Dodaj do ulubionych

pozdrowiynia ze Laband

07.07.05, 13:19
Piyknie pozdrowiom wszyskich Slonzokow na tym forum i zaproszom do nos na
forum glywicke- za mocka Goroli sie u nos sjechauo ...?

a sam cosik po naszymu:

schlesien.nwgw.de/
Obserwuj wątek
    • sloneczko1 Re: do Labanda 07.07.05, 23:12
      a kaj Ty sie sam szwyndosz?no?a tam czekajom na Ciebie
      • laband Re: do Labanda 08.07.05, 09:05
        zol mi ize we Glywicach sie te pierony rzondzom, to prziszouch sam kaj jeszcze
        slonzokow je za tela i kaj zech i za bajtla we kozdo niydziela lotou po "Kalinie"

pozdrowiom tysz Stary Chorzow!
        • reden6 Re: do Labanda 08.07.05, 09:29
          A kajście to laband lotali po ty Kalinie? Jo za bajtla śmigoł po Hugobergu,
          Ritgesie. A na Kalinie toch piyrsze piwo w szynku Panderossa wypioł. Ja to byli
          czasy...
          • laband Re: do Labanda 08.07.05, 09:52
            to bou taki plac kaj w kole bouy take czerwone domy, wuaziouo sie ze dwoch stron
            przez take sroge bramy we tych domach a niydaleko miyszkou Ciszewski(tak godali
            tam moje tante i onkle, ize tam piyrwyjon miyszkou jak bou mody) - mom tam
            jeszcze trocha familii. A kajs indziyj kaj lotouch to boua "Jochanka" (chyba nic
            niy myla) - to bouo jak sie wylazuo ze banhofu i szuo curik tam kaj mlyczarnia
            kedys boua - przelazuo sie bez glajzy i bouy te pora domow na kere sie Jochanka
            godauo. Ku tymu dodou bych jeszcze Stary Chorzow i Hajduki wielke kaj moj oupa
            sie rodziou :)) - zowdy jak z nim jechouech cugym ze Laband do Chorzowa to
            pokozywou mi dom we kerym miyszkali (bouo ich 11 synkow i jedno dzioucha)-
            pamiyntom ize na jednym domu kole glajzow, jak sie jechauo cugym, to szuo
            jeszcze dugo przeczytac Hajduki Wielkie :)))
            • eichendorff Re: do Labanda 08.07.05, 10:11
              No proszę...
              Za chwila bydymy mieć tu sztama "Gleiwitz-Königshütte" :-)
              • laband Re: do Labanda 08.07.05, 10:16
                ganc gynau to je jo ze Laband (Łabędy), a co do tyj "sztamy" to we naszyj
                familii je ona juz poradziesiont lot :)). kedys ze Chorzowa przijyzdzali do nos
                do Laband na urlop - take fajne bouo Laband.

a tera Laband wyglondo choby wszyske pancry ze bumaru naroz bez nie
                przerolowauy, szkoda godac .....

ps

tak mi sie prawie spomniauo ize cieslik pochodzi ze Laband(a gynau to odniego fater)
                • reden6 Re: do Labanda 08.07.05, 10:27
                  No. Boś mie sam tym wcześniyjszym postym trocha zaskoczoł z tym Ciszewskim...
                  A ciebie szło o Gerarda Cieślika przeca.
                  Po Łabyndach (do Bumaru) trocha sie jeździło. Nojbardzij mie dowało do myślenio
                  to że we cołkich zakładach mało fto po ślonsku godoł...
                  • laband Re: do Labanda 08.07.05, 10:34
                    Cieslik Cieslikym, a Ciszewski Ciszewskim - pamiyntom na zicher ize godka boua,
                    co on(Ciszewski) tam miyszzkou za bajtla abo kawalera - mozno pora nazwisk ze
                    tego placu jak Ci powia to "bydziesz w doma" - Laxa( mieli dzioucha i synka),
                    Zaborowski (tam bouo pora dziouchow i synek), za Adolfa miyszkaua tam tako co
                    sie nazywaua Cipa(to pamiyntom ze opowiadan)// Moj onkel kery miyszkou konsek
                    dalyj kole cmyntorza bou syndziom bokserskim i jak Laband jeszcze we boksie
                    dobrze stouo(II Lliga) to pora razy u nos syndziowou.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka