Dodaj do ulubionych

sklep adidas

IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 19:47
Mam takie pytanko czy ktoś z Was może reklamował buty kupione w
sklepie adidas na Klasztornej i uwzględnili Wam reklamację bo
wczoraj reklamowałam i obawiam się że mi nie uwzglęnią bo ta cała
szefowa już sugerowała czy odklejowej i pękniętej podeszwie że to
może jest zachaczone może źle noszone a buty kupione 4 miesiące temu
a gwarancja niby jest na rok wkur...łam się bo buty za 200zł. a tak
mie potraktowała jak za 20 zł.Z góry dziękuję za odpowiedz i gorąco
pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: . Re: sklep adidas IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.08.10, 20:01
      jak buty puma to zapomni o reklamacji i wcale nie zalezy to od
      sklepu. ja kupilem w bydgoszczy, zareklamowalem i zebym nie
      dyskutowal odeslali mi poczta do domu z odmowa bo "zle" uzytkowalem.
      kupilem buty do halowki i napisali ze zachaczylem o urzadzenie
      zainstalowane na zewnatrz. niestety nie wiem o jakie. pzdr
      • Gość: Ania Re: sklep adidas IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 20:09
        nie są to buty adidas no i jestem właśnie ciekawa co mi odpowiedzą
        stego wygląda że te markowe buty to krócej wytrzymują niż te tanie
        albo tyle samo
    • Gość: kalemeon Re: sklep adidas IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.10, 20:09
      Raz kupiłem tam buty, ładnych kilka lat temu i do teraz żałuje.Dałem za nie 279
      zł i po 3(!) miesiącach (gwarancja też była na rok) jeden pękł na zgięciu przy
      czubku.Poszedłem z reklamacją, od razu mi powiedziano,że to nie jest wada
      fabryczna tylko pękły przez "brak konserwacji"... Z wielką łaską przyjęli tą
      reklamację i miałem przyjść za 2 tygodnie. Miałem nadzieję,że wymienią mi je na
      nowe albo chociaż elegancko ukryją pęknięcie. Czekałem ponad 4 tygodnie aż w
      końcu odesłali buty... Tam gdzie było pęknięcie przyklejono chamską, czarną
      (buty były skórzane, całe białe) łatkę ze zwykłej gumy. Nie była nawet wszyta,
      tylko przyklejona na buta. Byłem młody i głupi, więc przyjąłem te buty z
      powrotem a za cała usługę musiałem jeszcze zapłacić 20 zł, za fatygę dla sklepu.
      Po wyjściu ze sklepu od razu zaniosłem je do szewca, bo wyglądały jak kupione na
      stadionie. Nie zdziwię się, jeśli Tobie też odwalą jakiś numer. Z drugiej strony
      może to tylko mnie, wtedy młodego szczyla, zrobili w ciula.
      • Gość: Ania Re: sklep adidas IP: *.xdsl.centertel.pl 11.08.10, 20:15
        nie sądzę że to tylko Ciebie bo buty zaniosłam wczoraj a dzisiaj
        pytałam czy wysłali to stwierdzili że jeszcze nie może oni sami
        zanoszą je do szewca i wcale nie wysyłają do producenta i właśnie
        tego się obawiam.
    • Gość: jeżewianka Re: sklep adidas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 21:27
      Ten problem, który tutaj opisujecie wcale nie zależy od sklepu. Kupiłam kiedyś buty adidasa w bydgoszczy-tak samo mnie potraktowlai. Podobnie z butami nike mojego brata. Kupując buty dostajecie instrukcję koserwacji, do których trzeba się dostosować. Oczywiście rzadko, kto to robi. Potem faktycznie te buty po paru miesiącach się rozwalają.
      Z własnego doświadczenia wiem, że buty te wcale nie są dużo lepsze niż te niemarkowe. CZasami nawet niestety, ale gorsze...
      Przestałam je kupować, bo po prostu tu jest cena za markę a nie jakość.
      Jeśli komuś jednak zależy na "metkach", to polecam dołożyć troszkę więcej i kupić sobie buty Conversa. Są bardzo dobrej jakości. Ja mam bez oszukiwania swoje już 4 lata! Częśto je użytkując;) Oczywiście nie wyglądają one rewelacyjnie;) ale niech ktoś mi pokaże 4letnie pumy albo adidasy;p
      Oczywiście jak każda marka ma swoje buity lepsze i gorsze, więc niewarto patrzec na conversy za 120zł. Naprawde warto zainwestować więcej i mieć solidne.
      • Gość: trothlik Re: sklep adidas IP: *.wolv.cable.virginmedia.com 27.12.10, 10:40
        jakieś dziwne macie przeżycia. współczuję a sklepy w Polsce zawsze zrobią klienta w ciula. ja zawsze kupuje tzw markowe buty, nie tylko sportowe typu adasie ale tez jakieś na skałki. Nigdy na butach nie oszczędzam. nigdy ale to nigdy nie miałem z tymi butami kłopotów. jedna parę adasi mam już żeby nie skłamać 3-4 lata i jeszcze żyją.
        Rodzi się pytanie czy adki to faktycznie adki. bo z tego co piszecie to chyba jakiś chiński kit...
    • Gość: EWA Re: sklep adidas IP: *.swiecie.vectranet.pl 11.08.10, 21:34
      Też mam o tym sklepie złe zdanie gdy zaniosłam adidasy do reklamacji,ponieważ
      się odkleiły,Pani która tam pracuje powiadomiła mnie, że w takich butach nie
      wolno chodzić gdy pada deszcz.Buty wytrzymały 2 miesiące.W dodatku jest bardzo
      nie miła .

• Gość: Ania Re: sklep adidas IP: *.xdsl.centertel.pl 13.08.10, 20:54
      widzę że chyba zabrał głos właściciel sklepu gratuluję wypowiedzi !!!
    • Gość: Emila Re: sklep adidas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.10, 22:53
      Ten sklep to jedna wielka pomyłka, a o pani która tam pracuje to już
      nie wspomne bo brak słów
      • Gość: uh Re: sklep adidas IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.08.10, 01:53
        Przeciez to nie sklep rozpatrza reklamacje tylko producent, ewentualnie
        dostawca. Jak telefon oddajecie na gwarancje to tez nie salon go naprawia, tylko
        serwis, wiec nie rozumiem Waszego marudzenia.
        A jak jest z naprawami gwarancyjnymi kazdy wie, jezeli buty sa na hale, a sie
        rozkleja, to wiadomo, ze od wody, ktorej na hali nie ma i tak dalej i tak dalej.
        Jak telefon ci sie zaleje to tez nikt tego na gwarancji nie naprawi.
        • Gość: swieciak Re: sklep adidas IP: *.swiecie.vectranet.pl 15.08.10, 15:01
          Obsluga w tym sklepie to tragedia...
          • Gość: Emila Re: sklep adidas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.10, 17:07
            Zgadzam się w 100% z wypowiedzią świeciaka
            • Gość: / Re: sklep adidas IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.08.10, 20:40
              Co do reklamowania obuwie, to sama widziałam jak sie wypisywało na
              zapleczu reklamacje... Żeby nie wysyłać do producenta i przypadkiem
              na narazić sie... W każdym sklepie oszukuja!!!
    • Gość: whysoserious Re: sklep adidas IP: *.147.30.50.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.12.10, 10:59
      Generalnie to kur***ca czlowieka strzela kiedy czyta, że taki sklep funkcjonuje. Szkoda, że tak Was w tym sklepie robią w konia, ale cóż, większosc z nas nie zna swoich praw i przyjmuje to co sklep narzuci. Ktos tu pisał, ze na buty kazali mu czekac 14 dni a czekał 4 tygodnie. Jesli był to okres 14 dni to smiem twierdzić ze reklamacja została złozona z tytułu ustawy, tak więc po upływie owego terminu od daty złożenia, należy domniemywać, że została ona uznana. Mogłes się udać do sklepu oprzeć się na prawie i myslę ze miła pani ekspedientka by brzydko mowiąc rozdziawiła japę.
      Jesli tam kupujecie buty i reklamujecie, wcale nie musicie prosic idiotki aby wam formularz wypisały. Mozna napisac go w domu samemu. Podaje sie swoje dane, nr paragonu, datę zakupu, datę wykrycia wady, moment w jakim oddajecie buty do sklepu od momentu wykrycia wady, krotki jej opis i to w jaki sposób obuwie było konserwowane. Warto zaznaczyć, że produkt reklamujecie z ustawy konsumenckiej- która obowiązuje każdego sprzedawcę, czy to mu się podoba czy nie;]. Jest ona lepsza od gwarancji, której tak naprawdę nie macie:D Żebyscie mieli gwarancję na obuwie sprzedawca musi wam ją dać na pismie. Często jej warunki są gorsze od warunków ustawy. W przypadku ustawy na odpowiedź sprzedawca ma 14 dni, a Wy jesli wada wystąpiła przed okresem 6 miesięcy macie prawo domniemywać że była ona już w dniu zakupu (po prostu uwidoczniła się nieco pózniej). Kręcenie łbem pani kierownik też jest nie na miejscu- jesli wam powie, dnia któregos, że nie przyjmie obuwia, niech da to na pismie, po czym udajcie się do Rzecznika Praw Konsumentów. Warto w przypadku odrzucenia reklamacji poprosic o imię i nazwisko ich rzeczoznawcy, kontakt. Maja obowiązek podać (gorzej jesli owym rzeczoznawcą jest pani kierownik). Pod żadnym pozorem nie odpuszczajcie bo dzięki takim sytuacjom jak widać owy sklep prosperuje i wypina się na Was. Skoro takie chore akcje tam występują, to zgłaszajcie to do Rzecznika. Parę spraw w miesiącu i paniom odechce się zbywania klientów, tym bardziej, że owa instytucja może naniensc na sklep sankcję w postaci kary pienieżnej- dlatego tak bardzo sklepy ich nie lubią, bo potrafią się uczepić jak rzep:)
    • Gość: wiem Re: sklep adidas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.10, 11:21
      tak jest wszedzie z butami sportowymi reklamacja to fikcja.
      • Gość: INA Re: sklep adidas IP: *.swiecie.vectranet.pl 26.12.10, 16:09
        Ta dwojka ktora tam prowadzi sprzedaz to amatorzy w branzy handlowej.
    • Gość: luk_sw Re: sklep adidas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.10, 15:33
      jest jeszcze procedura towaru niezgodnego z umową, nie wiem tylko czy będzie ona dotyczyła butów ale warto spróbować, mi udało sie w ten sposób załatwic nowy komputer-naprawy gwarancyjne nic nie dawały.... pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka