Dodaj do ulubionych

KASA na wczasy pod gruszą

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.10, 11:40
Co zrobić zeby pracodawca dał kasę na wczasy pod gruszą - chodzi o
pieniądze z odpisu na fundusz socjalny. Wszystkie firmy z małymi
wyjątkami to dostają a w naszej to nie przechodzi. Dostajemy środki
czystości, praną odzież i to wszystko, czasem bilety na jakieś
koncerty. Są też marne integracje i wyjazdy ale nie ma tego
obowiązkowego 1000 zł.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wczasowicz Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 12:13
      To raczej nie jest obowiązkowe, tym bardziej 1000 zł o których piszesz, ciesz
      się ze masz prace i dostajesz trochę ponad to co na kwitku z wypłatą...
      • Gość: tu sie ma, tam nie Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 13:37
        z 400/500 owszem - jeszcze zalezy na ile osob ....
        jak ktos ma rodzine to owszem powyzej 1000zl jest.moze.

i nie w kazdych placowkach to sie dostaje 'obowiazkowo'
        w pewnej trzeba pisac o to 'pismo' i sie dostaje albo nie ....
        zazwyczaj raz na 2,3 lata.
        kto np mial w roku 2009 to w 2010 juz n ie dostanie ;]

• Gość: Świeciak Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.10, 13:41
          a jak ma wyglądać to pismo? I czemu raz na 2-3 lata?
          • Gość: dop. Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 13:49
            tzn tam gdzie ja pracuje, zima sa przed 'wyzsza' wladze wysylane do nas wnioski,
            ktore mozna wypelnic.
            i nie sa to tylko wczasy pod grusza, ale tez dofinansowania na ycieczki etc.

'ci wyzej' rozpatruja te wnioski i skoro jeden mial juz np w tym 2009r to w
            2010 nie dostanie a dlaczego to nie wiem, taka polityka?
            moze sie stsrac o to w 2011 :)

moze w Twojej placowce tez jest jakas mozliwosc, chociazby dofinansowania do
            wakacji ..
            pop[ytac sie zawsze mozna.
            • Gość: świeciak Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.10, 14:02
              jo niby są dofinansowania ale na to trzeba mieć faktury Vat. a ja
              skąd mam wziąć te faktury jak nie jeżdże na Majorki itp bo mnie nie
              stać. Zabieram dzieciaki i dzieci sąsiadki i idę (pieszo) do Deczna
              albo na Blankusz się opalać. Dzieciaki pomoczą nogi w wodzie a
              zwrotu i tak nie dostanę. A te cwaniaczki bogate zawsze fakturki
              mają no i zwroty na kilka tysięcy (a dla nas biednych nie ma).
              • Gość: odp. Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.10, 14:19
                faktury z wypoczynku raczej dostanie sie z kazdego mozliwego nawet niedrogiego
                osrodka wypoczynkowego-mozna zawsze pytac czy takowe faktury wystawiaja.

popytaj o wszystko w pracy ...
                co do tych wczasow pod gruszą.
                • Gość: Ola Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 09:21
                  Ola pyta: a jak to wygląda w placówkach jednostki budżetowej? W
                  każdej państwowej firmie dają 1000 zł? Czy jest na forum ktoś kto
                  pracuje z budżetówce?
                  • Gość: klik Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 07:57
                    Ja mam co roku, ale nie taka kwota jak pada w temacie tylko od 350 do
                    450. Oczywiście budżetówka.
                    • Gość: ;] Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 11:18
                      bo to na osoboe jest okolo 300/400zl :]

a jesli rodzina np. matka z dwojka dzieci to na dziecko tez dostanie i wychodzi
                      wtedy np 1200zl. (za 3 osoby)
                      • Gość: pytanko Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.10, 12:44
                        a czy mogę te pieniążki przeznaczyć na coś innego czy muszę na wyjazd i do tego
                        udowodnić, że faktycznie byłem ( faktura)
                        • Gość: klik Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 17:49
                          Nie trzeba tego dokumentować. Wszystko zależy jak w regulaminie rady
                          pracowniczej masz jakiś zapis, bo taka rada socjalem zarządza. Nie spotkałem się
                          w żadnym zakładzie, w którym taki rodzaj wypłaty z socjalu obowiązuje (wczasy
                          pod gruszą), że trzeba udokumentować pobyt nawet w jakimś procencie. Kasa
                          dowolnie do wydania.
                          • Gość: ciekawski Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 07:42
                            A tę kasę dają przed czy po urlopie? I czy można być na urlopie 7
                            dni czy całe 2 tygodnie żeby dostać?
                            • Gość: Ivo Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.10, 07:43
                              U nas niestety faktury więc tylko elita się załapuje a ja niestety
                              od 7 lat nic
                            • Gość: klik Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 21:38
                              Zakłady płacą w miesiacach maj/czerwiec i przyjęta zasada, że urlop min. 10 dni.
                              • Gość: kaldas Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.10, 21:52
                                tak dokładnie . urlop minimum 10 dni (pracujących) w ciągłości
                                • Gość: Drań Re: KASA na wczasy pod gruszą IP: *.swiecie.vectranet.pl 12.07.10, 20:42
                                  jak coś się nie podoba to proszę do sądu. tam to dopiero są wczaski
                                  pod gruszą. kto pracuje ten wie o co kaman.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka