Gość: wróg policji IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.04.10, 18:51 2 policjanci spowodowali poważny wypadek , ale dzięki temu , że byli z policji nie zostali ukarani natomiast dostało się ofiarom wypadku , które przeżyły !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: . Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 18:58 Może jaśniej co? Jak już rzucasz oskarżenia to konkrety! A jak uważasz,że masz racje do idz do prokuratury a nie anonimy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GH Re: policja IP: *.lemon.fastwebserver.de 13.04.10, 19:07 > dostało się ofiarom wypadku , które przeżyły !!! Wolałbyś, żeby nie przeżyły, że z taką dawką emocji uzupełniasz tym faktem swoją informację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 19:29 Ale o jaki wypadek Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 19:40 dokladnie wyjasnij moze wszystkimo o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: policja IP: *.swiecie.vectranet.pl 13.04.10, 20:23 świeccy policjanci wymuszją pierszeństwo, przejeżdzają na pomarańczowym świetle,to przepraszam ich przepisy nie obowiązują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do www Re: policja IP: 93.186.192.* 13.04.10, 21:24 > świeccy policjanci wymuszją pierszeństwo, przejeżdzają na > pomarańczowym świetle,to przepraszam ich przepisy nie obowiązują? Gdybyś posiadał prawo jazdy, to wiedziałbyś, czym różni się pojazd uprzywilejowany od pozostałych aut na drodze. Pisze się (i mówi także) pierwszeństwo, a nie pierszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 22:37 a ty, gdybyś był kierowcą, wiedziałbyś, że pojazd policyjny staje się uprzywilejowany wyłącznie w momencie włączenia syren i odpowiednich świateł, tzw. kogutów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 00:12 co jeden to mądrzejszy, to i ja coś dodam zapomnieliście o jednym w mieście nie można wyprzedzać policji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też dorzuce Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 07:40 Również miałem okazję jechać za KIA CEED oznakowaną, jechałem za nia z ulicy Piłsudskiego na ulice Klasztorną, jechała ok 40km/h bez włączonych kogutów. NA ŻADNYM SKRZYŻOWANIU PANOWIE MUNDUROWI NIE WŁĄCZYLI KIERUNKOWSKAZÓW SUGIERUJĄC SKRĘT. Czy ich przepisy ruchu drogowego nie obowiązują? Pomijam że kierowca radiowozu rozmawiał sobie przez komórke, rozumiem że zestaw głośnomówiący też ich nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: clinic Re: policja IP: 83.238.159.* 14.04.10, 08:25 Zapominacie o jednym...W tym mieście nie ma policji, to są zwykli chłopcy, którzy lubia pochodzić sobie w nie swoich ciuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przebierańcy Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 08:55 A mnie zastanawia jedna rzecz, czy policjantów obowiązują jakieś przepisy mundurowe, może mamy już inne czasy i coś sie pozmieniało, ale wydaje mi się że funkcjonariusz zakładając mundur powinien być ubrany tak jak mówią jakieś wewnętrzne przepisy, czyli kompletnie, tym bardziej jak wychodzi poza komisariat. Tragicznie wyglądają ci stróże prawa wychodząc po służbie do domu w spodniach od munduru, a bluzie np. Adidasa. Nie wiadomo czy to policjant czy złodziejaszek przebrany za policjanta. Odpowiedz Link Zgłoś
inkognitooo Re: policja 18.04.10, 21:16 Co wolno wojewodzie to nie tobie ..... :) he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sg Re: policja IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 10:03 A dlaczego niby w mieście nie można wyprzedzać policji? :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: policja IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 10:34 Nie wiesz dlaczego?Tego nikt nie wie.Jakiś bałwan tak napisał.i myśli że ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bałwanów Re: policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 14:06 Kodeks drogowy Dział II Ruch drogowy Oddział 6sty Art.24 pkt.11 : "11. Zabrania się wyprzedzania pojazdu uprzywilejowanego na obszarze zabudowanym." wzięte z : Kodeks drogowy Jeszcze do bałwanów przypomnienie co to jest pojazd uprzywilejowany : Pojazd uprzywilejowany Zatem nie wolno wyprzedzać pojazdów uprzywilejowanych w terenie zabudowanym, czyli policji, karetki, straży na sygnale dźwiękowym bądź świetlnym, ofermy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: policja IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 14:12 Jak przeczytasz,co to jest pojazd uprzywilejowany to napisz coś sensownego.Nikt nie pisze o wyprzedzaniu pojazdu na sygnale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjk Re: policja IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 17:37 "co jeden to mądrzejszy, to i ja coś dodam zapomnieliście o jednym w mieście nie można wyprzedzać policji ;)" Ofermo, nie napisałeś pojazdu uprzywilejowanego, tylko policji, a policję można wyprzedzać :-) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ariel Re: policja IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.10, 23:10 Autor zakładający wątek przedstawił się jako wróg policji i wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
inkognitooo Re: policja 18.04.10, 21:14 A no to dobre pytanie, dlaczego w mieście nie można wyprzedadzć Policji ??:) Odpowiedz Link Zgłoś
inkognitooo Re: policja 18.04.10, 21:17 Ale to chyba nie w Ciechanowie... Kochani, jakieś słabe źródło informacji macie ... Odpowiedz Link Zgłoś