Dodaj do ulubionych

Higiena w szkołach

IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.09, 10:33
W ostatnim czasie w każdej szkole trąbi się na temat przestrzegania zasad
higieny w związku ze zwiększoną zachorowalnością na grypę. Nie wiem jak w
innych szkołach, ale w większości podstawowych brakuje mydła i papieru
toaletowego!!!!! Absurd! Czy ktoś nie powinien skontrolowac takich szkół??
Obserwuj wątek
    • Gość: nieznośna Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 11:17
      W szkole do której chodzę też brakowało takich podstawowych rzeczy jak papier,
      ręczniki i mydło.

Gdy jednak tydzień temu wszystkie te rzeczy się pojawiły...
      Mydło wylane cale do zlewu, rozwalone przyciski do pojemnika z mydłem.
      Ręczniczki walające się po całej toalecie... Ginący papier toaletowy. ;/
      Więc po co to umieszczać jak uczniowie o to nie dbają?
      • Gość: nie tylko Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 14:39
        w SP nr 8 NIE MA w WC papieru toaletowego. Trzeba iść do wożnego czy
        kogoś tam i poprosić. Co do stanu wc to bez komentarza. Brud i
        smród. Nie wierzę, że międy przerwami toalety są dezynfekowane.
        Skoła jest idealnym miejscem do zachorowania na grypę oraz wszelkie
        inne choróbska bakteryjne.
        Ciekawe czy będą zabraniać noszenia masek przeciwgrypowych dzieciom,
        bo szczerze mówiąc to by mnie nie zdziwiło. Stan edukacji
        nauczycieli jest bardzo niski. No i to powszechne powiedzenie "Mądry
        Polak po skodzie" to wynik właśnie braku edukacji itd. Jak nam
        dzieciaki zaczną umierać to dopiero coś zrobią.
      • Gość: liz Re: Higiena w szkołach IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.11.09, 14:39
        Ta dzieciarnia to banda łobuzów, która nie umie niczego uszanować.
        Widać jak są wychowywane i jak mają w domach.Szkoły powinny być
        płatne tak samo jak szpitale
        • Gość: nieznośna Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.09, 18:20
          W ZSP toalety służą tylko do palenia papierosów ;/
          Na przerwie nie ma po co iść do toalety bo kabiny pozajmowane palaczami. I w
          dodatku smród! Wejdzie się na minutę i już odzież przesiąknięta dymem.
          • Gość: xxx Re: Higiena w szkołach IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.09, 19:15
            nie powinno nic byc bo i tak to zniszcza a odnosnie higieny to w wielu szkolach
            od uczniow daje z daleka czy rodzice w domach im wydzielaja wode zalosne...
            • Gość: zuza Re: Higiena w szkołach IP: *.cdma.centertel.pl 20.11.09, 14:12
              moja córka nosi papier z domu i kiedy go potrzebuje to ma troche
              chore ale prawdziwe
              • Gość: szkoda gadać Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 14:30
                Moje córy też noszą swój papier :/.
                Skandal, płaci się podatki a szkoły jak straszą smrodem tak straszą.
                Co do nauczycieli to rzeczywiście jest problem. Szczególnie z tymi,
                którzy powinni już być na emeryturze. Oni uwsteczniają a nie
                edukują. Nie dość, że uczą nietolerancji to jeszcze dzielą uczniów
                na tych bogatych i biednych (czyt. lepszych i gorszych).
                • Gość: janek Re: Higiena w szkołach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.11.09, 18:45
                  Z higieną jest wszędzie kiepsko, nie tylko w szkołach. Wystarczy
                  spojrzeć na pracowników firm wykonujących prace budowlane, czy
                  drogowe. Większość, jak można łatwo zauważyć, załatwia się gdzie
                  popadnie. Ani toalety przenośnej, ani wody, śmietnika też brakuje.
                  Ktoś powiedział, że toaleta to opinia ludzi, którzy z niej
                  korzystają. A społeczeństwo mimo dużego postępu w tym zakresie,
                  coraz bardziej brudne, zaniedbane i niezdające sobie sprawy z
                  konsekwencji tego stanu rzeczy. Co do nauczycieli na emeryturze, to
                  powinni być właśnie i tylko na emeryturze. Trzeba zatrudniać
                  młodych, zdolnych, pełnych zapału i pozwolić im rozwinąć skrzydła.
                  • Gość: xxx Re: Higiena w szkołach IP: 83.238.159.* 20.11.09, 21:12
                    starzy nauczyciele to masakra pracuja tylko po znajomości a maja problemy z
                    pamięcią np. zobaczcie ile ich w ZSP szkoła sie uwstecznia taka prawda...
                    • Gość: ktoś Re: Higiena w szkołach IP: *.swiecie.vectranet.pl 20.11.09, 21:53
                      Ludzie wy chyba nie pamiętacie jak to jest w szkole-wiadomo, że jak będzie nawet
                      ten papier i tak się znajdzie ktoś mądry kto napcha go do kibelka albo rozniesie
                      po całym wc!!!czy tak ciężko zgłosić się po niego do woźnego, albo wziąźć z
                      klasy??????
                      • Gość: z klasy? Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 22:45
                        moje mają zawsze ze sobą, bo inaczej by się nie doprosiły
                        • Gość: Anna Re: Higiena w szkołach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.09, 15:25
                          Odbieram córkę codziennie ze szkoły i widzę co tam się dzieje.Uwierzcie mi
                          ,dzieci w szkole zachowują się strasznie.Niszczą wszystko co mim wpadnie w ręce
                          .Niejednokrotnie zwracałam im uwagę -zero reakcji lub śmiech.Najgorsza jest
                          to,że maluchy z klas np.I już naśladują starszych.Myślę ,że niestety te
                          zachowania są wynikiem braku wychowania wyniesionego z domu.Ja daję dziecku
                          chusteczki nawilżane do rąk, a papier dajemy wraz z rodzicami do klasy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka