Dodaj do ulubionych

Polpak sprzedany czy to prawda?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 11:38
Mam pytanko czy Polpak w Polednie i Grudziądzu kupiło Mondi czy to
tylko plotka?
Obserwuj wątek
    • Gość: JA Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 13:11
      w KAŻDEJ PLOTCE JEST TROCHE PRAWDY
      • Gość: waldek Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.146.236.254.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.03.10, 19:07
        tak się poukładało BIZNES
    • Gość: biały murzyn Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 05.02.10, 15:19
      tylko nie z mondi oni nie maja dostac trzynastki i z premiami maja
      problem chca im zabrac w tym roku i zmuszaja do nadgodzin.lepiej sam
      polpak niech sobie radzi
      • Gość: w Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.ip.netia.com.pl 06.02.10, 10:57
        Masz racje jak was Mondi przejmie to porażka najgorsza firma w kuj-pomorskim
        .Gdyby nie ulgi w podatkach to dawno by Świecie zostawili a tak ulgi i tania
        siła robocza .Oby Polpak się uchronił przed przejęciem przez Mondi .
        • Gość: Do murzynka Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 57.90.36.* 06.02.10, 12:28
          Chłopie, trzynasta? premia? piszesz jak by w każdej firmie płacili
          pracownikom.

A nadgodziny nie są obowiązkowe Kodeks Pracy się kłania.

Pozdrawiam
          • Gość: Pracownik Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 13:00
            Ludzie zadne Mondi nie kupi polpaku w Polednie ani Grudziadzu...
            Co za plotki...
            • Gość: niestety Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.pools.arcor-ip.net 06.02.10, 15:10
              Juz za pozno na spekulcje,taka jest prawda ze polpak ma juz nowego
              wlasciciela,wlasnie Mondi
              • Gość: ha ha Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 15:57
                Mondi to by chciało kupić Polpak! Niestety nie kupiło ani nie kupi, spóźniło się :)
              • Gość: hahaa! Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.10, 01:05
                jakiś czas temu podałam tą wiadomość, to wielu z tu piszących
                zmieszało mnie z błotem a teraz mam satysfakcję i nie żal mi nikogo,
                kto wtedy tak wściekle i zaciekle chronił tej informacji
      • Gość: ZCip Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 83.238.158.* 06.02.10, 17:29
        Do "białego murzyna" puknij sie w czoło facet, rzeczywiście jestes
        tym kim sie podpisałeś, mnie nikt nie zmusza do nadgodzin i
        jeszcze za to płaćą, a ku twojemu zdiwieniu trzynastka i premia za
        IV kw została wypłacona i Za I tez będzie, więc w czym rzecz. A tak
        pozatym to w domciu wszyscy zdrowi????
      • Gość: Czarny Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.radio-net.info.pl 28.03.10, 18:47
        Ma to kupić Niemiecka firma tyle wiem!
    • Gość: koko dzambo Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 06.02.10, 20:21
      ty ZCip nie zgrywaj tu pajacyka :)
      • Gość: oko Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:01
        o boze znowu polpak ludzie pracujecie tam? jestescie na zebraniach? watpie wiec
        po co gadacie głupoty!!! do konca lutego ma sie wyjascic sprawa z firma a wy
        tylko mondi i mondi niemiecka firma tez ma tu swój udział i to od niej wiele
        zalezy a na przyszłosc piszcie konkrety a nie bzdety!!!
        • Gość: do oko Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 20:09
          oko ma 100% racje!! na najbliższym zebraniu będzie wszystko wiadomo! No i na
          pewno kupcem nie jest Mondi!
          • Gość: gość Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:52
            Polpak ma sie bronic przed przejeciem ze strony Mondi?? ale wy jestes debile..to
            lepiej zeby ludzie zarabiali 1200zł i zapierda**** ja beduiny czy 2200 i
            pracowali zgodnie z kodeksem ktory na prawde jest przestrzegany w 80-90%
            nadgodzin itd.
            • Gość: xxx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.02.10, 10:35
              Ale jakie Mondi??? karton czy mondi sa??? bo to roznica
            • Gość: mondi Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 08.02.10, 11:42
              Sam jesteś debil i to do kwadratu. Co ty sobie k..wa wyobrażasz, że jak przejęło
              by was Mondi to wszyscy będziecie zarabiać po 2200 i to najlepiej nic nie
              robiąc; a co do kodeksu pracy to jak u was w Polpaku jest przestrzegany w 80-90%
              to tylko pogratulować. We większości zakładów pracodawcy mają go głęboko w dupie
              i jak jest przestrzegany chociaż w połowie to i tak jest dobrze. Pamiętaj kolego
              wszędzie dobrze gdzie nas niema, a jak przyjdzie co do czego to się okazuje, że
              to wielka ściema.
              • Gość: do wszystkich Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 12:42
                nadgodziny nie są obowiązkowe to prawda. Ale pokaż mi jeden z drugim firmę,
                która nie zmusza do nadgodzin. :) teraz jest tak, że jak nie zgodzisz się na
                nadgodziny to za bramą czeka 20 na twoje miejsce a roboli jest na pęczki w
                Świeciu i okolicy.

Ps. Kodeks Pracy swoją drogą, a życie swoją drogą, wiec nie gadajcie głupot bo
                albo nigdzie nie pracowaliście albo jesteście jednymi z tych co w pracy zasuwają
                po 12 i siedzą cicho jak myszy a na forum kozaków udają i szczycą się
                znajomością KP.
                • Gość: termit Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 09.02.10, 09:41
                  Akurat w Polpaku nadgodziny placa. Moj brat tak pracuje i nie narzeka. Wielu w
                  ten sposob poprawia sobie stan konta. Wielu tez dorabia w ten sposob do pensji,
                  bo ma za mala w stosunku do potrzeb.
                  Nie sialbym fermentu, na forum. Po prostu - wyjasni sie za niedlugo. Sprzedanie
                  firmy to ciezka decyzja, tym bardziej z kula u nogi - papiernia.
                  Ja slyszalem, ze bardziej tam bedzie inwestor z zewnatrz - wspolnik czy jak tam
                  go zwa.
                  • Gość: do debila mondi Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:11
                    tylko ze ja debili własnie w mondi pracuje i wiem ze ludzie z polpaku na pewno
                    by mieli lepiej gdyby ich własciciel sie zmieił
                    • Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 13:17
                      i się zmieni... ale to nie będzie Mondi :)
                    • Gość: leon Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 14:29
                      z mondi lepiej nie kartonami bo tam do nadgodzin podobno zmuszaja i
                      lipa jest jakis konflikt na lini prezes pracownicy
    • Gość: coco_dzambo Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 20:16
      Ile murzyni w Polpaku zarabiaja?
      • Gość: ga Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 13.02.10, 21:28
        tyle ze by cie kupili razem z zona i dzieciokami

pensje w pk sa utajnione
    • Gość: coco Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.02.10, 22:40
      ga nie pajacuj gamoniu
      • Gość: ga Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.tvk.torun.pl 14.02.10, 13:13
        nie badz gamoniem, pajacu :)
        white nigga dzizas...
    • Gość: teze Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 212.160.87.* 26.02.10, 06:50
      no i co?
      • Gość: WASZX Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 26.02.10, 09:00
        SUŻŁYSZAŁEM OD ZNAJOMEGO;ŻE POLPAK JEST JUŻ SPRZEDANY NIEMIECKIEJ
        FIRMIE
        • Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 10:43
          I dobrze słyszałeś.
          • Gość: waszx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 26.02.10, 12:14
            CHCIAŁBYM JESZCZE DODAĆ,ŻE PODOBNO OFICJALNE POTWIERDZENIE TEJ
            WIADOMOŚCI ODNOŚNIE PRACOWNIKÓW MA NASTĄPIĆ W CIĄGU TYGODNIA.I MA TO
            OGŁOSIĆ SAM PREZES.
            • Gość: gosc Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 16:29
              zgadza się :) ale ma to ogłosić raczej były prezes
              • Gość: waszx Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: 77.245.242.* 27.02.10, 09:54
                PRACOWNIKOM BYŁEGO JUŻ POLPAK KARTON POZOSTAJE JUŻ TYLKO CZEKAĆ NA
                ZMIANY KTÓRE ZACZNIE WPROWADZAĆ NOWY WŁAŚCIĆEL.MIEJMY TYLKO
                NADZIEJE,ŻE NA LEPSZE.
                • Gość: O_o Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.ip.netia.com.pl 27.02.10, 10:05
                  Tak. Po wydatku zwiazanym z zakupem, na pewno podniesie Wam
                  pensje. :) Jak znam życie, to po dokładnym przeanalizowaniu wyników
                  finansowych i wydatków, zacznie od reoragnizacji, czyli redukcji
                  załogi.
    • Gość: biznesik Re: Polpak sprzedany czy to prawda? IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.02.10, 21:34
      Widać niezły biznesik jest na tworzeniu i sprzedawaniu firm - to
      chyba juz trzecia firma stworzona i sprzedana przez Prezesa. niezły
      gośc, podziwiam
      • Gość: jj po prawie 18 latach IP: *.tvk.torun.pl 26.02.10, 23:18
        matolku :)
        • Gość: mtv polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.10, 15:27
          tak tak polpak sprzedany niemieckiej firmie ciekawe co przyniesie redukcja
          ludzi? hmmm tam juz i tak nie ma kto robic jedni musza robic za zwolnionych .
          taka prawda
          • Gość: WASZX Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 01.03.10, 18:53
            //?CO TAM NOWEGO SŁYCHAĆ W BYŁYM POLPAK KARTON?SŁYSZAŁEM,ŻE
            PRACOWNICY BIUROWI SĄ TROSZKE PRZERAŻENI FAKTEM ZMIANY WŁAŚCIĆELA?
            MAM NADZIEJE,ŻE WIĘKSZOŚĆ ZOSTANIE ODSUNIĘTA OD KORYTA I W KOŃCU
            FIZYCZNYCH ZACZNIE SIĘ DOCENIAĆ.
            • Gość: mtv Re: polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.10, 21:46
              ciekawa teza ja mam nadzieje ze nikogo nie beda zwalniac. A praca w biurze taka
              sama jak gdzie indziej no oczywiscie nie narobia sie tyle co pracownicy fizyczni
              ale coz takie zycie jedni maja tak drudzy tak nie zyczmy nikomu zle:)
              • Gość: ktoś Re: polpak sprzedany IP: *.swiecie.vectranet.pl 02.03.10, 17:46
                oto nowy właściciel
                www.schumacher-packaging.com/home/index.html
                • Gość: waszx Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 03.03.10, 15:47
                  DOWIEDZIAŁEM SIĘ,ŻE W POLPAK KARTON NIE PANUJE ZBYT PRZYJEMNA
                  ATMOSFERA.PRACOWNICY TAK NAPRAWDE A NI OD SAMEGO S.MEDEŃSKIEGO NI
                  ZARZĄDU POLPAK NIC SIĘ NIE DOWIDZIELI.A NAJŚWIEŻSZA PLOTKA GŁOSI,ŻE
                  SCHUMACHER DOGADUJE SIĘ Z MONDI?
                  • Gość: robomyszka Re: polpak sprzedany IP: *.tvk.torun.pl 03.03.10, 17:25
                    wyluzujcie majciochy :)
                    plotkarze i plotkary

jak sie skonczy to sie dowiemy od prezesa albo od jego ludzi
                    i tyle
                    wplywu na to nie mamy

chwala zwiazkom, ze wybronily ludzi przed zwolnieniami-bo mialo pojsc kolo 20 osob

normalnie, trzeba pracowac i tyle
                  • Gość: popek Re: polpak sprzedany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.10, 20:30
                    no właśnie ludzie nic nie wiedzą nic a plotki jeszcze bardziej zaostrzają
                    atmosfere :( przykre czekamy na zebranie z prezesem !!!!
                • Gość: Wypowiedz Re: polpak sprzedany IP: 81.219.90.* 08.03.10, 08:37
                  www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20091125/INNEMIASTA12/264759921

Kłamał?
                  • Gość: zwt Re: polpak sprzedany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.10, 10:03
                    "Nie ma jednak mowy o sprzedaży firmy - podkreśla prezes.
                    Jednocześnie zdradza, że możliwe jest pojawienie się wspólnika. - To wciąż
                    otwarta kwestia - tłumaczy." To może nie sprzedaż a pojawienie się wspólnika.
                  • Gość: gość Re: polpak sprzedany IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.03.10, 16:31
                    Jeżeli jest jego firma to co się tak napinasz, przecież nie jest
                    twoja - kiedyś kupił teraz sprzeda i tyle.
                    • Gość: WASZX Re: polpak sprzedany IP: 77.245.242.* 09.03.10, 18:00
                      JEŻELI JUŻ TO MEDEŃSKI TĄ FIRME STWORZYŁ A NIE KUPIŁ.A SPRZEDAJE[LUB]
                      SPRZEDAŁ JĄ TYLKO DLATEGO BO ZMUSIŁA GO DO TEGO SYTUACJA FINANSOWA
                      FIRMY.DO KTÓREJ ZRESZTĄ DOPROWADZILI GO JEGO NAJLEPSI DORADCY.A NA
                      ZEBRANIE Z PREESEM CZEKAMY I DOCZEKAĆ SIĘ NIE MOŻEMY I KTO WIE CZY
                      TAKIE ZEBRANIE WOGÓLE SIĘ ODBĘDZIE.
                  • shinju1 Re: polpak sprzedany 09.03.10, 18:09
                    Zataczacie kolo, po fakcie powołujesz się na artykul z listopada i od nowa spekulacje. Polpak sprzedany i naprawde ciekawą firmę będzie teraz stanowił w regionie, ale z tego co mi wiadomo nawet ludzie jak to określiliście "przy korycie" nic nie wiedzą. Zaczekajcie więc na kroki nowego właściciela zamiast siać panikę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka