze mnie rozmiarze, okazuje się niedostępny (ani jako balkonetka, ani jako plunge). Wpisując „czarny, 70F”, „biały, 70F”, „niebieski, 65FF” itp. wyszukiwarka jest równie „pomocna”. Użycie całkowicie brytyjskiej numeracji nic nie zmienia. Przeglądam kostiumy, znalazłam m.in. taki: swiatzmyslow.com/product_info.php?products_id=389 ale nie mam możliwości wybrania rozmiaru. Chcę chociaż zobaczyć jakie są koszty wysyłki, też ich nie znajduję. Tracę cierpliwość i rezygnuję z zakupów, bo niczego dla siebie nie mogę znaleźć. Jeszcze tylko klikam z ciekawości na dole strony w „Projekt i wykonanie: canvaskedesign”. I otwiera mi się strona, która jest w budowie... Wybieram więc zakupy w którymś z innych nowych sklepów, bo tam wszystko działa jak powinno: bradea.pl/ www.onlyher.pl/ Odpowiedz Link
anka-ania Re: kolejna nieudana próba zakupów 21.08.09, 21:21 Faktycznie, sklep nie nadaje się do użytku. Szkoda... Vinnico, masz albo będziesz miała dostępne od ręki nowe maskaradki? Interesuje mnie Antoinette w rozmiarze 65FF/G. Fajnie byłoby mieć możliwość przymierzenia na miejscu, uniknąć tego całego odsyłania. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kolejna nieudana próba zakupów 22.08.09, 19:34 Witam!!! Szkoda że nic nie możecie dla siebie znaleść, przykro mi z tego powodu. Ze przez strone sklepu nie możecie odszukać, nie wiem jak to mozliwe ale jakoś mi sie udaje a wam nie.. trudno proszę korzystać z innych możliwości telefonicznej na gg lub e-mailowo nie ma innego wyjścia jak zaprosic was do zakupów w ten sposób... anka-ania jeśli chcesz zamówić,to moge dla ciebie ja sprowadzić... Siedlczanki mogą przyjść do mnie i przymierzać w moim domu lub umówić się ze mną to ja je odwiedze.... niekoniecznie musza przez sklep... Pozdrawiam Odpowiedz Link
kk345 Re: kolejna nieudana próba zakupów 22.08.09, 22:12 > Szkoda że nic nie możecie dla siebie znaleść, przykro mi z tego > powodu. Ze przez strone sklepu nie możecie odszukać, nie wiem jak to > mozliwe ale jakoś mi sie udaje a wam nie.. Ciekawe podejście do klientek... powiedz mi, czy masz nieznajome klientki,którym udaje się skorzystać ze strony sklepowej, bez kontaktu z Tobą? Pytam poważnie... Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 11:45 Witam!!! Narazienie nie mam zamówień przez sklep... Ale naprawdę pisze jeszcze raz z wyszukiwarką jest tak ze trzeba wejść w opcje zaawansowane wpisywać rozmiar np. 70/przecinek/G /przecinek/czarny i wyszuka... Ale rozumiem że jesteście przyzwyczajone do prostrzych rozwiązań i nie lubicie sie wysilać.... Trudno... ;-( Odpowiedz Link
olusimama Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 11:50 Vinnico, jestem niezmiennie pod ogromnym wrażeniem Twojego braku profesjonalizmu i tego jak bardzo jesteś zamknięta na sugestie. Otrzymałaś TYLE dobrych rad, zupełnie za darmo, cennych informacji co zrobić aby ulepszyć sklep a co za tym idzie - _zacząć _zarabiać_ A Twoje odpowiedzi powodują opad rąk i szczęki. Gdybym weszła do stacjonarnego sklepu, gdzie na wieszakach nie ma nic a towar jest pochowany a na pytanie o niego właścicielka odpowiada "No ja wiem gdzie leży a skoro się pani nie chce szukać, to trudno" wyszłabym natychmiast i pękła ze śmiechu ;-) Nie wróżę Twojemu interesowi powodzenia przy takim podejściu, a szkoda, bo na pewno włożyłaś w to już sporo pieniędzy i pracy. Jeśli nie poprawisz funkcjonowania internetowego sklepu i własnego podejścia splajtujesz pokazowo, wiesz? Odpowiedz Link
skrzynka-3 Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 14:12 Vinnico sama sobie odpowiedzialas: "na razie nie ma zamowien przez sklep"-i co jakies wnioski??? A jak biustonosz jest w kwiatki (Pandora) to jaki kolor mam wpisac? Szukalam u Ciebie nowej Mai-rzeczywiscie znalazlo moj rozmiar po wpisaniu "sliwka" ale po przejsciu do koszyka towar ma trzy*** czyli ze "nie ma go w magazynie w wystarczajacej ilosci"-wpisalam 1 szt. To w koncu masz ta Maie dostepna od reki czy nie?? To nie chodzi o niechec do wysilania ale kupujac w necie bielizne czasem szukam okreslonego modelu i wtedy dobra, moge wpisac rozmiar i kolor(chociaz kokietka teal bylaby u Ciebie niebieska???, zielona?? turkusowa??)ale czesto chodze po sklepach w necie i patrze co jest ciekawego w moim rozmiarze-ze dwa staniki juz tak kupilam, np. nie mialam zamiaru kupowac tego dnia czerwonego stanika po prostu spodobal mi sie akurat czerwony Gossard i byl w fajnej cenie - nie oczekujesz chyba ze poswiece 30 minut wpisujac w Twoja wyszukiwarke po kolei wszystkie kolory teczy??? W tym czasie to ja oblece 10 swoich ulubionych sklepow i pojde gotowac obiad dzieciom. Jesli juz trzeba wpisac recznie rozmiar w ta pokopana wyszukiwarke (z przecinkiem! na co sam nikt nie wpadnie bo w zadnym sklepie sie z tym nie spotka)to chociaz usun te nieszczesne kolory. To mogloby od biedy dzialac kiedy biustonosze byly biale/czarne/bezowe ale litosci nie dzis! Zapytam ponownie -czy kupilas kiedykolwiek stanik w sklepie internetowym?? Jesli nie zrob to jak najszybciej u konkurencji -moze wtedy lepiej zrozumiesz o co nam chodzi. Albo posluchasz wreszcie zyczliwych rad osob, ktore nie chca Ci dokopac tylko pomoc, albo na moja kobieca intuicje juz mozesz zaczac zwijanie interesu... Odpowiedz Link
ania.kar Re: kolejna nieudana próba zakupów 25.08.09, 10:42 > Ale naprawdę pisze jeszcze raz z wyszukiwarką jest tak ze trzeba > wejść w opcje zaawansowane wpisywać rozmiar np. > 70/przecinek/G /przecinek/czarny i wyszuka... Podane jest, że trzeba wpisać KOLOR PRZECINEK ROZMIAR Ale nawet po wpisaniu tak jak podajesz powyżej, pokazują się rzeczywiście inne produkty, ale nadal nie spełniają kryteriów poszukiwania. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kolejna nieudana próba zakupów 06.09.09, 16:13 Witam!!! Poszperałam i spróbowałam coś znaleść przez wyszukiwarke i zgadzam się że jest nie dobrze. Nie wiem jak to poprawiac gdyz nie umiem sobie z tym poradzić... Przepraszam, że tak wyszukiwarka jest nie praktyczna i żle wdrozona nie moge sie dozwonic do tego kto ja zrobił chyba coś jest nie tak.. Spróbuje jeszcze coś zrobić aby to poprawiał ale nie liczcie na zbyt wiele... Chyba rzeczywiscie nie jest tak jak liczyłam że jest Przepraszam... Odpowiedz Link
vinnica.pl Wyszukiwarka poprawiona.... 16.09.09, 12:57 Od dziś jest poprawiona wyszukiwarka prosze wziąć tylko pod uwagą 2 rzeczy nadal oddzielamy parametry przecinkami tyle tylko, że szuka już 2,3 parametrów razem oraz rozmiarówka jest europejska czyli zamiast 30 nalezy wpisac 65 ,32 to 70 itd... Sprawdziłam jej funkcjonalność i jest dobrze wyszukuje i nie powinno być z tym problemów ..przepraszam, że to tak długo trwało ale teraz mam nadzieje ze bedzie dobrze.. Wiec zapraszam na zakupy.... Odpowiedz Link
agus2412 Re: Wyszukiwarka poprawiona.... 16.09.09, 17:07 A co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby znalazlo np Clio Robyn 65E? Odpowiedz Link
ganbaja Re: Wyszukiwarka poprawiona.... 16.09.09, 17:56 Poddaję się. Co mam wpisac gdy chcę obejrzeć wszystko niezależnie od koloru, ale za to w rozmiarze 34GG ? Wbijam 75GG i nic, wbijam 34GG i nic. Odpowiedz Link
some_iriz Re: Wyszukiwarka poprawiona.... 16.09.09, 19:51 Z tego, co zdążyłam zauważyć, to chyba musisz wpisać '75,GG' i wtedy powinno zadziałać. Trochę lipna metoda wyszukiwania, naprawdę trudno się domyślić, że pomiędzy długością obwodu, a rozmiarem miseczki trzeba ten przecinek wstawić. Odpowiedz Link
some_iriz Re: Wyszukiwarka poprawiona.... 16.09.09, 20:05 Aaa, bo to trzeba w wyszukiwanie zaawansowane wejść i tam w parametrach wpisać te 75,GG. Inaczej nie da rady, faktycznie. Przepraszam, nie zauważyłam ;) Odpowiedz Link
anka-ania Re: kolejna nieudana próba zakupów 22.08.09, 22:18 vinnica.pl napisała: > Witam!!! > > Szkoda że nic nie możecie dla siebie znaleść, przykro mi z tego > powodu. Ze przez strone sklepu nie możecie odszukać, nie wiem jak to > mozliwe ale jakoś mi sie udaje a wam nie.. Vinnico, tobie udaje się, bo wiesz, jaki dokładnie masz asortyment i wiesz, gdzie zajrzeć, aby znaleźć. Ja u ciebie przeglądam wszystko na piechotę i zajmuje to naprawdę dużo czasu. W tym samym czasie mogłabym przejrzeć ofertę kilku innych sklepów, gdzie modele w swoim rozmiarze i sąsiednich mam widoczne od ręki, bo mają wyszukiwarkę po rozmiarach. > trudno proszę korzystać z > innych możliwości telefonicznej na gg lub e-mailowo nie ma innego > wyjścia jak zaprosic was do zakupów w ten sposób... > > anka-ania jeśli chcesz zamówić,to moge dla ciebie ja sprowadzić... Dziękuję, ale nie o to mi chodziło. Miałam nadzieję, że masz lub będziesz niedługo miała Antoinette na stanie. Wtedy bardzo chętnie skorzystałabym z możliwości stacjonarnej przymiarki mojego rozmiaru i okolicznych (czyli wspomnianych wcześniej 65FF i G, ale też i 70 z_nie_mam_pojęcia_jaką_miską), bo ostatnio mam problemy z dobraniem na odległość. Oczywiście zależy mi na przymiarkach połączonych z zakupieniem najlepiej leżącego stanika. :-) Sprowadzanie nie wchodzi w grę, bo nie wiem jaki rozmiar zamówić, a nie stać mnie na zamrożenie kasy na wszystkie sąsiednie. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 11:21 Witam!!! Zapraszam do kontaktu bezpośredniego gdyż jeśli chodzi o wspamniane rozmiary posiadam je w domu i mogę zmierzyć i jest jakiś wybór. Jeśli odpowiada tobie ta opcja zapraszam do kontaktu telefonicznego na telefon 604296977 moge sie wybrać do ciebie z towarem i coś napewno dobierzemy gdyż 65 i 70 to narazie mam w sporej ilości, i w kilku fasonach. Wiec nie ma problemu... Odpowiedz Link
joankb Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 14:23 Nawet mi się udało przebrnąć przez te przecinki :)) Ale praktycznie w każdym opisie (wstawianym wcześniej) jest : będzie dostępny pod koniec sierpnia. No i nie wiem - jest?, nie ma?. bez wrzucenia do koszyka nie sprawdzisz... Ty, koleżanko masz KONKURENCJĘ. W cholerkę tej konkurencji masz... Ja nie jestem leniwa - ale sklepów jest dużo. Gdybym w każdym miała zapamiętać jak się szuka, wrzucać do koszyka, zapisywać w notesiku. No daj spokój :)) Męczę się czasem z jakim przedziwnym sklepem - jak ceny w nim są o połowę przynajmniej niższe niż gdzie indziej. Za normalne ceny to ja chcę mieć normalną obsługę. Przekonaj mnie, że powinnam kupić u Ciebie. Bo co? Odpowiedz Link
anka-ania Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 16:00 joankb napisała: > Nawet mi się udało przebrnąć przez te przecinki :)) > Ale praktycznie w każdym opisie (wstawianym wcześniej) jest : będzie dostępny > pod koniec sierpnia. No i nie wiem - jest?, nie ma?. bez wrzucenia do koszyka > nie sprawdzisz... > Ty, koleżanko masz KONKURENCJĘ. W cholerkę tej konkurencji masz... > Ja nie jestem leniwa - ale sklepów jest dużo. Gdybym w każdym miała zapamiętać > jak się szuka, wrzucać do koszyka, zapisywać w notesiku. No daj spokój :)) > Męczę się czasem z jakim przedziwnym sklepem - jak ceny w nim są o połowę > przynajmniej niższe niż gdzie indziej. > Za normalne ceny to ja chcę mieć normalną obsługę. > Przekonaj mnie, że powinnam kupić u Ciebie. Bo co? Dokładnie! Do zakupów w Świecie Zmysłów zachęca mnie tylko i wyłącznie możliwość przymiarki na miejscu, bo jestem niemal codziennie w okolicach miejsca zamieszkania Vinnicy. Ale wolałabym wiedzieć, że mam co przymierzać. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 17:22 Zrobilam zgodnie z instrukcja wpisalam swoj rozmiar w wyszukiwarce zaawansowanej w formacie: "65,FF,czarny" zaznaczajac kategorie- dostepne w 24h Wyskoczyly mi: Brookie, Charlie, Eliza Ivory, Harry, Sasha Peach- wszystkie w jasnych kolorach, ani jednego czarnego. Nic to idziemy dalej, wchodze po kolei w kazdy i co... nie ma ani jednego 65FF to znaczy jest albo FF albo 65 ale zaden w polaczonej kombinacji. W przyplywie glupawki wpisalam "65,FF,perkalikowy w kratke" :)- wyszukiwarka lyknela i to wyswietlajac grzecznie wciaz to samo i dalej nic 65FF. Czyli ten kolor to pic -mozna go odpuscic. Po odznaczeniu -dostepne w 24h-dla 65FF wypluwa 3 strony wynikow ale musze wejsc mozolnie w kazdy bo tylko niektore z nich sa rzeczywiscie 65FF-choc po dodaniu do koszyka kazdy opatrzony jest slynnymi *** czyli dalej nie moge nic kupic. Tyle zabawy. Dzis mielam czas bo mam koncowke urlopu. Po zakupy udaje sie do konkurencji bo tam po wpisaniu "65FF dostepne w 24h" wyskoczy mi tylko to co rzeczywiscie moge od razu zamowic. Vinnico zejdz na ziemie. Przestan powtarzac, ze wyszukiwarka dziala bo ona NIE DZIALA. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 23:29 Witam!!! Wyszukiwarka zaawansowana ma opcje kategorię ja tez trzeba ZAZNACZYC np 24h. Ok jutro zajmę sie tą wyszukiwarka.... Odpowiedz Link
anka-ania Re: kolejna nieudana próba zakupów 24.08.09, 15:52 Ze strony wynika co innego. Znalazłam Elizę ivory w 65G (zakładce "dostępne w 24h"), która mnie nie interesuje, bo szukam ciemnego stanika. Po wrzuceniu do koszyka modeli, które by mnie interesowały, czytam: "Produktów zaznaczonych sybolem *** nie ma aktualnie na magazynie w wystarczającej ilości. Możesz wykupić te które mamy, a brakującą ilość wyślemy najszybciej jak to tylko możliwe", mimo że do koszyka jest wrzucone tylko po jednej sztuce. Jeśli masz więcej rozmiarów dostępnych od ręki, to dlaczego nie uzupełnisz tego w sklepie? Nie, żeby mi zależało na zakupach wirtualnych - przeciwnie, bardzo chętnie skorzystałabym z możliwości kupna na miejscu. Ale ze strony nie wynika, że masz coś, co by mnie interesowało. ;( Jeśli jest inaczej, wyprowadź mnie, proszę, z błędu. PS Uzupełnij brakującą literkę i interpunkcję w cytowanej informacji. No i imo zamiast "na magazynie" powinno być "w magazynie". Odpowiedz Link
ania.kar Re: kolejna nieudana próba zakupów 25.08.09, 10:31 vinnica.pl napisała: > Witam!!! > > Szkoda że nic nie możecie dla siebie znaleść, przykro mi z tego > powodu. Ze przez strone sklepu nie możecie odszukać, nie wiem jak to > mozliwe ale jakoś mi sie udaje a wam nie.. Rozumiem, że jak Ty wpisujesz dane, które podałam we wcześniejszym poście, to wyszukiwarka pokazuje Ci inne wyniki? Jeśli rzeczywiście tak jest, to może spróbuj zarejestrować się tak, jak to robią klientki i sprawdzić jak to wszystko działa. Może logując się jako obsługująca sklep, strona działa bez zarzutu. Chociaż trudno mi w to uwierzyć... Odpowiedz Link
heliamphora kwestia perfum... 24.08.09, 11:58 Vinnico, nie wiem, jak na to reagują inne klientki (dziewczyny chyba nic o tym nie pisały na forum - a swoją drogą jestem ciekawa ich zdania), ale wg mnie połączenie oferty sklepu z dobrą gatunkowo bielizną i sprzedaży zapachów firmy Federico Mahora to nie jest najlepszy pomysł. Może być to tylko moje odosobnione zdanie, ale mnie osobiście by to do sklepu zniechęciło. Ale jeśli już, to nazwa "Federico Mahora" powinna być wpisana poprawnie. Odpowiedz Link
oko_jeza Re: kwestia perfum... 16.09.09, 16:39 próbowałam znaleźć coś u ciebie - a szukam bardzo konkretnie czarnego, gładkiego, do głębokich dekoltów, 60G, i porażka. po kilkunastu minutach "ręcznego" szukania zrezygnowałam i udałam się do konkurencji - myślę, że skoro oni mają świetnie działającą wyszukiwarkę, to ty też byś mogła. Zwłaszcza że w dużej mierze od wygody twoich klientek zależy powodzenie interesu. Niestety, pomysł na sklep jest fajny, ale trzeba jeszcze go dobrze zrealizować! Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: kwestia perfum... 16.09.09, 17:35 Do głębokich dekoltów, 60G niestety nie mam na stanie czarnego mogłaś napisac e-mail ja by ci go sprowadziła z tym by nie było problemów.. Odpowiedz Link
agus2412 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 16.09.09, 17:08 A co mam wpisac w wyszukiwarke, zeby znalazlo np Clio Robyn 65E? Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 16.09.09, 17:59 vinnica.pl napisała: > Wpisujesz 65,E..powinno wyszukac... Może i powinno, ale nie wyszukuje. Przynajmniej ja dostałam komunikat: "Nie ma produktów spełniających zadane kryteria wyszukiwania." Odpowiedz Link
jul-kaa Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 16.09.09, 20:20 Tym razem się nie powstrzymam! Vinnico, coś mnie trafia, jak widzę te ilości wielokropków w Twoich postach. Odpowiedz Link
cel.lu Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 16.09.09, 22:02 Vinnico, tu oko_jeza pod nowym nickiem. Szukałam biustonosza szybko, bo ide lada chwila na wesele, a chciałam mieć tez lekki zapas, żeby zdążyć w razie czego wymienić. A w pobliżu w tej chwili nie mam stacjonarnego sklepu. Myślę, że większość dziewczyn szuka szybkiego, sprawnego sklepu, pomyśl, jak ty sama chcesz robić internetowe zakupy!Weź pod uwage sugestie z tego wątku, bo to wyjdzie Ci tylko na dobre! :) Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 11:46 Jakiego biustonosza szukasz może bedę mogła ci pomóc? Odpowiedz Link
cel.lu Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 11:59 pisałam parę postów wyżej - czarny (ew. brąz) do dekoltów, konkretnie do sukienki na wesele. Ale wybacz, nie skorzystam z Twojej oferty - sklep nie prezentuje się dobrze i nie budzi mojego zaufania. Jeżeli zamawiam stanik, oczekuję, że będzie on u mnie za kilka dni (Peachfield zaszalało i w niecałe 2 dni dotarł!), a nie, że będziesz zamawiać, a ja będę czekać na produkt nie wiem, ile. Tak zrobiłabym tylko w sytuacji, kiedy model byłby wyjątkowy, rzadki, albo coś w tym rodzaju :) Ale kiedy do wyboru mam sklepy, które wysyłają mi towar błyskawicznie i Ciebie, która musi dopiero zamówić, to wybór jest oczywisty. Vinnico, zreformuj swoje myślenie, inaczej stracisz sklep, czas i pieniądze. pozdrawiam! Odpowiedz Link
lavaenn Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 13:43 Zwykła wyszukiwarka dostępna ze strony głównej nie działa, ani po nazwie modelu, producencie, ani rozmiarze. Wyszukiwanie zaawansowane - okej, mogę sobie wpisać rozmiar z przecinkiem, ale co z tego, jeśli z 40 biustonoszy które mi wyrzuciło żaden nie jest dostępny w sklepie? Wszystkie albo od połowy października, albo w ciągu 24 dni roboczych, albo niedostępne bez żadnej informacji. Przy zaznaczeniu "dostępne w 24h" nie wyskakuje nic, po dołożeniu do tego Panache - kilka modeli. Do koszyka udało mi się dodać wyłącznie Atlantisa 75AA i Arizę 60J, czy naprawdę tylko to masz na stanie magazynowym? Nie wspominając już o tym, że dzięki oddzielnemu wybieraniu obwodu i miski mogę zamówić np. nieistniejące 100K... Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 18:48 Narazie to co jest dostepne w ofercie 24 godziny to to posiadam w magazynie. Wiem, że to dosyć mało jak na wasze wymagania ale narazie musze to sprzedać aby zakupic coś innego. Mam też w magazynie oferte dla panien młodych ale to narazie jeszcze nie wprowadziłam. Jedynie do głabokich dekoltów mam 3 sztuki inferno zreszta białego w rozmiarze 65E,DD,D jesli kogoś to interesuje to niech sie ze mną skontaktuje. Wierzcie początki sa trudne ale od czegoś trzeba zaczać. Odpowiedz Link
kk345 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 19:26 > musze to sprzedać aby zakupic coś innego No to masz kłopot: nie sprzedasz niczego, dopóki nie poprawisz wyszukiwarki - na razie zakup czegokolwiek to w Twoim sklepie droga przez mękę. Dobrych rad i zażaleń potencjalnych i niedoszłych klientek nie słuchasz, tylko z uporem godnym lepszej sprawy trwasz przy swoim, zmierzając ku bankructwu...no cóż, każdy ma swój własny sposób na biznes, ale Twój jest szalenie nowatorski. Odpowiedz Link
grenlandia33 Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 17.09.09, 21:54 A jak chcesz sprzedac to Inferno skoro wyszukiwarka go nie wyrzuca??? W ogole nie wyrzuca nic w rozmiarach:65D,65E,65F,65FF (w 65G jest Eliza Ivory)w dostepnych w 24h Vinnica na litosc nie "niech sie ze mna skontaktuje".To Ty chcesz sprzedac, Ty masz dotrzec do klienta, nikt nie bedzie za Toba biegal. Wyszukiwarka dziala lepiej ale wywal ten kolor bo to dalej nie dziala (po wpisaniu "bialy,65,FF" wyskoczylo mi jesienne Harmony burgund i fioletowe Tango!). Musisz napisac wolami na stronie glownej instrukcje obslugi tej pokopanej wyszukiwarki. Przeciez nie liczysz tylko na stale czytelniczki lobby i to takie, ktore sledza uwaznie watek twojego sklepu a nikt sam na to nie wpadnie, ze trzeba nie dosc wejsc w zaawansowane to jeszcze bawic sie przecinkami. Poczatki sa trudne ale to jest wolny rynek i niestety mozna skonczyc zanim sie zacznie :( Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 13.11.09, 12:02 Witam!!! Wiele już poprawiłam i pojawiało więcej w ofercie, Jest już freya, Fantasie, Lisca, Elomi itd jest też Keia Pink poprawiłam jeśli chodzi o producentów łatwiej bedzie teraz coś znaleść gdyż zmianiłam z Panache na poszczególne marki panache , zastanawiam się nad jeszcze jedną zmianą ale to musze przemysleć jak to zrobić mam nadzieje, że teraz bedzie jeszcze lepiej wszystko funkcjonowało .Jest też blog sklepowy na temat brafittingu i nie tylko. Po za tym oragnizuje spotkanie dla siedlczanek brafittingowe. I wiele innych rzeczy. Oferta Eveden jeszcze o dostepna ale jak tylko bedę coś miała zapraszam. Ciagle jest promocja na niektóre produkty z oferty 24h. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania.kar Re: ŚWIAT ZMYSŁÓW 13.11.09, 12:44 Vinnico, a co takiego istotnego poprawiłaś? Wyszukiwarka nadal nie znajduje biustonoszy po wpisaniu ich nazwy. Szukanie po rozmiarach w dalszym ciągu nie działa normalnie. Kosztów przesyłki nadal nie mogę znaleźć na stronie... Podałam wcześniej m.in. sklep OnlyHer jako przykład. Widzę, że tam zajrzałaś, bo formularz zwrotu/wymiany jest niemal identyczny jak w tym sklepie. Nawet skopiowany został tekst "zaznacz właściwy kwadrat", ale kwadraty już się nie skopiowały... swiatzmyslow.com/formularz_wymiany.pdf www.onlyher.pl/docs/36 Chyba szkoda już słów na komentarz... Odpowiedz Link
milstar vinnico, usuń firmowe zdjęcia Frei z katalogów 22.09.09, 22:20 zamieszczanie tych zdjęć w celach komercyjnych (a Twój sklep pod te cele podpada) to kradzież. Jeśli Freya się o tym dowie, możesz zostać ukarana - nie masz w ofercie NICZEGO z tej firmy Odpowiedz Link