Gość: Ciekawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:38 Mam pytanko czy Polpak w Polednie i Grudziądzu kupiło Mondi czy to tylko plotka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JA Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 13:11 w KAŻDEJ PLOTCE JEST TROCHE PRAWDY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.146.236.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 19:07 tak się poukładało BIZNES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biały murzyn Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.02.10, 15:19 tylko nie z mondi oni nie maja dostac trzynastki i z premiami maja problem chca im zabrac w tym roku i zmuszaja do nadgodzin.lepiej sam polpak niech sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.10, 10:57 Masz racje jak was Mondi przejmie to porażka najgorsza firma w kuj-pomorskim .Gdyby nie ulgi w podatkach to dawno by Świecie zostawili a tak ulgi i tania siła robocza .Oby Polpak się uchronił przed przejęciem przez Mondi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do murzynka Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 57.90.36.* 06.02.10, 12:28 Chłopie, trzynasta? premia? piszesz jak by w każdej firmie płacili pracownikom. A nadgodziny nie są obowiązkowe Kodeks Pracy się kłania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 13:00 Ludzie zadne Mondi nie kupi polpaku w Polednie ani Grudziadzu... Co za plotki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niestety Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.10, 15:10 Juz za pozno na spekulcje,taka jest prawda ze polpak ma juz nowego wlasciciela,wlasnie Mondi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 15:57 Mondi to by chciało kupić Polpak! Niestety nie kupiło ani nie kupi, spóźniło się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaa! Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 01:05 jakiś czas temu podałam tą wiadomość, to wielu z tu piszących zmieszało mnie z błotem a teraz mam satysfakcję i nie żal mi nikogo, kto wtedy tak wściekle i zaciekle chronił tej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZCip Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 83.238.158.* 06.02.10, 17:29 Do "białego murzyna" puknij sie w czoło facet, rzeczywiście jestes tym kim sie podpisałeś, mnie nikt nie zmusza do nadgodzin i jeszcze za to płaćą, a ku twojemu zdiwieniu trzynastka i premia za IV kw została wypłacona i Za I tez będzie, więc w czym rzecz. A tak pozatym to w domciu wszyscy zdrowi???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarny Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.radio-net.info.pl 28.03.10, 18:47 Ma to kupić Niemiecka firma tyle wiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko dzambo Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.02.10, 20:21 ty ZCip nie zgrywaj tu pajacyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:01 o boze znowu polpak ludzie pracujecie tam? jestescie na zebraniach? watpie wiec po co gadacie głupoty!!! do konca lutego ma sie wyjascic sprawa z firma a wy tylko mondi i mondi niemiecka firma tez ma tu swój udział i to od niej wiele zalezy a na przyszłosc piszcie konkrety a nie bzdety!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do oko Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:09 oko ma 100% racje!! na najbliższym zebraniu będzie wszystko wiadomo! No i na pewno kupcem nie jest Mondi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:52 Polpak ma sie bronic przed przejeciem ze strony Mondi?? ale wy jestes debile..to lepiej zeby ludzie zarabiali 1200zł i zapierda**** ja beduiny czy 2200 i pracowali zgodnie z kodeksem ktory na prawde jest przestrzegany w 80-90% nadgodzin itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.02.10, 10:35 Ale jakie Mondi??? karton czy mondi sa??? bo to roznica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondi Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.02.10, 11:42 Sam jesteś debil i to do kwadratu. Co ty sobie k..wa wyobrażasz, że jak przejęło by was Mondi to wszyscy będziecie zarabiać po 2200 i to najlepiej nic nie robiąc; a co do kodeksu pracy to jak u was w Polpaku jest przestrzegany w 80-90% to tylko pogratulować. We większości zakładów pracodawcy mają go głęboko w dupie i jak jest przestrzegany chociaż w połowie to i tak jest dobrze. Pamiętaj kolego wszędzie dobrze gdzie nas niema, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że to wielka ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do wszystkich Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 12:42 nadgodziny nie są obowiązkowe to prawda. Ale pokaż mi jeden z drugim firmę, która nie zmusza do nadgodzin. :) teraz jest tak, że jak nie zgodzisz się na nadgodziny to za bramą czeka 20 na twoje miejsce a roboli jest na pęczki w Świeciu i okolicy. Ps. Kodeks Pracy swoją drogą, a życie swoją drogą, wiec nie gadajcie głupot bo albo nigdzie nie pracowaliście albo jesteście jednymi z tych co w pracy zasuwają po 12 i siedzą cicho jak myszy a na forum kozaków udają i szczycą się znajomością KP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termit Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 09.02.10, 09:41 Akurat w Polpaku nadgodziny placa. Moj brat tak pracuje i nie narzeka. Wielu w ten sposob poprawia sobie stan konta. Wielu tez dorabia w ten sposob do pensji, bo ma za mala w stosunku do potrzeb. Nie sialbym fermentu, na forum. Po prostu - wyjasni sie za niedlugo. Sprzedanie firmy to ciezka decyzja, tym bardziej z kula u nogi - papiernia. Ja slyszalem, ze bardziej tam bedzie inwestor z zewnatrz - wspolnik czy jak tam go zwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do debila mondi Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:11 tylko ze ja debili własnie w mondi pracuje i wiem ze ludzie z polpaku na pewno by mieli lepiej gdyby ich własciciel sie zmieił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:17 i się zmieni... ale to nie będzie Mondi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 14:29 z mondi lepiej nie kartonami bo tam do nadgodzin podobno zmuszaja i lipa jest jakis konflikt na lini prezes pracownicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco_dzambo Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 20:16 Ile murzyni w Polpaku zarabiaja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 13.02.10, 21:28 tyle ze by cie kupili razem z zona i dzieciokami pensje w pk sa utajnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 22:40 ga nie pajacuj gamoniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 14.02.10, 13:13 nie badz gamoniem, pajacu :) white nigga dzizas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teze Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 212.160.87.* 26.02.10, 06:50 no i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASZX Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 26.02.10, 09:00 SUŻŁYSZAŁEM OD ZNAJOMEGO;ŻE POLPAK JEST JUŻ SPRZEDANY NIEMIECKIEJ FIRMIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 10:43 I dobrze słyszałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 26.02.10, 12:14 CHCIAŁBYM JESZCZE DODAĆ,ŻE PODOBNO OFICJALNE POTWIERDZENIE TEJ WIADOMOŚCI ODNOŚNIE PRACOWNIKÓW MA NASTĄPIĆ W CIĄGU TYGODNIA.I MA TO OGŁOSIĆ SAM PREZES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:29 zgadza się :) ale ma to ogłosić raczej były prezes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 27.02.10, 09:54 PRACOWNIKOM BYŁEGO JUŻ POLPAK KARTON POZOSTAJE JUŻ TYLKO CZEKAĆ NA ZMIANY KTÓRE ZACZNIE WPROWADZAĆ NOWY WŁAŚCIĆEL.MIEJMY TYLKO NADZIEJE,ŻE NA LEPSZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O_o Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:05 Tak. Po wydatku zwiazanym z zakupem, na pewno podniesie Wam pensje. :) Jak znam życie, to po dokładnym przeanalizowaniu wyników finansowych i wydatków, zacznie od reoragnizacji, czyli redukcji załogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesik Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.02.10, 21:34 Widać niezły biznesik jest na tworzeniu i sprzedawaniu firm - to chyba juz trzecia firma stworzona i sprzedana przez Prezesa. niezły gośc, podziwiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtv polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:27 tak tak polpak sprzedany niemieckiej firmie ciekawe co przyniesie redukcja ludzi? hmmm tam juz i tak nie ma kto robic jedni musza robic za zwolnionych . taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASZX Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 01.03.10, 18:53 //?CO TAM NOWEGO SŁYCHAĆ W BYŁYM POLPAK KARTON?SŁYSZAŁEM,ŻE PRACOWNICY BIUROWI SĄ TROSZKE PRZERAŻENI FAKTEM ZMIANY WŁAŚCIĆELA? MAM NADZIEJE,ŻE WIĘKSZOŚĆ ZOSTANIE ODSUNIĘTA OD KORYTA I W KOŃCU FIZYCZNYCH ZACZNIE SIĘ DOCENIAĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mtv Re: polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:46 ciekawa teza ja mam nadzieje ze nikogo nie beda zwalniac. A praca w biurze taka sama jak gdzie indziej no oczywiscie nie narobia sie tyle co pracownicy fizyczni ale coz takie zycie jedni maja tak drudzy tak nie zyczmy nikomu zle:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: polpak sprzedany IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 17:46 oto nowy właściciel www.schumacher-packaging.com/home/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waszx Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 03.03.10, 15:47 DOWIEDZIAŁEM SIĘ,ŻE W POLPAK KARTON NIE PANUJE ZBYT PRZYJEMNA ATMOSFERA.PRACOWNICY TAK NAPRAWDE A NI OD SAMEGO S.MEDEŃSKIEGO NI ZARZĄDU POLPAK NIC SIĘ NIE DOWIDZIELI.A NAJŚWIEŻSZA PLOTKA GŁOSI,ŻE SCHUMACHER DOGADUJE SIĘ Z MONDI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robomyszka Re: polpak sprzedany IP: *.tvk.torun.pl 03.03.10, 17:25 wyluzujcie majciochy :) plotkarze i plotkary jak sie skonczy to sie dowiemy od prezesa albo od jego ludzi i tyle wplywu na to nie mamy chwala zwiazkom, ze wybronily ludzi przed zwolnieniami-bo mialo pojsc kolo 20 osob normalnie, trzeba pracowac i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popek Re: polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 20:30 no właśnie ludzie nic nie wiedzą nic a plotki jeszcze bardziej zaostrzają atmosfere :( przykre czekamy na zebranie z prezesem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wypowiedz Re: polpak sprzedany IP: 81.219.90.* 08.03.10, 08:37 www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091125/INNEMIASTA12/264759921 Kłamał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwt Re: polpak sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:03 "Nie ma jednak mowy o sprzedaży firmy - podkreśla prezes. Jednocześnie zdradza, że możliwe jest pojawienie się wspólnika. - To wciąż otwarta kwestia - tłumaczy." To może nie sprzedaż a pojawienie się wspólnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: polpak sprzedany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.10, 16:31 Jeżeli jest jego firma to co się tak napinasz, przecież nie jest twoja - kiedyś kupił teraz sprzeda i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WASZX Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 09.03.10, 18:00 JEŻELI JUŻ TO MEDEŃSKI TĄ FIRME STWORZYŁ A NIE KUPIŁ.A SPRZEDAJE[LUB] SPRZEDAŁ JĄ TYLKO DLATEGO BO ZMUSIŁA GO DO TEGO SYTUACJA FINANSOWA FIRMY.DO KTÓREJ ZRESZTĄ DOPROWADZILI GO JEGO NAJLEPSI DORADCY.A NA ZEBRANIE Z PREESEM CZEKAMY I DOCZEKAĆ SIĘ NIE MOŻEMY I KTO WIE CZY TAKIE ZEBRANIE WOGÓLE SIĘ ODBĘDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
shinju1 Re: polpak sprzedany 09.03.10, 18:09 Zataczacie kolo, po fakcie powołujesz się na artykul z listopada i od nowa spekulacje. Polpak sprzedany i naprawde ciekawą firmę będzie teraz stanowił w regionie, ale z tego co mi wiadomo nawet ludzie jak to określiliście "przy korycie" nic nie wiedzą. Zaczekajcie więc na kroki nowego właściciela zamiast siać panikę. Odpowiedz Link Zgłoś