laband 07.07.05, 13:19 Piyknie pozdrowiom wszyskich Slonzokow na tym forum i zaproszom do nos na forum glywicke- za mocka Goroli sie u nos sjechauo ...? a sam cosik po naszymu: schlesien.nwgw.de/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sloneczko1 Re: do Labanda 07.07.05, 23:12 a kaj Ty sie sam szwyndosz?no?a tam czekajom na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: do Labanda 08.07.05, 09:05 zol mi ize we Glywicach sie te pierony rzondzom, to prziszouch sam kaj jeszcze slonzokow je za tela i kaj zech i za bajtla we kozdo niydziela lotou po "Kalinie" pozdrowiom tysz Stary Chorzow! Odpowiedz Link Zgłoś
reden6 Re: do Labanda 08.07.05, 09:29 A kajście to laband lotali po ty Kalinie? Jo za bajtla śmigoł po Hugobergu, Ritgesie. A na Kalinie toch piyrsze piwo w szynku Panderossa wypioł. Ja to byli czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: do Labanda 08.07.05, 09:52 to bou taki plac kaj w kole bouy take czerwone domy, wuaziouo sie ze dwoch stron przez take sroge bramy we tych domach a niydaleko miyszkou Ciszewski(tak godali tam moje tante i onkle, ize tam piyrwyjon miyszkou jak bou mody) - mom tam jeszcze trocha familii. A kajs indziyj kaj lotouch to boua "Jochanka" (chyba nic niy myla) - to bouo jak sie wylazuo ze banhofu i szuo curik tam kaj mlyczarnia kedys boua - przelazuo sie bez glajzy i bouy te pora domow na kere sie Jochanka godauo. Ku tymu dodou bych jeszcze Stary Chorzow i Hajduki wielke kaj moj oupa sie rodziou :)) - zowdy jak z nim jechouech cugym ze Laband do Chorzowa to pokozywou mi dom we kerym miyszkali (bouo ich 11 synkow i jedno dzioucha)- pamiyntom ize na jednym domu kole glajzow, jak sie jechauo cugym, to szuo jeszcze dugo przeczytac Hajduki Wielkie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
eichendorff Re: do Labanda 08.07.05, 10:11 No proszę... Za chwila bydymy mieć tu sztama "Gleiwitz-Königshütte" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: do Labanda 08.07.05, 10:16 ganc gynau to je jo ze Laband (Łabędy), a co do tyj "sztamy" to we naszyj familii je ona juz poradziesiont lot :)). kedys ze Chorzowa przijyzdzali do nos do Laband na urlop - take fajne bouo Laband. a tera Laband wyglondo choby wszyske pancry ze bumaru naroz bez nie przerolowauy, szkoda godac ..... ps tak mi sie prawie spomniauo ize cieslik pochodzi ze Laband(a gynau to odniego fater) Odpowiedz Link Zgłoś
reden6 Re: do Labanda 08.07.05, 10:27 No. Boś mie sam tym wcześniyjszym postym trocha zaskoczoł z tym Ciszewskim... A ciebie szło o Gerarda Cieślika przeca. Po Łabyndach (do Bumaru) trocha sie jeździło. Nojbardzij mie dowało do myślenio to że we cołkich zakładach mało fto po ślonsku godoł... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: do Labanda 08.07.05, 10:34 Cieslik Cieslikym, a Ciszewski Ciszewskim - pamiyntom na zicher ize godka boua, co on(Ciszewski) tam miyszzkou za bajtla abo kawalera - mozno pora nazwisk ze tego placu jak Ci powia to "bydziesz w doma" - Laxa( mieli dzioucha i synka), Zaborowski (tam bouo pora dziouchow i synek), za Adolfa miyszkaua tam tako co sie nazywaua Cipa(to pamiyntom ze opowiadan)// Moj onkel kery miyszkou konsek dalyj kole cmyntorza bou syndziom bokserskim i jak Laband jeszcze we boksie dobrze stouo(II Lliga) to pora razy u nos syndziowou. Odpowiedz Link Zgłoś