Dodaj do ulubionych

zjeżdżający obwód

07.08.09, 18:22
Wiem, ze ten watek juz sie pojawil, ale nie znalazlam odpowiedzi na moj
problem. mam pod biustem 72cm i nosze rozmiar 65e/f. problem polega na tym, ze
po kilku ruchach stanik zjezdza mi z przodu w strone brzucha:/ skracanie
ramiaczek nie pomaga, bo po prostu zaczynaja mi sie w ktoryms momencie wpijac.
co robie nie tak?
Obserwuj wątek
    • myszka.xww Re: zjeżdżający obwód 07.08.09, 18:27
      Moj zjezdza, jak jest za ciasny. Nie kupilas jakiegos scisliwca? Nie
      gniecie? Nie wrzyna sie?
    • kuraiko Re: zjeżdżający obwód 07.08.09, 22:52
      za ciasny albo za luźny... ile obwód ma w rozciągnięciu? czujesz, że
      jest ciasny, czy raczej luźny?
      • sikora.mm Re: zjeżdżający obwód 08.08.09, 11:54
        no właśnie obwód jest ok:)wyprobowalam i wieksze i mniejsze i wszystkie mi
        zjezdzaja:/
    • plecionka Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 12:40
      Tez mam taki problem. Wszystkie moje staniki zjezdzaja mi na brzuch z przodu, niezaleznie od tego czy jest to dosc rozciagliwa Freya Yasmin czy w miare scisliwe Tease Me Showgirl, ktore zapinam na pierwsza haftke. Nie wydaje mi sie wiec, zeby to byla kwestia za luznego/ciasnego obwodu. Na wszelki wypadek sprawdzilam jeszcze Fantasie Louise 34FF i jest identycznie. Po pewnym czasie fiszbiny wedruja w dol i na dole miski tworzy sie wolna przestrzen.
      Nie mam pojecia czemu sie tak dzieje. Mam dosc wysoko polozony biust, ale to chyba nie powinno miec znaczenia...
      • roza_am Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 14:47
        U mnie występuje zależność: im luźniejszy obwód, tym niżej zjeżdża. W miarę stabilny jest tylko obwód zapięty bardzo ciasno (tzn. normalnie w nim oddycham i chodzę, ale skłon jest już ryzykowny).

