ciastkoztwixa 17.05.11, 15:57 19 letnia absolwentka I LO w Świeciu szuka pracy: chętnie zaopiekuję się dzieckiem, poroznoszę ulotki, podejmę się jakiegokolwiek zajęcia. Jestem sumienna i dyspozycyjna. Kontakt ciastkoztwixa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kulfon131 Re: Szukam pracy 17.05.11, 17:17 Dobra rada - zmień adres e-mail. Może wśród funfli i psiapsiółek uchodzi za trendy, niemniej proces szukania pracy, wymaga zdecydowanie bardziej poważnego podejścia. Na tym etapie, kiedy potencjalnemu pracodawcy przekazujesz o sobie tylko jedną informację pt. "ciastko z twixa", zdecydowanie zaniżasz swoje szanse. Oczywiście nie znaczy to, że na pewno nikt tobie nie zaproponuje pracy, ale po co odpychać w ten sposób chociażby jednego chlebodawcę? Może to byłby właśnie ten, u którego chciałabyś pracować i który zaproponowałby najlepszą pracę? Taki nagłówek adresu, wygląda mniej więcej tak, jak kabaretki podczas rozmowy o pracę na stanowisku urzędniczym. Odpowiedz Link Zgłoś
maur_123 Re: Szukam pracy 17.05.11, 17:35 Kulfon,Twoje komentarze na tym forum sÄ? juĹź mÄ?czÄ?ce dla oka!jesteĹ? peĹ?en goryczy i zĹ?oĹ?liwoĹ?ci.IDEAĹ? Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: Szukam pracy 17.05.11, 17:45 W którym miejscu mojej wypowiedzi widzisz "gorycz i złośliwość"? Paranoikom mówimy zdecydowane "NIE". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ciastkoztwixa Re: Szukam pracy 17.05.11, 20:25 Nie podałam mojego prywatnego adresu, bo wiem, że napiszą do mnie nie tylko potencjalni pracodawcy ale też takie pierdoły, jak Ty drogi kulfonie. ;) I nie chciałabym, by takie osoby jak Ty bądź inni dowcinisie mieli mój adres e-mail. Specjalnie założyłam nowy adres. A Ciebie powinno się słonko wreszcie zbanować, bo póki co to tylko wszystkich irytujesz i nic pożytecznego do dyskusji nie wnosisz. Pozdrowienia dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kulfon131 Re: Szukam pracy 17.05.11, 20:43 Inny niż prywatny, przeznaczony do kontaktu z potencjalnymi pracodawcami adres internetowy, może mieć całkiem odmienny przedrostek od głupkowatego "ciastko z twixa". :) Jeśli uważasz, że poprzednią uwagą nie wniosłem niczego pożytecznego do dyskusji, to przypomnij sobie te słowa za kilka/naście lat, kiedy (może) dojrzejesz do tak poważnych spraw, jak poszukiwanie pracy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
t0mski Re: Szukam pracy 17.05.11, 23:31 Jeśli można dodać coś w tym wątku… wydaje mi się ze użytkownik kulfon131 ma rację, w dodatku posiada dobre wyczucie taktu. Jego trafne spostrzeżenia są odbierane jako krytyka, a tak naprawdę to rzeczywiście większość wypowiedzi jest jak najbardziej słuszna (mam na uwadze również inny temat dotyczący wyboru sukni ślubnej; nawiasem mówiąc świetny humor). Nie chcę gmatwać tego postu, ale wydaje mi się, że zdecydowanie spora część uwag do tego użytkownika nie ma jakichkolwiek podstaw. Pytania i odpowiedzi niektórych z Państwa nie mają logicznej konstrukcji. Kulfon131 – podoba mi się Twój styl jak i lapidarność Twoich porad. Nie każdy pogląd podzielam, ale zdecydowanie zaliczam Cię do osób „trzeźwo” myślących. Odpowiedz Link Zgłoś
dziecko_diabla Re: Szukam pracy 18.05.11, 10:27 O wujku dobra rado każdy ma prawo do posiadania jakiego chce adresu e-mail, uszanuj to. Druga sprawa to że pracodawca nie jest świętą krową, a ludzie niewolnikami, ten potencjalny chlebodawca zazwyczaj żeruje na pracownikach i zatrudnia ich jak najniższym kosztem. Nie obchodzi go sytuacja materialna i rodzinna danego pracownika, przynajmniej nie na etapie rekrutacji. W większości przypadków w państwie Polskim jest tak, że pracownik stał się "niewolnikiem" za 1032,34 zł netto. Kulfon weź za to opłać rachunki,wyżyj i poślij dzieci do szkoły ... w innych krajach UE jest to możliwe i są nawet niższe ceny artykułów spożywczych. Także ten twój chlebodawca jest G wart , tu trzeba znajomości, może masz jakieś ? Odpowiedz Link Zgłoś
trepek1231 Re: Szukam pracy 01.06.11, 18:06 Witam. Mam dla Ciebie pewną oferte ale rozmowa nie jest na portalach czy forum, praca 100 % legalna dla każdego. Napisz do mnie na miala t.trepczynski@wp.pl lub tel. 880887841 Odpowiedz Link Zgłoś