A jak jest u Was z fiszbinami? Bo mam taką roboczą hipotezę, że oprócz obwodu ważne jest idealne przyleganie fiszbin - nie odstawanie na mostku, łuk fiszbiny dokładnie wokół obrysu piersi.
        • joankb Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 16:03
          Mnie zjeżdża najbardziej 70-ka (niemal każda) - bo za luźna, w niewielkim
          stopniu 60-ka, ta pewnie za ciasna. Plus niektóre 65-ki z za szerokimi fiszbinami.
    • joannea Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 12:48
      jak dla mnie, to oznaka za ciasnego obwodu, który po prostu się zsuwa, tam gdzie
      potencjalnie mniej ciałka. Wydaje mi się, że Effuniak też tak kiedyś pod jakimś
      zdjęciem komentowała zjeżdżający obwód jako oznakę za małości tegoż.
      • plecionka Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 13:14
        tez rozwazalam zamalosc. Ale o ile mialoby to jeszcze potencjalnie sens w Tease Me (32 GG, 70 luzno, 87 w mocnym naciagu), to w przypadku lekko podjezdzajacej Freyi Yasmin (32G, 70 luzno, 98 w mocny naciagu) wydaje mi sie to nieco nieprawdopodobne. Tak, jak pisalam wyzej w 34FF tez tak mam. Na poczatku fiszbiny leza grzecznie tuz pod piersiami, ale z czasem przesuwaja sie nizej i tworzy sie puste miejsce w misce.
    • aga.609 Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 13:32
      Mi też zjeżdżają, ale tylko do pewnego momentu. Jak nazwała to moja koleżanka do
      punktu stacjonarności (przestrzeni między żebrami). Nie przeszkadza mi to i
      dopiero wtedy czuje się naprawdę komfortowo.
      • baryszka Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 14:05
        Mam to samo. Wkurza mnie to trochę, bo praktycznie nie mam staników, które nie
        miałaby pasa materiału pod moim biustem :/ We freyi jest on niewielki, ale
        Harmony, czy Sienna to już masakra.
        Kupiłam ostatnio Effuniaka. zadna z dziewczyn nie miała w Effuniaku paska
        takiego, ja tak. Ewa poleciła mi przedłużkę. Zrobiło się jeszcze gorzej.
        mam wysoko osadzony biust, ale nie wiem, czy to ma to ze sprawą cokolwiek
        wspólnego. Pas robi się w 65, w 70, a 75 po prostu podjeżdża mi straszliwie na
        kark :] (a także niektóre 70tki z Freyi, np. millie).
        • baryszka Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 14:07
          Aha, oczywiście robiłam już 100 tysięcy manewrów, umieszczając fiszbiny pod
          saaaamym biustem, ale po 5 minutach stanik zjeżdża, pas materiału znów się robi..
    • kuraiko Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 14:59
      ale dlaczego tak uparcie - tylko i wyłącznie za ciasny obwód? :/
      może być tak, że obwód jest za luźny i ciężar piersi spycha miski, a
      więc i gumę obwodu w dół.
    • cavova Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 15:55
      mam coś takiego w cleo brooke: obwód wydaje się być w sam raz - na pewno nie jest za ciasny, ale trzyma dobrze. nie próbowałam na razie skracania ramiączek, wydaje mi się, że to od tego może zależeć - są regulowane tylko do połowy i już mam skrócone maksymalnie. ale z drugiej strony, nie wydaje mi się, żeby były za luźno. chyba spróbuję je popiąć szpilką i zobaczę, jak to wpłynie na to zjeżdżanie w dół.
      brooke w porównaniu z innymi stanikami które mam ma to "U" fiszbin wyraźnie dłuższe i wydaje mi się, że może przez to się tak dzieje. jakby po prostu kształt fiszbin nie pasował. fiszbiny sięgają mi tuż pod pachę.
      we wszystkich stanikach robi ci się to w tym samym stopniu? niezależnie od tego, czy fiszbiny są wpisane w obwód czy poza niego wystają? ja bym popróbowała różnych modeli różnych firm może...
      • sikora.mm Re: zjeżdżający obwód 10.08.09, 17:17
        Mi się to robi niezaleznie od modelu stanika. obwod na pewno nie jest za maly bo
        probowalam z kilkoma. tez mam wysoko umieszczony biust, jezeli moge to tak
        okreslic, zawsze musze skracac ramiaczka na maxa. moze to jest jakas mysl :/
    • tremadok Re: zjeżdżający obwód 01.09.09, 09:10
      Mam ten sam problem. Na ścisło mam 78/77 cm pod biustem i zjeżdżają mi zarówno
      70 jak i 75. Na początku również myślałam,że to za ciasny obwód, ale widzę, że
      chyba jednak tak nie jest, bo nawet effuniak 80 zjeżdża, który moim zdaniem jest
      dla mnie ciut za luźny.
      Myśląc nad powodami, doszłam do wniosku, że to może być skutkiem nie przylegania
      fiszbin w dolnej części mostka ściśle do ciała. Mam wrażenie że właśnie w tym
      miejscu są one za szerokie. Stojąc bez stanika odległość między piersiami w moim
      przypadku to ok 1cm w górnej części, natomiast niecałe 3cm w dolej części
      mostka. Staniki, które posiadam mają min. 3,5 cm między fiszbinami w dolnej
      części, stąd doszłam do wniosku, że to mostek przesuwa się w dół tak, by
      fiszbiny mogły się dopasować (zjeżdża do węższego miejsca i w tym węższym
      miejscu zostaje). Zamierzam kiedyś poświęcić jeden stanik na zwężenie mostka, by
      sprawdzić, czy to co wymyśliłam ma w ogóle sens, bo po prostu pomysłów mi już
      brakuje, a chciałabym w końcu mieć na prawdę dobrze dopasowany stanik.

• kok.12 Re: zjeżdżający obwód 01.09.09, 10:49
      Może za nisko ustawiasz tył stanika i z przodu miska zjeżdza w dół,
      bo jest ciągnięta przez obwód. Jeżeli masz wysoko osadzone piersi,
      to tył stanika też będzie wysoko, bo na równi z przodem i może się
      okazać, że powinnaś nosić obwód "na łopatkach". Druga możliwość, to
      za duże miski.
    • maith Zwróciłam uwagę na 2 rzeczy 01.09.09, 11:14
      Powody mogą być różne, ale tutaj z Waszych opisów zwróciłam uwagę na
      2 rzeczy - wysoko osadzony biust i zsuwanie się obwodu do "punktu
      stacjonarności" czyli miejsca, gdzie żebra dają najlepsze oparcie.

I tutaj to chyba jest to.
      Bo przy za szerokim obwodzie następuje przechył stanika do przodu,
      ale wtedy fiszbiny nie tyle jadą w dół, co wbijają się kantem tam
      gdzie są. Przy za wąskim też nie bardzo widzę ten efekt. A biust
      wyżej niż punkt najlepszego oparcia na żebrach, to może być
      wytłumaczenie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka